Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kohti helmikuuta

Moni helmikuussa Azoreille lähtevä vilkuillee jo nyt mieleistään sääsivustoa saadakseen selville, miten lämmintä Ponta Delgadassa on ja paistaako vai sataako siellä.

Vuoden kylmimmän kuukauden helmikuun keskimääräinen maksimipäivälämpötila on hieman alle 17 ºC, yön vastaava minimi on 11 ºC. Pohjoisen ilmavirtauksen vaikuttaessa saattaa päivälämpötila Ponta Delgadassa talvella ja vielä alkukeväästäkin hetkellisesti laskea 10 ºC:n pintaan yölämpötilan samalla painuessa jopa 7 ºC:n tietämään. Meriveden lämpötila on helmikuussa saariryhmässä alimmillaan eli 16 ºC.ssa.

Helmikuun keskimääräinen sademäärä Ponta Delgadassa on noin 107 mm, samojen pitkäaikaistilastojen mukaan sadepäiviä (sataa 0,1 mm tai enemmän) helmikuussa on 19. Keskimääräisistä arvoista on poikkeamia; niinpä sademäärät saattavat parhaimmillaan olla kaksinkertaiset tai enemmän.

Azoreilla on talvella tuulisia ja sateisia päiviä mutta ei suinkaan joka päivä. Sekaan mahtuu varsin kesäisiä päiviä, jolloin rohkeimmat saarelaiset vaihtavat hetkeksi shortseihin, t-paitaan ja sandaaleihin. Tuulen nopeudet ovat saariryhmässä talvella luokkaa 10-40 km/t. Puuskissa tuuli voi saavuttaa noin 100 km:n nopeuden. Pahimmillaan aallonkorkeus saattaa nousta 8 metriin, kun se talvella on tavallisimmin 2-4 m.

Ilman suhteellinen kosteus on saariryhmässä ympäri vuoden keskimäärin 70-90 prosenttia. Azorien lämpötiloissa kostea ilma tuntuu kuivaa lämpimämmältä.

Azoreiden säälle on tyypillistä vaihtelevuus. Tuulen suunta ja voimakkuus, voidaan kertoa tarkasti noin vuorokautta ennen. Saderintamien kulkunopeuden määrittäminen tuottaa hankaluuksia. Sadealueet tulevat tavallisimmin lännestä ja kulkevat yleensä koko 600 kilometrin leveydelle levittäytyvän saariryhmän yli. Sade kestää kuitenkin harvoin kauan kerrallaan. Azorit eivät olisi vehmas ja kukkea ympäri vuoden ilman riittäviä sateita.

Aurinkomatkat, joilla Azorit ovat nyt ensi kertaa ohjelmassa, myy São Miguelia rantalomakohteena. Vaikka saarellamme on harmaan laavahiekan peittämiä uimarantoja riittämiin, ovat São Miguel ja muut Azorien saaret ensisijaisesti luontokohteita. Saaret tarjoavat matkailijoille kuitenkin toki paljon muutakin, esim. värikkäitä kansajuhlia, kansanmusiikkia ja -tanssia, kotoperäisiä käsitöitä, aitoa paikallista ruokaa ja juomaa sekä koko joukon aktiviteetteja maalla merellä, kuten vaeltamista, golfausta, lintujen havainnointia, surffausta, purjehdusta, sukellusta, valas- ja delfiinisafareita sekä rannikko- ja syvänmeren kalastusta.

Toisin kuin monet esitteet väittävät, Ponta Delgadan katuja eivät peitä epätasaiset mukulakivet vaan varsin tasaisiksi lohkotut basalttikivet vaaleine kalkkikivikoristeineen. Ne Ponta Delgadan ydinkeskustan alueet, joilla matkailijat tavallisimmin liikkuvat, ovat pinnanmuodoiltaan suhteellisen tasaisia. Kun jalkakäytävät ovat kapeita, kävellään ajoneuvoliikenteen salliessa yleisesti ajotiellä. Kadun ylitystä helpottaa se, että pääsääntöisesti autoilijat pysähtyvät suojatien eteen nähdessään jalankulkijan olevan aikeissa ylittää katua.

Ponta Delgadan keskustan alueella toimii langaton netti (Wi-Fi). Kansainvälisten luotto- ja käteiskorttien käyttö on yleistä. Rahaa saa ”seinästä” Multibanco-automaateista, jotka ”puhuvat” englantia,

Taksit, useimmiten kermanvärisiä mersuja tai skodia, veloittavat kilometrimäärän mukaan, sillä autoissa ei ole mittareita eikä myöskään katolla kilpiä. Ahneus on harvinaista. Ponta Delgadan ydinkeskustan alueella kyyti maksaa viisi euroa tai vähemmän. Miellyttävältä kuljettajalta voi pyytää kortin ja käyttää häntä kuljetuksiin vaikka koko oleskelun ajan. Vapaan taksin voi napata lennosta. Ponta Delgadan keskustan alueella liikennöi kolme minibussilinjaa, joihin lippu maksaa 30 snt..

São Miguelin tuliperäisyydestä kertovat kraatterit järvineen ja kuumat lähteet. Lähteiden lämpimissä vesissä voi pulikoida Furnasissa, Caldeira Velhassa ja Ferrariassa, jossa toimii myös moderni kylpylä. Sete Cidadesin, Furnasin ja Lagoa do Fogon kraatterijärville tehdään opastettuja retkiä. Muita tapoja nähdä saarta on liikkua vuokra-autolla, paikallisbusseilla ja takseilla. Taksin käyttö mahdollistaa saareen tutustumisen omaan tahtiin. Yksilöllisiin retkiin on nyt myös saatavilla suomen- ja ruotsinkielinen opas. Taksi veloittaa retkiajeluista 16,50 e/t (ma-la). Kotisivuillani on taksinkuljettajien ja oppaan yhteystietoja. Azoreista kertoville kotisivuillani pääsee näpäyttämällä nimimerkkiäni.

Ravintolat Azoreilla voidaan jakaa karkeasti kolmeen ryhmään: perinteisiin, moderneihin ja pikaravintoloihin. Ilta-aterian pääruokien hinnat liikkuvat kymmenen euron molemmin puolin, yksinkertaisia lounaita saa viidellä eurolla. Espresso (café) ja maitokahvi (meia de leite) maksavat 50 sentistä runsaaseen euroon kuppi. Ravintola- ja taksipalveluista on tapana antaa tippi, noin 10 prosenttia.

Azorien keskimääräinen hintataso on noin neljänneksen edullisempi kuin Suomen.

Azorit ovat turvallinen matkakohde, mutta tavanomainen varovaisuus on suositeltavaa.

3

497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko näin?

      >>Kotisivuillani on taksinkuljettajien ja oppaan yhteystietoja. Azoreista kertoville kotisivuillani pääsee näpäyttämällä nimimerkkiäni.

      Näyttää tyhjältä, olisiko oikeuksissa vikaa?

      • Näpäyttämällä nimimerkkiäni "Masseur" avautuu oma sivuni Suomi24:ssä. Sivun vasemmassa reunassa on valikko, josta valitaan palkki Omat tiedot. Palkkia näpäyttämällä avautuu uusi sivu, jolta löytyy kohta Linkit. Sen alla on osoite ja linkki kotisivuilleni. Edellä mainittu ketju toimi minulla, kun kokeilin sitä vierailijana, ilman kirjautumista.


      • Onko näin
        masseur kirjoitti:

        Näpäyttämällä nimimerkkiäni "Masseur" avautuu oma sivuni Suomi24:ssä. Sivun vasemmassa reunassa on valikko, josta valitaan palkki Omat tiedot. Palkkia näpäyttämällä avautuu uusi sivu, jolta löytyy kohta Linkit. Sen alla on osoite ja linkki kotisivuilleni. Edellä mainittu ketju toimi minulla, kun kokeilin sitä vierailijana, ilman kirjautumista.

        Nyt löytyi linkki Kiitos.....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe