Vahinkotiedonsiirtomaksut

voi ei

Matkapuhelinliittymän vahinkotiedonsiirtomaksut

Mitä pitäisi poistaa matkapuhelinliittymästä joka tulee lapselle, ettei tule vahinkokuluja normaalien puhelin- ja tekstiviestikulujen lisäksi? Viihde- ja ulkomaaestot on jo valmiiksi laitettu? Meinaan lapsien Nokia 7230 puhelimia kun kokeilin uudella Tele Finland Perus-liittymällä niin Nokia.mobi -kuvaketta painamalla puhelin otti heti yhteyttä nettiin ja arvatenkin kassakone kilisi.

Tele Finland liittymässä oli mukana Nettitunti, perusmaksuton nettiyhteys, jota ei liittymää tilatessani mainittu. Tämä kun olisi unohtunut ja lapset olisivat puhelimien valintoja kokeilleet niin ajan mittaan olisi varmasti tullut melkoinen lasku, varsinkin kun Nokia.mobi ja monet muut tiedonsiirtohärpäkkeet on kivasti laitettu ensimmäisiksi valinnoiksi/kuvakkeiksi (varmaan ihan tietoisesti), joita jo vahingossa painelee. En ottanut Netti-palvelua, joten oletin että mitään datapaketteja ei ole, eikä siis vahinkojakaan satu.

Onko näissä liitymissä nyt jotain muita maksullisia tiedonsiirtopalveluita, joista lapsi saa kerättyä lisämaksua tiedostojen siirron ym. muodossa? Siis WAPia, multimediatiedostonsiirtomahdollisuuksia ym. jotka voisi jostain perua, kunhan vain löytää palvelun ja tajuaa jostain Omien sivujen kautta ne lopettaa.

Miksei voi olla vain niin että ellei tilaa jotain erillispalveluja, niin mitään ylimääräisiä laskuja ei voi tehdä puhelin- ja tekstiviestikulujen lisäksi?
Se on selvää, että jos lapsi voi saada puhelimella yhteyden jonnekin maksullisiin palveluihin, niin takuulla onnistuvat siinä ihan vahingossa.

Liittymän mukana tulevassa esitteessä ei esim. Nettituntia mainittu tai mitään muitakaan mahdollisia lisäkulujen aiheuttajia. Ensimmäisenä viestinä tuli kuitenkin Tele Finlandilta multimediatiedonsiirtopalveluasetukset -viesti, jossa kysyttiin laitetaanko asetukset ok vai hylkää. Mitä tapahtuu jos laitan ja mitä jos hylkään? Toimiiko liittymä enää ollenkaan jos en palveluasetuksia laita? Saako oletusasetukset takaisin jos valitsin väärin?

Osaako joku neuvoa?

4

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi ei

      Tuleeko lisämaksuja jos Nokian Ovi -nettipalvelun kautta tietokoneella latailee ja siirtää Nokia 7230-puhelimeen Ovi Kartat ja käyttää sitä puhelimessa, joka ilmeisesti käyttää GPRS-yhteyttä paikkatietoon. Onko tuo paikkatiedon hakeminen maksullista?

    • Operaattorilta voi tilata dataeston. Silloin ei datamaksuja tule. Tuo tosin voi myös estää multimediaviestit (riippuu käsittääkseni operaattorista). Toinen madollisuus on ottaa datapaketti (n. 5 euroa kuussa). WAP-protokolla mahdollistaa palvelukohtaisen lisälaskutuksen. Internet-protokolla ei. Asetuksista voi yleensä valita kumpaa käyttää. Normaalit datamaksut toki kummassakin menee.

      Aikaisemmin datapalvelut piti erikseen tilata. Noin vuodesta 2003 alkaen ne tuli vakiona mukaan. Soneran datatunti on siitä paha, että sillä helposti tekee muutamien eurojen lisälaskua. Toisaalta sillä ei aivan kamalia laskuja voi tehdä.

      • yjukl

        voi myös lopettaa omilta sivuilta.Ei tuo ole pakollinen jota ei kiinni saa.Tietenkin jos osaa menee puhelimessa asetuksiin ja yhteysasetuksiin ja poistaa kaikki sonerat sieltä.minä poistin sonera wap sonera internet ja sonera mms eikä hypi nettiin,kun ei ole asetuksia


    • qazxswedc

      Voi lopettaa omilta sivuilta, minkä n. vuosi sitten tein. Yllätys olikin melkoinen kun olivat pistäneet tämän nettitunti-palvelun takaisin päälle mitään kyselemättä. Ja laskussa näkyi. Tele-Finland perusliittymän asiakkaat: Tarkistakaahan laskunne ja asetuksenne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe