Purevan koiran leikkauttaminen

_TITIuu_

Meillä on 9kk sakarotuinen (rotikkaa ja ajokoiraa) uroskoira. koira käyttäytyy tosi agressiivisesti minua kohtaan. Etenkin jos koiraa jostain komennan, niin useimmiten saan vastineeksi vain hammasta. Ja koira ei siis suinkaan vain näyki minua vaan ihan puree. Koiran rapsuttelu ja hellittelykin on jo käynyt mahdottomaksi, sillä samantien kun lopetan, koira käy kiinni käteeni. Myös joidenkin naisvieraidemme kanssa ongelmia on.
Miestäni koira tottelee todella upeasti, harmi vain että mies on vain joka toinen viikonloppu kotona.
Noin viikko sitten koira puri myös tyttöäni (3v). Aikaisemminkin on näykännyt, mutta tällä kertaa puri ihan niin että hampaanjäljet jäi käteen.
Pian ei riitä enää voimavarat tai tahto taistella koiran kanssa. Niinpä koirasta luopumista on jo harkittu. Ajattelin ensin kuitenkin kysäistä, että voisiko koiran leikkuuttaminen auttaa tähän ongelmaan? Varmastikkin tuo yleinen rauhattomuus sillä saattaisi helpottua, mutta miten on meidän johtajuusongelmamme laita?

5

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,ol,oiugy,llug

      Koira puree aina syystä, yleensä se on pelko. Oletko kohdellut koiraa asiallisesti? Eli, että sen ei tarvitse pelätä sinua? Entä muut ihmiset? Miten olet koiran kanssa, komennatko aina, käytkö käsiksi?

      Erittäin haastavat rodut taustalla, ajokoira tarvitsee valtavasti liikuntaa, rotikka oikeanlaista koulutusta. Ilmeisesti nämä eivät toteudu?

      Koiralla on menossa murkkuikä, se sekoittaa monen uroksen pään. Nyt sille pitäisi olla ehdottoman selkeä, johdonmukainen ja ennenkaikkea reilu.

      Ehdotan syvästi, että hakeutuisitte ongelmakoirkouluttajalle, on erittäin vaikea neuvoa näkemättä koira, teitä omistajia sekä tilanteita. Ei mnnekkään koirakoulun kurssille vaan ihan oikealle kouluttajalle.

      Leikkaus auttaa vain hössötykseen mikä johtuu nartuista. Teillä on ihan muusta kyse.

      Avain asia on MIKSI koira ei hyväksy sinua? Siihen on syy ja se pitää löytää, sitten vasta voitte alkaa hoitamana sitä syytä pois.

    • n.nmnmnms

      Taitaa olla kohtuullisen iso koira? Isompi ainakin kuin tyttösi. Ei hyvälle kuulosta. Omalle kohdalleni ei ole vastaavaa tapausta sattunut, mutta jos sattuisi, niin veisin koiran lopetettavaksi. Pallien poisto voi auttaa tai sitten ei. Vaikutus tulee jokatapauksessa viiveellä eikä keino ole yleensä mikään ihmeitä tekevä. Johtajuusongelmien vatvominen on yleensäkin turhaa. Tervepäinen koira kyllä ruokkivan käden tuntee eikä ärhentele isäntäväelle jos vain nämä jotensakin normaalit elinolosuhteet koiralle tarjoavat. Eli koira piikille ennenkuin se saa aikaan hirveitä.

    • SYY ????

      tavastasi kohdella koiraa.

      Koira pelkää sinua, miksi?

      Koira voi pärjätä erittäin hyvin jossakin toisessa perheessä. Pitäkää huoli, että se saa riittävästi liikuntaa, nimenomaan rodunomaista sekä muuta aktivointia. Koirat eivät ole idiootteja, niillä on aina syy tekemisiinsä.

      Miten käyttäydyt, kun lapsi on lähellä koiraa? Mite lapsi käyttäytyy? Monesti vanhempi aiheuttaa nämä tapahtumat omalla käytöksellään sekä sillä, että lapselta ei vaadita mitään, kun se on "niin pieni". Pienenkin lapsen voi opettaa olemaan koiran kanssa, se ei ole kiinni lapsen iästä.

      • koira on vaarallinen

        ...enkä usko kastroimisen mitenkään auttavan asiaan. Tuskin on pelosta kysymys, vaan luultavasti dominanssista. Lapsesikin on vaarassa. Ethän anna aggressiivista koiraa eteenpäin kenelle tahansa? Ongelmakoirakoulutus, kokeneelle koiraihmiselle antaminen tai lopetus - siinä vaihtoehdot. Turha enää viivytellä ja odottaa, että jotain vakavaa sattuu.


    • jjgjlkklklklkl

      kivuista, se voi olla pahasti sairas ja asia voi hoitua lääkekuurilla.

      Miten kohtelet ja muut naiset koiraa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6123
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3705
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1768
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1445
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1438
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1355
    Aihe