pieni talo yksinäiselle edullisesti

härkä 1952

Olen nainen, jolla on unelma pienestä alle 90 m2 mökistä. Tontti on, vaikka sille ei vielä ole sähköliittymää eikä kunnallisteknikkaa. Kuka myy edullisia hyviä talopaketteja? Kehen valmistajaan "hölmö" voi luottaa. Olen aika blondi näissä asioissa, vaikka olenkin brunette. Pitäisikö minun palkata ammattilainen auttamaan hankkeesani, vai uskallanko ruveta siihen yksin. Voihan se olla, että ammattilaisen apu tulisi halvemmaksi, kuin oppirahat. Neuvokaa nyt hyvät miehen, kerrankin teitä kuunneltaisi. Älkää vaivautuko vastaamaan, että unohda koko asia because I have a dream.

8

1924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...varmaan on käyttää ammattilaista apuna. Vaikka hankinnassa päätyisit johonkin valmistalopakettiin, niin silti talotoimittaja useimmiten jättää tilaajan huoleksi hankkia pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan. Ja kun nuo jäävät tilaajan vastuulle, kannattaa pestata pääsuunnittelija/vastaava työnjohtaja (voi olla yksi ja sama tyyppi) jo ennen hankintapäätöstä, jolloin hänestä saa apua myös projektin starttaamisvaiheessa.
      Siihen, onko joku paketti parempi tai halvempi kuin toinen, en aio ottaa kantaa, mutta muistuttaisin vaihtoehdoista sen verran, että nuo valtakunnalliset "valmistalot" ovat vain noin 70 % valmiita. Siksi kannattaa budjetoida 35...40 % enemmän rahaa projektiin kuin mitä valmistalojen hinnat ovat. Tuosta lisämäärärahasta tulet saamaan myös lupauksia 20 % riittävyydestä, mutta niihin kannattaa suhtautua varauksella.
      Jos taas haluat oikeasti valmiin talon, ettei tarvi edes nurmimultia itse levitellä, niin paikkakuntasi pienemmät talofirmat saattavat olla oikea ratkaisu - joskus jopa niin kattavaa palvelua on saatavilla, ettei tarvitse itse edes pääsuunnittelijaa olla pestailemassa. Näitä yrityksiäkin jotkut voisivat sinulle suositella, mtta siihen tarvittaisiin tieto siitä, missä se sinun tonttisi sijaitsee...

      • wwwewwe

        kaljakuppilasta. Isket miehen sieltä väliaikaisesti, se antaa myös neuvoja ja jeesaa, mutta muista käyttää kondomia


    • 0987643

      Aloita rakennusmääräyksistä.:

      http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=372161&lan=FI

      Valitse talotoimittaja, myyjä auttaa löytämään tarvittavat viranomaisten vaatimat henkilöt ja auttaa muutenkin byrokratiassa ja porjektissa. Muista aina käyttäää kirjallisia sopimuksia, pienurakkasopimusmallin saat myyjän kautta.

      • rk

        ...myyjän suosittelemaan vastaavaan työnjohtajaan tai päässuunnittelijaan - etenkin, jos ajattelisin käyttää heitä kaupanteiossa apunani. Ja jos sattuu periaatteen mies vastaavaksi työnjohtajaksi tai pääsuunnittelijaksi, niin ilmoittavat etukäteen mahdolliset sidonnaisuutensa ja tarvittaessa jopa vetäytyvät hankkeesta, jos asiakas päätyy neuvottelemaan sidonnaisuuksia omaavan talotoimittajan kanssa.


      • d46789
        rk kirjoitti:

        ...myyjän suosittelemaan vastaavaan työnjohtajaan tai päässuunnittelijaan - etenkin, jos ajattelisin käyttää heitä kaupanteiossa apunani. Ja jos sattuu periaatteen mies vastaavaksi työnjohtajaksi tai pääsuunnittelijaksi, niin ilmoittavat etukäteen mahdolliset sidonnaisuutensa ja tarvittaessa jopa vetäytyvät hankkeesta, jos asiakas päätyy neuvottelemaan sidonnaisuuksia omaavan talotoimittajan kanssa.

        Talomyyjän intresseissä on viedä projekti kunnialla läpi, joten kyllä talomyyjä tuntee sopivat henkilöt, jos talopakettitoimittaja ei niitä hommaa. Myyjä on se key person kysyjän projektissa, joka vie hommaa eteenpäin parhaiten.


    • ölkäk

      Helpoin vaihtoehto on valmistalo, mutta en tiedä onko edullinen. Täysin valmis on teijo-talo:n paketti. Lähes ovat tontille tilaelementeistä tulevat valmistalot, kuten Älsvby. Kustannukset ovat ainakin helposti laskettavissa ja eivät vaadi paljon erikseen tehtäviä töitä tontilla.

      • tyytväinen inssi

        Ota yhteys pankkiisi tai paikkakunnan kaikkiin pankkeihin ja kysy, millaisia kursseja järjestävät omakotirakentajille. Samat kysymykset voit tehdä paikkakuntasi rautakauppoihin. Lue tai lainaa kirjastosta tai tilaa itsellesi jokin omakotirakentamista käsittelevä lehti. Lue alan kirjoja. Tilaa talovalmistajilta esitteitä. Paikallinen työväenopisto saattaa järjestää tähän liittyviä kursseja. Käy talomyyjien puheilla ja pyydä tarjouksia. Opit niistäkin lisää koko ajan.
        Kun valitset vastaavaa mestaria, kysele tutuilta suosituksia. Ei ehkä kannata ottaa talotehtaan suosittelemaa, voi olla liiankin läheiset välit.
        Budjettia varten selvitä myös liittymien kustannukset, ovat aika kalliita. Jos on tontti valmiina, voinet teettää jo maaperätutkimukset. Saat arviota siitä, mitä perustukset tulevat maksamaan. Ne eivät sisälly talopakettien hintoihin, vaikka olisi avaimet käteen.
        Minullakin oli haaveena rakennuttaa, mutta olosuhteet eivät sitä mahdollistaneet, joten ostin valmiin. Kaikki on mennyt ihan hyvin jo kuusi vuotta.
        Ja nyt odotusaikana säästä, säästä ja säästä.
        Onnea projektiisi!


    • RI

      Hommaa paikallisesti vaikuittava VTJ tai Pääsuunnittelija ennen kuin teet lopullisia ratkaisuja. Kuitenkin tarviit nämä molemmat ja ne ei juuri milloinkaan tule talovalmistajalta tai urakoitsijalta (ei ainakaan kannata). Myös valvojan palkkaaminen on yksi vaihtoehto (asiasi hoitaja). Voit saada samalta henkilöltä molemmat (VTJ Pääs.) palvelut jolloin vältyt päällekkäisiltä kustannuksilta. Kysy rakennusvalvonnasta neuvoa. Kaikki mikä voi mennä, niin menee pieleen... joten varmista että sopimukset on kunnossa ja maksuerätaulukko on takapainotteinen. Tavanomainen edullinen talo maksaa 1600 €/h-m2 joten mökki on huomattavasti edullisempi... jotkin talot maksaa vain 1000 €/h-m2 ja nekin on ihan ok jos se riittää et on lämmintä. Mökin vois saada avaimet käteen ehkä 500 €/m2. Jos palkkaat työntekijän, n iin säästät 23% työstä (ALV). Tällöin otat vastuun itsellesi...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6346
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2150
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe