Ihmeellinen käytös ruuan suhteen.

kaksierilaistakissaa

Tästä tuli tosi pitkä viesti mutta toivoisin että joku jaksaisi lukea :)

Aloitan kertomalla kissojeni taustaa. Toinen kissoistani villin navettakissan jälkeläinen (ympäri vuorokauden ulkona), joka eli pitkään luovutusikänsä ohi navetassa. Kisu kuitenkin kesyyntyi nopeasti ja muutti luokseni ensin maalle, sittemmin kaupunkiin. Tällä kisulla on aivan uskomaton ruokahalu! Se syö aivan mitä tahansa, leivoksista näkkileipään ja kuivaan makarooniin (jos siis pääsee tälläisiin käsiksi :D) Eli toisinsanoen siis kaikki menee alas jos jotai tuodaan eteen. (Istui kesällä puskan juuressa syömässä mustaviinimarjoja...)

Toinen kissoistani, parisen kuukautta nuorempi edellä mainitusta, on kotoisin täysin erilaisista oloista. Tämä on 'rodultaan' tavallisen kotikissan jälkeläinen mutta kissojen hoito ja ruokinta pentuaikoina oli jotakin infernaalista! Elikkä siis tälle kisulle syötettiin pienestä pitäen emonmaidon lisäksi kissanmaito korviketta, kaikkia mahdollisia omega-3 vitamiineja ja ravintolisiä. Vanhemmiten kun pennut oppivat syömään kiinteää, niille tarjottiin kaikkein parasta mahdollista ruokaa mitä vaan voi saada, suunnilleen jotain hanhenmaksaa ja lampaankylkeä tryffeleillä höystettynä.

Kun pentu sitten muutti luokseni niin se ei oikein tahtonut syödä mitään :( Tottakai tarjosin sille aluksi samaa ruokaa mitä se syntymäkodissaan sai, mutta ei oikeen tahtonut syödä sitäkään. Nyt nämä ovat jo reilun vuoden ikäisiä kummatkin ja ruuan suhteen on vieläkin ongelmia... Tämä kissa joka ei syö, on todella ohut (verrattuna toiseen :D) Sen emokin oli hyvin sulavalinjainen, joten voisiko se vaikuttaa asiaan?

Kisu ei syö purkkiruokaa (ei mitään laatua) korkeintaan voi nuolla kastiketta päältä.
Saattaa maistaa pari raksua kun kaadan pussista uutta kuppiin.
Maksamakkara kelpaa toisinaan, mutta vain älyttömän ohut siivu, ja jättää senkin kesken yleensä.
Minkään sortin muunlainen makkara ei kelpaa eikä pakastekala.
Katkarapuja on syönyt max. 4kpl kun olen tarjonnut.
Jauhelihaa on maistellut päältä nuoleskellen mutta ei syö paljoa.
Ainoa ruokalaji minkä olen nähnyt sen syövän sekunnissa oli raaka kokonainen kala (en muista mikä kala, muikku tai silakka) ELi kissa siis kiskoi kalan aloittaen päästä ja söi sen viimeistä ruotoa myöten.
Toinen asia minkä olen nähnyt sen syövän on hiiri/myyrä. Toi kesällä sisälle ruokakupille ja söi kokonaan.
Eikä tämä syö mitään jos joku on näkemässä. Eli ei siis kehtaa syödä jos olen huoneessa samaan aikaan kuin lattialla lojuva maksamakkara. Kissa siis katsoo makkaraa sivusilmällä ja heti kun menen huoneesta pois, se saattaa käydä sitä maistamassa. Tiedän kyllä että kissa syö, kunha sillä on nälkä mutta huolestuttaa silti.

Muuten se on todella sosiaalinen ja ihana kissa, hellyydenkipeä ja kaivautuu öisin peiton alle viereeni kehräämään. Tällä on myös ihmeellinen fiksaatio ponnareita ja hiuslenkkejä kohtaan. Menee aivan sekaisin jos pidän ponnaria kädessä ja sanon kissan nimen. Se myös kiskoo ponnarin päästä minulta ja kaikilta vierailta jotka istuvat sohvalla. Aamulla (koko yön leikittyään) ponnarit ovat siistissä pinossa ruokakupissa (outoa?)

Kisu on muutenkin älyttömän aktiivinen ja leikkisä. Kiipeää kiipeilypuuta ylösalas tuhat kertaa päivässä ja juoksee leikkihiirien kanssa ja härnää toista kissaa ja kaivautuu mattojen alle ja hyppii ja pomppii minkä kerkiää. Juuri tuon aktiivisuuden takia olen hiukan huolissani sen syömisestä ku ei oikein mitään tahdo syödä :/ Asiaa ei yhtään helpota tuo toinen kissani, joka kaivuroi ruokakupin tyhjäksi sekunneissa... Olenkin ajatellut että tuo ujompi söisi esimerkiksi öisin, mutta kun on tuo toinen samassa asunnossa niin ruokaa ei vaan voi pitää missään.

ps! Kissat on molemmat rokotettu, leikattu ja madotettu. Ohuempi kissa kävi eläinlääkärissä parisen viikkoa sitten ja todettiin täysin terveeksi kastritoinnin yhteydessä.

Mitä te syötätte nirsoille kissoillenne?

3

360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karkkikisut

      Kaksi 2-vuotiasta tyttökisua on meillä. Toinen syö aika hyvin kaikkea, mitä tarjotaan: täysravintosäilykkeitä, muroja, seitiä, katkarapuja, kissojen kanafilesäilykkeitä ("herkkua", ei täysravintoa), juustoa, kinkkua, sydäntä, jauhelihaa. Ei hotki kuitenkaan.

      Toinen sitten nuolee säilykkeistä korkeintaan kastikkeet. Katkarapuja syö muutaman, samoin pari palaa seitiä. Hieman kanafilesäilykettä. Murot maistuvat parhaiten, muttei niitäkään syö kovin suuria määriä. Ja vain tuoreet kelpaavat, ei kupissa seisseet murot.

      Molemmat kissat painavat n. 4 kg, tämä nirsompi hieman alle ja toinen hieman yli, joten ei nuo erilaiset syömätavat lopultakaan painoon hirmu paljoa vaikuta.

      Mutta jos kissa alkaa laihtua niin, että jopa selkänikamat tuntuvat, on syytä selvittää, mistä se johtuu. Meidän ensimmäiselle kissalle kävi juuri niin, ja lopulta ilmeni (kun sen leuat olivat menneet sijoiltaan), että leuoissa oli epäsymmetrinen kasvuhäiriö, jonka vuoksi kissa ei oikein normaalisti pystynytkään syömään. Enkelikissaksi päätyi ½-vuotiaana, ressukka.

      Tuo on tietysti ongelma, ettet voi esim. muroja jättää esille sen ahmatti-kissan vuoksi. Voisiko ohuemmalle antaa pentumuroja ja antaa sen syödä ne toisesta kissasta erillään? Vai syntyykö siitä sota?

      • aloittaja---

        Jos laitan ahmattikissan toiseen huoneeseen ja annan ohuemmalle ruokakipon alkaa järkyttävä karjuminen :D Siis tuo paksempi kissa huutaa niin että koko rappu ihmettelee. Ja sitten tämä ohuempi ei oikein pysty edes keskittymään siihen syömiseen kun ihmettelee mikä sillä toisella on oikein hätänä. Joskus olen salaa yrittänyt tuoda ohuemmalle kissalle ruokaa sen toisen nukkuessa, mutta ei tämäkään yleensä toimi :/ Ja aina kun menen keittiöön niin tuo paksempi seuraa perässä ja tarkkailee silmä kovana. Ja se kuulee varmaan satojen metrien päähän ruokapurkin avautumisäänen (siltä ainakin tuntuu).


      • kkhhjj
        aloittaja--- kirjoitti:

        Jos laitan ahmattikissan toiseen huoneeseen ja annan ohuemmalle ruokakipon alkaa järkyttävä karjuminen :D Siis tuo paksempi kissa huutaa niin että koko rappu ihmettelee. Ja sitten tämä ohuempi ei oikein pysty edes keskittymään siihen syömiseen kun ihmettelee mikä sillä toisella on oikein hätänä. Joskus olen salaa yrittänyt tuoda ohuemmalle kissalle ruokaa sen toisen nukkuessa, mutta ei tämäkään yleensä toimi :/ Ja aina kun menen keittiöön niin tuo paksempi seuraa perässä ja tarkkailee silmä kovana. Ja se kuulee varmaan satojen metrien päähän ruokapurkin avautumisäänen (siltä ainakin tuntuu).

        Kokeile antaa molemmille ruokaa samaan aikaan, mutta eri huoneissa. Silloin sillä ahneella paksukaisella on puuhaa eikä ehkä mourua toverin ruuan perään. Ja se ohkaisempi saa syödä rauhassa. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe