Mikä kääpiökoira minulle?

helphelp

Oon nyt niin sekasin, ku en tiiä mikä rotu minulle sopisi :/
Olisi siis kiva, että te sanoisitte mielipiteenne mikä rotu sopisi minulle. Keväällä/kesällä voisin sen koiran hankkia, joten nyt pitäisi jo pentueita alkaa etsiä ym.

¤ Koiralle tarjottava liikunnan määrä ja laatu
Vähintään 3h lenkkeilyä/aktivointia/leikkejä/koirapuistossa mahd käydä ja kotona käydessä metsässä vapaana olemista

¤ Talon koko (kerrostalo tms, maalla vai kaupungissa)
Kerrostalo kaupungissa

¤ Lapsien määrä
0, mutta kotona käydessä 7v pikkuveli.

¤ Aiemmat koirakokemukset
Itsellä kaksi koiraa (x-rotuinen ja lk collie), mutta jäävät kotiin, kun ei kaupunkiin voi ottaa, koska ovat tottuneet elämään kotonamme maalla. Koirien kanssa kisattu agissa, tokossa ja näyttelyissä ja ovat menestyneetkin.

¤ Harrastustoiveet
Näyttelyissä olisi kiva välillä käydä kuulemassa tuomion, mutta ei pakollista. Opiskelijalla ei kauheasti ole aikaa.

¤ Turkkitoivomukset
Ei trimmattava. Muuten ei väliä.

¤ Koiran luonne (metsästysvietti, kovuus, itsepäisyys jne)
Ei metsästysviettiä. Ei kovin pehmeä. Vilkas, iloinen, hauska, innokas jne.

¤ Rotuja/roturyhmiä, joita olet jo pohtinut
Mopsi, ranskanbulldoggi, chihuahua, venäjäntoy

13

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ffgffgffg

      Voit valita vapaasti.

    • entinen perhosen om.

      Jos olet ekaa kertaa muuttamassa kotoa opiskelupaikkakunnalle niin omasta kokemuksesta voin suositella että elelet vaikka ekan puoli vuotta ilman koiraa. Opiskelujen alkaessa uudessa paikassa on niin paljon kaikkea menoa ja kiirettä, bileitä ja muita, että on vaan hirveän paljon helpompaa olla ilman koiraa. Itse tein sen virheen aikoinani että hain koiran samana iltana kun muutin kotoa, ja kyllä se nuorta meneväistä ihmistä sitoo todella paljon. No, toisaalta, eipä kulunut rahaa baariin tms. kun ei voinut minnekään lähteä.

      Jokatapauksessa nuo mainitsemasi ovat ihan ok rotuja. Yksi mihin voisit tutustua on perhoskoira/phalene. Turkki on melko helppo hoitaa itse, ei vaadi trimmausta ainakaan kotikoiralla. Ne ovat älykkäitä, oppivaisia, vilkkaita ja seurallisia, mutta eivät stressaa yksin ollessaan tai hajota paikkoja. Uroksilla on joskus vähän sellaista merkkailuongelmaa, mutta muuten ovat aika simppeleitä pitää ja kasvattaa. Pikkuveljesi osaakin jo koirien kanssa olla niin siitä ei tule ongelmaa, perhoset voivat aika kipakasti sanoa takaisin (hampaillakin) jos niitä esim. lapset pitelevät liian kovasti.

    • ranskis..
      turkki helppohoitoinen,ei juuri hauku,rakastaa omistajaansa..ranskis varma valinta:)

    • Pomeranian

      Pomeranian. Pomeranian on vilkas ja iloinen kääpiökoira. Se tykkää liikkua ja lenkkeillä pienestä koostaan huolimatta. Pomeranian tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Se sopii mainiosti kerrostalon asukkaaksi.

      Turkki harjataan hieman kosteana kaksi kertaa kuukaudessa vastakarvaan kerroksittain, jolloin turkista tulee pöyheä ja ilmava. Metsästysviettiä pommilla ei ole ollenkaan. Se pysyy hyvin kotipihassa ja omistajansa läheisyydessä.

    • anniina2

      Shetlanninlammaskoira tai Kääpiöpinseri.

      Sheltti on tosi helppo koira kouluttaa ja muutenkin ihan mahtava !

      Jos kaipaat vähän haastetta koulutukseen ota Kääpiöpinseri, niissä kavereissa on virtaa ja niiden kaa on tosi kiva käydä metsässä lenkeillä ja agilityssä ja näyttelyissä !

      Toivottavasti minusta oli edes vähän apua !




      Olisi mukava kuulla että mihin rotuun olet päätynyt ? :)

      • anniina2

        Unohin vielä sanoo et Kääpiöpinserissä vielä sekin hyvä puoli, että niillä on niit lyhyt turkki niin sitä ei tarvitse harjata tai pestä. (tietysti kaikki koirathan joskus pestään mut tätä ei tarvii "säännöllisesti" pestä.


      • rfjtfxkmaet
        anniina2 kirjoitti:

        Unohin vielä sanoo et Kääpiöpinserissä vielä sekin hyvä puoli, että niillä on niit lyhyt turkki niin sitä ei tarvitse harjata tai pestä. (tietysti kaikki koirathan joskus pestään mut tätä ei tarvii "säännöllisesti" pestä.

        bostoninterrieri.
        Pieni ja helppohoitoinen pieni koira ison koiran olemuksella. Ovat rohkeita, sosiaalisia, tottuvat nopeasti uusiin tilanteisiin, olisi helppo totuttaa kotona oleviin koiriisi. Tosi energisiä, liikunnallisempia kuin jo harkinnassasi olevat mopsi tai ranskis, ja ketterämpiä. Samoin hengitysongelmat ovat vähäisempiä. Jaksavat pitkiäkin lenkkejä, ihanteellisia esim. agilityyn. Helpompi kouluttaa kuin ranskis, vähemmän jästipää ja enemmän miellyttämishalua kuin ranskiksella. Rakastaa kaikkea ja kaikkia, lapsia, eläimiä ja kaikenlaista yhteistä touhua! Hiljainen rotu, jos haukkuu niin se on enemmänkin lyhyt haukahdus. Isoin miinus on korkea hinta ja vaikea saada, kun pentueitten koot ovat pieniä ja pennut varataan heti ja kasvattajien on helppo valita parhaat omistajat heti kun halukkaita on paljon! Terve rotu, ainakin vielä. Jonkin verran hengitysvaikeuksia, ja silmävaivoja. Omani ovat tähän asti olleet terveitä, paitsi yhdellä oli lievää allergiaa!


    • Maltankoira

      Maltankoira. Se ei ole haukkuherkkä, joten se on erinomainen kerrostalokoira. Maltankoiran kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa ja näyttelyitä. Turkki harjataan päivittäin. Pesu kerran viikossa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi. Maltankoiralla ei ole pohjavillaa, joten kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee takin päälle.

      Pohjavillan puuttumisen ja usein toistuvien pesujen ansiosta maltankoira sopii joillekin allergisille. Maltankoira pysyy omistajansa lähellä, tällä rodulla ei ole taipumusta karkailemiseen. Maltankoira on yksi terveimmistä koiraroduista. Rodulla ei ole perinnöllisiä sairauksia. Se on myös pitkäikäinen. 15-vuotias maltankoira ei ole harvinainen näky.

    • kejsa

      Sinuna ottaisin koiraroduksi kääpiöpinserin. Se sopii mainiosti kaupunkiin ja kääpiöpinseri vilkas ja iloinen. Se kyllä räksyttää, mutta se on helppo opettaa pois. Ja kääpiöpinseri on todella helppohoitoinen koira. Ja näyttelyissä se pärjää hyvin.

    • hdhdhdh

      Varmista nyt ensin että löydät asunnon jonne saa viedä koiran..suurimpaan osaan vuokrakämpistä ei saa

      • ilovebostons

        Bostoninterrieri:
        -ei hauku(enemmänkin ääntelee)
        -paino 7-12kg välillä
        -helppohoitoinen turkki
        -energinen hassuttelija
        -pieni koira, ison koiran olemuksella
        -ei pelkää mtn
        -helppo opettaa koska haluaa miellyttää, mutta luonnettakin löytyy.
        -rakastaa olla kaikessa mukana
        -rakastaa syliä ja hellimistä
        - sosiaalinen, tulee kaikkien ihmisten ja eläinten kanssa toimeen.
        -ällistyttävä kyky sopeutua uusiin ja erikoisiinkin tilanteisiin

        Ainut huono puoli mitä keksin:talvella vaatii pukemisen


      • Anonyymi
        ilovebostons kirjoitti:

        Bostoninterrieri:
        -ei hauku(enemmänkin ääntelee)
        -paino 7-12kg välillä
        -helppohoitoinen turkki
        -energinen hassuttelija
        -pieni koira, ison koiran olemuksella
        -ei pelkää mtn
        -helppo opettaa koska haluaa miellyttää, mutta luonnettakin löytyy.
        -rakastaa olla kaikessa mukana
        -rakastaa syliä ja hellimistä
        - sosiaalinen, tulee kaikkien ihmisten ja eläinten kanssa toimeen.
        -ällistyttävä kyky sopeutua uusiin ja erikoisiinkin tilanteisiin

        Ainut huono puoli mitä keksin:talvella vaatii pukemisen

        Eikö se oo sinusta huonopuoli,et on naamasta jalostettu kehitysvammaiseksi?
        Sillä ei oo normaalia koiran kuonoa edes.Noista vammaiseksi jalostetuista uutisoitiin,ja siinä rotu mainittiin.Minusta se ei oo söpöä ja somaa,et koira jalostetaan kuonottomaksi.Se ei oo koiran etu!


    • Anonyymi

      Tiibetinspanieli. Tiibetinspanieli on suorakaiteen muotoinen kääpiökoira. Kääpiökoostaan huolimatta tipsu ei ole heiveröinen, vaan sen on rakenteeltaan vahvempi kuin monet muut kääpiökoirat.

      Tiibetinspanieli on älykäs, iloinen ja itsevarma seurakoira. Kaksinkertainen ja silkkinen turkki on helppohoitoinen. Se harjataan kerran viikossa. Pestään tarvittaessa miedolla koirashampoolla. Turkin voi kuivata hiustenkuivaajalla tai antaa kuivua itsestään.

      Tiibetinspanieli on puhdas seurakoira, joten se viihtyy kotikoirana ilman harrastuksia. Toki sen kanssa voi harrastaa ainakin agilityä, tokoa ja näyttelyitä. Suomalaiset tipsut omistajineen ovatkin ahkeria näyttelyissä kävijöitä. Tiibetinspanielilla ei ole metsästysviettiä, jonka vuoksi se on helppo seurakoira ja psysyy omistajansa läheisyydessä.

      Värivaihtoehtoja on paljon, sillä rotumääritelmä sallii kaikki värit. Käytännössä kuitenkin tietyt värit ovat huomattavasti yleisempiä kuin toiset. Joten jos haluaa harvinaisemman värisen tipsun, voi sitä joutua etsimään kauemmin.

      Tiibetinspanieli on terve rotu. Rodulla esiintyy lonkkavikaa ja selkävaivoja, mutta nämäkään eivät ole kovin yleisiä ongelmia. Kannattaa silti ottaa selvää pennun vanhempien terveystilanteesta.

      Suomessa on maailman suurin ja korkeatasoisin tiibetinspanielikanta, ja tipsu oli Suomen yleisin kääpiökoirarotu 1970-luvulta 1990-luvulla asti. Vieläkin se kuuluu suosituimpiin rotuihin joissakin osissa Suomea, esim. Etelä-Pohjanmaalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4214
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1789
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1539
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1331
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1329
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      202
      1318
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe