K-vitamiini hyödyt hoksaamatta?

Olen nyt äimistyneenä googlaillut K-vitamiinisivuja. K2 vaikuttaa ihmelääkkeeltä: putsaa verisuonista kalkin ja kuljettaa sen luille.

K2:ta saa mm. natto-nimisestä japanilaisesta perinneruoasta.

Mikäli yhtään ymmärrän omaa kehoani, minun ei tarvitse pelätä veren liiallista hyytymistä eli veritulppia. Sen sijaan suonten kalkkiutuminen ja haurastuminen voisi olla huolen aihe. Ja jos verisuonten kimmoisina pitäminen K2:n avulla vielä estäisi osteoporoosia, kuten monella sivulla väitetään?

Miten K2:sta ei puhuta mitään?

Lisää näkemyksiä linkissä... http://terveesti.blogs.fi/2008/08/14/k-vitamiinit-4588529/
Ilmoita


25 Vastausta

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.


Eihän niitä K-vitamiineja ihan summittain pidä alkaa syömään. Jos epäilee sen puutetta, se pitää mittauttaa. Itseltäni vuosia sitten mitattiin, en muista missä yhteydessä ja koska arvo oli alhainen, lääkäri määräsi K-vitamiinikuurin. K-vitamiinin puute aiheuttaa verenvuotoja ja esim. tilanteita, että saa haavan, mistä verenvuoto ei tahdo tyrehtyä millään.
Mutta on erittäin vaarallista alkaa suosittelemaan sitä joksikin yleislääkkeeksi. Mm. ikääntyneillä naisilla on osteoporoosia useinkin, mutta monilla on esim. Marevan-lääkitys (veren ohenne), jolloin pitää olla erittäin tarkkana, ettei nauti K-vitamiinituotteita. Lääkityksen kohdalleen saanti vaatii jatkuvaa verikokeissa käyntiä. Marevan ja K-vitamiini ovat vaikutuksiltaan päinvastaisia. Marevanin tarkoitus siis on ohentaa liian paksuuntunutta verta, kun taas K-vitamiini sakeuttaa verta.
11 VASTAUSTA:
Missähän mittautat? Jos meet terveysasemalle pyytämään vitamiinimittaukseia, ne nauraa sut pihalle sieltä. Yksityisellä taitaa olla hirveän kalliita nuo labrajutut.
vitamiinimittaus kirjoitti:
Missähän mittautat? Jos meet terveysasemalle pyytämään vitamiinimittaukseia, ne nauraa sut pihalle sieltä. Yksityisellä taitaa olla hirveän kalliita nuo labrajutut.
K1 saa vihreistä vihanneksista. K2 taas käymistuotteista, esim monissa pitkään käynneissä vahvoissa juustoissa. Liha ja kananmuna normaali lähteitä.
Marevan vähentää veren hyytymistekijää, ei suinkaan ohenna sitä.
puutetta nykyään on kirjoitti:
K1 saa vihreistä vihanneksista. K2 taas käymistuotteista, esim monissa pitkään käynneissä vahvoissa juustoissa. Liha ja kananmuna normaali lähteitä.
Kun heitän saneluaukkoon marjoja, erityisesti mansikoita litran verran, niin mun pitää pienentää marevaniarvoa 2,5 mg:lla sinä päivänä, muuten INR karkaa hallinnasta.
puutetta nykyään on kirjoitti:
K1 saa vihreistä vihanneksista. K2 taas käymistuotteista, esim monissa pitkään käynneissä vahvoissa juustoissa. Liha ja kananmuna normaali lähteitä.
K-vitamiinin puutetta ei juurikaan esiiny. Sitä on runsaasti kaikissa vihreissä kasviksissa, myös kasviöljyissä. Lihaa ja kananmunaa taas ei juuri K-vitamiinin lähteenä voi pitää.
vitamiinimittaus kirjoitti:
Missähän mittautat? Jos meet terveysasemalle pyytämään vitamiinimittaukseia, ne nauraa sut pihalle sieltä. Yksityisellä taitaa olla hirveän kalliita nuo labrajutut.
paljonko olis paljon? onko edes asiantunjoita vai lieneekö he niin sanottuja asiantuntijoita. menee varmaan vielä vuosikausia ennen kuin tiedetään tarve ja sitten mittaus.
saattaapi käydä niin että pistetään pyöreään huoneeseen, jos mokomia mittauksia menee kyselemään arvauskeskuksessa. rasva-arvoja ja sokureita kyllä mittaillaan. . . jospa sitten sais kirijoottaa risätti.

olen vakuuttunut notta vitamiini tutkimuksessa on pitkä sarka kyntämättä.
hyytymistekijää kirjoitti:
Marevan vähentää veren hyytymistekijää, ei suinkaan ohenna sitä.
Lukaisepa sinä nyt vähän tietoa itsellesi. Kyllä Marevan-lääkitystä sanotaan ihan yleisesti verenohennuslääkkeeksi. Tutkipa vaikka täältä:

