Lintsaaminen

Lintsari

No anteeksi vaan jos on väärä osio.

Niin olen ysiluokkalainen poika. Yleensä muutaman kerran vuodessa on liikunnan tunnilla luistelua. Yksinkertaisesti en osaa luistella, eikä kiinnosta p*askan vertaa opetella. Se on yleensä aika säälittävää ku liikun niin hitaasti luistelu tunnilla. Viime vuonna en lintsannu ku kerran luistelusta. Mutta nyt en vain kestä sitä enään. Siis mitä väliä jos lintsaa joltain luistelu tunnilta muutaman kerran. Luokkalainenki lintsannu kaikki liikunta tunnit tähän asti, 4 todistuksessa. Miten voisin lintsata kyseiset tunnit kun äiti ja isä saa heti poissaolo viestin sähköpostiinsa jos olen poissa tunnilta. Molemmat käyttävät Wilmaa. Miten voisin siis lintsata ilman suurta hämminkiä?

PS. Tiedän, lintsaus on väärin, mutta olen ollut kaikilla muilla liikunta tunneilla ja muilla aineen tunneilla myös. Joten älä postaa mitään turhaa p*skaa, kiitos.

22

3920

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+9

      Voit kysyä jos voit käyttää tunnit muun liikunnan parissa (hiihto, kävely, punttis..). Riippuu sitten maikastasi, miten hän suhtautuu....

    • 5

      Wilma on kehitetty juuri siksi, että lintsaaminen olisi mahdollisimman vaikeaa. Sitä ei ole mahdollista kiertää mitenkään ellet saa opettajaa luopumaan merkinnän kirjoittamisesta.

      Vaihtoehdoiksi jää neuvotella asiasta opettajan (ks. edellinen viesti) tai vanhempien kanssa (ns. luvallinen lintsaus) tai kärsiä seuraukset siitä, ettet mene tunnille. Jos opettaja on työnsä osaava, niin ei anna sinulle liikunnasta numeroa, mikäli olet poissa kaikki luistelukerrat. Sinulla pitää nimittäin olla näyttöjä kaikilta liikunnan osa-alueilta, jotta liikunnan numero on perusteltua antaa.

      Mutta oikeasti? Kaatuuko nyt elämä siihen, ettet osaa luistella nopeasti etkä ole mikään Teemu Selänne? Hitsinkö väliä sillä on vaikket osaakaan hyvin. Muutama tunti elämästäsi asiaan, jota ei välttämättä tarvitse enää koskaan tehdä. Ei pitäis olla niin ylitsepääsemättömän vaikeaa.

      ps. Ainahan voi tekeytyä kipeäksi. Hirveä päänsärky iskee juuri ennen liikuntatunteja?

      • Anonyymi

        Jos et luistelussa pääse ees liikkuu nii ope huomaa ja kohdistaa huomion suhun ja sit oot aina vika kaikis harjotuksis ja kaikki kattoo nii itekki kyl lintsaisin jos mun tilanne ois toi


    • %%%

      Tulee sullekin kuule rankka elämä tätä tahtia. Siis muutaman kerran vuodessa ja et kestä. Tässä elämässä joutuu kuule suostumaan niin moneen pskaan ettei oo tosikaan. Ihmisen on eräiden tietojen mukaan hyvä tehdä aina välillä retkiä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, muuten mukavuusalue supistuu. Älä ota luistelua luisteluna vaan retkenä oman mukavuusalueesi ulkopuolelle. Kehitä omaa sitkeyttäsi - siitä on hyötyä elämässä.

      • 20

        kavisit niilla luistelutunneilla ja oppisitkin luistelemaan? Eiko muillakin tunneilla kayda juuri sen takia etta opittaisiin ainetta?


      • vanha piaru

        Tämä on hieno neuvo kaikille: oman mukavuusalueen ulkopuolelle retkeily. Osasit sanoa tuon niin hienosti! Harmittaa, kun en itse keksinyt. Ihmiselle on tärkeää venytellä rajojaan.

        *applause*


      • ..
        vanha piaru kirjoitti:

        Tämä on hieno neuvo kaikille: oman mukavuusalueen ulkopuolelle retkeily. Osasit sanoa tuon niin hienosti! Harmittaa, kun en itse keksinyt. Ihmiselle on tärkeää venytellä rajojaan.

        *applause*

        On kyllä kova äijä kun pyytää apua miten lintsata :D Käy koulussa ja sano vaikka maikalla että en luistele, piste. Meillä joutuu sitten ainakin kävelemään jonnekkin. Tai sitten luistelet siinä kentän reunalla samaan-aikaan kun normaalit suomalaiset pojat pelaavat lätkää. Tai sitten lintsaat ja sanot vanhemmille ettei kiinostanut mennä kouluun.


      • fa<wefwef
        .. kirjoitti:

        On kyllä kova äijä kun pyytää apua miten lintsata :D Käy koulussa ja sano vaikka maikalla että en luistele, piste. Meillä joutuu sitten ainakin kävelemään jonnekkin. Tai sitten luistelet siinä kentän reunalla samaan-aikaan kun normaalit suomalaiset pojat pelaavat lätkää. Tai sitten lintsaat ja sanot vanhemmille ettei kiinostanut mennä kouluun.

        hyi vittu, suomalainen normaali poika. menette armeijaan harjoittelemaan tappamista, kaljuunnutte ja hakkaatte vaimojanne, samalla vihaatte kaikkia muita ihmisiä paitsi suomalaisia tietenkin. Vietätte elämänne kesämökillä ja olette tietävinänne jotain, häpeä.


      • Kieltenopiskelijatar
        20 kirjoitti:

        kavisit niilla luistelutunneilla ja oppisitkin luistelemaan? Eiko muillakin tunneilla kayda juuri sen takia etta opittaisiin ainetta?

        Minä kyllä olin mukana joka ainoalla luistelutunnilla ja välineet oli aina asianmukaiset. Luistelemaan en oppinut edes sadanmiljoonan tunnin harjoittelulla. En koskaan ole oppinut käsittämään, miten joku voi liikkua sellaisilla välineillä jäätä pitkin. Yritin sitä kyllä opetella myös koulutuntien ulkopuolella, mutta en monen vuoden yrittämiselläkään koskaan saanut mitään itua hommasta. Minulta puuttuu totaalisesti se geeni, jolla ihminen oppii luistelemaan. Koen sen ainoastaan hyvin epämiellyttävänä tilanteena ja haluan nopeasti jalkaani tavalliset talvikengät, olkoon niissä sitten vaikka kahdentoista sentin stilettikorot - silloin olen taas omalla maaperälläni. Itse olen sitä mieltä, että elämä on hyvinkin elämisen arvoista, vaikka ikuisesti kiertäisi niin luistimet kuin jääkentätkin mahdollisimman kaukaa.

        Ja kouluaineista puheenollen: myöskään fysiikasta en ikinä saanut minkäänlaista ahaa-elämystä, vaikka opettelin ulkoa kaiken - siis ihan kaiken - mitä piti osata. Todistuksessa kymppi, mutta ikinä en ole siitä mitään käsittänyt.


      • Anonyymi
        20 kirjoitti:

        kavisit niilla luistelutunneilla ja oppisitkin luistelemaan? Eiko muillakin tunneilla kayda juuri sen takia etta opittaisiin ainetta?

        Noku ei sielä luistelu tunneilla luisteleen opita vaa tehää jotai paskoi harjotuksii ja sit kaikki vaa kattoo sua jos et osaa


      • Anonyymi

        Tää oli kyl hyvin sanottu kiitos🧐


    • Joku511

      No niiin onko sillä välii jos et oo tunnilla sano opella vaa että haista sinä paska en tuu tunnille.

    • vovituuieutiafsafs

      no mitä vittua jos et osaa etkä haluyu luistella ni sit et luistele? lintsaus o iha vitu ookoo ois itekki pitäny harjottaa sitä paljo enemmä, sanktioitahan siitä ei tule ainakaa mulle tullu. amiksessa on ny iha helvettiä huoh

    • JUST JOOO

      Hohhoijaa. Kyl on nykyajan vanhemmat tiukkoja... Minä saatoin sanoo jo kotona et mä en mee jollekin tunnille ja vastaus oli et sä et sit mee piste. Ei pahemmin näkyny muakaan luistelemassa, uimassa tai tanseissa (tanseissa kannattaa muuten käydä sitä taitoo ois jo monesti tarvinnut) Ainakin amiksessa oli meil et kerran piti käydä ns. näyttämässä kuinka pasha sä oot siinä. Tulos oli et paska niin oli se mukavoooo jäädä koulun puntille ku muut meni lähi kaukalolle. Mut amis on amis...

    • Huoh.

      Mie olen 11 ja olen lintsannut viime talven jokaiselta luistelulta tekosyillä.
      En osaa luistella. Pelottaa kokoajan että kaikki nauraisivat minulle.

    • PÖÖÖÖÖ

      Todella surkeeta joutua tekemään muutama tunti vuodessa asiaa mistä ei pidä. Ite joudun putsaamaan paskaraitoja toileteista 8h ja vielä illalla 4h tiskaaman kämäsen Supermarketin herkkutorin tiskit viitenä päivänä viikossa! Arvaa vaa onko se kivaa? Ei todellakaan ole, mutta sitä on vaan pakko tehdä, jotta kykenee elämään, saa katon pään päälle ja ruokaa pöytään. Joudun tätä tekemään tämän vuoden loppuun vaikken siitä pidäkkään! Vanhempasi saa kyllä hävetä, kun ovat noin pilalle sut hemmotellu. Tämä on elämää! Herää sieltä helvetin fantasia maailmastas, ja kestät muutamat luistelutunnit kuin mies! Tai ole edes mies kohtaamaan vanhempasi, kun saavat tietää lintsailuista, ja ota toivottavasti tuleva rangaistus vastaan.

    • koivuniemenherraa

      Alottaja sietäisi saada (toivottavasti on saanut) risulla paljaalle pyllylle, jos menee liikuntatunneilta lintsaamaan tuollaisen typerän syyn takia. Minun poikani ainakin saisi piiskaa jos tekisi jotain noin typerää.

    • Lapamadot kuriin

      Jokainen ihminen joutuu tekemään työssään ja kotonaan sellaisia asioita joita ei osaa kunnolla taikka ei haluta tehdä, mutta ne on tehtävä. Nuo koulupinnarit sotkee opettajien ja luokkakaverin päivän.

      Ennenvanhaan tuonikäiselle opetettiin vielä monen asian tekeminen tarvittaessa koivuvitalla. Se ryhdistäisi monia vetelyksiä nykyäänkin.

    • tt

      Mistä me tiedetään vaikka aloittaja saisikin piiskaa jos lintsaisi liinkuntatunneilta. Ainakin hänen viestistään saa sen kuvan, että vanhemmat ainakin välittävät hänestä. Se voisi olla jopa ihan hyvä rangaistus. (Vähän noloa)

      Minusta tässä tulee esiin sukupuolen välinen epätasa-arvo. Tytöt miettivät 9-luokalla tulevaisuuttaan ja ammattiaan ja pojat ovat "vielä" piiskausiässä. Näin kärjistäen :-).

      Nykyään elämme naisten yhteiskunnassa. Huomaa sen, että yliopistotkin naisistuvat.

    • Jaahassas

      K den

    • Maailmanparasluistelija

      Moikka! Mäkään en osaa paskaakaan luistella ja en oo lintsannut oon vaan menny rohkeesti liikuntatunnille ja luistellu omaan tahtiin... en välittäny muiden niistä "toi ei kyl osaa paskaakaan luistella" tsemppiä!

    • vituttaa420

      joo oon itekki ihan paska, en tiiä mikä siinä on kun joka talvi oon 2-4 kertaa viikossa koittanu käyä ulkojäillä mutta silti oon ihan paska luisteleen. Toisaalta, eihän se silti paljoa harjotusta oo, mutta luulis nyt et oisin vähän parempi. Hävettää ihan vitusti mennä liikkatunneille kun on luisteluu. Mulla on valinnainen liikkakin ja muissa lajeissa oon ihan ok. En oo yks parhaista mut en kyllä oo paskinkaan. Esim jossai perus koriksessa saatan tehä muutaman tai joku kolme koria per peli. oon siis kasilla ja puhun nyt valinnais liikka ryhmästä. Pesiksessä lyön omasta mielestä iha jees, osun useimmiten ja yleensä lähelle kentän takareunaa. Eli ihan keskiverto. Mut sitte taas luistelu on ihan perseestä, kun oon aika saatanasti hitaampi ku monet muut. Oon sillo aika lailla yks paskimpia siel kentällä. Tekis välillä mieli lintsata ne tunnit mut ei pysty ku en haluu et liikanope ajettelee mua just sellasena lintsaajana. Ja se kuka tuolla aikasemmi sano, että aloittaja olis vaan laiskuri ei tajuu pointtia. Syynä varmaan useimmilla on se että hävettää omat taidot. Ette varmaa tajuu kuinka vitun noloa se oikeesti on. Varsinkin kun valinnaises liikassa se taso on niin paljon korkeemmalla ja kaikki vetää oikeesti tosissaa. Normiliikassa ketää ei oikeeestaa kiinnosta ja siellä ei tarvi melkei tehä mitää. Lätkä on nätti laji telkkarista kattoen ja sillon ku on ulkojäillä yksin silleen ettei kukaan kato. Muutenkin tuli tässä vielä mieleen että sinäänsä aika tyhmää, että koulussa ei voida muuten tehä mitään kun perheitä ei voida pakottaa maksamaan jotain maksua, mutta sitten voidaan periaatteessa vaatia luistimet ja sukset jne. Varsinkin niille, jotka ei vapaa ajalla niitä ees käytä. No oikeastaan ne ei ole pakollisia, mutta jos niitä ei ole saa koulun paskat vara luistimet/sukset joka on noloa että muutenkin perseestä, kun ne kuitenkin hiertää kaikkialta ja on paskassa kunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe