Alanyasta kokemuksia

kaipaava~

Hei! Olisin kovasti toivonut kokemuksia Alanyasta lapsiperheen kanssa matkaamisesta. Meillä on 14v.,3,5v. ja 1,5v. lapset. Onko Alanyassa mitään nähtävyyksiä mihin tuon ikäisten lasten kanssa voisi suunnata? Kokemuksia muutenkin kaipaisin kyseisestä paikasta eli juuri hintataso ja missä kannattaa käydä ja onko helppo liikkua esim. busseilla? Puhutaanko Turkin turistialueilla jo suomea?

8

943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei viimeisen

      Näkemistä riittää aivan varmasti vaikka kahdeksi viikoksi. Kaikista käymistäni kohteista (n.25) alanyassa on parhaat ruuat ! Useissa ravintoloissa panostetaan myös annosten ulkonäkoon.
      Uskoisin lapsille olevan nähtävyys sinänsä jo rannat, kasvillisuus yms. Meitä oli reissussa 6 henkilöä, päästiin hyvin liikkumaan tila taksilla (joita on alanyassa paljon). Hinnan kun sopii etukäteen ! pitempikin matka on edullinen. Manavgt "risteilylle" kannattaa ehdottomasti mennä - upea paikka, menimme rannan myyjän matkalle, hakivat hotellilta, kaikki meni niin kuin piti ja oli 1/3 osa matkatoimiston hinnasta.
      Rannalla on tippukiviluola josta varmasti myös lapset pitää. Padolla,mistä tulee vettä alanyaan kannattaa käydä, upeaa näkymää, pääsee uimaan tietty ja voi istua "baarissa" puolittain vedessä,matkan teimme taksilla, sattui mukava kuski,jutteli koko ajan ja ajoi vielä ylimääräistäkin, näyttääkseen meille paikkoja. Lohi savustamoja useampia padolta tulevan joen varrella. Hyvä valinta, näkemistä riittää - hyvää matkaa

      • ruoka/juomat

        Ruuat on alanyan "helmi", monia ravintoloita missä alkupalat, pääruoka, hedelmä jälkkäri ja drikki ruoka juman saa 10e, annokseen nähty vaivaa, koristeltu yms. esim. moussakan saa pöytään ruukussa, missä tulet alla, mahtavat ruuat ! Turkkilainen mielellään aina vähän jussittaa - ensimmäisinä päivinä varsinkin, tarkkana että saa oikein takaisin rahasta yms. taksin n. hinta kandee sopia etukäteen, muuten jopa tuplahinta. Kultatuotteet halpoja - aitous herrassaan, varaa tinkimiseen aikaa - tarjoa puolet pyynnistä, vaate yms. basaareissa ei tarvitse ehkä tarjota puoltakaan - jos tarjoat, ole valmis ostamaan, tai saat haukut !


    • 2+3

      Ihan hyvä kohde lasten kanssa matkustamiseen. Pari seikkaa, ei ehkä kannata menna kuumimpaan aikaa heinä- elokuussa. Ja hotelli kanttaa valita sellainen jossa on lapsille lataat ja leikkipaikkoja vesiliukumäet. Rattaita suosittelen lämpimästi myös 3,5v.

      • 2+3

        Turvallisuussyistä siis nuo rattaat. Siellä on aika sekava liikenne, niin on helpompi hallita vipeltäjää liikenteessä. Siis lapsille altaat..


      • hyvee matkoo
        2+3 kirjoitti:

        Turvallisuussyistä siis nuo rattaat. Siellä on aika sekava liikenne, niin on helpompi hallita vipeltäjää liikenteessä. Siis lapsille altaat..

        Meillä - kun lapset oli pieniä, mukana oli lastenkantorinkka, kulkeminen esim. rannoilla vaivatonta. Tilatakseja todella paljon, pääsee kaikki samaan taksiin, kulkeminen taksilla on halpaa (verraten suomeen), hinta vaan kannattaa sopia etukäteen - ei joudu maksamaan "turistilisää"


    • Tottakai puhutaan

      Yksi kaksi kuksi. Tottakai puhutaan, eihän alueella juurikaan oleskele muita kuin suomalaisia. Lisäksi alueella puhutaan ns. tönkköenglantia. TV-sarjan Matkaoppaat päätähti opettaa sitä paikallisessa työväenopistossa. Jatkokurssien vetäjinä on usein brittituristeja, aitoja työväenluokan kasvatteja. Suomalaiset matkaoppaatt vetävät erilaisia "Kuinka halveksit kohdemaan kulttuuria" -kursseja suomi-karaokebaarin kabinetissa, apunaan älykkäät ja sympaattiset brittinuoret.

    • Ei kannata!

      En suosittele. Oma kokemus negatiivinen. Oltiin lapsiperheenä ja jos Turkkiin on päästävä niin mielummin, joku muu paikka. Hetken rauhaa ei saanut ja aina sai olla varpaillaan ettei saanut paikallisia kauppiaita haistattelemaan. Turistien kunnioitus nollassa. Mielistelyä kyllä löytyy, mutta siihenkään ei enää panosteta niin, ettei räikeästi loistaisi lävitse.

      • kuka mitenkin

        NO, kohde kun kohde,meitä turisteja lienee moneen lähtöön myöskin.
        Kauppiaat on tottakai aktiivisempia kuin Suomessa, mutta eipä suomessa ole vastaavia basaarikujia. Oikeampi vertaus Suomessa on ehkä torimyynti.
        Aivan rauhassa me saimme liikkua, ravintoloiden "sisäänheittäjät" yms. kuuluu asiaan, noista ei kannata poroja nokkaan vetää. Kiitos ei - riittää.
        Nähtävää on ympäristössä paljon, taksilla liikkuminen halpaa.
        Jokaisessa minun käymässäni turistipaikassa on jonkinlaista "tyrkyttämistä" ei alanya ole sen pahempi, oikealla asenteella pärjää aina. Joillekin turisteille ei kelpaa mikään, aina löytyy sanomista.
        Meillä oli hyvä reissu alanyassa, mennään joskus vielä uudestaankin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe