Eri säännöt rahvaan lapsille kuin paremmalle väelle

Sortojärjestelmää tä

Helsingin Sanomat on valinnut tiukaksi linjakseen pakkoruotsin kannatuksen koko Suomessa.

Hesarin oma vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen ei kuitenkaan oman lapsensa kohdalla noudata muille suomalaisille suosittelemaansa pakkoruotsiperuskoulua, vaan hänen tyttärensä käy Helsingin ranskalaista koulua, jossa osa opetuksesta tapahtuu ranskaksi eikä siellä saa lainkaan pakkoruotsiopetusta.

Pentikäinen on kirjoittanut suurimman osan Helsingin Sanomien pakkoruotsia ylistävistä pääkirjoituksista - ne joissa ei ole nimeä. Mutta tänään Pentikäinen selostaa HS:n pääkirjoituksessa ranskalaisen koulun toimintaa:

"...Tyttäreni käy ensimmäistä luokkaa koulussa, jossa osa opetuksesta on suomeksi ja osa ranskaksi. Päivä alkoi yhteisellä aamunavauksella, jossa isompien oppilaiden teatterikerho esitti ranskankielistä draamaa. Lisäksi kävimme koulun kirjastossa ja ruokatunnilla.

Matematiikkaa harjoiteltiin ranskaksi, jota en osaa. Lähipulpettien poikia huvitti, kun vieras ei osannut tehtävää ollenkaan. Tytär aikoi selvittää pojille, etteivät isän virheet johtuneet laskutaidon puutteesta..."


Eli on eri säännöt rahvaan lapsille kuin paremmalle väelle. Älä tee kuten minä teen, vaan kuten minä sanon. Rahvas valmistautukoot pakkopalveluun, minun lapseni saakoon tärkeiden kielten taidon...

Pakkoruotsi on suomenkielisen väestön sortojärjestelmä. Sillä estetään suomalaisten työllistyminen ulkomailla ja urakehitys.

11

2916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -aila

      Myös Helsingin ranskalais-suomalaisessa koulussa aloitetaan ruotsin opiskelu 7. luokalla. Aivan kuten muuallakin.

      • se pieni ero

        on VAPAAEHTOISTA - siinä on se pieni ero suomen-suomalaisiin kouluihin.


    • kjjjjjjj

      Viisas mies

      • perätöntä juorua

        Helsingin ranskalais-suomalainen koulu on valtion koulu, josssa noudatetaan ihan tavallista suomalaista tuntijakoa. Erikoisuutena on A1 ranska, jota opettavat syntyperäiset opettajat, samoin, kuin joitakin lukuaineita. Ruotsin opetus alkaa 7. luokalla ja pakollista sekä peruskoulussa, että lukiossa. Eli ei siinä mitään poikkeuksia ole. Aika typerää kirjoitella tänne perättömiä.


      • peräntöntä juorua
        perätöntä juorua kirjoitti:

        Helsingin ranskalais-suomalainen koulu on valtion koulu, josssa noudatetaan ihan tavallista suomalaista tuntijakoa. Erikoisuutena on A1 ranska, jota opettavat syntyperäiset opettajat, samoin, kuin joitakin lukuaineita. Ruotsin opetus alkaa 7. luokalla ja pakollista sekä peruskoulussa, että lukiossa. Eli ei siinä mitään poikkeuksia ole. Aika typerää kirjoitella tänne perättömiä.

        Niin ja tuo heitto rahvaan lapsista. HRSK:n oppilaat tulevat suurimmaksi osaksi ihan tavallisista kodeista. Joukossa on yksinhuoltajaperheitä ja maahanmuuttajia, duunareita ja akateemisia. Kuka tahansa voi pyrittää lapsensa sinne ja paikan saa, jos tenava on edes suht normaali.


    • kokemusx

      Ja suurin osa ei ole...

    • Kokemustaon

      Ranskiksessa on pakkoruotsi, kuten muuallakin. Englanti alkaa viidennellä luokalla, ruotsi seiskalla. Kun oma lapsi aloitti siellä, tuli meille kuudennella luokalla kotiin lappu, että jatkaako lapsi englantia.

      Nykyään englanti on ranskiksessa pakollinen valinnainen. Kun muualla voi ottaa esim. 6 tuntia valinnaisia aineita, voi ranskalaisessa ottaa vain 4 tuntia, sillä enkku vie jokaiselta 2 tuntia valinnaisainekiintiöstä.

      Kertoo jotain Suomesta, että on pakkoruotsi mutta englanti on oli pitkään valinnainen.

    • 1säpappa

      Minä taas ihmettelen mitä ihmettä on tämä pakkosuomi ruotsinkielisissä kouluissa. Pakkosuomi tulee ainakin meilläpäin jo toisella luokalla, englannin saa valita vasta viidennellä. Ruotsinkieliset saavat vieraan kielen opetusta siis vasta kaksi vuotta myöhemmin kuin suomenkieliset. Katsotaanko suomen kielen olevan siis tärkeämpi kuin vaikkapa englanti, koska se on pakollinen ensimmäinen vieras kieli?

      • huono_sulle

        Kuule kun se kunkku otti ja lähti aika kauan sitten. Olisko aika alkaa puhua tämän maan kieltä. Miksi muuten se kunkku ei sinun sukuasi ottanut mukaan... nyt olisit Tukholmassa kenties.... jotain tai esi-isäsi töpeksiä...


      • 1säpappa
        huono_sulle kirjoitti:

        Kuule kun se kunkku otti ja lähti aika kauan sitten. Olisko aika alkaa puhua tämän maan kieltä. Miksi muuten se kunkku ei sinun sukuasi ottanut mukaan... nyt olisit Tukholmassa kenties.... jotain tai esi-isäsi töpeksiä...

        Kyllä mun lapseni osaa suomea ihan yhtä hyvin kuin kuka tahansa muukin suomalainen. Ongelmahan tässä on nyt se, että vieraan kielen – jonkin jota ymmärretään ulkomaillakin – saa valita vasta viidennellä luokalla, ja tämä ainoastaan siksi että lapseni puhuu äidinkielenään sekä ruotsia että suomea.

        Kunkku ei ottanut mun sukuani mukaan minnekään, koska kunkku ei pahemmin Suomessa edes käynyt. Eikä mun suvussani taidettu edes osata ruotsia, sukuni kun on aina ollut suomenkielistä (lapseni äidin suku on sitten eri asia).


      • opex

        "Minä taas ihmettelen mitä ihmettä on tämä pakkosuomi ruotsinkielisissä kouluissa. Pakkosuomi tulee ainakin meilläpäin jo toisella luokalla, englannin saa valita vasta viidennellä. Ruotsinkieliset saavat vieraan kielen opetusta siis vasta kaksi vuotta myöhemmin kuin suomenkieliset. Katsotaanko suomen kielen olevan siis tärkeämpi kuin vaikkapa englanti, koska se on pakollinen ensimmäinen vieras kieli?"

        Et taida ihan ymmärtää..."pakkosuomea" tai "pakkoruotsia" kutsutaan virallisemmin toisiksi kotimaisiksi kieliksi, ei vieraaksi kieleksi. Lapsesi ei siis opiskele ensimmäisenä vieraana kielenä suomea. Lisäksi unohdit näppärästi kertoa, mikä on lapsellasi se oikea ensimmäinen vieras kieli eli A-kieli, jonka opetus alkaa 2. tai 3.luokalla. 5.luokalla alkaa A2-kieli eli valinnainen vieras kieli.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3171
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2612
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      387
      2551
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2076
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1907
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1307
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe