Bilanx vs. Perfect fit? Entäs Mjau?

norskilainen

Ilmeisesti näistä tuo perfect fit parempi? Äiteen kissan ruokavaliota tässä ajattelin laittaa vähän paremmaksi. Kalliita eläinkaupan ruokia ei kuitenkaan osteta.. Mutta satuin huomaamaan naapuripaikkakunnan kaupassa nämä kaksi merkkiä jotka ovat parempia kuin fiskarsit ja muut. Äskettäin vaihdettiin myös märkäruoka Mjau-tetroihin, siitä luin keskusteluista että ois ihan ok ruoka?

8

891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dffjgldfsksod

      Sinuna tarkkailisin itse noita tuoteselosteita. Kaikki mitä netissä lukee ei ole faktaa vaan voi olla vanhaakin tietoa... Itse ainakin aina tarkistan nuo tuoteseloteet ennen tuotteen ostoa. Märkäruokia nyt harvoin saa marketista kovin huimilla lihaprosenteilla, mutta kuivaruissa on vaihtoehtoja nykyään muutamia.

      Meillä on marketin raksuista syöty Bilanxia. Perfect fitiä ei, koska kuulemma sisältää hehkutusjäännöstä enemmän kuin jotkut muut ruoat... Voisinkin tarkistaa nyt paljonko se on, kun meillä on muutama ilmaisnäytepussi jäljellä kyseistä ruokaa. No hehkutusjäännös nimikettä ei löytynyt, mutta epäorgaaninen aine nimike löytyi pussista tarkoittaakohan se samaa? No kuitenkin se oli 9 ja luin jostain että melko korkea. Lihanosuus kyseissä ruoassa kuitenkin on 24 %, joten sen puolesta hyvä homma, mutta korkea hehkutusjäännös kertoo muistaakseen......., että voi olla tuo liha jotakin sorkista otettua tjn.
      Vertailuksi vielä, niin jos tuhka on sama kuin hehkutusjäännös tai tuo epäorgaaninen aine, niin se on 4,7 meidän Hill's pussukassa. Aika suuri ero, mutta korjatkaa jos olen väärässä näissä nimikeissä.

      Eikös mjau -pahvi tetrat ole ihan samaa kuin muutkin markettiruoat lukuun ottamatta Sheba Luxuriesta? Joskus katselin tuota Mjauta, kun minäkin olin kuullut hyvää, mutta sehän sisälti aika vähän lihaa???? Kai noissakin on eroa, kun eikös Mjauta ole erilaisissa rasioissa.

      • norskilainen

        Tuosta hehkutusjäännöksestäkin ollaan eri keskusteluissa montaa mieltä.. Jotkut sanoo että vasta yli 9 % on pahasta. Jotkut että pitäisi olla alle 2 %.. Mitä sitä sitten uskoa. Vai koskikohan tuo 2 % märkäruokia..

        Olen kyllä tuoteselosteet kaupassa lukenut kummankin pussin kyljestä ja siinä tuo Perfect fitin korkeampi lihapitoisuus juuri vetää puoleensa. Ajattelin kuitenkin kysyä muiden (tietäväisempien?) mielipiteitä kumpi voisi olla parempi. Onko muita tällaisia vähän parempia merkkejä jotka olisi kuitenkin edullisempia kuin eläinkaupan muonat?

        Löysin keskustelun PrimaCatin märkäruoista, vaikuttaa hyvältä! Taidan ostaa Mjaun tilalle niitä tai Sheban Luxuriesta.


      • kissanomistajana
        norskilainen kirjoitti:

        Tuosta hehkutusjäännöksestäkin ollaan eri keskusteluissa montaa mieltä.. Jotkut sanoo että vasta yli 9 % on pahasta. Jotkut että pitäisi olla alle 2 %.. Mitä sitä sitten uskoa. Vai koskikohan tuo 2 % märkäruokia..

        Olen kyllä tuoteselosteet kaupassa lukenut kummankin pussin kyljestä ja siinä tuo Perfect fitin korkeampi lihapitoisuus juuri vetää puoleensa. Ajattelin kuitenkin kysyä muiden (tietäväisempien?) mielipiteitä kumpi voisi olla parempi. Onko muita tällaisia vähän parempia merkkejä jotka olisi kuitenkin edullisempia kuin eläinkaupan muonat?

        Löysin keskustelun PrimaCatin märkäruoista, vaikuttaa hyvältä! Taidan ostaa Mjaun tilalle niitä tai Sheban Luxuriesta.

        Luxuries on täydennysravinto eli se ei sisällä vitamiineja eikä kalsiumia. Osa Mjau:n mauista ja Whiskas MMM ovat molemmat vain lihaa sisältäviä ruokia, ja vitaminoituja. Hyvää perusruokaa.

        En itse ostaisi Perfect Fittiä enkä Bilanxia, vaan esim. tilaisin jostain ison säkin hyvälaatuista kuivamuonaa. Kuivamuonan hinta tippuu paljon kun pussikoko kasvaa, esim. meillä käytetty tulee 7kg:n säkissä ja maksaa noin 50e. 400g:n ruokasatsin hinnaksi jää reilusti alle kolme euroa. Uskoisin, että aivan vertailukelpoinen hinta markettisapuskoille, jotka myydään pienissä pusseissa ja jotka sisältävät viljaa niin paljon, että kissan on syötävä enemmän sapuskaa tullakseen kylläiseksi.


    • täysin kyllästynyt

      voi luoja että jaksatte jeesustella ja käskytellä ostamaan tiettyä merkkiä.jokaisessa on jokin miinuspuoli joten mitä sitten.pääasia että ruoka pääosin on suht hyvää ja syömäkelpoista.

    • 2n pennun palvelija

      en osaa aikuisten kissojen ruuista sanoa, kun en ole niitä viel tutkinut, pentuja kun vie kasvatan. mutta purina one on markettiruuista ainakin pentujen kohdalla proteiinirikkainta, ja ei ollut paljoa hehkutusjäännöstäkään. on kyllä kallein, mitä sieltä marketin hyllyltä löytää, mutta saapa pienet ainakin kaiken tarvitsemansa. royal caninin kitten-raksuissa on vähemmän proteiinia ja rasvaa entä tuossa purinassa.

    • Bilanx

      Yhden voin vaan sanoa: Kissani suostuu syömään vain Bilanxia, ei mitään muuta.

    • AlluKolli

      Meidän mirrit pistelee märkäruokana Mjauta
      Hiirianalyysi neuvoo parhaan ruokakoostumuksen kisalle, se sanoo että:
      - 70 % vettä
      - 14 % proteiineja
      - 10 % rasvaa
      - 1 - 2 % hiilihydraatteja
      - alle 1 % kuitua
      - luista hivenaineita (=hehkutusjäännös).

      Majun tuoteseloste (kananpoikaa):
      - 82 % vettä
      - 10,5 % proteiineja
      - 5 % rasvaa
      - 0,3 % hiilihydraatteja
      - 0,5 % kuitua
      - 1,7 hivenaineita (=hehkutusjäännös).

      Eli aika vesipitoista, mutta ei varmaan liikaa hehkutusjäännöstä, tosin senkin koostumus on oleellista.
      Säilyvyyden parantamiseksi Mjauhun on lisätyy natriumnitriittiä, ja se tuskin parantaa kissa terveyttä sillä:
      "E250 natriumnitriitti on maa-ainessuola, jota käytetään elintarviketeollisuudessa säilöntäaineena sekä korostamaan liha- ja kalatuotteiden punaista väriä. Tällä lisäaineella tiedetään olevan terveydelle haitallisia vaikutuksia, sillä se muodostaa karsinogeenisiä yhdisteitä.

      Kuluttajan kannattaa huomioida pieni hyväksyttävä päiväsaantiannos: ADI (0.06 mg/kg/vrk)"

    • Mjumjau

      Mjaut valmistetaan ruotsissa ruotsalaisesta lihasta joka on yhtä maailnan puhtaimmista ja eettisimmien tuotetuista. Siinä hyvä syy ostaa mjauta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      388
      1533
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1220
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1145
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      701
    Aihe