Lontooseen ensi kertaa..

lfg54f

Heippa!

Nyt kaivattaisiin tietoa Lontoosta..
Esim. Jos haluan mennä Harrods:n tavarataloon, niin mitä kaikkea muuta nähtävää siinä lähellä on?
Onko nämä kaikki kuuluisat nähtävyydet kuinka lähellä toisiaan vai täytyykö matkustella Lontoon sisällä kilometri tolkulla?
Mistä alueelta kannattaisi ottaa hotelli? =)

6

1086

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 320

      Aika lähellä Harrod'sia ovat mm. Luonnonhistorian museo (kiinnostanee lapsiakin), Tiedemuseo ja Victoria & Albert -museo.

      Lontoossa on tietysti nähtävyyksiä eri puolilla, esim. Towerin linna ihan eri puolella kuin nuo mainitut museot; British Museum taas omalla suunnallaan, mutta kävelymatkan päässä toisistaan ovat esim. Westminster Abbey, Parlamenttitalo, Buckinghamin palatsi, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, London Eye.

      Metroasemia on aika tiheässä ja bussillakin pääsee hyvin moneen paikkaan (vähän hitaammin tietysti), joten majapaikalla ei ole kauhean suurta väliä nähtävyyksiä ajatellen. Itse olen yöpynyt sekä Bayswaterin alueella että Bloomsburyssä Russell Squaren lähellä. Kumpikin ihan hyviä paikkoja.

    • Lontoo tammikuussa

      Pari viikkoa sitten oltiin Bayswaterissa Hotelli Ramada Jarvis. Sijainti Hyde Parkia vastapäätä ja lähimmälle metroasemalle matkaa n. 200 m (Queensway). Bussit kulkivat aivan hotellin edestä ja niillä pääsi suoraan esim. Oxford Streetille tai Westminsteriin. Lähellä myös paikallinen pienempi ostoskatu Queensway jonka varrella mm. Whitley's ostoskeskus. Liikenne Lontoossa on ympärivuorokautista, joten hyvän sijainnin vastapainona liikenteen äänet kuuluvat huomeeseen varsin hyvin. Joten jos hiljaisuutta kaipaa, niin syrjempi sijainti parempi. Meitä ei liikenteen meteli häirinnyt. Hotelli oli jopa positiivinen yllätys, sillä pelättiin pahempaakin hinnan perusteella (n. 120€/yö 2hh lisävuode sis. aamiaisen). Hotellilla ei paljon notkuttu ja ei haluttukaan siksi kalliimpaan majoittumiseen panostaa.

      Nähtävyydet ovat pääasiassa ns 1-zonella, mutta silti kävelemistä riittää, jos meinaa joka paikkaan jalan ehtiä. Eihän matkustaminen Lontoossa mikään ongelma ole bussilla tai metrolla jos ei halua muutamaa kilometriä kävellä. Kun kulkee 2-kerrosbussilla, niin samalla näkee kaupunkiakin. Ruhka-bussissa matkustamista en suosittele, vaan jos näyttää täyteen survotulta, niin menee metrolla tai odottelee seuraavaa tai ruuhka-ajan päättymistä. turistienkin kannalta tärkemmillä linjoilla bussit kulkevat vähintään 5-7 min välein.

      Harrodsin lähellä lähinnä luonnontieteellinen museo ja taitaa se lordi Wellingtonin muistomerkkikin siinä Lähellä olla. Eikä Hyde Park tietysti myöskään kovin kaukana ole.

      Shoppailijalle ja katuvilinää ihastelevalle esim. Oxford St, Bond St, Regent St ja Carnaby Street sijaitsevat varsin pienellä alueella ja lähellä myös Picadilly Circus. Covent Gardenia suosittelen myös tunnelmansa vuoksi.

      Westminster Bridgen kahta puolen löytyvät London Eye, Parlament House (Big Ben), Westminster Abbey, akvaario jne. Samalla reissulla pyörähtää helposti myös esim. Imperial War Museumissa (esim. metrolla Westminsteistä).

      Tower of London, Tower Bridge, Monument ja ehkä St. Paul's Cathedral vois olla yksi kokonaisuus. British Museum on ihan kävelymatkan päässä Holbornin metroasemasta.

      Se on vähän niinkin, että riippuu pitkälti siitä mitä haluaa nähdä ja kokea. Liian tiiviiksi ei ohjelmaa kannata suunnitella. Oyster card vaan ostoon ja sillä kulkee vaivattomasti busseilla ja metroilla. Taksit on ihan turhia (ja kalliita?). Mennessä käytettiin Heatrow Expressiä lentoasemalta Paddingtoniin ja sieltä ostettiin Oyster Cardit (myyntipiste juuri ennen metron portteja). Paluumatka lentoasemalle tehtiin aamuvarhain metrolla. Kesti kauemmin, mutta oli myös n. 4 x halvempi. Silloin ei ollut metrossa tungosta, mutta ruuhka-aikaan tietysti voi matkalaukkujen kanssa olla hankalampaa survoutua. Jälkikäteen ajateltuna metro olisi toiminut hyvin myös menomatkalla keskustan suuntaan ja vähän ehkä turhaankin pelattiin varman päälle käyttämällä Heatrow Expressiä. Tuo metro Heatrowlle kulkee muuten pitkän pätkän matkasta maan päällä, joten pelkkää tunnelia ei tarvitse siinäkään matkustaessa katsella.

      Lunta ei ollut ja lämpötila 0- 10. Pilvipoutaista ja välillä jopa aurinkoistakin.

      • ldke

        Ensiksi täytynee kiittää mahtavista vastauksistanne, KIITOS =)

        Vielä kysyisin, että onko esimerkiksi kannattavaa ottaa hotelli Heatrow:n lentokentän läheisyydestä..Supersaverin sivuilla oli aika edullisia hotelleja jopa 4 tähdenkin tarjolla.. 3 päiväksi..Onko teillä kokemusta tuosta supersaver:stä? Vai miten olette matkanne varanneet? =)


      • ehkä pian uudestaan
        ldke kirjoitti:

        Ensiksi täytynee kiittää mahtavista vastauksistanne, KIITOS =)

        Vielä kysyisin, että onko esimerkiksi kannattavaa ottaa hotelli Heatrow:n lentokentän läheisyydestä..Supersaverin sivuilla oli aika edullisia hotelleja jopa 4 tähdenkin tarjolla.. 3 päiväksi..Onko teillä kokemusta tuosta supersaver:stä? Vai miten olette matkanne varanneet? =)

        Lontoossa välimatkoihin voi mennä yllättävän paljon aikaa. Itse en viitsisi kulkea päivittäin Heatrowin lentokentän liepeiltä keskustaan. Olen yöpynyt Bayswaterin alueella, josta oli mielestäni näppärää kulkea metrolla, tai bussilla esim. nähtävyyksille.


    • Hianoa

      Suosittelen myös Camdenin ja Portobello roadin markkinoita.

    • gdag

      Kävin juuri kolmatta kertaa Lontoossa ja tällä kertaa ensimmäistä kertaa Towerissa. Olipa yllättävän hyvä nähtävyys.
      Ehdottomasta kannattaa siinä sisäänkäynnin luona lyöttäytyä opastetulle kierrokselle "Beefeaterin" mukaan, sehän ei maksa.
      Jos vähänkään Lontoon kieli taittuu niin saa nauraa vatsa kippurassa ja silti saa aika mukavasti tietoa kyseisestä paikasta.
      Omin päin jos olisi paikkaan tutustunut olisi anti jäänyt varsin köyhäksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe