Elinsiirto ja raskaus

hemmu90

Eli onko täällä nyt ketää muita elinsiirto potilaita jotka haaveilee/yrittää/on jo raskaana?
Itse olen 20- vuotias ja sairastan synnynnäistä munuaisen vajaa toimintaa. Lääkärin kanssa paljon keskusteltu lapsen teosta ja mitään estettä ei ole lapselle :)
Olisi kiva kuulla kokemuksia jotka ovat samassa tilanteessa tai ne jotka tuntevat ihmisiä jotka ovat tässä tilanteessa voi myös kommentoida:)

17

718

  Vastaukset

  • Toivon ,että kohdunvuokraus laillistettaisiin Suomessa, jotta sinun tai muiden vastaavassa tilanteessa olevien ei tarvitsisi rasittaa "turhaan" vajatoimisia munuaisiaan vaan voisivat säästää munuaistensa vähäisen toiminnan itselleen ja toivottavasti välttyä tulevaisuudessa elinsiirrolta. Toivoin, että kysyt myös mielipidettä toiselta lääkäriltä. Munuais&maksaliitosta saattaa löytyä myös vastaavan kokeneita, joten kokeile ottaa yhteyttä sinne. Tsempiä!

   • Kuinka moni lähtisi vapaaehtoisesti toiselle synnyttämään lasta? Kärsimään kaikki pahoinvoinnit ja synnytyskivut ja kaupan päälle vielä raskausarvet. Tietenkin äitiyspäiväraha, joka olisi vähäisempi kuin palkka tai jos työtön olisi, niin pienempi kuin se työttömyyskorvaus. Luulen, että ei montaa itsensäkiduttajaa Suomesta löydy tuollaiseen, josta ei mitään saa.


   • ei ei kirjoitti:

    Kuinka moni lähtisi vapaaehtoisesti toiselle synnyttämään lasta? Kärsimään kaikki pahoinvoinnit ja synnytyskivut ja kaupan päälle vielä raskausarvet. Tietenkin äitiyspäiväraha, joka olisi vähäisempi kuin palkka tai jos työtön olisi, niin pienempi kuin se työttömyyskorvaus. Luulen, että ei montaa itsensäkiduttajaa Suomesta löydy tuollaiseen, josta ei mitään saa.

    Jos siitä maksettaisiin korvaus niin voisin kyllä.
    Raskauteni ja synnytykseni ovat olleet helppoja. Arvet taas on pelkkä esteettinen haitta.
    Jos kysymyksessä olisi lapseni voisin tehdä sen ilmaiseksi.


  • Itse olen saanut yli vuosi sitten munuaisensiirron ja haaveena on oma lapsi. :)
   Lääkärini kanssa olemme jo puhuneet mahdollisesta raskaudesta ja siihen liittyvistä riskeistä ja vähän olen vielä kahden vaiheilla. Riskit vähän pelottavat, mutta toisaalta ehkä se on sen arvoista. Ja voihan tietenkin olla, että kaikki menisikin hyvin.
   Olisi mukava kuulla jos jollakin on omakohtaista kokemusta elinsiirron jälkeisestä raskaudesta.

  • Onnea matkalle äitiyteen! Raskaus on mahdollista munuaissiirron jälkeenkin. Kannattaa suunnitella lääkärin kanssa ja tehdä lääkemuutokset (Cellceptin vaihto ym.) yms. hyvissä ajoin ennen lapsenteon aloitusta.
   Suomessa on onneksi hyvä terveydenhuolto ja käythän muutenkin kontrolleissa munuaissairautesi vuoksi.

   • Kiitos kannustuksesta :)


  • Tutkimuksissa on todettu, että raskaus lyhentää siirräinnäisen elämää ihan reilusti.
   Tässä syy miksi hautaan omat lapsihaaveet, dialyysissä olo on yhtä helvettiä :(

   • Dialyysissa oleminen on raskasta. Sen muistan edelleen :/
    Itse en ainakaan viela siita huolimatta halua haudata ajatusta omasta lapsesta. Haave on ollut niin vahvana jo useita vuosia.
    Toivon etta joku kirjoittaisi oman kokemuksen siita miten raskaus elinsiirron jalkeen on mennyt.


  • Oon siis tuo ketjun alottaja, ei nyt siis suostu kirjautuu sisää. Yli vuosi sitte kirjoitin tuon ja tällä hetkellä 5. kuulla raskaana. Kreatiini on pysyny hyvänä, jopa laskenut. Suosittelen itse ainakin raskautta elinsiirrosta huolimatta.

   hemmu90

   • Onneksi olkoon! Mukava kuulla, etta olet onnistunut tulemaan raskaaksi elinsiirron jälkeen :)
    Täällä on vielä yritysvaiheessa.
    Saanko udella mitä lääkkeitä käytät? Onko verenpaineet pysyneet kohdallaan?


  • tällä hetkellä menossa sandimmun, azamun, rautalääkitys, imurel ja raskausvitamiinit. Verenpaineet on ollu normaali luokkaa :)

   • Itselläni vähän eri lääkeaineet, mutta kuitenkin raskautta ajatellen ihan turvalliset. Stressi pukkaa itselläni nostamaan verenpaineet, mutta täytyy yrittää ottaa iisisti.
    Onnea loppuraskauteen ja jos muistat, niin kirjoittele sitten millainen synnytys oli kun sinne asti pääset :)
    Voi hyvin! :)


  • Nyt menossa RV 30 eikä paremmi oo voinu mennä. Jos on tehty elinsiirto ja haaveilet raskaudesta niin sanon vaan että anna mennä :)

  • Hei hemmu90.

   Olen sama kuin tuossa tämä "Vauvakuume", mutta se nimimerkki on näköjään jollain muulla rekisteröityneellä joten täytyi itsekin nyt rekisteröityä.

   Ihana kuulla, että sinulla on mennyt hyvin raskaus.
   Tällä vielä odotellaan plussaa...

  • Hei!

   Minusta tuli äiti viisi viikkoa sitten

  • Onnea terveestä pojasta!

   Itse en ole saanut elinsiirtoa, vaan luovuttanut toisen munuaiseni 2-vuotiaalle lapselleni, joka sairastaa synnynnäistä nefroosia. Meillä haaveissa saada vielä yksi lapsi ja olen miettinyt mahdollista raskautta yhdellä munuaisella.
   Ainakin tämä viestiketju antaa minulle positiivisen esimerkin asiasta.

  • Vuosi leikkauksesta ja haaveilen :)

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   112
   5840
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   98
   1085
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   941