American Airlines

AAFIN

Onko kukaan matkustanut New Yorkiin American Airlinesin suoralla lennolla Helsingistä, jonka operoijana toimii Finnair? Onko AA:n ja Finnairin lippujen ostajat samassa asemassa; mm. matkatavaraohjeet eroavat jonkin verran toisistaan, kumman ohjeita noudatetaan, Finnairinko?! Onko mitään muita asioita, joita tulisi huomioida ennen matkan varaamista American Airlinesilta? Mielummin kannattaisin kotimaista yhtiötä ja ostaisin liput Finnairilta, mutta n. 100 euron hintaero puoltaa American Airlinesin valintaa. Kiitos etukäteen asiallisista vastauksista!

5

1220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Finnair sen lentää

      keneltä matkan ostat sillä Finnairin kirstuun se silti kilahtaa...sinähän lennät Finnairilla...kannattaa aina miettiä ja kysyä sitten vasta. Tuota hintaero en usko sillä kyllä matkan pitäisi olla samanhintainen? Samoin matkatavarat kuten Finnairilla. Finnair ei ole kotimainen yhtiö mutta siltähän se äkkiä näyttää. Harmi vaan että lentävät miten sattuu ja nytkin on tulossa uusi lakko kohta puoliin...

      • matkailija-x

        Lippuen hinnoissa voi olla eroa eri lentoyhtiöden myydessä niitä samalle lennolle. Eikä operoiva yhtiö ole aina halvin... Usein Pariisiin lentäessäni lennän halvemmilla Air Francen lipuilla kuin mitä lentoja operoiva Finnair myy samoille lennoille.

        Tuosta matkatavaroiden määrästä en ole ihan varma, mutta lähtisin sen mukaan, mitä AA:n sivuilla sanotaan, ethän voi välttämättä tietää kuka lentoa oikeasti operoi. Itse olen ainakin kerran vedonnut lippuuni kirjoitettuihin matkatavaramääriin ja selitykseni hyväksyttiin mukisematta. Ilmeisesti matkatavaroiden sallituissa enimmäismäärissä ei ole suuriakaan eroja enää, kun Finnairkaan ei enää kuljeta kuin yhden max. 23 kg laukun ilman lisäveloitusta Pohjois-Amerikan lennoilla.

        Finnairin osake-enemmistön omistaa valtio, lisäksi yhtiön osakkeita omistavat suomalaiset yhteisöt ja yksityishenkilöt, joten kyllä sitä vielä voi suomalaisen yhtiönä pitää, vaikka onkin pörssinoteerattu.


    • Lennän itse nyt toukokuussa Helsingistä New Yorkiin ja ostin lipun American Airlinesiltä, koska se oli, kuten sanoit, reilun satasen halvempi kuin Finnairin lippu samaan koneeseen samana päivänä. Lipussa sanotaan selvästi "operated by Finnair" ja itse noudattaisin tässä tapauksessa Finnairin ohjeita laukkuasioissa.
      Lipun ostamisessa ei ollut mitään ihmeellistä, luottokortilla maksoin ja tulostettava lippu tuli linkkinä sähköpostiin.
      Vielä en ole keksinyt, miten istuinpaikan voi varata AA:n sivuilta vai olenko sen suhteen vielä liian aikaisessa? Täytyykö olla esim. AA:n jäsen? Jos joku tietää tähän ratkaisun, niin olen kiitollinen vihjeestä

      • miten on?

        Ei tarvitse olla jäsen. Mene AA:n sivuille, sieltä reservations - sitten my reservation- ja sitten continue without logging in. Pääset varmaan sitten eteenpäin nimelläsi jne.


    • AA

      Sen lentoyhtiön sääntöjä matkatvaroiden jne. kanssa noudatetaan, jonka lipun olet ostanut. Eli tässä tapauksessa AA:n, vaikka Finnairilla lennätkin. Ei voi olettaa, että tietäisit esim. maailmalla matkustaessasi, mitä sääntöjä operoiva lentoyhtiö käyttää, kun niitä ei kerran lipussasi lue.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1837
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe