Poikaystävä pahoinpiteli

sdagkdsg

Hei, olen 16vuotias tyttö ja asun 17 vuotiaan poikaystäväni kanssa. En kerro miksi tämä tapahtui, mutta haluaisin vain tietää, oliko tämä lievä vai normaali pahoinpitely, ja saako tästä vain sakkoja, jonkinlaisen korvauksen tmv?
Kuitenkin, kokonaisuudessaan kuullessaan yhden järkyttävän asian, mikä ei loukkaa häntä, vaan yhtä kaveriaan, hän raivostui ja pahoinpiteli minua kuristamalla, pitämällä kättänsä suuni päällä ja piti samalla nenästäni kiinni useita sekunteja etten saanut happea, kaatoi maahan ja ravisteli että pääni osui toistuvasti maahan, uhkaili heittävänsä tuolin päälleni, uhkaili puukolla ja vahingossa viilsi myös käsivarttani johon tuli jälki, löi kasvoihin ja istui päälläni ja painoi jaloillaan käsivarsiani ja sylkäisi naamalleni.

Pääsin tilanteen rauhoituttua pakoon sanomalla että menen röökille. Oikeasti juoksin niin lujaa kuin jaloistani pääsin läheisen kerrostalon pihaan piiloon, ja soitin 112.
Poliisit veivät poikaystäväni suoraan poliisiasemalle. Poliisit kuvasivat haavani ja ottivat puukon jolla se oli tehty mukaan, ja ambulanssimiehet tutkivat haavan mutta totesivat ettei se ole syvä ja putsasivat sen, (ihan kuin en olisi itse osannutkaan) ja tutkivat muutenkin. Nyt vasta on tullut mustelmat esille käsivarsiin, enkä tiedä kannattaisiko minun mennä terveyskeskukseen hakemaan todistusta niistä, vaikka poliisit ym niin kehottivat toimimaan, sillä en tiedä haluanko poikaystäväni joutuvan kärsimään?
Tiedän olevani tyhmä kun ajattelen noin, mutta yleensäkin olen ihminen joka ei halua toisille paljon pahaa.. Koska tiedän poikaystäväni olevan oikeasti ihan mukava, mutta sai vain voimakkaan.. tunteen purkauksen eikä osannut hillitä vihaansa?

Poliisit sanoivat että tästä tehdään automaattisesti rikosilmoitus, ja rikosrekisteriin tulee myös tietenkin merkintä.
Mutta siis, miten jatkossa? Saako hän sakkoja tmv? Oliko tämä lievä vai 'normaali' pahoinpitely vai jotain muuta? Tuleeko tämä vielä uudestaan esille, viedäänkö käräjille tmv? Tiedän että teistä nämä kysymykset voivat kuulostaa typeriltä, mutta olen oikeasti ihan pihalla, enkä silloin siinä mielentilassa hoksannut edes tuollaisia kysyä.
Ps. kohta hän ei ole enää poikaystäväni.

Kiitos vastaajille jo valmiiksi ja odotan asiallisia vastauksia !

16

2195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rikosetsivä

      vaikea sanoa mutta luulenpa vaan että saa vain sakkoja, ku kyseessä on alaikäinen..
      mut on sullaki ''poikaystävä'' huh,huh

    • sfshgjh

      Et välttämättä ole tyhmä jos et noudata poliisin neuvoa, ja käy kuvauttamassa vammojasi, sekä lopeta suhdetta poikakaveriisi, mutta kokematon ja hyväuskoinen kylläkin.

      Lähde suhteesta vielä kun voit, jos jokin vähäpätöinen asia saa hänet räjähtämään tuolla tavalla, mitä arvelet että tapahtuu "vakavampie" riitojen yhteydessä? Jos arvostat henkeäsi ja terveyttäsi lopetat suhteen heti. Poikakaverisi on väkivaltainen naistenhakkaaja ja kokemus osoittaa että nuo eivät miksikään muutu. Vaikka jopa yritystä löytyisi, niin hieman viinaa ja taas ollaan samassa pisteessä.

      Tuo menee oikeuteen todennäköisimmin törkeänä pahoinpitelynä. Lyömisen lisäksi pahoinpitelyssä on käytetty teräasetta, sekä hän on kuristanut sinua, joten törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistö täyttynee. Jos ja kun tuomio tulee, saa hän melkovarmasti ehdollista vankeutta ja sakkoja, voinet myös hakea jotain korvauksia kivusta ja särystä.

    • make love no twar

      Älä jää oottamaan samanlaista kohtaloa kuin tuo Tampereen juttu vkonloppuna!!!! Karseeta. Hankkiudu eroon miehestä kaikessa hiljasuudessa. Hommaat kämpän ym. et kerro asiasta mitään etukäteen. Sitten kun oot varmistanu oman turvallisuutes, ilmota asia, älä usko mitään lepertelyjä ja puheita, pysty ajattelemaan vain sitä pahinta. Tähän ikään mennessä oon todennut että liikaa menee ihmisiä sinisilmäsyyteen ja tollaset ihmiset eivät muutu KOSKAAN! Voimia sulle ja tee oikeet päätökset.

    • 16+4

      Koska tilanteessa on ollut puukko mukana, niin kyseessä on törkeä pahoinpitely. Käräjille menee ja törkeän pahoinpitelyn minimirangaistus on vuosi vankeutta (tekijän ollessa alle 18v ja oletettavasti ensikertalainen, niin vankeutta tulee vähemmän ja ehdollisena).

      Tuollaisista ihmisistä on syytä pysyä erossa. Jos kaverilla lakkaa järki juoksemasta heti kun pulssi nousee hieman leposykkeestä ylöspäin, on takuuvarmaa että ongelmia on luvassa...

      • pahoinpidelty ex

        Minun ex- mies pahoinpiteli minua useinkin ja teot aina vain raaistuivat. Viimein olin kuolla ja kun pääsin terveyskeskukseen poliisien saattamana arvasukeskuksessa ei ollut kameraa eikä poliiseilla ollut kameraa vammojen kuvaamiseen. Keikka lääkäri kirjoitti minulla olleen yli 40 mustelmaa ymperkehon ja otti neljästä kohdasta röntgen kuvat, joista myöhemmin kaksi magneettikuvatiin. Toisessa magneetti kuvassa löytin leikattavaa, mutta koska magneetti kuva oli otettu vasta 3 kk pahoinpitelyn jälkeen tuli kyseenalaiseksi johtuiko vamma pahoinpitelystä vain ei. Keikkalääkäri ei ollut kirjoittanut nimen omaan, että yhtään mustelmaa olisi ollut siinä kohdassa,, jonka hän määräsi röngen kuvattavaksi!
        Ex- mies selvisi sakoilla. Minä en vieläkään kävele ontumatta ja nyt on helvetti lasten tapaamisten suhteen. Vaihda asuinpaikkaa ja karista tuo mies niin nopeasti kuin pystyt elämästäsi.
        Minä uskoin liian kauan, että pitämällä ex erossa lääkkeiden ja viinan yhteisvaikutuksista saisin pidettyä hänen parhaat puolensa esillä. Periaatteessa aseen käyttö pitäisi koventaa tuomiota eli esim. ravintolan ovella tappelusta puukon käyttö tekee aina törkeän. Avio tai avovaimon viiltely puukolla on aina lievää.


    • fr4e3wg453

      Jonesin Sydän jo vuosia sitten tiesi kysyä oikean kysymyksen...

      http://www.youtube.com/watch?v=8DljXDLX5JA

      Aloittajan eskimmäisen kappaleen loppu naurattaisi, jollei kysymys olisi pohjimmiltaan kurjasta tilanteesta.

      "sillä en tiedä haluanko poikaystäväni joutuvan kärsimään?
      Tiedän olevani tyhmä kun ajattelen noin, mutta yleensäkin olen ihminen joka ei halua toisille paljon pahaa.. Koska tiedän poikaystäväni olevan oikeasti ihan mukava, mutta sai vain voimakkaan.. tunteen purkauksen eikä osannut hillitä vihaansa?

      Onhan tämä provo, onhan? Ethän oikeasti ole noin sinisilmäinen?

    • Terkkarille/lääkärille heti. Todistukset ovat voimassa muistaakseni 2 vuotta jos haluaa nostaa syytteen. Itse en aikoinaan tätä tehnyt kun pelkäsin liikaa ja nyt kadun tätä kovasti, seurustelin 4 vuotta väkivaltaisen narsistin kanssa eikä hän kärsinyt mistään tekemästään.
      Erosta tulee kuitenki jo 5 vuotta toukokuussa mutta edelleen kärsin miehen väkivaltaisuudesta.

      Toivottavasti et ole jäänyt tämän jätkän luokse enää.

    • ***tyttönen***

      Laki on muuttunut hetki sitten, mikäli pahoinpitelyssä on mukana alle 18-vuotias menee tapaus suoraan syyttäjälle. Jos käyt (toivon että olet tehnyt sen jo) poliisin juttusilla syyte nostetaan automaattisesti ja kyseessä on luultavasti pahoinpitely ja laiton uhkaus.
      Ole niin fiksu että lähdet tuommosen jätkän luolta pois pian. Sinulla on koko elämä edessä vielä.

    • kyftdyv,j

      törkeä pahoinpitely. Nykysäännösten mukaan KAIKKI fyysinen väkivalta, mikä on tapahtunut perheen sisällä (lähusuhdeväkivalta) tai kohdistunut alaikäiseen on virallisen syytteen alainen rikos, mukaanlukien lievä pahoinpitely.

    • jk

      jätä se sika

    • Janne J.

      No voi vittu sentään!

      2 naperoa päästetään asumaan jo kahdestaan NIIN EI VITTU MIKÄÄN IHMEKÄÄN että ne sekoilee siellä! Kaksi pilallehemmoteltua teiniä asumassa jo keskenään, voi vittu!

      Muuta hei likka takaisin sinne äidin luo sä ja se toinen olette vielä täysiä ipanoita, ettekä te sovi vielä vuosiin asumaan yhdessä, piste!

    • jk

      vai n iin

    • d

      mm

    • hakattu

      Poikaystävä on hakannut mua jääkiekkomailalla,pyöränpumpulla,puuhalolla,kengällä,puukolla,nyrkillä,päällään,hiilihangolla,saunan napolla, vyöllä,kirjalla,kaikenlaisilla koriste esineillä,heitellyt laseilla ja kynttilänjaloilla,kahvimukeilla,kivillä, muilla astioilla, repnyt mun vaatteita, rikkonut mun lamput,tietokoneet yms. on pettänyt yli 10 kertaa (aina eri nainen.. sitten petin häntä itse KERRAN yhden miehen kanssa, osittain kostoksi ja sen takia,etten kerta kaikkiaan pystynyt omassa asunnossani olemaan.. lista on loputon, käräjät tulossa, äijä lopetti ryyppäämisen kun saatiin nää kaikki sovittua, sen jälkeen ei oo koskenut kertaakaan väkivaltasesti, kerran kyllä puolen vuoden aikana uhkas, mutta melkein heti pyysi anteeks. ite oon 26 ja äijä 3 vuotta vanhempi,asutaan rivitalos vuokralla ja naapurtikin valittanu perheväkivallasta ja melusta useamman kuin kerran. kerran äijä kuristi niin kauan et huusin kaikella voimalla apua ja hölls otetta joka kerta just ennenku meinas lähte taju. lukinnut vessaan yms.

    • neuvontaa

      Lähisuhdeväkivaltaan liittyvää oikeudellista neuvontaa voit saada kriisikeskus Tukinaisesta puh. 0800-97895 ma-to klo 13-16. www.tukinainen.fi

    • Homma haltuun...

      Hei! Itse samaa kokeneena tuollainen pahoinpitely oli aika vakava. Niin monella tavalla hän sinua yritti piestä. Tuollainen käytös ei ennusta hyvää. Väkivalta pahenee kerta kerralta. Jätä se mies ennen kuin sinulle käy pahemmin. Voisit itse yrittää hakeutua terveyskeskuksen tai muun kriisikeskuksen kautta keskustelemaan vanhemman naisen kanssa asioista, koska sinulle tekisi todella hyvää kun oppisit näkemään ja arvostamaan itseäsi paljon enemmän. Yleinen syyttäjä alkaa käsitellä tapahtunutta ja olette noin vuoden päästä tapahtuneesta oikeudessa. Sitä ei kannata sinun pelätä uhrina, vaan oikeudessa sinun ihmisarvosi palautuu ihanasti kunniaan ja poikaystäväsi saa ajattelemisen aihetta ja joutuu kovaan kouluun. On olemassa sellaisia miehiä, jotka havahtuvat ja ovat nöyriä ja suostuvat ilomielin terapiaan. Minun exälläni ylpeys ja häpeä ovat edelleen olemassa, hän oli ensin kuin mikäkin prinssi, mutta tällä hetkellä edelleen kovin pelottava. Kannattaa elää vain sellaisten miesten kanssa, jotka osaavat hallita tunteensa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe