Mikä Nokiassa mättää?

Nokialla ei mene hyvin, ja mielestäni se ei ole ihme, kun nykyistä puhelinvalikoimaa katselee(tai katselisi, mutta Nokian Suomen nettisivut tökkivät, ja puhelimista näkyy muutenkin vain pienet sentin kokoiset kuvat joita saa klikkailla yksitellen auki)
Mikään malleista ei houkuttele,ja melkein kaikki puhelimet ovat lähes saman näköisiä ja oloisia keskenään. Muutenkin valikoimaa on mielestäni aivan liikaa, ja kaikki mallit tuntuvat olevan puolivillaisia tekeleitä, joita ei oikein ole kohdistettu kenellekkään.
Omistan tällä hetkellä Nokian 5530 XpressMusicin, joka on mielestäni hienoin Nokialainen pitkään aikaan, joskaan ei likimainkaan jos se vain TOIMISI kunnolla. Puhelimeni on jo kerran vaihdettu uuteen(koska se oli jo ostettaessa rikki eikä latautunut) Tämä nykyinen sammuilee, akun varaustaso heittelehtii, ja käyttö on muutenkin tahmeaa eikä sulavaa kuten kosketusnäytön käyttämisen tulisi olla. Lisäksi puhelin on kamalan paksu.

Nokian ongelmia ovat mielestäni:

- OVI kauppa. Valikoima on heikko, monet mitättömätkin sovellukset ovat maksullisia ja nykyään ilmaisetkin sovellukset lähes poikkeuksetta sisältävät pelin sisäisiä mainoksia, jotka haittaavat peliä tai saavat ohjelman sekoilemaan niin ettei se toimi lainkaan. Usein sovellusten lataaminen ei muutenkaan onnistu vaan jumittaa. Ja tuo nimikin, OVI. Viittaako se suomen ovi-sanaan, vai mistä on kyse? Mielestäni yksinkertainen NokiaStore toimisi paremmin.

-Muotoilu. Nokian puhelimet eivät ole kauniita vaan isoja PAKSUJA möhkäleitä, joita ei ole ilo käyttää saati katsella. Olen itse sen verran esteetikko että haluan tekniikan olevan kaunista, eikä yksikään nokialainen mielestäni nykyään ole kaunis. Yksinkertaisia ohuita muotoja, ei turhia härpäkkeitä ja ulokkeita. Kai pelätään että matkitaan iPhonea jos tehtäisiin vain sulavalinjainen kosketusnäytöllinen puhelin.

-Käytettävyys. Eli se käyttämisen nautinto. Ärsyttävää kun kosketusnäyttö ei reagoi sulavasti, vaan esim. kuvaketta klikkaamalla kuvake tulee valituksi, mutta ohjelma aukeaa vasta toisella näpäytyksellä. Symbianin saisi kuopata kokonaan, jo ihan sen nimen negatiivisen maineen takia, ja kehitellä kokonaan uusi selkeä käyttis. Lisäksi teemojen muokkaaminen pitäisi olla vapaampaa, usein teema on vain yhdessä värissä, eikä sitä voi oman maun mukaan muuttaa. Eikä ladattaviakaan teemoja juuri ole Oven onnettoman tarjonnan takia.
Lisäksi luotettavuus on tärkeä, ellei tärkein ominaisuus puhelimelle, onhan puhelimen tarkoitus, että sillä on aina tavoitettavissa ja se luo turvaa. Ainakaan 5530 ei ole osoittautunut alkuunkaan luotettavaksi puhelimeksi, vaan se sammuilee ja kaatuilee itsekseen, jolloin minua ei useinkaan saa kiinni, tai itse en pysty soittamaan.

-Markkinointi ja imago. Nokiasta pitää tehdä haluttava. Muotoilu pitää saada kuntoon, ja muutenkin puhelin kauniiseen pakettiin ja lisätä siihen jotain samankaltaista hohtoa kuin mitä applella on. Nokia tarjoaa ilmaista navigointia ja ilmaista musiikkia tietyissä malleissa. Tätä ei kuitenkaan juuri missään näe tai kuule, ja kunnollista musiikki- tai navigointipuhelinta ei oikein ole, (muutamia yritelmiä lukuunottamatta) Mainoksia kehiin ja positiivista julkisuutta.(kaikki nokia uutiset ovat yleensä melko negatiivisia) Lisäksi nettisivut kaipaavat uutta houkuttelevaa ilmettä.
Ilmianna
Jaa

26 Vastausta-Perässä laahaaminen. Apple lanseeraa jotakin, pian Androidit tuovat markkinoille applen tuotteen kaltaisia halvempia malleja, ja lopulta Nokia tulee perässä ja tuo markkinoille oman versionsa joka on ihan kelpo, mutta ei tarjoa enää juuri mitään uutta, eikä vedä vertoja alkuperäiselle applelle. EI TOIMI! Nokian pitää lopettaa tämä perässä hiihtäminen, ja tuoda jotain omaa ja uutta. En ainakaan kaipaa tabletia Nokialta, keskittyisivät johonkin muuhun.

-Segmentointi. Eli tietyille kohderyhmille eriytetyt selkeästi omat puhelinmallit. Naisille, miehille, nuorille, lapsille, business ihmisille, vanhuksille, yksinkertaista puhelinta kaipaaville aikuisille. Mitä puhelimia lapset edes käyttävät? Näkisin tässä mahdollisuuden vaikka minkälaisesta värikkäästä lastenpuhelimesta vaihtokuorilla, jossa on reippaasti pelejä ja vaikka vakiona virtuaalilemmikki. Luovuutta ja hauskuutta kehiin. Muistaako joku vielä sen nuorten nokian, jossa oli värikkäät vilkkuvat sivuvalot, leikekuva-takakansi ja paljon pelejä?(tyyppinumeron olen unohtanut, mutta puhelin oli hitti)
Ja vanhemmille ihmisille peruspuhelimet ilman kameraa, nettiä, ja selkeällä näytöllä ja näppäimillä. Sellainen luotettava ihan back to basics-malli, jota varmasti monet, jotka eivät esim nettiä kännykällä selaa, arvostaisivat. Naisille kauniita, jopa korun kaltaisia puhelimia. Nuorille facebookin ja musiikin kuunteluun sopivat tyylikkäät puhelimet (näitä nyt kieltämättä on jo, mutta kohderyhmät selkeämmiksi, jolloin myös markkinointi selkeytyisi) jne.

Tekeekö Nokia edes laajoja kuluttajatutkimuksia, jotta se tekisi sellaisia puhelimia joita ihmiset haluavat? Nokian tulisi vastata kuluttajien tarpeisiin, ja tehdä puhelimia sen mukaan mitä ihmiset puhelimilta haluavat, jolloin ne myös menisivät kaupaksi. Eikö se ole niin helppoa?

Anteeksi tämä pitkä paasaus nokian vioista. En vihaa Nokiaa, vaan kunnioitan sitä ja ihailen sen historiaa ja sitä mitä se vielä 2000-luvun alussakin oli. Minua suututtaa vain sen nykytila (etenkin kun se on ainoa tämän kokoluokan suomalainen yritys) ja halusin vähän jakaa tuskaani täällä ja mieluusti kuulla muidenkin mielipiteitä :) Opiskelen ensimmäistä vuotta tradenomiksi, ja tietenkään en näistä markkinointi ym. asioista sen enempää tiedä, mutta jo nykyisen tietämykseni perusteella Nokiaa seurailleena, minua vain ihmetyttää kuinka jäykkää yrityksen tuotekehitys oikein on. Lisäksi minua harmittaa että Nokia on menettänyt sen loiston joka sillä joskus oli. Toivon kovasti että Nokia tästä vielä nousee, mutta tätä menoa se kuihtuu pikkuhiljaa kokonaan. Mitä mieltä muut ovat?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
15 VASTAUSTA:
ootellaan perjantaita ja elopin kutsumaa lehdistöä kuuntelemassa tulevaisuuden visioista, jatketaan sitten keskustelua intensiivisemmin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
nokia rules kirjoitti:
ootellaan perjantaita ja elopin kutsumaa lehdistöä kuuntelemassa tulevaisuuden visioista, jatketaan sitten keskustelua intensiivisemmin
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2011/02/02/nokialta_dynamolla_toimiva_kannylaturi_pyorailijoille
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
nokia rules kirjoitti:
ootellaan perjantaita ja elopin kutsumaa lehdistöä kuuntelemassa tulevaisuuden visioista, jatketaan sitten keskustelua intensiivisemmin
Toivottavasti Meego vielä nostaa nokian suosta ja Nokialla on jotain uutta, mitä kuluttajille tarjota. En väitä olevani mikään asiantuntija, viestini on vain oma mielipiteeni nokiasta tällä hetkellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
nokia91 kirjoitti:
Toivottavasti Meego vielä nostaa nokian suosta ja Nokialla on jotain uutta, mitä kuluttajille tarjota. En väitä olevani mikään asiantuntija, viestini on vain oma mielipiteeni nokiasta tällä hetkellä.
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article572474.ece
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hyrefe kirjoitti:
Tuo linkissä mainittu yhteistyö Windowsin kanssa ei kuulosta ainakaan minusta yhtään houkuttelevalta. En windowsista tykkää muutenkaan, vaan muuttuisin Mac-ihmiseksi heti, kunhan kukkaro sen sallisi. Nokialla ja Windowsila on yhteistä nimenomaan käytön kömpelyys ja molemmat ovat aiemmin olleet aivan loistavia yrityksiä, mutta nykyään molemmat ovat vähän kehityksessä hitaalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"Omistan tällä hetkellä Nokian 5530 XpressMusicin, joka on mielestäni hienoin Nokialainen pitkään aikaan, joskaan ei likimainkaan jos se vain TOIMISI kunnolla. Puhelimeni on jo kerran vaihdettu uuteen(koska se oli jo ostettaessa rikki eikä latautunut) Tämä nykyinen sammuilee, akun varaustaso heittelehtii, ja käyttö on muutenkin tahmeaa eikä sulavaa kuten kosketusnäytön käyttämisen tulisi olla. Lisäksi puhelin on kamalan paksu."

Voit aivan rauhassa ostaa uuden puhelimen Nokian tai jonkun muun valmistajan puhelimen, omatunnon mukaan. Esim. minun C7:ssani ei ole mitään kuvailemaasi ongelmaa.

"OVI kauppa. Valikoima on heikko, monet mitättömätkin sovellukset ovat maksullisia ja nykyään ilmaisetkin sovellukset lähes poikkeuksetta sisältävät pelin sisäisiä mainoksia, jotka haittaavat peliä tai saavat ohjelman sekoilemaan niin ettei se toimi lainkaan. Usein sovellusten lataaminen ei muutenkaan onnistu vaan jumittaa. Ja tuo nimikin, OVI. Viittaako se suomen ovi-sanaan, vai mistä on kyse? Mielestäni yksinkertainen NokiaStore toimisi paremmin."

Sinun vanhaan puhelimeesi ei tietenkään ole niin suurta sovellusvalikoimaa, kuin uudemmissa Symbian^3 -puhelimissa. Vai pitäisikö sinusta panostaa ikivanhojen mallien sovelluksiin? Kyllä OVI viittaa suomen ovi-sanaan, entä sitten? Nokia Store on Nokian puhelimien nettikauppa.

"Muotoilu. Nokian puhelimet eivät ole kauniita vaan isoja PAKSUJA möhkäleitä, joita ei ole ilo käyttää saati katsella. Olen itse sen verran esteetikko että haluan tekniikan olevan kaunista, eikä yksikään nokialainen mielestäni nykyään ole kaunis. Yksinkertaisia ohuita muotoja, ei turhia härpäkkeitä ja ulokkeita. Kai pelätään että matkitaan iPhonea jos tehtäisiin vain sulavalinjainen kosketusnäytöllinen puhelin."

Minun C7 ei ole paksu ja se on mielestäni älypuhelimien tyylikkäimmästä päästä. Vai tarkoititko nyt jotain tiettyä mallia?

"Käytettävyys. Eli se käyttämisen nautinto. Ärsyttävää kun kosketusnäyttö ei reagoi sulavasti, vaan esim. kuvaketta klikkaamalla kuvake tulee valituksi, mutta ohjelma aukeaa vasta toisella näpäytyksellä. Symbianin saisi kuopata kokonaan, jo ihan sen nimen negatiivisen maineen takia, ja kehitellä kokonaan uusi selkeä käyttis. Lisäksi teemojen muokkaaminen pitäisi olla vapaampaa, usein teema on vain yhdessä värissä, eikä sitä voi oman maun mukaan muuttaa. Eikä ladattaviakaan teemoja juuri ole Oven onnettoman tarjonnan takia."

Sinun vanhassa puhelimessasi on resistiivinen kosketusnäyttö, eli sitä pitää painaa. Nykyiset kapasitiiviset kosketusnäytöt ovat herkkiä ja reagoivat kosketukseen. Jos sinulla riittää kiinnostusta, niin voit vapaasti tehdä minkälaisia teemoja ikinä haluat, toisin kuin muiden valmistajien Android tai iOS -käyttöjärjestelmille ei saa ollenkaan teemoja.
En ymmärrä Symbian-vihaasi. Todennäköisesti haukut vain sen takia, että olet kuullut sen olevan huono käyttöjärjestelmä. Olisiko parempi jos sen nimi olisi vaikkapa "Pentti" Usko tai älä, Nokia kehittelee uutta käyttöjärjestelmää, nimittäin MeeGoa. Symbiania ei toki tarvitse kuopata minnekkään, sillä nimestä huolimatta se on myynyt halvemmissa malleissa hyvin.

"Markkinointi ja imago. Nokiasta pitää tehdä haluttava. Muotoilu pitää saada kuntoon, ja muutenkin puhelin kauniiseen pakettiin ja lisätä siihen jotain samankaltaista hohtoa kuin mitä applella on."

Nyt en ymmärrä mitä oikein yritit sanoa, jotain vikisit hohdosta ja kauniista paketista?

"Nokia tarjoaa ilmaista navigointia ja ilmaista musiikkia tietyissä malleissa. Tätä ei kuitenkaan juuri missään näe tai kuule, ja kunnollista musiikki- tai navigointipuhelinta ei oikein ole, (muutamia yritelmiä lukuunottamatta) Mainoksia kehiin ja positiivista julkisuutta.(kaikki nokia uutiset ovat yleensä melko negatiivisia) Lisäksi nettisivut kaipaavat uutta houkuttelevaa ilmettä."

Et tietenkään näe etkä kuule, koska sinulla ei ole muutakuin antiikkipuhelimesi. Nykyään puhelinkehitys on mennyt siihen suuntaan, että ei ole erillisiä musiikki tai navigointipuhelimia, vaan kaikki ominaisuudet ovat yhdessa puhelimessa. Tuo Nokian navigointi mielestäni eroa juurikaan autonavigaattoreista.

"En ainakaan kaipaa tabletia Nokialta, keskittyisivät johonkin muuhun."

Kyse ei ole siitä mitä sinä et kaipaa. Tablet-laitteet ovat muodissa, joten mihin muuhun pitäisi keskittyä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
C7-00 kirjoitti:
"Omistan tällä hetkellä Nokian 5530 XpressMusicin, joka on mielestäni hienoin Nokialainen pitkään aikaan, joskaan ei likimainkaan jos se vain TOIMISI kunnolla. Puhelimeni on jo kerran vaihdettu uuteen(koska se oli jo ostettaessa rikki eikä latautunut) Tämä nykyinen sammuilee, akun varaustaso heittelehtii, ja käyttö on muutenkin tahmeaa eikä sulavaa kuten kosketusnäytön käyttämisen tulisi olla. Lisäksi puhelin on kamalan paksu."

Voit aivan rauhassa ostaa uuden puhelimen Nokian tai jonkun muun valmistajan puhelimen, omatunnon mukaan. Esim. minun C7:ssani ei ole mitään kuvailemaasi ongelmaa.

"OVI kauppa. Valikoima on heikko, monet mitättömätkin sovellukset ovat maksullisia ja nykyään ilmaisetkin sovellukset lähes poikkeuksetta sisältävät pelin sisäisiä mainoksia, jotka haittaavat peliä tai saavat ohjelman sekoilemaan niin ettei se toimi lainkaan. Usein sovellusten lataaminen ei muutenkaan onnistu vaan jumittaa. Ja tuo nimikin, OVI. Viittaako se suomen ovi-sanaan, vai mistä on kyse? Mielestäni yksinkertainen NokiaStore toimisi paremmin."

Sinun vanhaan puhelimeesi ei tietenkään ole niin suurta sovellusvalikoimaa, kuin uudemmissa Symbian^3 -puhelimissa. Vai pitäisikö sinusta panostaa ikivanhojen mallien sovelluksiin? Kyllä OVI viittaa suomen ovi-sanaan, entä sitten? Nokia Store on Nokian puhelimien nettikauppa.

"Muotoilu. Nokian puhelimet eivät ole kauniita vaan isoja PAKSUJA möhkäleitä, joita ei ole ilo käyttää saati katsella. Olen itse sen verran esteetikko että haluan tekniikan olevan kaunista, eikä yksikään nokialainen mielestäni nykyään ole kaunis. Yksinkertaisia ohuita muotoja, ei turhia härpäkkeitä ja ulokkeita. Kai pelätään että matkitaan iPhonea jos tehtäisiin vain sulavalinjainen kosketusnäytöllinen puhelin."

Minun C7 ei ole paksu ja se on mielestäni älypuhelimien tyylikkäimmästä päästä. Vai tarkoititko nyt jotain tiettyä mallia?

"Käytettävyys. Eli se käyttämisen nautinto. Ärsyttävää kun kosketusnäyttö ei reagoi sulavasti, vaan esim. kuvaketta klikkaamalla kuvake tulee valituksi, mutta ohjelma aukeaa vasta toisella näpäytyksellä. Symbianin saisi kuopata kokonaan, jo ihan sen nimen negatiivisen maineen takia, ja kehitellä kokonaan uusi selkeä käyttis. Lisäksi teemojen muokkaaminen pitäisi olla vapaampaa, usein teema on vain yhdessä värissä, eikä sitä voi oman maun mukaan muuttaa. Eikä ladattaviakaan teemoja juuri ole Oven onnettoman tarjonnan takia."

Sinun vanhassa puhelimessasi on resistiivinen kosketusnäyttö, eli sitä pitää painaa. Nykyiset kapasitiiviset kosketusnäytöt ovat herkkiä ja reagoivat kosketukseen. Jos sinulla riittää kiinnostusta, niin voit vapaasti tehdä minkälaisia teemoja ikinä haluat, toisin kuin muiden valmistajien Android tai iOS -käyttöjärjestelmille ei saa ollenkaan teemoja.
En ymmärrä Symbian-vihaasi. Todennäköisesti haukut vain sen takia, että olet kuullut sen olevan huono käyttöjärjestelmä. Olisiko parempi jos sen nimi olisi vaikkapa "Pentti" Usko tai älä, Nokia kehittelee uutta käyttöjärjestelmää, nimittäin MeeGoa. Symbiania ei toki tarvitse kuopata minnekkään, sillä nimestä huolimatta se on myynyt halvemmissa malleissa hyvin.

"Markkinointi ja imago. Nokiasta pitää tehdä haluttava. Muotoilu pitää saada kuntoon, ja muutenkin puhelin kauniiseen pakettiin ja lisätä siihen jotain samankaltaista hohtoa kuin mitä applella on."

Nyt en ymmärrä mitä oikein yritit sanoa, jotain vikisit hohdosta ja kauniista paketista?

"Nokia tarjoaa ilmaista navigointia ja ilmaista musiikkia tietyissä malleissa. Tätä ei kuitenkaan juuri missään näe tai kuule, ja kunnollista musiikki- tai navigointipuhelinta ei oikein ole, (muutamia yritelmiä lukuunottamatta) Mainoksia kehiin ja positiivista julkisuutta.(kaikki nokia uutiset ovat yleensä melko negatiivisia) Lisäksi nettisivut kaipaavat uutta houkuttelevaa ilmettä."

Et tietenkään näe etkä kuule, koska sinulla ei ole muutakuin antiikkipuhelimesi. Nykyään puhelinkehitys on mennyt siihen suuntaan, että ei ole erillisiä musiikki tai navigointipuhelimia, vaan kaikki ominaisuudet ovat yhdessa puhelimessa. Tuo Nokian navigointi mielestäni eroa juurikaan autonavigaattoreista.

"En ainakaan kaipaa tabletia Nokialta, keskittyisivät johonkin muuhun."

Kyse ei ole siitä mitä sinä et kaipaa. Tablet-laitteet ovat muodissa, joten mihin muuhun pitäisi keskittyä?
"Segmentointi. Eli tietyille kohderyhmille eriytetyt selkeästi omat puhelinmallit. Naisille, miehille, nuorille, lapsille, business ihmisille, vanhuksille, yksinkertaista puhelinta kaipaaville aikuisille. Mitä puhelimia lapset edes käyttävät? Näkisin tässä mahdollisuuden vaikka minkälaisesta värikkäästä lastenpuhelimesta vaihtokuorilla, jossa on reippaasti pelejä ja vaikka vakiona virtuaalilemmikki. Luovuutta ja hauskuutta kehiin. Muistaako joku vielä sen nuorten nokian, jossa oli värikkäät vilkkuvat sivuvalot, leikekuva-takakansi ja paljon pelejä?(tyyppinumeron olen unohtanut, mutta puhelin oli hitti)
Ja vanhemmille ihmisille peruspuhelimet ilman kameraa, nettiä, ja selkeällä näytöllä ja näppäimillä. Sellainen luotettava ihan back to basics-malli, jota varmasti monet, jotka eivät esim nettiä kännykällä selaa, arvostaisivat. Naisille kauniita, jopa korun kaltaisia puhelimia. Nuorille facebookin ja musiikin kuunteluun sopivat tyylikkäät puhelimet (näitä nyt kieltämättä on jo, mutta kohderyhmät selkeämmiksi, jolloin myös markkinointi selkeytyisi) jne."

Onko muilla valmistajilla puhelimia eri kohderyhmille? Eipä ole ja tuskin ne menisivät myynniksikään.

"Anteeksi tämä pitkä paasaus nokian vioista. En vihaa Nokiaa, vaan kunnioitan sitä ja ihailen sen historiaa ja sitä mitä se vielä 2000-luvun alussakin oli. Minua suututtaa vain sen nykytila (etenkin kun se on ainoa tämän kokoluokan suomalainen yritys) ja halusin vähän jakaa tuskaani täällä ja mieluusti kuulla muidenkin mielipiteitä :) Opiskelen ensimmäistä vuotta tradenomiksi, ja tietenkään en näistä markkinointi ym. asioista sen enempää tiedä, mutta jo nykyisen tietämykseni perusteella Nokiaa seurailleena, minua vain ihmetyttää kuinka jäykkää yrityksen tuotekehitys oikein on. Lisäksi minua harmittaa että Nokia on menettänyt sen loiston joka sillä joskus oli. Toivon kovasti että Nokia tästä vielä nousee, mutta tätä menoa se kuihtuu pikkuhiljaa kokonaan. Mitä mieltä muut ovat?"

Opiskelen vasta peruskoulun 7-luokkaa, mutta olen kiinnostunut tietotekniikasta ja Nokiasta. Jos et tykkää Symbianista, sinun ei silti tarvitse tulla manaamaan kuinka huono se on. Ei tuo ainakaan Nokian tilannetta auta. Symbian on menettänyt kiinnostuksensa, koska sitä on perusjuntin mielestä vaikeampi käyttää, mutta minä olen ainakin ollut Symbian^3:een tyytyväinen. No, ehkäpä MeeGo saisi Nokian taas nousuun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"Muotoilu pitää saada kuntoon, ja muutenkin puhelin kauniiseen pakettiin ja lisätä siihen jotain samankaltaista hohtoa kuin mitä applella on."

"Kai pelätään että matkitaan iPhonea jos tehtäisiin vain sulavalinjainen kosketusnäytöllinen puhelin."

Kun hehkutat tuota Applea joka asiassa, mikset vain ostaisi sitä ja olisit hiljaa? En oikein ymmärrä, miksi kaikki pitäisi olla samanlaista kuin Applella on. Johtuuko se kenties siitä, kun se on niin suosittu yhtiö?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
C7-00 kirjoitti:
"Omistan tällä hetkellä Nokian 5530 XpressMusicin, joka on mielestäni hienoin Nokialainen pitkään aikaan, joskaan ei likimainkaan jos se vain TOIMISI kunnolla. Puhelimeni on jo kerran vaihdettu uuteen(koska se oli jo ostettaessa rikki eikä latautunut) Tämä nykyinen sammuilee, akun varaustaso heittelehtii, ja käyttö on muutenkin tahmeaa eikä sulavaa kuten kosketusnäytön käyttämisen tulisi olla. Lisäksi puhelin on kamalan paksu."

Voit aivan rauhassa ostaa uuden puhelimen Nokian tai jonkun muun valmistajan puhelimen, omatunnon mukaan. Esim. minun C7:ssani ei ole mitään kuvailemaasi ongelmaa.

"OVI kauppa. Valikoima on heikko, monet mitättömätkin sovellukset ovat maksullisia ja nykyään ilmaisetkin sovellukset lähes poikkeuksetta sisältävät pelin sisäisiä mainoksia, jotka haittaavat peliä tai saavat ohjelman sekoilemaan niin ettei se toimi lainkaan. Usein sovellusten lataaminen ei muutenkaan onnistu vaan jumittaa. Ja tuo nimikin, OVI. Viittaako se suomen ovi-sanaan, vai mistä on kyse? Mielestäni yksinkertainen NokiaStore toimisi paremmin."

Sinun vanhaan puhelimeesi ei tietenkään ole niin suurta sovellusvalikoimaa, kuin uudemmissa Symbian^3 -puhelimissa. Vai pitäisikö sinusta panostaa ikivanhojen mallien sovelluksiin? Kyllä OVI viittaa suomen ovi-sanaan, entä sitten? Nokia Store on Nokian puhelimien nettikauppa.

"Muotoilu. Nokian puhelimet eivät ole kauniita vaan isoja PAKSUJA möhkäleitä, joita ei ole ilo käyttää saati katsella. Olen itse sen verran esteetikko että haluan tekniikan olevan kaunista, eikä yksikään nokialainen mielestäni nykyään ole kaunis. Yksinkertaisia ohuita muotoja, ei turhia härpäkkeitä ja ulokkeita. Kai pelätään että matkitaan iPhonea jos tehtäisiin vain sulavalinjainen kosketusnäytöllinen puhelin."

Minun C7 ei ole paksu ja se on mielestäni älypuhelimien tyylikkäimmästä päästä. Vai tarkoititko nyt jotain tiettyä mallia?

"Käytettävyys. Eli se käyttämisen nautinto. Ärsyttävää kun kosketusnäyttö ei reagoi sulavasti, vaan esim. kuvaketta klikkaamalla kuvake tulee valituksi, mutta ohjelma aukeaa vasta toisella näpäytyksellä. Symbianin saisi kuopata kokonaan, jo ihan sen nimen negatiivisen maineen takia, ja kehitellä kokonaan uusi selkeä käyttis. Lisäksi teemojen muokkaaminen pitäisi olla vapaampaa, usein teema on vain yhdessä värissä, eikä sitä voi oman maun mukaan muuttaa. Eikä ladattaviakaan teemoja juuri ole Oven onnettoman tarjonnan takia."

Sinun vanhassa puhelimessasi on resistiivinen kosketusnäyttö, eli sitä pitää painaa. Nykyiset kapasitiiviset kosketusnäytöt ovat herkkiä ja reagoivat kosketukseen. Jos sinulla riittää kiinnostusta, niin voit vapaasti tehdä minkälaisia teemoja ikinä haluat, toisin kuin muiden valmistajien Android tai iOS -käyttöjärjestelmille ei saa ollenkaan teemoja.
En ymmärrä Symbian-vihaasi. Todennäköisesti haukut vain sen takia, että olet kuullut sen olevan huono käyttöjärjestelmä. Olisiko parempi jos sen nimi olisi vaikkapa "Pentti" Usko tai älä, Nokia kehittelee uutta käyttöjärjestelmää, nimittäin MeeGoa. Symbiania ei toki tarvitse kuopata minnekkään, sillä nimestä huolimatta se on myynyt halvemmissa malleissa hyvin.

"Markkinointi ja imago. Nokiasta pitää tehdä haluttava. Muotoilu pitää saada kuntoon, ja muutenkin puhelin kauniiseen pakettiin ja lisätä siihen jotain samankaltaista hohtoa kuin mitä applella on."

Nyt en ymmärrä mitä oikein yritit sanoa, jotain vikisit hohdosta ja kauniista paketista?

"Nokia tarjoaa ilmaista navigointia ja ilmaista musiikkia tietyissä malleissa. Tätä ei kuitenkaan juuri missään näe tai kuule, ja kunnollista musiikki- tai navigointipuhelinta ei oikein ole, (muutamia yritelmiä lukuunottamatta) Mainoksia kehiin ja positiivista julkisuutta.(kaikki nokia uutiset ovat yleensä melko negatiivisia) Lisäksi nettisivut kaipaavat uutta houkuttelevaa ilmettä."

Et tietenkään näe etkä kuule, koska sinulla ei ole muutakuin antiikkipuhelimesi. Nykyään puhelinkehitys on mennyt siihen suuntaan, että ei ole erillisiä musiikki tai navigointipuhelimia, vaan kaikki ominaisuudet ovat yhdessa puhelimessa. Tuo Nokian navigointi mielestäni eroa juurikaan autonavigaattoreista.

"En ainakaan kaipaa tabletia Nokialta, keskittyisivät johonkin muuhun."

Kyse ei ole siitä mitä sinä et kaipaa. Tablet-laitteet ovat muodissa, joten mihin muuhun pitäisi keskittyä?
C7 on kaunis ja siro puhelin. Puhelimessa on kerrakin riittävästi suorituskykyä ja kosketusnäyttö on ok.

Puhelimen ongelmat tulevat kuintekin Symbian ^3 käyttiksestä, se toimii jotenkuten, mutta parantamisen varaa olisi vielä reilusti verrattuna esim. iPhoneen.

Ongelmat liittyvät pääasiassa käytettävyyteen. Symbian on edelleen varsin sokkeloinen, se pitää tuntea hyvin ennenkuin osaat tehdä jotain muutoksia asetuksiin tai löytää ohjelmat.
Tekstin syöttö kosketusnäpäimistöllä on hankalaa. Näppäimistön pitäisi olla isompi, useammalla rivillä. Backspace nappula on liian pieni. Näppäimistö ei osaa "tuunautua" syöttökenttien mukaan. Esim. jos pitää syöttää sähköpostiosoitetta, pitäisi päänäytöllä olla myös "@" merkki näkyvissä. Nyt se pitää hakea jonkun alamenun kautta.

Ovi Store ohjelma on hidas, käynnistys kestää. Webselain on surkea. Mail toimii jotenkuten.
Hyviä sovelluksia on vain Ovi Kartat. Lisäksi ulkopuolinen Sports-Tracker toimii mainiosti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
N8-00 kirjoitti:
"Muotoilu pitää saada kuntoon, ja muutenkin puhelin kauniiseen pakettiin ja lisätä siihen jotain samankaltaista hohtoa kuin mitä applella on."

"Kai pelätään että matkitaan iPhonea jos tehtäisiin vain sulavalinjainen kosketusnäytöllinen puhelin."

Kun hehkutat tuota Applea joka asiassa, mikset vain ostaisi sitä ja olisit hiljaa? En oikein ymmärrä, miksi kaikki pitäisi olla samanlaista kuin Applella on. Johtuuko se kenties siitä, kun se on niin suosittu yhtiö?
Pitää muistaa, että Nokia myy ja porskutta kehitysmaissa ja vastaavilla alueilla hyvin. Esimerkiksi Intiassa, Malesiassa, Kiinassa, ym. nokialaiset halpapuhelimet myyvät todella hyvin.

Tässä varmaan on se syy, että Nokia on keskittynyt puhelinten suunnittelussa ja valmistuksessa vain halpamallien tekoon, koska niiden volyymit ovat todella suuria.

Lisäksi Nokialla on ollut liian monta eri käyttistä puhelimille; S40, S60, Maemo, joskus oli S80 vai oliko se jopa S90... sekä niitä vanhoja käyttiksiä. Jokainen alusta on vaatinut omat sovellukset ja homma ei ole oikein pysynyt hanskassa.

Viimeiset viisi vuotta Nokiassa on tehty vain vääriä päätöksiä, mitä pitäisi tehdä seuraavaksi. Pöhöttynyt organisaatio ei tajunut tehdä päätöksiä, että kosketusnäyttöiset puhelimet ovat se trendi, mitä ihmiset länsimaissa haluavat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hezote kirjoitti:
Pitää muistaa, että Nokia myy ja porskutta kehitysmaissa ja vastaavilla alueilla hyvin. Esimerkiksi Intiassa, Malesiassa, Kiinassa, ym. nokialaiset halpapuhelimet myyvät todella hyvin.

Tässä varmaan on se syy, että Nokia on keskittynyt puhelinten suunnittelussa ja valmistuksessa vain halpamallien tekoon, koska niiden volyymit ovat todella suuria.

Lisäksi Nokialla on ollut liian monta eri käyttistä puhelimille; S40, S60, Maemo, joskus oli S80 vai oliko se jopa S90... sekä niitä vanhoja käyttiksiä. Jokainen alusta on vaatinut omat sovellukset ja homma ei ole oikein pysynyt hanskassa.

Viimeiset viisi vuotta Nokiassa on tehty vain vääriä päätöksiä, mitä pitäisi tehdä seuraavaksi. Pöhöttynyt organisaatio ei tajunut tehdä päätöksiä, että kosketusnäyttöiset puhelimet ovat se trendi, mitä ihmiset länsimaissa haluavat.
"Pitää muistaa, että Nokia myy ja porskutta kehitysmaissa ja vastaavilla alueilla hyvin. Esimerkiksi Intiassa, Malesiassa, Kiinassa, ym. nokialaiset halpapuhelimet myyvät todella hyvin."

että kun tälle markkinasegmentille keskitetään suuri osa tuotannosta, niin se merkin imago ja haluttavuus luisuu sieltä kirkkaimmasta kärjestä perässähiihtäjien ja lelutapulivalmistajien tusinakerhoon. Pian ei olla enään terävästi ajan hermolla ja tekniikkaa kehittävä hyökkäyspeli on muuttunut puolustelevaan peruuttelupeliin muiden hyökätessä. Pyritään pelaamaan vain aikaa ja kalastelemaan pisteitä sieltä mistä niitä enää on saatavissa. Ei osata enää itse hakea niitä pistepaikkoja.

t. wannabee tami
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hezote kirjoitti:
Pitää muistaa, että Nokia myy ja porskutta kehitysmaissa ja vastaavilla alueilla hyvin. Esimerkiksi Intiassa, Malesiassa, Kiinassa, ym. nokialaiset halpapuhelimet myyvät todella hyvin.

Tässä varmaan on se syy, että Nokia on keskittynyt puhelinten suunnittelussa ja valmistuksessa vain halpamallien tekoon, koska niiden volyymit ovat todella suuria.

Lisäksi Nokialla on ollut liian monta eri käyttistä puhelimille; S40, S60, Maemo, joskus oli S80 vai oliko se jopa S90... sekä niitä vanhoja käyttiksiä. Jokainen alusta on vaatinut omat sovellukset ja homma ei ole oikein pysynyt hanskassa.

Viimeiset viisi vuotta Nokiassa on tehty vain vääriä päätöksiä, mitä pitäisi tehdä seuraavaksi. Pöhöttynyt organisaatio ei tajunut tehdä päätöksiä, että kosketusnäyttöiset puhelimet ovat se trendi, mitä ihmiset länsimaissa haluavat.
Hyvä jos joku on noin tyytyväinen omaan nokialaiseensa, kuin mitä C7-00 on, mutta itse nostin esille pointteja siitä, minkä takia Nokialla minun mielestäni menee huonosti, enkä vain perusteettomasti haukkunut sitä, vaikka myönnän että joitain sen vikoja kärjistin liiaksikin. Halusin vähän syvemmin miettiä mitkä ovat Nokian ongelmia, kun se ei esim. Amerikan markkinoilla pärjää, ja miten se voisi ehkä vastata kuluttajien tarpeisiin paremmin ja siten menestyä. MTV3:n uutisissa amerikkalaisia haastateltiin, ja eräs mies sanoi Nokian olevan huonoin mahdollinen puhelin tällä hetkellä, ilman perusteluita, ja tämä sai miettimään mikä Nokiassa on pielessä.
Omat negatiiviset kokemukseni uusimmista nokialaisista perustuivat pääasiassa omaan 5530 kosketusnäyttöpuhelimeeni, muihin malleihin olen tutustunut lähinnä vain lukemalla arvosteluja ja katselemalla kuvia. Puhelimeni ei kuitenkaan ole niin antiikkinen, etteikö siihenkin voitaisi tarjota parempaa valikoimaa pelejä ja sovelluksia. Kyseistä puhelinta kuitenkin myydään yhä!
En tietenkään olisi yhden puhelimen perusteella saanut niin yleistää, mutta jokainen nokialainen edustaa nokiaa puhelinvalmistajana, ja vaikuttaa sen imagoon. En kuitenkaan ole mitään uutta Nokian mallia kokenut niin kiinnostavaksi saati kauniiksi, että olisin edes halunnut sellaista hankkia, eli Nokialta ei ole tullut lainkaan niin hienoja puhelinmalleja että olisin edes harkinnut ostamista, ja tämä mielestäni on se ongelma. Joskus kävin ihailemassa erilaisia puhelinmalleja internet-sivuilla ja kaupoissa, mutta nykyään mikään ei mielestäni näytä kovin kiinnostavalta.

"Markkinointi ja imago. Nokiasta pitää tehdä haluttava. Muotoilu pitää saada kuntoon, ja muutenkin puhelin kauniiseen pakettiin ja lisätä siihen jotain samankaltaista hohtoa kuin mitä applella on."

"Nyt en ymmärrä mitä oikein yritit sanoa, jotain vikisit hohdosta ja kauniista paketista?

No nimenomaan "vikisin" siitä tuotteen kauneudesta, johon kuuluu myös kaunis pakkaus. Siitä ettei puhelin ole vain virtapiirejä ja toimintoja, vaan myös kaunis käyttöesine, brändi, parhaimmillaan oikea muoti- ja design-tuote. Sellainen minkä ihmiset haluavat ostaa. Sellaista käyttämisen iloa, ja sitä kuinka puhelin tuo käyttäjälleen lisäarvoa. "Vau onpa tuolla hieno puhelin!"

"Onko muilla valmistajilla puhelimia eri kohderyhmille? Eipä ole ja tuskin ne menisivät myynniksikään"

Itseasiassa kyllä puhelimia todellakin on suunnattu eri kohderyhmille, ja niin on pakkokin tehdä. Samsungin corby esimerkiksi on selkeä nuorten puhelin. Mielestäni Nokian vahvuus on laaja valikoima erilaisia puhelimia erilaisille käyttäjille, kun Apple on keskittynyt vain älypuhelimiin iPhonellaan. Eri kohderyhmillä (lapset, nuoret, miehet, naiset, vanhukset, rikkaat, köyhät jne.) on erilaiset tarpeet puhelimen toiminnoille ja erilaiset mieltymykset puhelimen ulkonäölle. Älypuhelinta käyttävä aikuinen kuuntelee musiikkia, selaa nettiä, navigoi, lähettää sähköpostia jne., moni keski-ikäinenkin vain soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Myös puhelimen ulkomuoto valitaan kohderyhmän mukaan,jolloin nuorille voidaan kohdentaa värikkäitä ja hauskoja puhelimia, ja aikuisille hillitympiä ja tyylikkäitä. Kuluttajan tarpeisiin pystytään vastaamaan paremmin, jos mallit luodaan tiettyjen kohderyhmien tarpeita vastaaviksi. Eikä tehdä puhelimia, joihin laitetaan kaikki toiminnot ja joiden oletetaan miellyttävän kaikkia. Silloin käy helposti niin ettei se oikein houkuta ketään eikä vastaa oikein kenenkään tarpeita.

Ja on totta että Nokialla menee paremmin kehittyvissä maissa, mitä ei pidä unohtaa, ja peruspuhelimienkin kehitykseen tulisi satsata niin, että niistä tehtäisiin hyvin toimivia ja helppokäyttöisiä, mutta näissäkin maissa halutaan pian enemmän ja enemmän älypuhelimia.

On myös mielenkiintoista kuinka paljon Nokia käyttää tuotekehitykseen rahaa
http://www.talouselama.fi/nokialandia/article573815.ece

"Kun hehkutat tuota Applea joka asiassa, mikset vain ostaisi sitä ja olisit hiljaa? En oikein ymmärrä, miksi kaikki pitäisi olla samanlaista kuin Applella on. Johtuuko se kenties siitä, kun se on niin suosittu yhtiö? "
Lopuksi vielä etten todellakaan hehkuttanut Applea "joka asiassa", mainitsin vain seikkoja, jotka sillä ovat kunnossa, ja jotka selittävät sen tämän hetkistä suosiota: mm. kaunis ulkomuoto, helppo käytettävyys ja vahva brändi. En sano, että kaiken pitäisi olla todellakaan samanlaista kuin applella on, vaan että siitä, mitä se tekee oikein, otettaisiin oppia(benchmarking). Tärkeintä on asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen. Appleen luultavasti pian jopa kyllästytään, ja silloin nokialla on mahdollisuus taas näyttää kunnolla kyntensä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
nokia91 kirjoitti:
Hyvä jos joku on noin tyytyväinen omaan nokialaiseensa, kuin mitä C7-00 on, mutta itse nostin esille pointteja siitä, minkä takia Nokialla minun mielestäni menee huonosti, enkä vain perusteettomasti haukkunut sitä, vaikka myönnän että joitain sen vikoja kärjistin liiaksikin. Halusin vähän syvemmin miettiä mitkä ovat Nokian ongelmia, kun se ei esim. Amerikan markkinoilla pärjää, ja miten se voisi ehkä vastata kuluttajien tarpeisiin paremmin ja siten menestyä. MTV3:n uutisissa amerikkalaisia haastateltiin, ja eräs mies sanoi Nokian olevan huonoin mahdollinen puhelin tällä hetkellä, ilman perusteluita, ja tämä sai miettimään mikä Nokiassa on pielessä.
Omat negatiiviset kokemukseni uusimmista nokialaisista perustuivat pääasiassa omaan 5530 kosketusnäyttöpuhelimeeni, muihin malleihin olen tutustunut lähinnä vain lukemalla arvosteluja ja katselemalla kuvia. Puhelimeni ei kuitenkaan ole niin antiikkinen, etteikö siihenkin voitaisi tarjota parempaa valikoimaa pelejä ja sovelluksia. Kyseistä puhelinta kuitenkin myydään yhä!
En tietenkään olisi yhden puhelimen perusteella saanut niin yleistää, mutta jokainen nokialainen edustaa nokiaa puhelinvalmistajana, ja vaikuttaa sen imagoon. En kuitenkaan ole mitään uutta Nokian mallia kokenut niin kiinnostavaksi saati kauniiksi, että olisin edes halunnut sellaista hankkia, eli Nokialta ei ole tullut lainkaan niin hienoja puhelinmalleja että olisin edes harkinnut ostamista, ja tämä mielestäni on se ongelma. Joskus kävin ihailemassa erilaisia puhelinmalleja internet-sivuilla ja kaupoissa, mutta nykyään mikään ei mielestäni näytä kovin kiinnostavalta.

"Markkinointi ja imago. Nokiasta pitää tehdä haluttava. Muotoilu pitää saada kuntoon, ja muutenkin puhelin kauniiseen pakettiin ja lisätä siihen jotain samankaltaista hohtoa kuin mitä applella on."

"Nyt en ymmärrä mitä oikein yritit sanoa, jotain vikisit hohdosta ja kauniista paketista?

No nimenomaan "vikisin" siitä tuotteen kauneudesta, johon kuuluu myös kaunis pakkaus. Siitä ettei puhelin ole vain virtapiirejä ja toimintoja, vaan myös kaunis käyttöesine, brändi, parhaimmillaan oikea muoti- ja design-tuote. Sellainen minkä ihmiset haluavat ostaa. Sellaista käyttämisen iloa, ja sitä kuinka puhelin tuo käyttäjälleen lisäarvoa. "Vau onpa tuolla hieno puhelin!"

"Onko muilla valmistajilla puhelimia eri kohderyhmille? Eipä ole ja tuskin ne menisivät myynniksikään"

Itseasiassa kyllä puhelimia todellakin on suunnattu eri kohderyhmille, ja niin on pakkokin tehdä. Samsungin corby esimerkiksi on selkeä nuorten puhelin. Mielestäni Nokian vahvuus on laaja valikoima erilaisia puhelimia erilaisille käyttäjille, kun Apple on keskittynyt vain älypuhelimiin iPhonellaan. Eri kohderyhmillä (lapset, nuoret, miehet, naiset, vanhukset, rikkaat, köyhät jne.) on erilaiset tarpeet puhelimen toiminnoille ja erilaiset mieltymykset puhelimen ulkonäölle. Älypuhelinta käyttävä aikuinen kuuntelee musiikkia, selaa nettiä, navigoi, lähettää sähköpostia jne., moni keski-ikäinenkin vain soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Myös puhelimen ulkomuoto valitaan kohderyhmän mukaan,jolloin nuorille voidaan kohdentaa värikkäitä ja hauskoja puhelimia, ja aikuisille hillitympiä ja tyylikkäitä. Kuluttajan tarpeisiin pystytään vastaamaan paremmin, jos mallit luodaan tiettyjen kohderyhmien tarpeita vastaaviksi. Eikä tehdä puhelimia, joihin laitetaan kaikki toiminnot ja joiden oletetaan miellyttävän kaikkia. Silloin käy helposti niin ettei se oikein houkuta ketään eikä vastaa oikein kenenkään tarpeita.

Ja on totta että Nokialla menee paremmin kehittyvissä maissa, mitä ei pidä unohtaa, ja peruspuhelimienkin kehitykseen tulisi satsata niin, että niistä tehtäisiin hyvin toimivia ja helppokäyttöisiä, mutta näissäkin maissa halutaan pian enemmän ja enemmän älypuhelimia.

On myös mielenkiintoista kuinka paljon Nokia käyttää tuotekehitykseen rahaa
http://www.talouselama.fi/nokialandia/article573815.ece

"Kun hehkutat tuota Applea joka asiassa, mikset vain ostaisi sitä ja olisit hiljaa? En oikein ymmärrä, miksi kaikki pitäisi olla samanlaista kuin Applella on. Johtuuko se kenties siitä, kun se on niin suosittu yhtiö? "
Lopuksi vielä etten todellakaan hehkuttanut Applea "joka asiassa", mainitsin vain seikkoja, jotka sillä ovat kunnossa, ja jotka selittävät sen tämän hetkistä suosiota: mm. kaunis ulkomuoto, helppo käytettävyys ja vahva brändi. En sano, että kaiken pitäisi olla todellakaan samanlaista kuin applella on, vaan että siitä, mitä se tekee oikein, otettaisiin oppia(benchmarking). Tärkeintä on asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen. Appleen luultavasti pian jopa kyllästytään, ja silloin nokialla on mahdollisuus taas näyttää kunnolla kyntensä.
"Itseasiassa kyllä puhelimia todellakin on suunnattu eri kohderyhmille, ja niin on pakkokin tehdä. Samsungin corby esimerkiksi on selkeä nuorten puhelin. Mielestäni Nokian vahvuus on laaja valikoima erilaisia puhelimia erilaisille käyttäjille, kun Apple on keskittynyt vain älypuhelimiin iPhonellaan. Eri kohderyhmillä (lapset, nuoret, miehet, naiset, vanhukset, rikkaat, köyhät jne.) on erilaiset tarpeet puhelimen toiminnoille ja erilaiset mieltymykset puhelimen ulkonäölle. Älypuhelinta käyttävä aikuinen kuuntelee musiikkia, selaa nettiä, navigoi, lähettää sähköpostia jne., moni keski-ikäinenkin vain soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Myös puhelimen ulkomuoto valitaan kohderyhmän mukaan,jolloin nuorille voidaan kohdentaa värikkäitä ja hauskoja puhelimia, ja aikuisille hillitympiä ja tyylikkäitä. Kuluttajan tarpeisiin pystytään vastaamaan paremmin, jos mallit luodaan tiettyjen kohderyhmien tarpeita vastaaviksi. Eikä tehdä puhelimia, joihin laitetaan kaikki toiminnot ja joiden oletetaan miellyttävän kaikkia. Silloin käy helposti niin ettei se oikein houkuta ketään eikä vastaa oikein kenenkään tarpeita."

Nokia on nytkin julkaissut jo monta puhelinta täysin samalla käyttöjärjestelmällä. Tarvitseeko nuori puhelinta, joka on muuten samanlainen, mutta se on vain laitettu värikkäiden kuorien sisään? ja sitten hehkutetaan, että ostakaa jee jee! Ymmärrän, että joku lapsi tai vanhus ei tarvitse puhelimessaan kaikkia ominaisuuksia, silloin hän voi käyttää jotain halpamallia. Mutta jos kaikille kohderyhmille (lapset, nuoret, miehet, naiset, vanhukset, rikkaat, köyhät) tehtäisiin omat puhelimet käyttöjärjestelmineen ja ohjelmineen homma ei oikein pysyisi hanskassa, kuten hezote jo kertoikin. Tuo Samsung Corby on aika vanha esimerkki, nykyään eri kohderyhmille suunnataan vähemmän puhelimia.

"...johon kuuluu myös kaunis pakkaus."

Kuinka moni ostaa puhelimen pakkauksen perusteella?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
C7-00 kirjoitti:
"Itseasiassa kyllä puhelimia todellakin on suunnattu eri kohderyhmille, ja niin on pakkokin tehdä. Samsungin corby esimerkiksi on selkeä nuorten puhelin. Mielestäni Nokian vahvuus on laaja valikoima erilaisia puhelimia erilaisille käyttäjille, kun Apple on keskittynyt vain älypuhelimiin iPhonellaan. Eri kohderyhmillä (lapset, nuoret, miehet, naiset, vanhukset, rikkaat, köyhät jne.) on erilaiset tarpeet puhelimen toiminnoille ja erilaiset mieltymykset puhelimen ulkonäölle. Älypuhelinta käyttävä aikuinen kuuntelee musiikkia, selaa nettiä, navigoi, lähettää sähköpostia jne., moni keski-ikäinenkin vain soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Myös puhelimen ulkomuoto valitaan kohderyhmän mukaan,jolloin nuorille voidaan kohdentaa värikkäitä ja hauskoja puhelimia, ja aikuisille hillitympiä ja tyylikkäitä. Kuluttajan tarpeisiin pystytään vastaamaan paremmin, jos mallit luodaan tiettyjen kohderyhmien tarpeita vastaaviksi. Eikä tehdä puhelimia, joihin laitetaan kaikki toiminnot ja joiden oletetaan miellyttävän kaikkia. Silloin käy helposti niin ettei se oikein houkuta ketään eikä vastaa oikein kenenkään tarpeita."

Nokia on nytkin julkaissut jo monta puhelinta täysin samalla käyttöjärjestelmällä. Tarvitseeko nuori puhelinta, joka on muuten samanlainen, mutta se on vain laitettu värikkäiden kuorien sisään? ja sitten hehkutetaan, että ostakaa jee jee! Ymmärrän, että joku lapsi tai vanhus ei tarvitse puhelimessaan kaikkia ominaisuuksia, silloin hän voi käyttää jotain halpamallia. Mutta jos kaikille kohderyhmille (lapset, nuoret, miehet, naiset, vanhukset, rikkaat, köyhät) tehtäisiin omat puhelimet käyttöjärjestelmineen ja ohjelmineen homma ei oikein pysyisi hanskassa, kuten hezote jo kertoikin. Tuo Samsung Corby on aika vanha esimerkki, nykyään eri kohderyhmille suunnataan vähemmän puhelimia.

"...johon kuuluu myös kaunis pakkaus."

Kuinka moni ostaa puhelimen pakkauksen perusteella?
"Kuinka moni ostaa puhelimen pakkauksen perusteella? "

No ei varmasti kukaan, mutta en niin väittänytkään. Kysymys olikin tuotteesta kokonaisuutena, johon houkutteleva pakkaus kuuluu.

"Tarvitseeko nuori puhelinta, joka on muuten samanlainen, mutta se on vain laitettu värikkäiden kuorien sisään?"
Minusta puhelimen ulkomuodolla on suuri merkitys etenkin monille nuorille, joten kyllä! Mieluummin valitsisin sen hienon näköisen mallin, kuin harmaan tylsän puhelimen, vaikka käyttis olisikin sama. Tietysti myös käyttiksen ulkomuoto teemoineen pitäisi olla nuorekas (kuten esimerkiksi 5530:n on)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
nokia91 kirjoitti:
"Kuinka moni ostaa puhelimen pakkauksen perusteella? "

No ei varmasti kukaan, mutta en niin väittänytkään. Kysymys olikin tuotteesta kokonaisuutena, johon houkutteleva pakkaus kuuluu.

"Tarvitseeko nuori puhelinta, joka on muuten samanlainen, mutta se on vain laitettu värikkäiden kuorien sisään?"
Minusta puhelimen ulkomuodolla on suuri merkitys etenkin monille nuorille, joten kyllä! Mieluummin valitsisin sen hienon näköisen mallin, kuin harmaan tylsän puhelimen, vaikka käyttis olisikin sama. Tietysti myös käyttiksen ulkomuoto teemoineen pitäisi olla nuorekas (kuten esimerkiksi 5530:n on)
www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2011/02/12/engadget_nokian_windows_phone_7_-puhelin_kuvissa

Puhelin voidaan julkaista muutamissa eri väreissä, mutta esim. tästä puhelimesta nuorille tehty malli olisi melko samanlainen ja sen kokonaan suunnittelu ja valmistaminen ei olisi kovin kannattavaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kun muut valmistajat yrittävät jalostaa kännykkää imisen tarpeita vastaavaksi, niin Nokia yrittää jalostaa imistä kännykkänsä tarpeita vastaavaksi.

http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/2011/02/1269340/nokian-kannykat-tippuivat-elisan-myydyimpien-listalta

Jos lause ei auennut sinulle, niin tarkastele vaikkapa kyseisen linkin kuvaa ja pohdi samalla:

(a) Kauanko kestää insinööriltä jalostaa näppis sen kokoiseksi, että sillä on keskivertoihmisen hyvä kirjoittaa?
(b) Kauanko kestää insinööriltä keskivertoihmisen jalostaminen siten, että lopputuotoksena saadaan ihmiselle sen kokoiset sormet, että hän pystyy kirjoittamaan Nokian insinöörin suunnittelemalla näppäiksellä tekstiä?
(c) Olisikohan normaalikokoisia tai inhimillisemmän kokoisia näppäimistöjä jo kehitelty muiden valmistajien toimesta, ihan vaikkapa käytännön esimerkiksi Nokialaiselle insinöörille?

Kysy nyt uudestaan itseltäsi aloitustekstin otsikon kysymys "Mikä Nokiassa mättää?", tuossa älyvapaassa puhelinmerkissä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
9 VASTAUSTA:
Nokian c5-03 näyttää kuitenkin suht lupaavalta. Varsinkin täysvalkoisena oikein tyylikäs, mutta taitaa olla aika paksu. (Kummallisia muuten nuo uudet tyyppi numeroinnit)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
nokia91 kirjoitti:
Nokian c5-03 näyttää kuitenkin suht lupaavalta. Varsinkin täysvalkoisena oikein tyylikäs, mutta taitaa olla aika paksu. (Kummallisia muuten nuo uudet tyyppi numeroinnit)
No, ihan miten vain. Itse kuitenkin olen tyytyväinen omaan N8:aan, mutta olisihan tuossa Symbianissa paljon parannettavaa.

Mitäköhän tuossa PR 2.0 -päivityksessä tulee mukana? Muuta kuin selain yms. Toivottavasti uudistunut Ovi kauppa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
N8-00 kirjoitti:
No, ihan miten vain. Itse kuitenkin olen tyytyväinen omaan N8:aan, mutta olisihan tuossa Symbianissa paljon parannettavaa.

Mitäköhän tuossa PR 2.0 -päivityksessä tulee mukana? Muuta kuin selain yms. Toivottavasti uudistunut Ovi kauppa.
Ovi kauppaan tuli juuri tänään päivitys. Sen voi päivittää aukaisemalla Ovi kauppa sovellus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
vapunen kirjoitti:
Ovi kauppaan tuli juuri tänään päivitys. Sen voi päivittää aukaisemalla Ovi kauppa sovellus.
Mikäs tuon Ovi kaupan vanha versio on?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
N8-00 kirjoitti:
Mikäs tuon Ovi kaupan vanha versio on?
Vaikea sanoa, kun olen jo asentanut uuden Ovin. http://www.mobiiliblogi.com/2011/02/03/paivitetty-ovi-kauppa-lupaa-tarkempia-hakutuloksia-ja-paremman-tuen-qt-sovelluksille/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa.
Noin rumaa puhelinta en ottaisi vaikka ilmaiseksi saisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jxksccc kirjoitti:
Kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa.
Noin rumaa puhelinta en ottaisi vaikka ilmaiseksi saisi.
Kyllähä noksun ongelma on edelleen softa päässä. Android ja iOs vie menne tullen Symbianin, MeeGosta on sitten paha sanoa. Hardwaren näkökulmastahan nuo uudet puhelimet on hyviä mutta käytettävyys on ainakin N8:ssa kaukana siitä mitä HTC/Samsung tai Applessa. Ja ilmeisesti sama tilanne myös tässä E7:ssä http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article576083.ece
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
android roxor kirjoitti:
Kyllähä noksun ongelma on edelleen softa päässä. Android ja iOs vie menne tullen Symbianin, MeeGosta on sitten paha sanoa. Hardwaren näkökulmastahan nuo uudet puhelimet on hyviä mutta käytettävyys on ainakin N8:ssa kaukana siitä mitä HTC/Samsung tai Applessa. Ja ilmeisesti sama tilanne myös tässä E7:ssä http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article576083.ece
Nokian kehitys vaan on hidasta. Ihan hyviä puhelimia Nokialta tulee mutta ne vaan tulee aina myöhässä. Muut tuovat uutuudet aina ensin Nokiaa. Nokia tuo sitten vuoden pari myöhässä puhelimen missä on parempi kamera kuin kilpailijoilla tai HDMI tai jotain muuta pientä mutta ne mullistavat uutuuden vaan puuttuu. Tässä vaiheessa kilpailijat tuovat jo aivam uuden puhelimen myyntiin ja taas menee Nokialla piiiiiitkään ennen kuin saavat oman puhelimen markkinoille.

"Elop: Ensimmäinen iPhone toimitettiin vuonna 2007, eikä meillä ole vieläkään tuotetta, joka olisi lähellä heidän kokemustaan. Android astui näyttämölle vähän yli kaksi vuotta sitten, ja tällä viikolla he veivät johtoasemamme älypuhelinten myynnissä. Uskomatonta."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
vapunen kirjoitti:
Ovi kauppaan tuli Elopin toimesta tänään myös ikkuna-palvelu. Tuosta ikkunasta (engl. windows) näkisimme tulevaisuuteen, ellei kyseisen ikkunapalvelun edessä olisi salaperäisyyden verhoa. Salaperäisyyden verho peittää onneksi laskevat pörssikurssit. Ikkuna-palvelun sammuta toiminto löytyy muuten luonnollisestikin käynnistä valikon takaa. Tuo sammuta toiminto on siis se, jolla voidaan sammuttaa koko Nokia ja toiminto, johon nyt vain Elop pääsee käsiksi.

Ovi-palvelua tullaan jatkossa myös tehostamaan ja ehostamaan entisestään. Ovi-palvelun saranoita jo rasvaillaan ja ovien lukkoja vaihdellaan, että insinöörien on hyvä poistua ulko-ovi-alapalvelun kautta Nokian toimitiloista uusien haasteiden pariin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mikä Nokiassa mättää?

Nokialla ei mene hyvin, ja mielestäni se ei ole ihme, kun nykyistä puhelinvalikoimaa katselee(tai katselisi, mutta Nokian Suomen nettisivut tökkivät, ja puhelimista näkyy muutenkin vain pienet sentin kokoiset kuvat joita saa klikkailla yksitellen auki)
Mikään malleista ei houkuttele,ja melkein kaikki puhelimet ovat lähes saman näköisiä ja oloisia keskenään. Muutenkin valikoimaa on mielestäni aivan liikaa, ja kaikki mallit tuntuvat olevan puolivillaisia tekeleitä, joita ei oikein ole kohdistettu kenellekkään.
Omistan tällä hetkellä Nokian 5530 XpressMusicin, joka on mielestäni hienoin Nokialainen pitkään aikaan, joskaan ei likimainkaan jos se vain TOIMISI kunnolla. Puhelimeni on jo kerran vaihdettu uuteen(koska se oli jo ostettaessa rikki eikä latautunut) Tämä nykyinen sammuilee, akun varaustaso heittelehtii, ja käyttö on muutenkin tahmeaa eikä sulavaa kuten kosketusnäytön käyttämisen tulisi olla. Lisäksi puhelin on kamalan paksu.

Nokian ongelmia ovat mielestäni:

- OVI kauppa. Valikoima on heikko, monet mitättömätkin sovellukset ovat maksullisia ja nykyään ilmaisetkin sovellukset lähes poikkeuksetta sisältävät pelin sisäisiä mainoksia, jotka haittaavat peliä tai saavat ohjelman sekoilemaan niin ettei se toimi lainkaan. Usein sovellusten lataaminen ei muutenkaan onnistu vaan jumittaa. Ja tuo nimikin, OVI. Viittaako se suomen ovi-sanaan, vai mistä on kyse? Mielestäni yksinkertainen NokiaStore toimisi paremmin.

-Muotoilu. Nokian puhelimet eivät ole kauniita vaan isoja PAKSUJA möhkäleitä, joita ei ole ilo käyttää saati katsella. Olen itse sen verran esteetikko että haluan tekniikan olevan kaunista, eikä yksikään nokialainen mielestäni nykyään ole kaunis. Yksinkertaisia ohuita muotoja, ei turhia härpäkkeitä ja ulokkeita. Kai pelätään että matkitaan iPhonea jos tehtäisiin vain sulavalinjainen kosketusnäytöllinen puhelin.

-Käytettävyys. Eli se käyttämisen nautinto. Ärsyttävää kun kosketusnäyttö ei reagoi sulavasti, vaan esim. kuvaketta klikkaamalla kuvake tulee valituksi, mutta ohjelma aukeaa vasta toisella näpäytyksellä. Symbianin saisi kuopata kokonaan, jo ihan sen nimen negatiivisen maineen takia, ja kehitellä kokonaan uusi selkeä käyttis. Lisäksi teemojen muokkaaminen pitäisi olla vapaampaa, usein teema on vain yhdessä värissä, eikä sitä voi oman maun mukaan muuttaa. Eikä ladattaviakaan teemoja juuri ole Oven onnettoman tarjonnan takia.
Lisäksi luotettavuus on tärkeä, ellei tärkein ominaisuus puhelimelle, onhan puhelimen tarkoitus, että sillä on aina tavoitettavissa ja se luo turvaa. Ainakaan 5530 ei ole osoittautunut alkuunkaan luotettavaksi puhelimeksi, vaan se sammuilee ja kaatuilee itsekseen, jolloin minua ei useinkaan saa kiinni, tai itse en pysty soittamaan.

-Markkinointi ja imago. Nokiasta pitää tehdä haluttava. Muotoilu pitää saada kuntoon, ja muutenkin puhelin kauniiseen pakettiin ja lisätä siihen jotain samankaltaista hohtoa kuin mitä applella on. Nokia tarjoaa ilmaista navigointia ja ilmaista musiikkia tietyissä malleissa. Tätä ei kuitenkaan juuri missään näe tai kuule, ja kunnollista musiikki- tai navigointipuhelinta ei oikein ole, (muutamia yritelmiä lukuunottamatta) Mainoksia kehiin ja positiivista julkisuutta.(kaikki nokia uutiset ovat yleensä melko negatiivisia) Lisäksi nettisivut kaipaavat uutta houkuttelevaa ilmettä.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta