Shanghaihin

MihinMenisi

Reilun kuukauden päästä reissulle Shangahaihin. Jos teidän pitäisi nimetä kolme paikkaa missä siellä haluaisitte käydä, niin mitkä ne olisivat?

4

549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edes pikkasen

      Mitkähän mahtavat olla kiinnostuksesi kohteet? Kulttuuri, shoppailu, nähtävyydet, juhlimiset, alkuperäinen kiinalaisuus?
      Shanghaissa ei ole lainkaan Pekingin veroisia nähtävyyksiä, mutta kaupunki on itsessään nähtävyys. Palloile Nanjing East Roadilla, käy Yuyuan Gardenissa, Pudongin futuristista kaupunkimaisemaa katsomassa, kävele illalla Huangpu-joen molemmilla rannoilla, shoppaile copy marketissa, mene Expo-alueen Kiinan paviljonkiin, Tianzifang-kortteleihin, Xintiandiin, French concession-alueelle...

      • MihinMenisi

        Kiitos vastineesta. Pekingin kyllä tunnen kuin omat taskuni, mutta Shanghai on ihan outo paikka. Kaikki hommat oikeastaan käy, haluan olla avoimin silmin liikeessä. No ehkä juhliminen jää vähemmälle, sillä olen paremman puoliskon kanssa kahdestaan liikkeellä. Toki sitä tuopposen voi siemaista jossain.

        Tuo listasi vaikutti mielenkiintoiselta, pitää rueta tsekkaamaan noista. Tuo Pudongin alue kuuluu ainakin niihin must paikkoihin. Tuo Nanjing roadista olen myös kuullut... Noita muita kohteita pitänee googlettaa.

        Tack


    • Itse kavaisin Shanghaissa viime kevaana ja suosittelisin Shanghain museota seka People's parkkia (renmin gongyuan), jonka vieressa museokin sijaitsee. Museo on ilmainen ja muistaakseni neljassa kerroksessa on mielenkiintoisia nayttelyita laidasta laitaan. Kiinalaista kalligrafiaa, huonekaluja, sinetteja, maalauksia, mutta myos vaihtuvia nayttelyita. Viime kevaana oli lansimaista maalaustaidetta myoskin.

      Kansanpuisto taasen mielenkiintoinen paikka kavella ja katsella ihmisia. Puistosta loytyy paikka jossa kiinalaiset vanhemmat etsivat puolisoita lapsilleen ja pari katettua telttaa on taynna ilmoituksia. Paljon nakyi myos taijin ja muiden taistelulajien harrastajia harjoittelemassa.

      Joen varrella on myos mielenkiintoista kuljeskella. Muita suosituksia en valitettavasti voi antaa, silla olin kaupungissa vain muutaman paivan expon takia.

    • TiinaTellervo

      1. Tianzifang eli taidekorttelit
      2. Hieronnat - halpa ja hyvä paikka esim Xinzha lu'lla Jiaozhou lu'n lähellä. Tyhmät menee 200 rämpylän litku lötky hierontoihin.
      3. Feikkimarketit kuten Nanjing lu 580, Helmimarketti (Hongmei lu/Yanan lu), ja Caoyang lu Qingfangxizang (kierrä kakkos ja kolmoskerros)
      4. Jingan puistossa lampiravintola Bali Laguna
      5. Manikyyrit ym Nanchang lu 84 ja siitä kun kävelet eteenpäin ja käännyt Yandang kadulle, niin tulee hyvä dvd-kauppa
      6. Unohda Nanjing lu, ellei ole varaa Dioriin. Zaraan pääset Suomessakin. Ranskalaisella toimilupa-alueella on pieniä uniikkeja putiikkeja, aloita vaikka Shaanxi lu'lta.
      7. Peace-hotellin jazzbaari
      8. Pudongin puolella akvaario
      9. Financial towerin näköalamesta
      10. Aito Kiina ei ole Pudongin puolella

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3849
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2377
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      211
      2120
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      142
      2043
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      421
      1453
    6. 79
      1241
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      139
      1214
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1145
    9. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      84
      1099
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1080
    Aihe