matkasuunnitelma kuubaan

annikki

heips!olisipa kuuban matkasuunnitelmia, mutta mistään ei oikein löydy tietoa.Mikä olisi hintataso, ilmasto...jne. Kokeneemmat kertokaa...

3

970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chiquita

      Olisi ollut hyvä, jos olisit maininnut, oletko menossa omatoimi- vai ryhmämatkalle, yksin vai jonkun kanssa, viikoksi vai kuukaudeksi.... Lähden siitä, että olet menossa omatoimimatkalle eli tässä joitakin perustietoja (osa aikaisemmasta vastauksestani tässä foorumissa):


      Halvimmat lennot: esim. KLM:llä on silloin tällöin erikoishintaisia ja -ehtoisia lippuja (esim. ei muutosoikeutta maksun jälkeen) ja ne ovat halvimmasta päästä. Myös ne reitit, joista osa Cubana-lentoyhtiöllä, ovat halvahkoja, mutta en nyt muista, mistä yhteys oli, ehkä Englannista. Ei suoraan Suomesta.

      Hintatasosta; ottaen huomioon majoituksen, ruokailun ja liikkumisen, Kuubassa pärjää ALKAEN noin 50 dollarin päiväbudjetilla. Casa particularin osuus siitä on kaupungista riippuen n. 20-30 dollaria (per huone, eli jos teitä on kaksi, voitte jakaa hinnan kahdella).
      Casa particulareita löydät esim. osoitteesta www.casaparticular.info
      Casat mukavampia kuin hotellit, myös paljon halvempia. Samalla turisti tutustuu kuubalaiseen perhe-elämään... tosin hyväosaisempien....

      Kolmeksi ensimmäiseksi päiväksi sinulla on oltava majoitus varattuna. Majapaikan nimi kirjoitetaan turistikorttiin, joka on pakollinen. Sen saa esim. Kuuban suurlähetystöstä ks.
      www.cuba.fi

      Maan sisällä kätevintä matkustaa bussilla. Kotisivut reitteineen ja hintoineen www.viazul.cu.
      Autonkin voi vuokrata, mutta ei mitään halpaa lystiä. Yöllä ei todellakaan kannata ajaa etenkään maaseudulla. Tiet ovat usein huonokuntoisia ja teillä liikkuu paljon ajoneuvoja ilman valoja mm. polkupyörät, hevosrattaat....


      Jos haluat kierrellä maata, kaksi viikkoa on lyhyt aika. Kuuba on pitkä saari. Yksi mahdollisuus on lentää mennessä Havannaan ja tullessa palata Suomeen Holguinista. Mielenkiintoisia paikkoja mm. Havanna, Santiago de Cuba, Pinar del Río, Trinidad, Sikojenlahti (Cienfuegos tukikohtana) yms. Varadero on turistihelvetti, mutta jos sellaisesta pitää, niin mikäs siinä. Aitoa Kuubaa ei sieltä löydä.

      Visalla saa rahaa pankeista ja rahanvaihtopisteistä. Jos haluat mukaan varmuuden vuoksi myös matkashekkejä, American Express ei ole hyvä valinta. Niitä ei välttämättä hyväksytä. Parempi on entinen Tomas Cook eli Travelex.

      Ilmastosta: Kuubassa on aina lämmintä. Kesällä siellä on todella kuumaa ja kosteaa. Sadeaikana taas sataa ja myrskyää enemmän kuin muulloin. Paras aika vuodesta on ehkä marraskuu- huhtikuu, mutta silloin Kuubassa on myös eniten turisteja ja ehkä jotkut majoitus- yms. hinnat korkeammat. On siellä toki kiva käydä muulloinkin.

      Jos et halua omatoimimatkalle, Kuubaan matkoja tarjoaa mm. AventuraLatina.

      Hyvä Kuuba-matkailun keskustelufoorumi netissä on Lonelyplanetin Thorntreen Cuba-branch.
      www.lonelyplanet.com ja sieltä thorntree jne.

      Jos haet Googlesta (www.google.fi) tietoa vaikka sanoilla Cuba travel tai Kuuba matkailu, taatusti löydät lisää tietoa. Mutta jos haluat kysyä vielä jotain, niin ole hyvä!

    • kubanisti

      tuota...me saimme palamaan vaikka emme omasta mielestämme edes tuhlanneet 100 dollaria päivä. Todella kallis maa, kalleus perustuu siihen että ainoa tapa sosialistiselle maalle saada maahan ulkomaanvaluttaa. Pesoja voi vaihtaa mutta samaan hintaan kun dollareita eli silläkään ei voi kikkailla.

      Kaikki maksetaan siis taaloissa. Kaikesta pitää tipittää niin herkästi pelkkiin tippeihin menee 10-15 dollaria päivässä.

      Käytännössä kukaan ei puhu englantia. Ihmiset ovat ainakin meksikoon verrattuna aika introverttejä, tiedä sitten johtuuko tämä valvonnasta vai kansanluonteesta

      ruoka on todella huonoa mutta kaikki muu valtavan kaunista ja unohtamatonta.

      Turvallista, poliiseja joka kadunkulmassa. Ilmasto useimmiten tukahduttavan kuuma ja kostea.

      • Chiquita

        Olen kyllä monessa asiassa eri mieltä kanssasi. Samaa mieltä olen siinä, että maa ei ole halpa, mutta jos maksat tippeinä 10-15 dollaria päivässä, niin suoraan sanoen... tyhmää: kuubalainen työläinen tienaa keskimäärin 10 dollaria kuussa, lääkärit yms. 20-30 dollaria kuussa. Eli ei kyllä kannata joka paikkaan sitä dollarin tippiä heittää, saati sitten yli.

        Tietysti jos asuu koko ajan viiden tähden hotelleissa, eikä halua pihistellä tipeissä niin...

        Kyllä Kuubassa saa 100 dollaria päivässä tietysti menemään, jos haluaa, mutta jos asut casa particularissa (varsinkin jos jaat huoneen jonkun muun kanssa), syöt aamiaisen casassa ja kohtuuhintaisen ruuan kaupungilla, vähän välipaloja, muutama kalja tms, niin kyllä 50 dollarilla päivässä pärjää. Jos haluaa, rahaa saa kyllä menemään paljon enemmänkin: riippuu siitä mitä, missä ja kenen kanssa tekee...!

        En ymmärrä, kun sanot, että pesoja voi vaihtaa samaan hintaan kuin dollareita...? Yksi dollari on vaihtopaikasta riippuen n. 25 pesoa. Pesoilla ei hirveän paljon mitään saa, joten tavallisen turistin ei niitä paljon vaihtaa tarvitse.

        Samaa mieltä olen siitä, että ilmasto on tosiaan kuuma ja kostea. Riippuu tosin paikasta, esim. vuorillahan on paljon viileämpää ja Santiago taas on kuumempi kuin Havanna. Kuuminta on suunnilleen samaan aikaan kuin meillä.

        Omasta mielestäni kuubalaiset eivät todellakaan ole introverttejä!!! Ei myöskään meksikolaisiin verrattuina.

        Ruoka on tyypillistä karibialaista eli papuja, riisiä, salaattia, paistettua banaania, kanaa, possua yms. Mielestäni kuubalainen ruoka ei ole huonoa, tosin ehkä välillä hiukan yksitoikkoista. Riippuu paljon myös siitä, missä syö: turistina parhaimmat ateriat saa usein casa particulareissa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe