Aurinkoilmalämmitin mökille

Mökkikausi lähestyy

Onkos kukaan kokeillut tuollaista Suomessa? Maalis- toukokuussa vois toimia.
http://www.youtube.com/watch?v=aetmswE70dM
Jokin sadevesiviemäriputki vois olla sopivaa.
Tuolla greenpowerscinece:llä on paljon muutakin mielenkiintoista saman aihepiirin juttua.

33

25526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ltvn

      Mökillä on seinässä SolarVenti paneeli, jossa aurinkokennolla toimiva puhallin. Aika arvokas, ja asennuksen helppous riippuu siitä miten paksuun seinään läpivienti on tehtävä. Se kyllä toimii ja poistaa kosteutta keväisin maaliskuulta alkaen ja syksyisin lokakuulle asti.

      • ei verkkosähköä

        kokoinen paneeli ja kuinka paljon mökissä neliöitä?


    • -pete-

      www.enean.com

    • tein ite

      you tube solar air heater teko onnistuu helposti .ite oon tohny 130 purkin lämmittimen .makso n 50 e. lykkää -1 asteessa 37 sisään .turha maksaa tyhjista puulaatikoista monta sataa. kaupasta kun ostat saat laatikon jossa lasikuitukangas mustaksi maalattu. 10euron tietsikkapuhallin

      • tennaristo

        Luin oppikirjasta lämpösäteily "imeytyy" mustaan ja epätasaiseen parhaiten kun taas sileä ja kiiltävä heijastaa. Porukka tuppaa käyttämään matta mustaa mutta jos ensin maalaisi matta mustalla jonka vielä märkään pistaan ripoittelisi kupari purua(johtaa paremmin lämpöä kuin alu) ja sitten maalaisi uudelleen. Ehkä turhaa hifistelyä mutta...


    • tässä video

      http://www.youtube.com/watch?v=5WGASsjNFmk

    • .
      • 113

        Toimisko mustaksi maalattu alumiinilevy? Ehkä pitäisi olla muutama kanavointi levyn takana.


    • tein ite

      toimii kattopeltia äytetään .eikä välttämättä tarvita laatikossa kuin muutana rimanpätkä.joista tehdään kanava ilmamkierrolle http://www.youtube.com/watcth?v=vWkmXCuk0eA&feature=related tässä käytetty ränniputkea ideanahan on että laatikkoon sais paljon lämpiåvää pintaa -alaa esm aaltopelti tai putkia

    • helppo tehä
    • 113

      Alumiinin lämmönsiirtokyky verrattuna rautaan/teräkseen on huomattavasti parempi - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_thermal_conductivities - puhumattakaan puusta, pahvista tai paperista tms. Alumiinilevystä olisi yksinkertaisempi rakentaa kuin näistä alumiinitölkeistä. Toinen vaihtoehto voisi olla kurttuputki mutta tämä ratkaisu jo vähän kalliimpi. Laatikon päällä tarvittaisiin akryylikennolevy tms. eristävä ja hyvin läpinäkyvä materiaali. Googlaamalla "ilmakeräin aurinkolämpö" löytyy tee se itse projekteja.

    • tein ite

      jep ja lämpölaseja löytyy kierrätyskeskuksista kohtuu hintaan.omaan lämmittimeen makso 10e koko 175x 100.haittapuolena paino.ei tuo purkkien poraus ja liimaus mielestäni oo kova homma. purkkien haaliminen kovempi,kun ei jaksa itte kaikkia juodakaan ,onneksi kaverit autto.

    • tein ite

      33 astetta lykkäs sisälle kun käytiin justiinsa kattomassa, sai laittaa tuulettiman kovemmalle, tölkki homma rulaa!

      • tein ite

        jäi sanomatta että aukinkoinen paistoi ohuen pilven takaa


    • Tölkkilämmitin

      Vanha ketju mutta sisältää sen olennaisen tiedon tölkkilämmittimestä.
      Viime syksynä tein kaksi 1mx1,5m paneelia. Syksyllä ja keväällä kun ulkona on lämpöasteita niin toimivat todella hyvin. Talvella vielä -5 asteessa aurinkoisella ilmalla puhaltavat hyvinkin 20 asteista ilmaa.
      Nyt ulkona 18 astetta puolipilvistä. tuloilma lähes 40 astetta.
      Tein uuden paneelin jossa laitoin tölkit vaakasuoraan. Tarkoituksena kokeilla paneelin ollessa seinällä että vastaako tämä pystypaneelin kallistamista kun aurinko paistaa korkeudesta riippumatta aina "suoraan" tölkkien kylkeen.
      Tölkkilämmitin kokeilut on kiva harraste. Varsinkin suunnitteluvaihe ja uusien tölkkien tyhjentäminen.

    • Enean mielipide

      Tölkkipeli taitaa tosiaan toimia, itse yritän epätoivoisesti tehdasvalmisteisella. Tilasin Enean SH720 aurinkolämmittimen mökille kesällä 2014. No itse tuote tuli viikossa Matkahuollolla. Mutta kun avasin paketin, yllätys oli suuri. Tuotteen laatu eli työn jälki oli mielestäni sirppi ja vasara luokkaa, ei vaikuttanut kotimaiselta laatutyöltä. Toinen asia oli kuljetusvaurio, joka oli aiheutunut huonosta pakkaamisesta.
      Siitä alkoi sitten kuukausien selvittely kuljetusvaurion aiheutumisen syystä. Pakkausvirhe vai liian kova käsittely kuljetuksessa. Enean yhtiö on erikoisen heikko hoitamaan asioita kuntoon, on vastuun pakoilua, latuvirheiden kieltämistä ja vaikka mitä luikertelua. On lokakuu, eikä minulla ole vieläkään kesällä maksamaani paneelia. Aurinkolämmitin piti heti toimittaa Matkahuoltoon kuljetusvaurion vuoksi. Eli toimivuutta en ole vielä päässyt edes testaamaan.
      Mielipiteeni on, että Enean SH720 aurinkolämmitin on rakennettu huolimattomasti ja valmistaja toimii ala-arvoisesti toimituksissa. Raha ennakkoon kyllä kelpasi.

      • Enean vastaa

        Tämä samainen asiakas on levittänyt tätä juttua eri puolille, joten selvennettäköön sitä hiukan.

        Asiakas sai tuotteen heinäkuun lopulla ja maksoi sen normaaliin tapaan noutaessaan Matkahuollosta. Vähän sen jälkeen hän ilmoitti, että tuotteessa oli kuljetusvauriona syntynyt kolhu, jolloin pyysimme häntä Matkahuollon ohjeiden mukaisesti ottamaan yhteyttä heihin korvauksen saamiseksi. Näin hän tekikin, koska nimenomaan korvauksia heiltä hän halusi.

        Viikkoja myöhemmin saimme kuulla, että tuote pakkauksineen oli edelleen Matkahuollon hallussa ja he olivat kieltäytyneet korvauksista, koska pakkaus oli vahingoittumaton. Koska asia tuntui oudolta pyysimme heitä asiakkaan puolesta tutkimaan asian vielä uudelleen. Pakkauksessa täytyi olla jälkiä, jos vaurio oli syntynyt. Vastaus pysyi kielteisenä.

        Saimme tiedon päätöksestä syyskuun lopulla, jo ennen tätä asiakkaan viestiä, ja ilmoitimme hänelle silloin toimittavamme tilalle uuden lämmittimen. Samalla pyysimme Matkahuollolta vaurioituneen tuotteen pakkauksineen itsellemme tutkittavaksi. Olihan tämä ensimmäinen kerta, kun kuljetuksissa vahinkoja olisi tapahtunut ja halusimme ottaa asiasta opiksemme. Mekään emme tutkittuamme löytäneet pakkauksesta jälkiä kovakouraisesta käsittelystä.

        Asiakas on moittinut meitä huonosta reklamaatioiden hoidosta. Hän ei kuitenkaan ole meille moittinut pakkausta tai tuotteen laatua millään tavalla, ainoastaan Matkahuoltoa. Asian käsittelyyn liittyvään valitettavaan viiveeseen emme myöskään olleet vaikuttamassa. Miksi siis tällainen julkinen vuodatus? Toivottavasti mieli muuttuu, kun hän viimein on päässyt käyttämään tuotetta ja toteamaan sen hyvät vaikutukset kosteusongelmiin.

        Emme siis tiedä, mihin laatuvirheisiin asiakas viittaa, koska hän ei ole meille sellaisista reklamoinut. Tuotteen laadun ovat kuitenkin kaikki tervetulleita toteamaan luoksemme Espooseen.


    • Mätiedän

      Voi vittu mitä idiootteja. Ihan huuhaa paskaa tuommoset "lämmittimet". Suoraan ikkunasta tuleva säteily on paljon tehokkaampaa ja samoin jos antaa vaan seinän lämmetä iha issessee, niin lämpövirta sisältä pienenee. Ei mitään merkitystä jos hissukseen tulee vaikka 50 asteista ilmaa, siinä on kuitenkin alle 3000 osa energiasta mitä vaikka samassa litramäärässä vettä. Ei mökki kyllä lämpene.

    • Öhhöhö

      Eihän tota lämitti eksi ole tarkoitettukaan vaan kuivattajaksi

      • Aurinkosähköhullu

        Nimenomaan kuivattajaksi. Mutta antaa myös samalla hieman lämpöä. Itse hommasin pöhiskö merkkisen laitteen Joensuusta Erikaihdin liikkeestä tänä keväänä. On laadukkaan oloinen kotimainen tuote. Puhaltaa 0 kelillä 20 asteista ilmaa sisälle 127m3/h tuottavalla puhaltimella.


      • Voitto.Lopullinen
        Aurinkosähköhullu kirjoitti:

        Nimenomaan kuivattajaksi. Mutta antaa myös samalla hieman lämpöä. Itse hommasin pöhiskö merkkisen laitteen Joensuusta Erikaihdin liikkeestä tänä keväänä. On laadukkaan oloinen kotimainen tuote. Puhaltaa 0 kelillä 20 asteista ilmaa sisälle 127m3/h tuottavalla puhaltimella.

        Tuo Pöhiskö ei taida olla termostaattiohjattu, tai asia ei ainakaan selvinnyt nettisivulta äkkivilkaisulla?


      • Aurinkosähköhullu
        Voitto.Lopullinen kirjoitti:

        Tuo Pöhiskö ei taida olla termostaattiohjattu, tai asia ei ainakaan selvinnyt nettisivulta äkkivilkaisulla?

        Ei ole. Lisävarusteena olisi saanut termostaatillisen sisätila venttiilin, joka itseasiassa vaikutti ihan kätevältä. Termostaatti ohjattu puhallin kun ei sulje venttiiliä niin kylmä ilma kuitenkin pääsee sisätilaan. Kätevää tuossa pöhiskössä on käännettävä puhallin, jonka ansiosta mökkiä voi myös tuulettaa sisältä ulos päin.


      • uteliasuunonen

        Mitä tuollainen Pöhiskö maksaa?


      • Aurinkosähköhullu
        uteliasuunonen kirjoitti:

        Mitä tuollainen Pöhiskö maksaa?

        Maksoin omasta 450€. Erikaihdin.fi, kannattaa kysellä tuolta hinnat. Saatavilla oli useampia eri vaihtoehtoja.


      • Anonyymi
        Aurinkosähköhullu kirjoitti:

        Ei ole. Lisävarusteena olisi saanut termostaatillisen sisätila venttiilin, joka itseasiassa vaikutti ihan kätevältä. Termostaatti ohjattu puhallin kun ei sulje venttiiliä niin kylmä ilma kuitenkin pääsee sisätilaan. Kätevää tuossa pöhiskössä on käännettävä puhallin, jonka ansiosta mökkiä voi myös tuulettaa sisältä ulos päin.

        Se kyllä sulkeutuu kylmällä ihan kiinni, eikä ulkoilmaa tule sisään. Toimii !


    • pardosi3de

      Kevät talvella ja syksyllä toimiikin, en ole rakentanut.

      Edellyttää tietysti aurinkoisen kelin.

      • Möksäilijä

      • Anonyymi

    • A.Sähköinen

      Pöhiskö aurinkoilmalämmittimien valmistajan kotisivu: www.raksituote.fi

      • Anonyymi

        Jos rakentausi isomman lämmittimen jonka sisälle voisi laittaa pienen kaminan. Aurinko ja klapilämmitin yhdessä.

        Tuuletin tottakai pitää olla, tunnelituuletin on tehokas. Jopa yli 5 m3/min.


      • Anonyymi

        Pöhiskö Midi ollut elokuusta lähtien mökin seinässä. Tultiin syyskuun jälkeen ensimmäisen kerran mökille uutta vuotta odottamaan. Ennen oli hankalaa saada uuni vetämään pidemmän tauon jälkeen, mutta nytpä lähtikin kenkkuilematta toimimaan. Toimii luvatulla tavalla eli kuivattaa rakenteita, jolloin uunikin toimii paremmin. Keväällä nähdään lisää kokemuksia kunhan viimeistään pääsiäiseksi tullaan. Silloin pitäisi tulla laitteesta jo lämpöäkin tupaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pöhiskö Midi ollut elokuusta lähtien mökin seinässä. Tultiin syyskuun jälkeen ensimmäisen kerran mökille uutta vuotta odottamaan. Ennen oli hankalaa saada uuni vetämään pidemmän tauon jälkeen, mutta nytpä lähtikin kenkkuilematta toimimaan. Toimii luvatulla tavalla eli kuivattaa rakenteita, jolloin uunikin toimii paremmin. Keväällä nähdään lisää kokemuksia kunhan viimeistään pääsiäiseksi tullaan. Silloin pitäisi tulla laitteesta jo lämpöäkin tupaan.

        Nyt on saatu lisää Pöhiskö kokemuksia kun pääsiäinen ja vappukin vietetty mökillä. Ennen on pitänyt uunin hormissa polttaa sanomalehteä ennen kuin uuniin laittaa tulet. Nyt kokeilin varovasti suoraan tulta uuniin ja se lähti laakista palamaan! Nopeammin saatiin mökki asumis lämpöön kun sisällä oli jo tullessa 8 asteen peruslämpö. https://www.raksituote.fi/verkkokauppa/ näkyy olevan nuo midi pöhisköt tarjouksessa niin taidanpa tilata toisen kesän vieraiden varalle aittaan.


    • Anonyymi

      Lehtipuhaltimella lähtee ilmalukko pois, RYOBilla 200 m/s nopeus. Sillä voi siivota näppärästi mökin.

      Saunaan kun saa lämmön niin lehtipuhaltimella voi siirtää lämpöä, tunnelipuhallin myös tehokas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe