Miten kirjoittaa Tosi Elämään?

....................

Haluaisin vähän lisätienestiä. Kuulin, että on olemassa Tosi Elämää lehti, jossa julkaistaan tosipohjaisia tarinoita ja novelleja. Haluaisin yrittää julkaista siellä jonkun tarinani, mutten löytänyt lehden sivuilta mitään ohjetta siihen. Ketkä ovat niitä, jotka kirjoittavat Tosi Elämää -lehteen? Ovatko ne ammattikirjailijoita vai voisinko esim. minä saada siellä tarinani julkaistuksi palkkiota, pientäkin, vastaan? Mistä löytyvät ohjeet siihen?

10

3889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • inspirations

      Minä lähetin joskus, olisinko ollut joku 18 v, Tosi elämään kaksi juttua, jotka kummatkin julkaistiin samantien. Eli eihän sinne tarvitse olla mikään kirjailija todellakaan. Aika hyvin silloinkin meni mun jutut läpi, ekalla yrittämisellä. Joten luultavasti saat sinäkin läpi tekstejäsi. :) Palkkioita sain kummastakin jutusta, mut niistä sitten vietiin 50 % veroa, joten ei siitä käteen jäänny ku jokunen kymppi. En nyt muista tarkalleen paljonko se ny sillo oli se palkkio. Oisko ollu että verottomana oisin saannu 60 euroa ja sit lopulta maksettiin 30 euroa verojen jälkeen. Tietysti verot piti viedäkkin, mut 50 % oli aika paljon.
      Silloin ainakin siinä lehdessä oli tiedot, kuinka voi itse lähettää sinne tekstejä. Taisi olla omat pienet laatikot yhteytietoineen siinä lehdessä, jokaisella palstalla, esim runojen kohdalla ja sit näiden pitempien tekstien. Eli eiköhän ne ohjeet ja osoite löydy siitä lehdestä, kun tarkemmin katselet sitä..:)

    • aikamoinen elämäN

      minulla on julkaistu 6 oma elämänkerrallista juttua tosi elämää lehdessä 2011-12 ja kun laittaa kopion verokortista saa vähä enemmän rahaa mutta suunnilleen olleet maksut 37€-17€ väliltä joten ei rikastumaan pääse.
      En tosin ole koskaan voittanut kirjoituskilpailuja mutta aina juttuni on julkaistu.

      • AasinPieksijä

        Miksi helvetissä myytte tekstejänne polkuhintaan???


      • Anonyymi
        AasinPieksijä kirjoitti:

        Miksi helvetissä myytte tekstejänne polkuhintaan???

        Aattelin ekaa krt lähettääpi. Onhan se rahatki mielessä. Mut, terapiaa itelleni ja oma juttu. Viel merkki siitä että juttu on ollu aito. Ja kiinnostava. Tekee itsetunnolle hyvää. 😁


    • r0sv0

      Minkä mittaisia juttuja nuo ovat olleet, jotka lehti on ostanut? Siis sanamäärissä...

      Entäs Nyyrikki-lehti, millaista materiaalia se julkaisee ja ottaako se edes vastaan toimituksen ulkopuolisilta tekstejä?

      Ja vastauksena miksi myydä alihintaan, kun muitakaan vaihtoehtoja ei tunnu olevan jolla voisi pari kymppiä kirjoittamalla tienata.

    • ihmittelijä

      Olen myös kirjoittanut traumaattisist kokemuksistani kyseiseen tosielämää lehteen.mutta ei niitäkään ole julkaistu,olen myös osallistunut tramoineni kirjoituskilpailuun.mutta eipä sitäkään julkaistu.On aika turhauttavaa kaivaa arkoja asiota.sekä avata kieitä barpisia haavoja,kun ketään ei kiinnosta.olishan se kiva jos siitä muutaman euron saisikin,mutta mulle tärkeintä olisi saada,edes purkaa sydäntään edes jollekkin.tietääkseni tämä lehti pitäisi juuri olla sellainen ja kaikille avoin kanava ilman minkäänlaista kirjailijankoulutusta.pelkkä tositarina pitäisi riittää.

    • Yllämainitun rikokse

      pusulalainen vuonna 1959 syntynyt mieshenkilö rakensi autostaan tieliikennelainvastaisen Lapissa heinäkuussa 2006,poistamalla autosta jarrut,katkomalla molemmat jarruputket ja yhdistämällä ne bensaletkulla ja letkuklemmarilla konepellinalta.Virityksen petettyä ajonaikana,aiheuttaen näin vakavan liikenneonnettomuuden,jossa yllämainitusta virityksestä tietämätön uhri loukkaantui vakavasti. Paikalle tulleet poliisit hävittivät viritetyn auton tutkimatta sitä mitenkään. Yllämainittu mieshenkilö pääsi erittäin vakavasta tieliikennelainrikkomuksesta ilman minkäänlaista rangaistusta,poliisien tutkimusten laiminlyönnin,todisteiden hävittämisen ja virkavelvollisuuden rikkomuksen vuoksi. Jättäen loukkaantuneen uhrin kärsimään kaikki yllämainitussa tapahtuneen liikennerikoksen,loukkantumisesta ynm. rikokseen liityvistä kustannuksista hoitamaan ja kärsimäään itse. Näin toimii suomen poliisi ja oikeuslaitos. Yllämainittu henkilö ylpeilee,tehneensä ennenkin vastaavia virityksiä.

    • Lehtiavustaja

      Kirjoita vaan novelleja Tosi elämään. Laita verokortti sinne. Kirjoitusohjeita voi kysyä suoraan sieltä toimituksesta sähköpostilla tai puhelimitse. Palkkiot ovat siinä lehdessä pienet, monessa muussakin. Itsekin olen kirjoittanut siihen. Kaikkiaan pariinkymmeneen eri lehteen juttuja. Parhaimmat korvaukset jutuistani ovat300 euroa/juttu. Sitten on ollut sellaisia 60 -80 -150 e. Paljon kirjoitin ennen ilman korvaustakin sellaisiin lehtiin jotka eivät maksa mitään. Etsi vaan rohkeasti omat kanavasi.

    • gffhfgjfghj

      Kiitos vaan vinkeistä. Ostin sitten tuon lehden lukaistakseni sen läpi ja katsoakseni, haluaisinko tarjota omia kirjoituksiani siihen. Tietysti lehden taso riippuu siitä, millaisia kirjoituksia sinne on tarjolla. Ikävää, jos kyhäelmät ovat etupäässä itsesäälissä rypemistä. Muuten olisin voinut sinne lähettää omia juttujani, mutta yksi julkaistuista tarinoista oli lesbojuttu. Käytän siis kyseisen lehden hellan sytykkeeksi ja unohdan koko asian. En halua kannattaa tuollaista, en edes nimimerkillä. Ei näyttäisi hyvältä mainita ansioluettelossani, että tarinoitani on julkaistu Tosi elämää -lehdessä.

      On kyllä ihan asiallisiakin lehtiä, jonne voi kirjoittaa.

    • Joccu88

      Mie kirjoitin runon just sinne ja julkaistiin nyt tammikuun lehdessä nim. Merk. Elämä on vaikeaa... Kyl mulle oli pää asia se että julkaisivat sen eikä se mitä sain palkkioks.. Oli askel taas kohti unelmaani. Kyl se tuntuu hyvälle nähdä omaa tekstiä painettuna :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe