Nuoleskelua...onko sitä?

Tämä " nuoleskelu" sana on lyhyt isku, jolla halutaan lyödä lyttyyn toinen, tai joku asiallinen keskustelu. Eikä sen käyttö paljon järkeä vaadi - päinvastoin, sitä ei useimmiten ole. Täälläkin on useinkin "tuomittu" joku "perseennuolijaksi" ja aina asiattomasti näin voimaperäisellä ilmaisulla. Siihen nimittely-kastiin saattaa päästä jo vaikkapa antamalla kiitoksia tai tunnustusta toiselle aivan asiasta.

Onhan täällä todellisia nuoleskelijoitakin. He ovat se rakkikoirajoukko, joka ilmestyy sekoittamaan asialliset keskustelut, valitsevat jonkun uhrikseen, jota aloittavat joukolla röykyttää. Menettelytapa on vanhaa tyyliä hulinajengien muodostumisesta. Muodostunuu johto ja johtoryhmä. Päästäkseen tähän, pitää antaa näyttöjä. Vanha sanonta, joukossa tyhmyys tiivistyy, toteutuu. Siinä katoaa oma harkinkakyky ja järki. Tämä on juuri perseennuolemista. Sitähän en tiedä, kuinka laaja tämä joukkio on, yksikin voi olla monena.

Sitä en ymmärrä, mikä todella ajaa tällaiseen ala-arvoiseen menettelyyn. Eihän tässä iässä täältä ole erikoista tavoiteltavaa. Työelämän aikaan saattoi ilmetä nuoleskelua, jolla joku yritti vauhdittaa omia eduntavoitteluitaan. Nyt täältä mahdollisesti saadulla "meriitillä" ei ole käyttöarvoa. Harrastuksena se toki antaa monellekin tervetullutta vaihtelua ja mielen virkeyttä.

12

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huvittavinta

      tuo pitkä kielisyys, jotkut ylettyy itteensäkkin nuolemaan.

      • nopea se on

        se pitkäkieli ja aina ilman nikkiä. DDDD


    • sinisirkku-

      Niin tuo on ihme juttu! Kerran muistan myös ihan rehellisesti kiittäneeni, kuka oli kysymyksessä en muista, mutta sain kuulla nuoleskelustani: Minä siihen, että *joo nuollaan ihan kuin ihanaa jätskiä sulaa ja makeaa*

      ja hyvältä tuntuikin:D Kiitoksen antaminen silloin, kun se on paikallaan ja ansaittu, ON KAUNISTA oma

      rehellinen mielipiteeni on tämä.

      • *Kukkahame*

        Masentavaa on monesti nuo töytäisyt jotka kohdistuu hyvään kirjoitukseen, asia on esitetty ymmärrettävästi ja saa asiallisia vastauksia.
        Sitten ilmestyy nämä onnettomat muutamalla vakio sanalla, ja täysin asiatonta heittoa.
        Voisihan sen osaamattomuuden sanoa nätimminkin, vaikka ettei paremmin voisi kukaan tuota ilmaista.
        Arkuutta se ei voi olla kun tuota on jatkunut jo ainakin vuoden verran, ja aina vaan otteet tiukkenee, nimittelyt saavat rivoimmat piirteet, ketju kuin ketju aina on nuo yksinkertaiset liikkeellä.


    • jopas.

      jaksaa rakkikoira taas räksyttää ei näytä nyt juuri olevan tällä moninikkillä juuri ketään jonka lahkeissa jaksaisi roikkua ja räksyttää. Niinpä sitten vaan tyhjää räksyttää , menis äksyilee sinne Paulan hameen alle. Takapuolihan ne rakit nuuskii.

    • nykyään menee jo il

      Selvästikin täällä on ollut nuoleskelua. Nyt se ilmeisesti vähenee ratkaisevalla tavalla, kun kohteen valtaistuin on romahtanut.

      • sinisirkku-

        Jo on kummallinen käsitys! Ikinä en ole mitään valtaistuimia kokenut täällä., ainoastaan aktiivisia, ja vähemmän aktiivisia aloitteentekijöitä. Välihuomautusten kyseenalaisia heittoja sensijaan tympääntymiseen asti.

        Outoa luonteenpiirrettä kuvaa myös se, ettei olennaista osata lukea, vaan tarrataan hampaineen kiinni, Kuvanneeko luonnetta?

        Sekään ei vielä riitä, vaan on keksittävä omia hypoteesejä vakuuttaakseen itsensä, ja mikä pahinta yrittää sumuttaa muutkin!

        Kyllä se pahis ihmisissä on läpinäkyvä ---valitettavasti:DDD Nauraahan sitä täytyy ihmisen raadollisuudelle:D moikka


      • hilema .
        sinisirkku- kirjoitti:

        Jo on kummallinen käsitys! Ikinä en ole mitään valtaistuimia kokenut täällä., ainoastaan aktiivisia, ja vähemmän aktiivisia aloitteentekijöitä. Välihuomautusten kyseenalaisia heittoja sensijaan tympääntymiseen asti.

        Outoa luonteenpiirrettä kuvaa myös se, ettei olennaista osata lukea, vaan tarrataan hampaineen kiinni, Kuvanneeko luonnetta?

        Sekään ei vielä riitä, vaan on keksittävä omia hypoteesejä vakuuttaakseen itsensä, ja mikä pahinta yrittää sumuttaa muutkin!

        Kyllä se pahis ihmisissä on läpinäkyvä ---valitettavasti:DDD Nauraahan sitä täytyy ihmisen raadollisuudelle:D moikka

        "ettei olennaista osata lukea, vaan tarrataan hampaineen kiinni ", näin edellä nimim. si..

        Kyllä olennainenkin osataan lukea, jos se on kirjoitettu lukijan ymmärtämällä kielellä, mutta sen sisältöä ei kenties aina ymmärretä.

        Tuskin siihen nyt "hampaineen kiinni" tartutaan, vaan kirjoittaja tarkoittanee, että joku muu takertuu asiasta kirjoittaessaan johonkin (epäolennaiseen) yksityiskohtaan.


    • Lorena*

      Sanotaan persoona voi eläkkeellä ollessa jatkaa kasvamistaan, ollaanpa sitä "nuohevia", kriittisiä tai ylimielisiä kanssakulkijoiden kirjoitusten perusteella. Mutta se tuo puoluekanta pitäisi pitää eri saitilla tai ainakin välttää sen röyhkeästi esiintuominen.

      Poltiikan tälle saitillle esiin tuominen ja vielä miltei kädet nyrkkiin puristettuna osoittaa vain sitä miten ajatusmaailma on jumiutunut vain yhteen näkemykseen monien juttujen joukossa. Mielipiteitä saa olla, on vain hyvä huomioida että muunkinlaisia mielipiteitä on ja monet ovat paljon parempia kuin puhujan oma mielipide.

      Olen vakuuttunut, tämän päivän työelämässä kaikilla aloilla tieto, taito, pätevyys ovat ne asiat joihin kiinnitetään huomiota. Opiskeltava on jatkuvasti pysyäkseen mukana kehittyvän yhteiskunnan vaateissa.
      On huomioitava,yhteiskunnan rakennemuutoksesta johtuen toimihenkilöiden määrä kasvaa ja varsinaisten työnsuorittajien määrä vähenee.

      Syykin on selvä yhteiskunta muuttuu ja on muuttunut teaollisesta yhteiskunnasta jälkiteolliseen yhteiskuntaan. Kehitystä johtavana periaatteena on teoreettisen tiedon hallinta.
      Pääsektorina palveluiden kehittäminen jossa tietoa, taitoa, symboleja käsittelevät toimihenkilöt.

      Onko niin että teollinen yhteiskunta jossa ihminen hallitsee materiaaleja esim tehtaissa jää saneerausten myötä pienemmäksi.

      Irtisanoudun täysin harhaluulosta "nuoleskelu" tänään pätevät ne henkilöt joilla tieto, taito osaaminen on parhaiten hallinnassa. On otettava myös huomioon henkilöt joita johtaviin virkoihin nimetään joutuvat alvariinsa käymään myös psykologisissa testeissä Kovaa on elämä tämän päivän työelämässä olevilla. En todellakaan kadehdi heidän palkkoja ja työtä.

      Nyt taas klo 13 kokous kutsuu ja sitten alkaa viikonlopun vietto.

      • muuan pöljä

        Kun tällä palstalla on kirjoitettu - ilmeisesti jonkinlaisin perustein - nuoleskelusta, ei ole tarkoitettu työelämää, vaan yksinomaan tätä palstaa.


      • jgyhid

        Kiva lukea viisas teksti, jossa ei ole naisvihaa.

        Ikään kuin vaihtelun vuoksi.


      • muuan pöljä kirjoitti:

        Kun tällä palstalla on kirjoitettu - ilmeisesti jonkinlaisin perustein - nuoleskelusta, ei ole tarkoitettu työelämää, vaan yksinomaan tätä palstaa.

        Kirjoitin kyllä, että "että työelämän aikaan saattoi ilmetä nuoleskelua...jne." Siis menneessä muodossa. Työelämästäni on jo sen verran aikaa, että edes sillä alueella, jossa toimin, en enää tiedä tapahtuneita muutoksia, puhumattakaan laajemmista puitteista.

        Asiallinenhan Lorenan kirjoitus on. Psygologian testien tapaisessakaan käsittelyssä en tietenkään ole ollut. Tiedän vain sen minkä olen lukenut, tai joku kertonut. Eivät kaikki ole vakuuttuneita tästä usein konsulttien hoitamasta "kuulustelujen" tuloksista. Voihan joissain paljosta vastuussa olevissa viroissa kelpoisuutta arvioidessa toimiakin. Siitä huolimatta valinnat eivät aina ole toimineet. En viitsi luetteloa tehdä, mutta esim. sopimattomiksi todettuja kunnanjohtajiakin on ollut riesaksi asti.

        En myöskään täysin usko, että aina tietävimmät ja pätevimmät valitaan tehtäviin. Luulenpa, että se riippuu "asetelmista." Joku jolla saattaa olla nimitysvaltaa, voi syrjäyttää parhaan hakijan siksi, että hierarkiassa voi nähdä hänet vaaraksi. Mukautuva, nyökkäävä ja nöyrä, ei turhan aloiterikas, voi painaa paljon valinnassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2780
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      211
      1789
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1492
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1241
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      963
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      77
      865
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      750
    Aihe