Ikänne

Minkä ikäsiä tällä palstalla on anime ja manga harrastajia?
Ite oon 25-vuotta. Aikuinen
kylläki ja ois kiva tietää onko tääl muitakin aikuisia ihmisiä?
Toisaalta oon oppinu sen, että animen kattominen ei kato ikää samoin mangan lukeminen.
Täsmentäkää, jos olen väärässä.

Vaikka en tätä kysykkään mun anime susikkini on: Pokemon, Inuyasha, Digimon, Tokyo mew mew, Beyblade, Hamtaro, Hopeanuoli, Weed ja muutama Studio Giblin anime leffaa.

Mangana: Inuyasha, Hopeanuoli ja yks mangatyylinen Teiniagentti Luna.

26

710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mi-chan

      Kohtalaisen vaikea uskoa ikääsi kirjoitystyylisi ja makusi perusteella mikä kielii, ettet ole huomannut/osannut etsiä englannin kielisiä sarjoja :/ meinaan kovin monta 25-vuotista ei ole tullut vastaan jonka listalla ei ole ollut ns klasikkoja kuten nyt evangelion,gundman tai ghost in the shell jne meinaan on aika kodomo/shounen painotteinen lista sulla (makunsa kullakin ei siinä mitään)

      Noh, joka tapauksessa itse olen 18-vuotias ja omaan peniksen eli olen miespuolinen mangaharrastaja. Suosikkejani ompi; GiS stand alone complex, paprika, claymore, gantz, railgun, strike witches, d gray man, lucky star, Haruhi, beelzebub, hikaru no go, shaman king, k-On, elfen lied, monoke ja tietenkin tengen toppa gurrenn lagann; Tuossa nyt muutamia mitä tuli mieleen mitään absoluuttista listaa en osaa tehdä menisi aika vaikeaksi.

      Noh suomessa animella on aika raskas stgima kun animaatio täällä päin tuppaa olemaan synonyymi sanalle lasten juttu :/ Noh onneksi media alkaa päästä jyvälle, ettei homma suinkaan näin ole. Manga voi paremmin kiitos korkkari kulttuurin niin ihmiset on tottunut jo siihe, että sarjakuva voi olla muutakin aku ankkaa :)

      Naama kiinni mangassa jo siis noin 10-vuotta (eka manga taisi olla akira)

      • Kiinostuin enemmän animesta enemmän aikuis iällä. Hopeanuoli on on aina ollu suuria suosikkeja lapsuudesta. Upea piirtotyyli ja paljon hienoja koiria. Pokemonia oon fanittanu sitä siitä asti, kun sen eka jakso tuli ensimmäisen kerran telekkarista. Pokemoniasta kiinostuin sen piirtotyylistä ja sen pokemon hahmoista, kuten Pikachu, Eevee, Rayquaza ja monia muita. Sekä huumori. Viime viikkoina sit on tullu katottua Inuyasha. Sen toiminta, huumori ja romantiikka on parasta :)


    • tseh

      ikää on 17 vuotta, oon tyttö ja lemppari mangat ovat: wild adapter, d.grayman, claymore, first girl, kuroshitsuji, red river, ouke no monsou ja ihan hitosti lisää. animea oon myös katsonut mutta en nyt osaa sanoa lemppareita. harrastus alkoi joskus viidennellä luokalla

    • vanha pieru

      Sarjakuviin noin yleisesti hurahdin joskus 80-luvun alussa. Mangasta kiinnostuin Kukunorin myötä 90-luvun alkupuolella. Paha sairaus, ei tästä parane. Joskin ajan myötä joutuu tekemään kompromisseja. Esimerkiksi siksi että hyllytila ei anna myöten, tai puoliso. Eikä tässä iässä oikein kehtaa tai jaksa enää lähteä mihinkään coneihin riekkumaan.

      Harrastuksensa kullakin, aina tämä pubissa kaljan imemisen voittaa.

    • Enpitsu

      Vuosikymmenen aloittajaa vanhempi mies. Japsien kulttuuria fanittanut pikku nassikasta asti.

      MANGA & ANIME
      Beelzebub, Akagi, Gantz

      ANIME
      Berserk, Black lagoon, Claymore

      MANGA
      Holyland, Oldboy, Buddha, Sangokushi

      • Melkein 18-w ja suosikkeja ovat mm. Pokemon, Digimon, Sailor Moon School Rumble, Highschool of the Dead, Fruits Basket, Love Hina ja Candy Candy.


    • 89

      Olen 21 vuotias.Aikuinen... luulisin.

      Tutustuin animeen kaverini kautta. ( eli en ole ainoa 21 v. Anime manga seuraaja.)

      Joo tosiaa. Animen/mangan katsominen ei katso ikää.

      Suosikki animeni ovat: Suosikki mangat:
      - Wolf's rain - Hopeanuoli
      - Hopeanuoli - Claymore
      - Claymore - Trinity blood
      - Full metal alchemist
      - Hellsing (OVA)
      - Naruto Naruto shippuuden

      Omistan myös osan fma, naruto ja no man's land mangoista.
      Tosin fma:sta puuttuu paljon osia välistä ja
      naruton ensimmäisten osien suomennus on vissiin keskeytetty.
      No man's landia ei vissi ole ko 2 mangaa vain...

    • 20

      20-vuotias likka joo...

      Olen aika nirso animen suhteen ja katsominen vähentynyt viime aikoina, mutta sellaisista joista pidän ovat nyt ainakin hopsun/weedin (vaikka niihin on jo ehkä kyllästynyt kun ne ovat hyllyssä lojuneet jo sen ikuisuuden); Full Metal Alchemist (brotherhood), Darken Than Black, Bleach (joskin pidän enemmän mangana...tai pidin, uusimmat tuntuvat pakonomaiselta venytykseltä), Hellsing, Wolf's Rain, Studio Chiblin tuotannot, Avatar: the last airbender...
      Kaikenlaista tultua katsottua ja tullaan varmaan vielä katsomaankin.

      • pokljhg

        24 naikkonen oon jääny pahasti kiinni liikkuvaan linnaan ja henkien kätkemään ihanaa kattokaa...!


    • Saahika

      22 vuotta tuli huideltua mittariin ja aktiivista harrastusta ollut jo kymmenisen vuotta \o/ And still going strong!
      Naispuolisena harrastajana poikkean siinä suhteen että rakastan gorea eli Elfen Lead, Berserk ja kaikki muu tällainen verisplätteri menee kuin häkää. Ja siihen vastapainoksi menee CLAMPin tuotokset (joissa kans on hieman verisempää touhua kuten raajojen katkontaa ja silmien kaivelemistä päästä...)
      Alkujaanhan manga oli aikuisiälle päässeille koska se alkujaan kuvasi elämää eikä pikkupoikia viskomassa värikkäitä palloja joista pelmahtaa omituisia otuksia. Samoin animea löytyy hemmetin moinen läjä K18-materiaalina (enkä puhu nyt niistä "ecchi" animeista vaan juuri noita kunnon splättereitä myös.

      Joten jos joku sanoo että mangan lukeminen ja animen kattelu on lastenjuttuja niin survo naamaan Berserk tai muu vastaava ja sano että mietipä uudestaan.
      Lukeehan ne aikuisetkin jotain amerikkalaisia supersankarisarjiksia. Samaa sarjaa eli piirrettyä kuvaa liikkumattomana ja animoituna. Kaikki sama.
      Eli nauti siitä että osaat laajentaa maailmaasi muidenkin sarjakuvien maailmaan \o

    • IS,

      Oma ikä 20v ja mies. Suomessa todellakin todella ennakkoluuloinen harrastus enkä tiedä ketään muita tutuista kuka myös katsoisi tai lukisi. Yleensä tulee enimmät joka kauden sarjoista katottua pariin episodiin asti ja sit jatkuu jos oli hyvä. omat lempparit on animena: one piece, bakuman, evangelion, elfen lied, clannad, angel beats, death note, hotd, yms eli todella paljon kaikkea.. tällä hetkellä luen vain one piece ja bleachia.

    • Mizufluffy

      Itse täytin vain joitakin päiviä sitten 22 vuotta. Ja siis mies, vaikkei sitä kaiketi kysyttykään.
      Seuraavia on ainakin tullut nähtyä:
      One Piece, Naruto, Bleach, Bakuman, Elfen Lied, Hikaru no Go, K-ON!, Vandread, Fullmetal Alchemist, Wolf's Rain, Death Note, Chobits, Meitantei Conan, Ginga Nagareboshi Gin, Ginga Densetsu Weed, Pokémon, Digimon, Tokyo Mew Mew, Magic Knight Rayearth, Ginban Kaleidoscope, DNAngel, Inuyasha, Rozen Maiden, Princess Tutu.
      Yritän välillä aloitella joidenkin sarjojen katsomista, joita ei ole vielä tullut itselle vastaan ja viikossakin on kai kolmesta viiteen sarjaa, jotka ovat aktiivisessa katselussa.

    • lapsimies

      Itseäni naurattaa se, että olen vasta 13, ja animemakuni on hyvin seinen/ecchi-painotteista. Yaoi ei jaksa innostaa, ja moe vetää puoleensa turhankin paljon. Hassua on myös se, kun huomaan toisen ikäiseni pitävän samoista sarjoitsta kanssani, suutun, ja ajattelen, kuinka se toinen ei ymmärrä sarjan "moeutta." Tässä tapauksessa esimerkkinä toimii K-ON!, jonka katsojakunta Suomessa on valitettavan nuorta. En toki pidä itseäni vanhempana, kuin olenkaan tai mitään ..

      Kuitenkin, hyviä animesarjoja mielestäni ovat tuo yllämainittu K-ON!, The Melancholy of Haruhi Suzumiya, Elfen Lied, Strike Witches, Kiss x Sis, Angel Beats! ja Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga nai.
      Haaveissa olisi oppia japanin-kieltä sen verran hyvin, että voisi visualnoveleitakin alkaa lukemaan. Se.kirara vaikuttaa ihan hyvältä :)

    • Ikää löytyy 13 vuotta (ja olen tyttö, vaikkei sitä kysyttykään). Katson aika monenlaisia sarjoja, aina Kirarin Revolutionista Higurashiin. Suosikkanimejani on Naruto, Higurashi, Umineko, FMA. Mangana luen sekä samoja sarjoja kuin animenkin, että täysin randomejakin :)

    • Nyanmiu

      Olen 23 Vuotias siitä lähtien kun sain tietää animesta katellu sitä :)
      Alkoi varmaan kun sailor moon tuli tv.seen saksaksi sitä jouduin kattelemaan kun vanhempani töiden takia siellä asuivat..en edes muista tajusinko mitään :DD

      Nykyää menee melkein kaikki :) en aina vaa jaksa tutustua noihin :) mutta tässä mitä olen itte kattonu :) toivottovasti muistin laittaa kaikki..

      Oh my Goddess
      Ranma ½
      Inu Yasha
      NANA
      Tokyo Mew Mew
      DNAngel
      Full moon wo sagashite
      Rozen Maiden
      Elfen Lied
      Fushigi Yuugi
      Kaikki Hayo miyazakin Piirretyt

    • niin se vain on

      Täytän syksyllä 30. Sarjakuviin koukutuin jo ennen kuin opin lukemaan, animet tuli kymppi-ikäisenä (ennen kuin suomessa edes osattiin luokitella tietyt animaatiot animeiksi), teini-ikäisenä tämä pahentui. 25 koukutuin lopullisesti One Piecen myötä manga-maailmaan vaikka Marvelit sun muut länsimaiset on myös edelleen suosikkejani. Viimevuoden aikana olen koukuttunut animeihin vielä enemmän. Olen naimisissa ja äiti, koukuttanut mukaani pari kaveriani sekä aviomieheni. Omistan melkoisen kokoelman mangaa ja lisää luen päivittäin netistä. One Piece, Bleach, Inuyasha, Dogs, Gintama, kaikki yaoista yuuriin, shonenista shojoon, manhwa-puoltakaan ei tietty sovi unohtaa. Luen myös paljon kirjoja niin lasten kuin aikuistenkin puolelta (joskus ihmettelen tiettyjen lastenkirjojen luokituksia, tätäkö ne nykyään on?) kauhusta elämänkertoihin, ja kirjoitan fanfictioneja.
      Kyllä meitä moneen lähtöön on enkä ole pahin otaku jonka tiedän, minua kaksikymmentä vuotta vanhempi enoni on yksi pahimmista mitä tiedän.

    • eveliina-.-

      no en pysty vastaamaan kuinka vanha olen mutta
      nämä ovat lempisarjojani ja niitä mitä luen ja katson yleisesti


      teiniagentti luna
      rozen maiden
      hamtaro
      tokyo mew mew
      pokemon
      digimon
      sailor moon
      sakura (oikeaa nimeä en jaksa kirjoittaa)

      siinä oli muutama sillä en oikein muista paljoa ----> rozen maiden on tosi hyä suosittelen tätä sarjaa nukeista pitäneille ja muille myös

    • Dellal

      17 ja maku on on junjou romantica, gravitation, ouran high school host club, princess princess, sekai-ichi hatsukoi..eli poikarakkaus :o

    • yuugi

      16, vasta mangasta innostunut, pidän valtavasti näistä manga-sarjoista, hopeanuoli, fullmetal alchemist, black lagoon, yu-gi-oh ja naruto.

    • 13wTyttö

      13 ja suosikkeja Hetalia, Another, K-ON, Rozen Maiden, Vampire Knight ja satunnaisia muita.

    • Anime890

      ite olin 16 vuotias kun aloin, Omat suosikkini on ehdottomasti hopeanuoli, weed, hellsing, basilisk ja fullemtal alchemist.

    • 26 ja animea sekä mangaa aloin saamaan käsiini ekan kerran joskus 15-16. Silloin animesta puhuttiin kaverien kanssa hiljaa ja salassa eikä kukaan oikeastaan edes tiennyt koko sanan olemassaoloa.

      Nykyään anime/manga on jo iso valtavirtajuttu ja vaikka se onkin mahtavaa et tääkin saa lisää huomiota niin mun sisäinen animehipsteri silti on vähän pettynyt et tää "mun" juttu ei enää olekkaan niin mun juttu. :P

      Jos jotain hyviä sarjoja omaan makuun mainitaan niin Cowboy Bebop, Hellsing, Onegai Teacher, Gundam Seed, Vandread, Juuni Kokki, Claymore, Golden Boy, Ranma. Vaikkakin tosi harvas on animet ja mangat mistä en tykkää. :D

    • Mangalukutoukka

      21-v tyttönen, enkä riippuvuudestani mihinkään pääse :D Tarkentaisin vielä, että olen mangapainotteinen otaku. Jotain animeakin omistan mutteivat yhtä suuria aarteita kuin mangani. Animea seurailen myös crunchyrollista, mutta tosi satunnaisesti ja vain jos ei ole parempaa tekemistä...

      Lempimangojani ovat Trinity Blood, Yotsuba&!, Azumanga Daioh, Hopeanuoli, FruitsBasket, Kekkaishi, InuBaka, Planetes, Sayonara Zetsubou Sensei, Nichijou... Vanhempia nostalgiarakkauksia ovat InuYasha, Karin, Conan, Ranma1/2.

      Animepuolelta lemppareiksi nousseet FruitsBasket, FullMetalAlchemist ja School Rumble - ja tietysti nämä Ghiblin klassikot. Hyvänä esimerkkinä viharakkaussuhteestani animeen käy se, ettei mielestäni parempaa olekaan kuin TB manga, mutta animesovitus on minulle täysin yhdentekevä. Aloitin harrastukseni joskus kutos-seiskaluokan vaihteessa, tosin sitä ennen oli tämä tosi kova Pokemon-fanituskausi jo lapsena x3 En häpeile mangaharrastusta, jotainhan sitä pitää jokaisen lukea :D Toisaalta, jos eksyn con-tapahtumaan, en niitä fanaattisimpia ja näkyvimpiä otakuja ole...

    • YEWP

      täällä ollaa anime/manga-faneja vielä 19-vuotiaana, vaikka näihin hurahdin jo ala-asteella kolmannella luokalla kunnolla :) taukoa kyllä välillä on, mutta oikeasti hyvät sarjat katson tai luen.

    • 18 Suosikkeja Bleach, Fairy tail, One piece

    • oon12

      oon12

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe