kannattaako pintarempata?

vaarin saarelle

Olemme meinanneet laittaa asunnon myyntiin..Asuntomme on nyt aika rempallaan, osa asioista on jäänyt laiskuuttaan kesken jne...talo on kuitenkin isompienkin remonttien tarpeessa, kuten keittiö, wc, kph, sauna, lattiat, sähköt osittain ja putket...talo on rakennettu v.45 ja nyt en (nainen kun olen) ole ihan varma onko putkia uusittu milloin jos koskaan..

Kannaatako meidän maalata maalaamattomat kesken jääneet pinnat, laittaa huoneisiin tapetit vanhojen repeytyneiden tilalle, maalata keittiön ovet, vaihtaa suihkun hana rikkoutuneen tilalle, vaihtaa vaikka työtasokin keittiössä uuteen jne ennen myyntiä...välittäjät kaikki sanovat ettei kannata tehdä mitään, mutta toisaalta, se ei veisi montaa satasta ja asunto voisi EHKÄ mennä paremmin kaupaksi...vai onko ostajalle ihan sama onko seinät maalattu ja onko talossa hyvä tunnelma jos katselee että sähköt pitäisi uusia joissain kohtiin ja putkia miettii...mitä mieltä olette?
Kodista saisi remontilla todella ihanan (siis sillä isolla rempalla..)ja hintaakaan emme nostaisi pintaremonttien takia koska tosiaan voitto ei ole tarkoitus vaan se että saadaan asunto myytyä ja vaihdettua isompaan..

Mitä mieltä olette? ensimmäistä kertaa olemme myymässä asuntoamme...

10

610

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Remotoitavana

      Kannata remontoida remontoitavia asuntoja kysytään rajattomasti jos sijaiti on hyvä.Ostajat haluavat tehdä talostaan oman näköisensä kunnollinen remontti maksaa paljon mitään "pintasivelyä" ei kannata myynnin edistämiseksi tehdä taloudellisesta näkökohdista .

    • todennköisesti

      todennäköisesti sen pintarempan tekee kuitenkin, ja jos isompaa on vielä luvassa niin sapettaahan se uutta ja ehjää alkaa purkamaan.
      Näillä tiedoilla en tekisi mitään, vaan ostajakandidaatti päättäköön itse minkäväristä ja mihinkohtaan tapettinsa iskee. Ja varsinkaan jos et rahallista lisäarvoa remontilla ole hakemassa.

    • Partnevia

      Remontoinnin tarkoituksenmukaisuus riippuu paljolti siitä, mitä sillä halutaan; todellista lisäarvoa vai kulissinomaista parempaa fiilistä.

      Jos haluat tuoda remontoinnilla lisäarvoa kiinteistölle, siihen ei valitettavasti muutamalla satasella pysty paljon remonttia vaativassa kohteessa. Jos talo on yli 60 vuotta vanha ja siinä on vielä alkuperäisiä järjestelmiä, niin kehottaisin, että jätä remontit seuraavalle (osaavalle/ ymmärtävälle) omistajalle, ellet sitten päätä laittaa niitä perusteellisesti kuntoon ja sijoittaa muutama kymppitonni. Tosin ne vaikuttavat sitten myyntiarvoonkin huomattavasti (vaikka useimmiten ei niin paljoa, kuin kustannukset ovat).

      Jos haluat luoda asunnollesi paremman fiiliksen pintoja fiksaamalla, saat todennäköisesti sille "väärän" ostajan. Juuri sellaisen, joka ihastuu uusiin tapetteihin, juuri maalattuihin kaappeihin, upeaan laminaattiin, jne, mutta hän ei ymmärrä sitä, että talo vaatii REMONTTIA. Sen jälkeen puhelimesi ja sähköpostisi ovat ahkerasti tuon painajaisen ja hänen lakimiehensä käytössä ja lompakkoasi raotetaan milloin minkäkin asian vuoksi.

      Jos haluat asunnollesi ostajan, joka arvostaa talon sijaintia, kunnossa olevia perusrakenteita, kiinteistön mahdollisuuksia ja vaikkapa hyviä naapureita, niin älä tee talolle yhtään mitään. Tällainen ostaja näkee sisään tullessaan, mikä on talon todellinen tilanne. Hän ei ole ostamassa valmista, muuttokuntoista kiinteistöä, vaan kohdetta, josta saa tekemällä juuri itsensä näköisen. Joku haluaa tehdä itse, joku toinen teettää muilla. Tällaisen ostajan kanssa teet kaikkein helpoimman kaupan, vaikka se näkyisikin muutama tuhat euroa pienempänä kauppahintana.

      • ap.

        hyvä ja kattava vastaus, kiitos :) Taidan siis jättää telat nurkkaan ja ja maalipurkit avaamatta...


      • Vasara ja nauloja
        ap. kirjoitti:

        hyvä ja kattava vastaus, kiitos :) Taidan siis jättää telat nurkkaan ja ja maalipurkit avaamatta...

        Joo laita myyntiin sellaisenaan ja kuntoluokitukseksi tyydyttävä. Kerro välittäjälle, että talossa ei ole tehty peruskorjauksia, eikä mitään suuria remontteja. Kirjatkaa sitten siihen myyntiesitteeseen että talo on ikänsä puolesta täydellisen peruskorjauksen ja remontin tarpeessa. Jos olet jossain havainnut kylmempiä kohtia, kerro myös ne, samoin jos jossin olet havainnut hajua, ihan mitä vaan.
        Jos on tiedossa että jossain on joskus tapahtunut vesivahinkoja niin kerro kaikki minkä tiedät ja jos et tiedä niin kerro myös se.

        Silloin se on reilu peli. Itse et tiedä mitä rakenteissa mahdollisesti on vaurioita vai onko, niiden selvittäminen edellyttäisi kuitenkin täydellistä remonttia, sillä pintamateriaalien läpi ei sitä näe.
        Remppa maksaa paljon, sillä myös sähköt ja lämmitysputkistot on tuolloin purettava, joten uusittavaksi menee remontin yhteydessä myös ne molemmat. Sitten jos rakenteista löytyykin jokin isompi yllätys, on korjauskulut mahdollisesti jo niin suuret, että on kannattavampaa purkaa ja rakentaa uusi kuin korjata. Tuon ikäisessä talossa on aika vaikea alkaa rajaamaan mihin saakka korjataan, jos kirjaamaan alkaa. Etenkin jos eristeet ob vielä purua ja niihin aletaan kajoamaan, menee kaikki uusiksi, ei siinä kannata koskaan vain osaa tehdä.

        Sellainen joka itsekseen aikoo nikkaroida ja on siihen kykenevä, saattaa talosta vielä tehdä asuttavan ja juuri itselleen sopivan jos ja kun on sellainen mielessä liikkeellä.


    • kokemuksiakö

      Ei kannata joudutte muuten maksamaan sen rempan kaksi kertaa kun ostaja
      todennäköisesti löytää tai tekee sinne jonkun piilovian saadakseen hinnan alennusta mutta jos asunto on rempallaan ja kauppakirjassa sanotaan se selkeästi niin ostaja on aika heikoilla alennuksen suhteen

    • En ois uskonu

      "en (nainen kun olen) ole ihan varma onko putkia uusittu milloin jos koskaan"

      Uutta näköjään oppii kun vanhaksi elää. Enpä ole koskaan nimittäin tiennyt, että naiseus estää remonttitietouden... Uskomatonta, miten naiset ITSE oikein kaivavat kuoppaa alleen, alleviivaten sitä miten eivät tietenkään tiedä mistään mitään KOSKA OVAT NAISIA?!?! Toivottavasti kirjoittaja on edes talonsa kanssa samaa vuosikertaa, nuoremmalla tuota ei selittäisi edes aivopesukasvatuskaan.

    • ver gre

      Olen huomannut, että vanhemmat (ja kokeneemmat) ihmiset ostavat remontoitavia asuntoja, kun osaavat teettää oman remontin ja ovat tyytyväisiä saadessaan ne halvemmalla.

      Ihan nuoret ensiasunnon ostajat taas tuijottavat enemmän pintaa, eivät ymmärrä ottaa selvää taloyhtiöstä ja rakenteista, vaan luulevat kämppää hyväkuntoiseksi, jos siinä on hienonnäköinen laminaatti....

    • kokenutkoko

      Ei kannata ostaja valittaa todennäköisesti heti kaupanjälkeen jostain ja joudut
      korvaamaan toiseen kertaan kyseisen kohdan uudet pinnat ja kun myyt sen asunnon nimikkeellä remonttitaitoiselle niin siinä tulee ostajalle vastuuta
      ja löydetyistä piilovirheistä ja selviät helpommalla.

    • henriks ijas

      teidän kannatta ensin sokerlia parantaa sementillä betonilla jos mahdioliksta klevittää se itse ympäri talon esniksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe