COLLIEN PUREMINEN

1,5

Collieni on nyt kohta 1,5 vuotias. Kiltti ja tottelevainen koira MUTTA.... Ulkona ollessa jos löytää jotain "herkkua" maasta ei pudota käskystä huolimatta pois vaan pistelee poskeensa. Jos yritän ottaa koiran suusta pois hyökkää käsiin kiinni ja puree. Olen pitänyt hiihnaa tiukalla ja sanonut irti, mutta ei onnistu. Tässäkin vaiheessa jos vain mahdollista hyökkää kiinni. Sisällä ollessa tottelee hyvin ei koske ruokaan ennenkuin antaa luvan. Lelutistakin irrottaa otteen, kun käskee. Mikä avuksi?

12

797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tizu

      Yleensä koiralle joka on haluton luopumaan "aarteestaan" on parempi tarjota tilalle jotain parempaa, namia tai lelua ja sanoa samalla irti. Näin "irti"-sana saa koiralle mukavamman merkityksen.

    • Oma käytöksesi

      Treenaat vain joka pv ja monta kertaa sisällä ja milloin missäkin, ensin vähemmän tärkeillä leluilla ja herkuilla ja vaihdat ne aina parempaan ja opetat siinä samma koiralle irti sanan. Googlaa tarkemmat ohjeet, ajoitus on kaiken a ja o, koira ei ymmärrä eikä opi, jos vain toistelet irti sanaa, ajoitus ratkaisee.

      Leikithän koiran kanssa. Jos koira pitää sinua todella kivana tyyppinä niin se kyllä helpommin luopuu aarteestaan, vahvista suhdettanne siis. Mieti leikitkö varmasti niitä leikkejä, joista koira pitää. Moni juoksee mielellään esim pallon perään, mutta se ei silti ole välttämättä koirasi lempileikki.

      Mieti oma käytöksesi. Jos kiskot koiraa hihnasta, komennat tiukasta, käyt suuhun kiinni, yms, niin se on koirasi kantilta todella epäilyttävää. Käyttäydy rauhallisesti ja selkäesti, koirasi ei nyt ymmärrä sinua ja suhtautuu hyvin epäillen.


      Suosittelen tdella lämpimästi, että googlaat ohjeet esim irti sanan opettamisesta. Sen kirjoittaminen tänne on liian pitkä homma.

      • googletan

        Kiitos asiallisista vastauksista.


      • erinas
        googletan kirjoitti:

        Kiitos asiallisista vastauksista.

        Jos koira käy sinuun kiinni, niin siinä tapauksessa ei kyllä namien syöttely tai homman "mukavaksi" tekeminen auta. Koira ei yksinkertaisesti ajattele sinulla olevan oikeutta koskea siihen tai sen löytämiin herkkuihin. Suosittelen kouluttajalla käymistä.


    • entä tämä

      Jos se on hihnassa kiinni esim. lenkillä, niin ENNAKOINTI ja "ei ota" (tai mikä onkin komentosi) ja makupala/leikki, jotta huomio kiinnittyy muuhun ja saa palkan siitä, ettei ota.
      Minullakin koira söi omansa ja toisen koirani kakat n.8-9 kuiseksi, mutta nyt se on lopettanut sen lähes kokonaan. Minullakin pisti hanttiin, jos "herkut" yritti viedä. Lenkillä ei kylläkään tehnyt noin koskaan, ja lämmin oli parempaa muutenkin. :)

    • johtajuus

      ongelma. Yksinkertaisesti teet selväksi sen, kumpi määrää teidän taloudessa... enkä tarkoita väkivaltaisesti, vaan henkisesti. Jos et osaa tehdä tätä, niin kysy oikealta asiantuntialta...

      Hyvää tulevaa kevättä, toivottaa 2 x pehkoa

    • tällätavoin

      Ota leuoista kiinni ja avaa suu ja törky pois suusta. Rankaise koiraa jos yrittää kiinni. Isännän on aina, ihan aina saatava koiran suusta ruoka tai tavara pois.Ihan aina.
      Minä en katso yhtään jos koira urisee irrotuksesta. En toki ruokaa ota suusta pois ellei se ole tarpeen, mutta isotella en anna yhtään. Collie on aika pieni koira, mutta älä anna koirasi isotella, kun saat isännän paikan itsellesi, huomaat monta muutakin hyvää asiaa, koirasi kuuntelee sinua, tottelee, on parempi kaveri kuin ennen.
      Usko pois. Ja nyt en tarkoita koiran kovaa lyömistä tai tarpeetonta kuria, mutta nulikkaiässä koira kun koira haluaa katsoa kumpi on pomo. Älä häviä sitä kisaa.

    • tqeer

      Entäs näykkiminen sitten? Meillä aina kiihtyessään, innostuessaan tms alkaa näykkiä. Ei varsinaisesti pure muttei paljon muutakaan.

      • isäntä, ei lammas

        collielle näykkiminen on ymmärääkseni paimentamisen muoto, joten vähän samanlainen auktoriteettiongelma on mielestäni kyseessä. Itse tässä tilanteessa rauhoittaisin koiran ja estäisin näykkimisen


      • selventäkää

        eli kirputtaa? se on täysin eri asia kuin näykkiminen!


    • jhdcfgsz

      No ei missään nimessä rangaista koiraa.

      Lukekaa nyt edes yksi koirakirja, jos ette koirista tuon vertaa tajua. Kasvattaja hakee koiransa pois, jos kuulee tuollaisesta paskasta.

      • lmlmlmlmllm

        kyllä puremisesta ilmanmuuta pitää rangaista, ja ei hae kasvattaja koiraa pois, tarkoitan omaksi maksettua koiraa... ei sitten ollenkaan.
        Ja jos hakisi, voi poliisi hakea kasvattajan toisen omaisuuden luvattomasta ottamisesta, siis varkaudesta.

        Senjälkeen kun koira on maksettu, kasvattajan mielipiteitä tai aatoksia ei tarvitse kuunnella. MIKÄLI, et ole laittanut nimeäsi sellaiseen paperiin jossa on esim ehtoettä koiraa ei saa lopettaa tai myydä ilman kasvattajan suostumusta, tai muita vastaavia rajoituksia. Ja sellaisiin ei kenenkään pitäisi nimeään laittaa !
        Toki kasvattajaan pitää ja voi olla yhteyksissä, mutta ehdottomasti ilman minkäänlaisia napanuora tai selittelyvelvollisuuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      86
      2048
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1662
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1152
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1126
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1113
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      777
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe