Labbiksen ylisosiaalisuus

Vinkkejä vailla

Meillä on 5-kuukauden ikäinen uroslabbis ja kaikki sujuu mallikkaasti yhtä asiaa lukuunottamatta. Koira on kaikkien kaveri eli kaikki vastaantulijat pitäisi lenkillä tervehtiä ylenpalttisesti, saman kohtelun saa myös meidän omat vieraat. Kierroksia ottaa ainakin sata, kauhea läähätys päällä jne. Lenkillä en anna mennä ihmisten enkä muiden koirien luo. Toki tämä on vielä ihan pentu, mutta jotenkin tätä käytöstä pitäisi lähteä jo suitsimaan. Vinkkejä? Muilla tällaisia kaikkien kavereita?

4

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanhempi labbis

      Pentukouluun koirasi kanssa ylisosiaalisia labbikset on aina. Opeta paikka mihin käsket sen kuin ovikello soi vieraita tulee 5 kk ikäinen labbis on villi vielä kauan, sit kuin pentu on täysikasvuinen ota valjaat käyttöön.Kyllä labbis aikuisena n 3 vuotiaana hölskytelee vierellä jo ilman hihnaakin.Täysikasvuisuuhan ei tarkoita valmista koiraa vaikka olisi opetettukin.

    • jen_lee

      Mulla on kanssa ylisosiaalinen labbis/sakemanni sekoitusnarttu. Ikää 4v. Lenkillä se haluaa kaikki vastaantulijat haistella ja hypätä syliin (!) ja aina kun meen kotia niin kauhea hännänheilutus alkaa, että koko koirakin heiluu puolelta toiselle : D Mut osaa tyttö olla vahtivakin, et jos vähän oven ulkopuolella tai pihassa kuuluu ääni niin heti alkaa murisee ja haukkuu. Ovikello kun soi niin tyttö juoksee ovelle haukkuen kokoajan eikä reagoi vaikka käsken olemaan hiljaa. ; ( Mutta muuten mahtavaluonteinen koira.

      • labuka83

        Mulla on vuoden ikäinen ruskea lapukka ja touhotusta on kyllä riittänyt tässä huushollissa. Lenkeillä suosittelen sydämmestäni sellaista vedonestopantaa, joka menee kuonon ympäri ja koiran leuka kääntyy alaspäin koiran vetäessä. Toimii ainakin mun koiralla loistavasti, kun ohitetaan koiria ja ihmisiä. Tuon pannan kanssa opetteluun kannattaa varata roimasti kärsivällisyyttä, lapukathan ovat melko jääräpäisiä otuksia, joten kauan ne jaksaa yrittää tuota epämiellyttäväksi koettua pantaa pois. Vielä täsmennyksi, että panta on ihan turvallinen ja eikä vahingoita koiran niskaa.
        Hyppimiseen kannattaa kokeilla vesipulloa, sellaista urheilujuomapulloa, josta tulee kunnon tujaus vettä kerralla. Pullo vaan selän taakse, kun tulee vieraita ja jos koira hyppää vieraan tullessa sisään, niin nopea ruiskaus vettä ja tiukka komento "ei". Koiran pasmat menee vähäksi aikaa sekaisin ruiskauksesta. Vähitellen se sitten oppii, että ei se hyppiminen ollutkaan niin kovin hyvä idea, vaan kehuja saa kun on kauniisti maassa. Muistakaa kehua oikeasta käytöksestä =)


    • Meillä myös ollut todella sosiaalinen. Nyt on 3-vuotias ja vieläkin menossa kaikkien koirien luokse, ihmisistä luopunut jos ne vaan kävelevät ohi. Okei, osittain johtuu ehkä siitä että ei olla koulutettu tarpeeksi mutta varmasti silti olisi vielä noin sosiaalinen vaikka olisi koulutettu enemmän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe