Vahinkotiedonsiirtomaksut

voi ei

Matkapuhelinliittymän vahinkotiedonsiirtomaksut

Mitä pitäisi poistaa matkapuhelinliittymästä joka tulee lapselle, ettei tule vahinkokuluja normaalien puhelin- ja tekstiviestikulujen lisäksi? Viihde- ja ulkomaaestot on jo valmiiksi laitettu? Meinaan lapsien Nokia 7230 puhelimia kun kokeilin uudella Tele Finland Perus-liittymällä niin Nokia.mobi -kuvaketta painamalla puhelin otti heti yhteyttä nettiin ja arvatenkin kassakone kilisi.

Tele Finland liittymässä oli mukana Nettitunti, perusmaksuton nettiyhteys, jota ei liittymää tilatessani mainittu. Tämä kun olisi unohtunut ja lapset olisivat puhelimien valintoja kokeilleet niin ajan mittaan olisi varmasti tullut melkoinen lasku, varsinkin kun Nokia.mobi ja monet muut tiedonsiirtohärpäkkeet on kivasti laitettu ensimmäisiksi valinnoiksi/kuvakkeiksi (varmaan ihan tietoisesti), joita jo vahingossa painelee. En ottanut Netti-palvelua, joten oletin että mitään datapaketteja ei ole, eikä siis vahinkojakaan satu.

Onko näissä liitymissä nyt jotain muita maksullisia tiedonsiirtopalveluita, joista lapsi saa kerättyä lisämaksua tiedostojen siirron ym. muodossa? Siis WAPia, multimediatiedostonsiirtomahdollisuuksia ym. jotka voisi jostain perua, kunhan vain löytää palvelun ja tajuaa jostain Omien sivujen kautta ne lopettaa.

Miksei voi olla vain niin että ellei tilaa jotain erillispalveluja, niin mitään ylimääräisiä laskuja ei voi tehdä puhelin- ja tekstiviestikulujen lisäksi?
Se on selvää, että jos lapsi voi saada puhelimella yhteyden jonnekin maksullisiin palveluihin, niin takuulla onnistuvat siinä ihan vahingossa.

Liittymän mukana tulevassa esitteessä ei esim. Nettituntia mainittu tai mitään muitakaan mahdollisia lisäkulujen aiheuttajia. Ensimmäisenä viestinä tuli kuitenkin Tele Finlandilta multimediatiedonsiirtopalveluasetukset -viesti, jossa kysyttiin laitetaanko asetukset ok vai hylkää. Mitä tapahtuu jos laitan ja mitä jos hylkään? Toimiiko liittymä enää ollenkaan jos en palveluasetuksia laita? Saako oletusasetukset takaisin jos valitsin väärin?

Osaako joku neuvoa?

4

424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi ei

      Tuleeko lisämaksuja jos Nokian Ovi -nettipalvelun kautta tietokoneella latailee ja siirtää Nokia 7230-puhelimeen Ovi Kartat ja käyttää sitä puhelimessa, joka ilmeisesti käyttää GPRS-yhteyttä paikkatietoon. Onko tuo paikkatiedon hakeminen maksullista?

    • Operaattorilta voi tilata dataeston. Silloin ei datamaksuja tule. Tuo tosin voi myös estää multimediaviestit (riippuu käsittääkseni operaattorista). Toinen madollisuus on ottaa datapaketti (n. 5 euroa kuussa). WAP-protokolla mahdollistaa palvelukohtaisen lisälaskutuksen. Internet-protokolla ei. Asetuksista voi yleensä valita kumpaa käyttää. Normaalit datamaksut toki kummassakin menee.

      Aikaisemmin datapalvelut piti erikseen tilata. Noin vuodesta 2003 alkaen ne tuli vakiona mukaan. Soneran datatunti on siitä paha, että sillä helposti tekee muutamien eurojen lisälaskua. Toisaalta sillä ei aivan kamalia laskuja voi tehdä.

      • yjukl

        voi myös lopettaa omilta sivuilta.Ei tuo ole pakollinen jota ei kiinni saa.Tietenkin jos osaa menee puhelimessa asetuksiin ja yhteysasetuksiin ja poistaa kaikki sonerat sieltä.minä poistin sonera wap sonera internet ja sonera mms eikä hypi nettiin,kun ei ole asetuksia


    • qazxswedc

      Voi lopettaa omilta sivuilta, minkä n. vuosi sitten tein. Yllätys olikin melkoinen kun olivat pistäneet tämän nettitunti-palvelun takaisin päälle mitään kyselemättä. Ja laskussa näkyi. Tele-Finland perusliittymän asiakkaat: Tarkistakaahan laskunne ja asetuksenne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe