Kysymystä koiran-hoidosta!

syntinen-nainen

Eli siis haluaisin kysyä tärkeimmät asiat koiran hoidossa. Olen saamassa ensimmäisen koirani pian ja olen lukenut paljon netistä tietoa mutta on vielä asioita mitä kaikkialla ei kerrota eli tässä pari kysymystä josko joku asiallinen ihminen haluaisi vastata etten tyri heti uuden koiran kanssa.

-Kuinka monta tuntia koira voi olla kotona yksin ettei tule pissa/kakka hätä? Esim. jos pääsen ensikuussa harjoittelemaan niin päiväni ovat 3krt viikossa ja 4h päivässä.
-Kuinka monta kertaa koiraa pitää syötää?
-Kuinka monta kertaa pitää viedä ulos ja millaisia lenkkejä km määrä tai aika?
-Mikä on paras tapa totuttaa koira kissoihin (koira tulee juttuun kissojen kanssa?)
-Mikä on hyvä tapa lähestyä koiraa kun sen kynnet pitää leikata? Ettei se pelästy ja ala arkailemaan minua.
-Voiko koiralle syöttää samaa ruokaa mitä itse syö ilman mausteita, suolaa tai sokeria?

Kiitos!

Olisin hyvin kiitollinen jos joku viittisi vaivautua vastaamaan. Jokainen varmaan on joskus ollut itsekkin samassa tilanteessa eli saanut ensimmäisen koiransa. Koira on melko iso siis ainakin 20-35kg painoinen ja korkeuttakin varmaa löytyy 45-60cm (en tiedä kun olen nähnyt vain kuvan ja siitä vaikea arvioida mutta tässä karkeasti.) Koira on sekarotuinen mutta siinä on melkovarmasti vähän seefferiä kuten omistajakin sanoi. On mustaa selässä, isot korvat ja pitkä kuono. Voin toki entisen omistajan kanssa olla väärässä mutta vähän siltä se näyttäisi eikä tuo haittaa kyllä yhtään päinvastoin.

Tässä linkki kuvaan mistä koira näkyy: http://kansioni.kuvat.fi/kuvat/ toivottavasti tuo nyt toimii siis linkki.

6

495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hismastersvoice

      Tuleva koirasi on siis jo nuori vaikkei ilmeisesti varsinaisesti aikuinen.

      Yksinolosta: ellei eroahdistusta tmv. ongelmaa ole eikä tule, niin voit hyvinkin jättää sen yksin 4-6 tunniksi. Myöhemmin kun koira kotiutunut ja tottunut niin ei suurta haittaa vaikka olisit 8-9 tuntia poissa.
      Syömisestä; meillä koira lounastaa kaksi kertaa päivässä. Aamulenkin jälkeen ja päivälenkin jälkeen. Sitten on tarjolla muroja kaiken aikaa. Vettä samoin tarjolla 24h ja iso kippo.
      Ulosvienti: Neljä kertaa pv, aamu- ja iltapisulenkit 30min. sekä 2 lenkkiä, ajassa n. 1,5 tuntia kumpikin. Matkassa mitattuna kaikki lenkit yhteensä vähintään 5km, kesällä helposti tuplat.
      Kissat: Ei tietoa, meillä vihaa niitä :(
      Kynsien leikkuu: Meillä hoitaa rekku kyntensä myyränkoloja kaivamalla. Vain kannukset tarvii hoitoa, ja ne ovatkin sitten vähän sellasta tappelua
      Yhteinen ruoka: Kyllä voi, jos koiralle vain kelpaa.

      Nyt kun olet ilmeisen nuoren haukkusen ottamassa, niin vaikka entisessä kodissa ei mitään ongelmia olisi ollutkaan, niin varaudu siihen että jotain ongelmia tulee. Kodinvaihto on koiralle aika stressaava paikka. Uudet seinät, uudet ihmiset, uudet hajut, uudet maut, uudet tavat jne. Lisäksi jos koira on alle 2-vuotias niin se ei ole vielä aikuinen vaikka ruumis onkin täysikasvuinen, joten silloin on odotettavissa aina välillä jotain häröilyä. Mutta niitä kannattaa katsoa osittain läpi sormien kunhan eivät vaaranna koiran omaa tai kenenkään toisen henkeä ja terveyttä. Meillä koira muuttui ihan toiseksi(ex-tosihäröilijä) vähän oletetun 2-vuotispäivänsä jälkeen.

      Onnea uudesta perheenjäsenestä

    • krapula9+0

      Ensimmäistä koiraa ottaessani (n. 20 v sitten) märehdin muistaakseni ihan samanlaisia asioita. Muutamassa päivässä ne huolet kuitenkin katoavat, kun huomaa että hyvinhän tämä hoituu ihan noin vaan luonnostaan :)

      -Kuinka monta tuntia koira voi olla kotona yksin ettei tule pissa/kakka hätä? Esim. jos pääsen ensikuussa harjoittelemaan niin päiväni ovat 3krt viikossa ja 4h päivässä.
      V. Riippuu koirasta ja sen iästä. Omani pärjäävät ilman mitään tukaluusoireita ainakin sen 12 h. Pidempiä aikoja ei ole tullut testattua. Pienillä ja iäkkäillä koirilla pidätyskyky on huonompi.

      -Kuinka monta kertaa koiraa pitää syötää?
      V. Kysy kasvattajalta ensialkuun se mihin rytmiin koira on tottunut. Noudata sitä aluksi ja muuta tarpeen mukaan pikkuhiljaa. Itse annan koirille ruokaa 1 krt/ pv ja 1 paastopäivä/ vko. Kerran pari päivässä annan jotakin aivojumppaa vaativia välipaloja (lihapulla tyhjässä maitopurkissa, joka piilotetaan tms.)

      -Kuinka monta kertaa pitää viedä ulos ja millaisia lenkkejä km määrä tai aika?
      V. Min. 3 kertaa. Yksi kunnon lenkki (hihnassa väh. tunti/ irtioloa väh. 1/2 h) ja 2 lyhyempää kusi- ja nuuskimislenkkiä.

      -Mikä on paras tapa totuttaa koira kissoihin (koira tulee juttuun kissojen kanssa?)
      V. Riippuu kissasta ja koirasta ja niiden aiemmista kokemuksista. Kaikkea mahdollista voi olla luvassa. Toinen osapuoli häkkiin ja anna niiden nuuskia toisiaan ja katso mitä tapahtuu. Itse siinä joukon keskellä, puhut mukavia ja rapsuttelet molempia.

      -Mikä on hyvä tapa lähestyä koiraa kun sen kynnet pitää leikata? Ettei se pelästy ja ala arkailemaan minua.
      V. Ei vaanien, mutta viekkaudella. Koira sylissä, rapsuttelua, tutkit mukamas tassuja, sakset esiin kätköstä, napsit lämmittelyn vuoksi poikki vaikka tulitikkuja (ääneen totutus), napsaiset poikki sen pisimmän kynnen, tauko, sitten toisen ja loput leikataankin sitten huomenna. Pysyt itse koko toimituksen ajan jähmeän rauhallisena kuin sahapukki. Heti ensimmäisestä kerrasta on tehtävä selväksi, että hommasta ei voi luistaa vaan sinä päätät milloin homma on ohi. Ja niitä kynsiähän ei tietenkään kannata alkaa leikkaamaan silloin eka iltana vaan esim. viikon päästä.

      -Voiko koiralle syöttää samaa ruokaa mitä itse syö ilman mausteita, suolaa tai sokeria?
      V. Historia ratkaisee aluksi. Samoja ruokia ensialkuun mitä aiemmallakin omistajalla. Siitä sitten pikkuhiljaa kokeilemaan ja totuttamaan uusiin ruokiin. Koiralle voi syöttää kotiruokia joissa on normimäärä suolaa ja mausteita. Sokerin suhteen olisin varovaisempi.

      • irmeliina

        ihmettelen, mitä tarkoittaa tuo 1 paastopäivä/viikko?? Eikö koira saa silloin ruokaa ollenkaan?


    • hfckrehkre

      paremmin eikä sairastele. Aikuinen koira syö 1-2 kertaa/pv. Tykkäävätkö kissasi koirista? Välttämättä eivät tule hyväksymään tosiaan, kannattaisi miettiä etukäteen ottaako koiraa. Kynnet leikataan rauhallisesti ja silloin kun koira on hieman väsynyt, mutta ei uupunut, koska silloin se voi säpsähtää.

      Lue lisää.

      • 12321

        siinä tapauksessa että teet koiranruokasi itse. Muutoin ehdoton ei


      • hyvinvoiva koira
        12321 kirjoitti:

        siinä tapauksessa että teet koiranruokasi itse. Muutoin ehdoton ei

        ehdotan että ruokit koirasi 2krt/pv. Silloin ei annoksen koko tule liian suureksi, joka taas suojaa vatsalaukun kiertymään sairastumiselta, Mikä taas on koiralle hengenvaarallinen tila. Samasta syystä ruoki koirasi vasta n, tunnin päästä kun se on käynyt lenkillä ja pidä taas taukoa liikunnasta 1½-2 tuntia ruokailun jälkeen.
        Ruuaksi ehdotan jotain LAADUKASTA koiranruokaa. Tietysti ruuan voi tehdä sille itsekin mutta silloin pitäisi tietää mitä koira tarvitsee ravinnokseen siis ei sitä samaa mitä itse syöt. Suomessa kiertää monta koiranruoka-autoa joista saa esim.erilaisia koirille tarkoitettuja lihoja ihan sopuhintaan. Mutta jos niitä käytät ,muista että koira tarvitsee muutakin kuin lihaa. Pidä säänölliset ruoka-ajat eikä suinkaan koko ajan ruokaa tarjolla
        Tuo yksinoloaika mitä olet suunnitellut kuulostaa tosi hyvältä. Kyllähän koira pärjää pitkäänkin yksin, mutta ei se sille suinkaan ole.
        Aloita kynsien leikkuu rauhallisesti. Leikkaa vaikka aluksi vain 1kynsi kerrallaan ja palkkaa hyvällä makupalalla ja kehuilla
        Etköhän sinä koirasi kanssa pärjää kun kerran osaat kysyä neuvoja


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      893
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    5. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      692
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      108
      684
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      620
    Aihe