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00007

Tuossa aiemmin kerroin, kuinka minulta mitattiin K-vitamiini ja sitten oli tullut urputusta, kuinka sitä ei saa mittautettua kuin kovalla rahalla ja terveyskeskuksesta nauretaan ulos. Enpä usko, että sieltä ketään ulos nauretaan, vaan kysytään, miksi haluat mittauttaa arvon. Lisäksi nykyään ainakin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin laboratoriokeskuksesta saa edullisesti itsekin määrätä itselleen erilaisia labrakokeita ja hinnat ovat mielestäni edullisia. Tätä K-vitamiinitutkimusta en ole ko. sivuilta tutkinut, mutta esim. erilaisia rasvatutkimuksia saa 15,80 hintaan. Labrakokeet maksetaan vasta näytteenoton jälkeen, lasku tulee kotiin.
Mikäli lääkärillä on epäilys, että K-vitamiinista on henkilön kohdalla puutetta tai miksei liikaakin, niin kyllä hän sen sitten mittauttaa.
Marevanista Koohon kirjoitti:
Lukaisepa sinä nyt vähän tietoa itsellesi. Kyllä Marevan-lääkitystä sanotaan ihan yleisesti verenohennuslääkkeeksi. Tutkipa vaikka täältä:

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00007

Tuossa aiemmin kerroin, kuinka minulta mitattiin K-vitamiini ja sitten oli tullut urputusta, kuinka sitä ei saa mittautettua kuin kovalla rahalla ja terveyskeskuksesta nauretaan ulos. Enpä usko, että sieltä ketään ulos nauretaan, vaan kysytään, miksi haluat mittauttaa arvon. Lisäksi nykyään ainakin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin laboratoriokeskuksesta saa edullisesti itsekin määrätä itselleen erilaisia labrakokeita ja hinnat ovat mielestäni edullisia. Tätä K-vitamiinitutkimusta en ole ko. sivuilta tutkinut, mutta esim. erilaisia rasvatutkimuksia saa 15,80 hintaan. Labrakokeet maksetaan vasta näytteenoton jälkeen, lasku tulee kotiin.
Mikäli lääkärillä on epäilys, että K-vitamiinista on henkilön kohdalla puutetta tai miksei liikaakin, niin kyllä hän sen sitten mittauttaa.
Mutta veren ohentamista se ei ole. Veren ohuus on aivan muu tekijä kokonaan. Hyytymistekijään vaikutetaan juuri marevaanilla.
Höpön höpöä kirjoitti:
Mutta veren ohentamista se ei ole. Veren ohuus on aivan muu tekijä kokonaan. Hyytymistekijään vaikutetaan juuri marevaanilla.
itsekin olen tuosta K-vitamiinistä Dr.Mercolan sivuilta lueskellut.Ja purkillisen D3/K2 vitamiinia syöneenä voin sanoa, että ei siitä nyt ainakaan haittaa ole ollut, vaikka minäkin vähän pelkäsin, että jos veri menee liian paksuksi, kun suvussa on noita marevanin syöjiäkin...Se K2 muoto olisi se tärkeä ainakin mercolan mukaan, ja sitä saa runsaasti jos syöt päivittäin nattoa, joka on fermetoitua soijaa.Mä olen miettinyt, että kävisikö Nattokinase k-vitamiinin lähteestä, se valmistetaan just tuosta natosta, vai onko parempi ottaa ihan sitä k2:sta...
3464575 kirjoitti:
itsekin olen tuosta K-vitamiinistä Dr.Mercolan sivuilta lueskellut.Ja purkillisen D3/K2 vitamiinia syöneenä voin sanoa, että ei siitä nyt ainakaan haittaa ole ollut, vaikka minäkin vähän pelkäsin, että jos veri menee liian paksuksi, kun suvussa on noita marevanin syöjiäkin...Se K2 muoto olisi se tärkeä ainakin mercolan mukaan, ja sitä saa runsaasti jos syöt päivittäin nattoa, joka on fermetoitua soijaa.Mä olen miettinyt, että kävisikö Nattokinase k-vitamiinin lähteestä, se valmistetaan just tuosta natosta, vai onko parempi ottaa ihan sitä k2:sta...
siinä mitään saakelin nattoja tarvita... turhaa vouhkaamista
3464575 kirjoitti:
itsekin olen tuosta K-vitamiinistä Dr.Mercolan sivuilta lueskellut.Ja purkillisen D3/K2 vitamiinia syöneenä voin sanoa, että ei siitä nyt ainakaan haittaa ole ollut, vaikka minäkin vähän pelkäsin, että jos veri menee liian paksuksi, kun suvussa on noita marevanin syöjiäkin...Se K2 muoto olisi se tärkeä ainakin mercolan mukaan, ja sitä saa runsaasti jos syöt päivittäin nattoa, joka on fermetoitua soijaa.Mä olen miettinyt, että kävisikö Nattokinase k-vitamiinin lähteestä, se valmistetaan just tuosta natosta, vai onko parempi ottaa ihan sitä k2:sta...
"Fibrinogeeni on veriplasmassa oleva liukoinen valkuaisaine.[1] Fibrinogeeni on tärkeässä osassa veren hyytymisessä.[1] Siinä fibrinogeeni muuttuu veteen liukenemattomaksi ja säkeiseksi fibriiniksi ja päättää hyytymisreaktion.[1]" http://fi.wikipedia.org/wiki/Fibrinogeeni

Tämä on yksi tekijä joka sulkee haavan. Olin ällikällä sillä se ei ole kolesteroli. Minä olen uskonut notta voi tukkii verisuonet, sitten sain valistusta se onkin kolesteroli. Vaan se minunkin uskomukset muuttuu, sillä nyt se onkin calsiumi. Ja tämä hävytön K2-vitamiini poistaakin ne verisuoniplakit.

Jos tässä elonpäiviä riittää niin ehkä kun aika kuluu ja tuo mukanaan täyspäiset oppineet, jotka ratkaisevat sydärien syyt.
+Lisää kommentti
Heikkilä on löytänyt tämänmoisen tutkimuksen.
"Yksi esimerkki muusta, mistä tässä maassa ei haluta puhua. K2- vitamiini ehkäisee sydäntauteja. K1-vitamiini on kasvimaailmasta, mutta ei lainkaan niin tehokas kuin eläinmaailman K2, jota on paljon kunnon juustoissa ja munissa, ja joita pidetään tässä maassa myrkkynä tunnetuin seurauksin."
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=222

Ja jäljet johtavat tietenkin "sylttytehtaalle"

"Ravinnosta menaquinone liittyy pienempi riski sairastua sepelvaltimotautiin: Rotterdam Study 1 1"
http://jn.nutrition.org/content/134/11/3100.full
1 VASTAUS:
Vanha kansa sanoi, syö juustoo, se kasvattaa luustoo. Suomessa nykyään syödään kypsyttämättömiä juustoja joissa ei ole K2-vitamiinia.
+Lisää kommentti
jota tutkitaan. Mutta jos se liikaa parantaa kansaa niin ei sitä kovin innokkaasti tutkita, kun sillonhan ei menisi kaikki muut lääkkeet kaupan, joita nyt käytetään, jos verisuonia putsaava lääke kehitettäisiin.
1 VASTAUS:
Ja berberiinissä on tehoa huonon kolestrolin alentamiseen, sitäkin miettii että se on peräisin luonnosta ja se on jäänyt nyky ruuasta pois teollisuuden ja "ruuan puhdistamisen" myötä. K2-vitamiini tuli ennen vanhaan myös piimän mukana. Isäni kotona, josta haettiin piimä kun olin lapsi, piimä oli isossa puu tiinussa huoneen lämmössä ja ei se siinä pilaantunut kesähelteilläkään. Ehkä se ei nykyään maistusi niin hapanta se oli.
+Lisää kommentti
K-vitamiinin suhteen ei kerta kaikkiaan ole mitään syytä yrittää nostattaa jonkinlaista hysteriaa. Ei sen kanssa meillä ole ongelmia. Eri asia on hyytymisenestohoito, jossa siinäkin nykyään mennään varsin liberaalilla linjalla ja homma on hoidossa. Eikä meillä ole K-vitamiin puutetta, sitä tulee ruoasta ihan tarpeeksi. Lisäksi paksusuolen bakteerit syntetisoivat K-vitamiinia.

Ei kaikesta tarvitse, eikä ole syytä, vouhottaa.
Ilmoita
Toisessa ketjussa jo tätä kyllä käsiteltiin mutta ihmettelen vielä erikseen. Potilas joutuu syömään Marevania koska veren hyytymistekijä on liian suuri ja vaarana veritulppa. Hän joutuu rajoittamaan sellaisten kasvisten ja marjojen ym syöntiä jotka tuota hyytymistä aiheuttavat. Kuitenkin nuo samaiset kasvikset sisältävät K2 vitamiinia joka estäisi verisuonten kalkkeutumista. Onko tässä nyt mitään järkeä?

Ilmeisesti pitäisi hyvissä ajoin huolehtia siitä että saa kyseistä vitamiinia siinä määrin etteivät suonet kalkkeudu. Siinä vaiheessa kun Marevan on jo käytössä ei voi enää alkaa kikkailla marevanin ja K2:n kanssa, vai?
2 VASTAUSTA:
No tämä tulikin sit kuitenkin jo aihetta käsittelevään ketjuun.
Blood-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kaikille rotille annettiin ensin varfariinia (Marevan®) ja lisäksi eri suurina annoksia K1-ja K2-vitamiinia. Varfariinilla on taipumusta muodostaa kalkkikertymiä valtimoiden seinämiin, kalkkeutumiseen osallistuu (aktivaattori) myös K-vitamiini. Kuuden viikon kuluttua ensimmäisellä ryhmällä jatkettiin varfariini ja K1-vitamiinihoito, mutta muilta ryhmiltä poistettiin varfariini ja jatkettiin hoitoa K1 ja K2 vitamiineilla.

Toisen kuuden viikon jakson jälkeen havaittiin, että varfariinia ja vähän K1-vitamiinia saanessa koe-eläinryhmässä valtimoiden kalkkeutuminen jatkui edelleen, samoin kävi koe-eläinryhmälle, joka sai vain normaaleja määriä K-vitamiinia. Sensijaan runsaasti K-vitamiinia saaneissa ryhmissä kalkin kertyminen estyi ja lopulta ylimääräistä kalkkia alkoi jopa poistua runsaasti valtimoista (vähintään 37 %)
Tutkijoiden loppupäätelmä oli, että ”ainakin eläinmalleissa K-vitamiini voi poistaa valtimoihin kertynyttä kalkkia”. Heidän mukaansa ”tutkimuksen sovellutusmahdollisuudet ihmisten hoidossa saattavat olla erittäin merkittävät”.

http://www.terveystaito.fi/Pages/ajankohtaista7_6_07.htm
+Lisää kommentti
Kypsytetyissä juustoissa kerrotaan olevan erilaisia K2-vitamiinin alalajeja. K2-vitamiinivalmisteita on monenlaisia. Uudehko tuote lienee norjalainen, jossa on K2-valikoimaa kuin parhaissa juustoissa:

http://www.nattopharma.com/menaq7-full-spectrum-vitamin-k2-launch-supplyside-west/

http://menaq7.com/

Englanninkielistä juttua ja pitoisuustaulukoita muodoista mk4-mk13:

https://honey-guide.com/2014/03/10/menaquinones-k2-and-phylloquinone-k1-content-of-animal-products-and-fermented-foods/
Ilmoita
http://turpaduunari.fi/mika-tuplasi-lonkkamurtumat-10-vuodessa-osa-3/

Moni on varmaan jo lukenut tuon linkin jutun, mutta olkoon kuitenkin kertauksen vuoksi tuossa esillä.
Ilmoita
Tuo aloitusviestin linkki ei tunnu enää toimivan. Blogi ilmeisesti on siirretty uudemmalle blogialustalle. Uudessa blogissa on huomautus:

"Täällä julkaistaan aiemmin http://terveesti.blogs.fi sivulla julkastuja kirjoituksia ja jatkossa myös uusia. (Aiempi blogialusta lopetti toimintansa) "

Tässä on ilmeisesti aloitusviestin linkin teksti nykyään:

https://terveesti.wordpress.com/2016/03/11/k-vitamiinit-k1k2/

Ilmoita
Tällainen pointti sattui löytymään:

"Many think K2, and not red wine, is the explanation for the so-called French Paradox. Despite higher intakes of fat (including saturated fat), the French have much less vessel disease. Traditional French food staples are rich in vitamin K2."

https://www.dougcookrd.com/vitamin-k2-benefits-what-are-they/

Tuon mukaan ranskalainen paradoksi, siis ranskalaisten parempi sydän- ja verisuoniterveys heidän rasvaisesta ruokavaliostaan huolimatta, saattaisi selittyä K2-vitamiinilla. Ranskalaisten juustorunsas ruoka sisältänee enemmän K2-vitamiinia kuin esimerkiksi tavanomainen suomalainen ruoka. Ranskalaisten parempaa terveyttä on kyllä selitetty myös geeniperimällä.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

K-vitamiini hyödyt hoksaamatta?

Olen nyt äimistyneenä googlaillut K-vitamiinisivuja. K2 vaikuttaa ihmelääkkeeltä: putsaa verisuonista kalkin ja kuljettaa sen luille.

K2:ta saa mm. natto-nimisestä japanilaisesta perinneruoasta.

Mikäli yhtään ymmärrän omaa kehoani, minun ei tarvitse pelätä veren liiallista hyytymistä eli veritulppia. Sen sijaan suonten kalkkiutuminen ja haurastuminen voisi olla huolen aihe. Ja jos verisuonten kimmoisina pitäminen K2:n avulla vielä estäisi osteoporoosia, kuten monella sivulla väitetään?

Miten K2:sta ei puhuta mitään?

Lisää näkemyksiä linkissä... http://terveesti.blogs.fi/2008/08/14/k-vitamiinit-4588529/

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta