sähköpatterin sijoitus

mhj,hj,

täytyykö patteri sijoittaa vielä nykyään ikkunan eteen, jos ikkunoiksi valitaan " lämpöarvoltaan" hyvät ikkunat? Tarkoitus olisi sijoittaa keittiön kaapistoja ikkunaseinälle, joten patteri pitäisi sijoittaa sisäseinälle.

10

3796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pässiotta

      ulkopuolelle, avaat vaa tuuletusluukkua, kun lämmintä tarvitset. Keittiökaapiston ikkunasainillä...ei ainakaan ammattilaisen suunnittelema kööki.

    • Ikkunatehtailija

      Kyllä se patteri tulee sijoittaa ikkunan alle. Etenkin kun ikkunoiden U-arvot ovat oikein hyvät, niin silloin ehdottomasti. Syy tähän on ikkunan kondensoituminen, eli kun on hyvä U-arvo, niin sisin lasi ja lasipinta käy kylmänä ja tällöin on kondenssin vaara suuri. Tästä on tutkittua tietoa VTT.n sivuilla. Maallikko kun luulee nykyikkunan olevan huonon, kun se huurtuu, mutta todellisuudessa ikkuna on niin hyvä, että se eristää lämpöä niin hyvin, että sisin ikkunapinta käy kylmänä ja kondenssi tapahtuu. Lämmön tuonti ikkunalle ei sinänsä pakollinen, mutta ilmanvirtaus ikkunan pinnassa on tapahduttava. Todellisuudessa on hölmöä parantaa ikkunan U-arvoa enään siitä, mikä se on MSE-ikkunoilla, koska parempi U-arvo aiheuttaa todennäköisesti ongelmia.

      • ml213.

        Jos ikkunoiden U- arvo olisi todella hyvä, niin huurtumista ei ilmenisi. Todellisuudessa ikkuoiden eristävyys on hataran/erittäin huonosti eristetyn seinän luokkaa.(Kukaan ei eristä seinää niin huonosti, että se olisi samalla tasolla kuin ikkunan eristävyys.


      • > kun on hyvä U-arvo, niin sisin lasi ja lasipinta käy kylmänä

        väärin. Ikkunankin läpi kulkee jokin lämpövirta ja "ylimenovastuksen" vuoksi pinta on hieman kylmempi kuin huoneilma.

        Parempi U-arvo merkitsee pienempäälämpövirtaa ja pienempää "jännitehäviötä ylimenovastuksessa" eli pinta on lähempänä huonelämpötilaa


    • ml213.

      Jos haluat pienentää talosi lämpöhäviöitä, niin eniten lämpöhäviöitä tulee kun asennetaan kuuma/haalea patteri ikkunan alle. Ikkunan lämpöarvo ei ole läheskään samaa luokkaa kuin esim. 200mm eristeisen seinän.

      Jos sijoitat patterit ,- vieläpä sisäseinnälle, niin lämpöhäviö on minimoitu. Lämmitys muistuttaa,- ikkunoita ajatellen lattia lämmitykseltä.

      Mutta, kuten varmaan tiedätkin, niin ikkunoiden huurtuminen helpottuu/huurtumisen raja, jos ikkunan alla ei ole patteria.

      • dfhgfjfth

        Oikein, mä asensin sähköpatterit kaikki sisäseiniin jotka ovat vielä tiiliseiniä, ikkunat eivät huurru vaikka ovat vielä vanhat kaksilasiset, johtuen hyvästä ilmankierrosta jonka tekevät ilmalämpöpumppu ja Enervent ilmanvaihtokone.


    • s-suunnittelija.

      Ei ainakaan lattialämmitystaloissa ole ongelmaa vaikkei akkunoitten alla ole mitään.

      Miksi et asennuta kattolämmitystä keittiöön? Patteri on haitta oikeastaan kaikkialla. Vähiten ikkunan alla.

    • sanasieppo

      Kommentoijilla näkyy olevan kokemusta yksilasisista akkunoista. Huurtumista ja kuurankukkia. Retroa.

    • ja siksi on kiva olla samassa suunnassa lämmin pinta eli patteri ... lämpösäteily ja "kylmäsäteily" tasapainottavat toisensa

    • keksi muuta

      Meillä on talossa lattialämmitys ja keittiön ikkunaseinällä on matalaa kaapistoa ja ikkunan edessäkin näin ollen pöytätasoa, eikä siis lämmitystä. Ei ole ikkuna huurtunut. Vanhemmilla on 75-rakennettu talo ja niillä on makkarista kokonaan patteri pois käytöstä, kun tykkäävät nukkua viileässä, eikä niilläkään huurru ikkuna siinä makuuhuoneessa.

      Mutta en minä sitä patteria kyllä sisäseinälle laittaisi, laita lattialämmitys tai kattolämmitys. Sisäseinällä oleva patteria rajoittaa jo aika rajusti sisustamista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      471
      10486
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2576
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      60
      2042
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1769
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1472
    6. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      161
      1405
    7. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1399
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      23
      1330
    9. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1328
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      112
      1225
    Aihe