Totuus, se lopullinen

Oikkea vastaus

Olen ajat sitten keksinyt keinon, jolla kaikki ateistien ja uskovaisten riidat loppusivat välittömästi, kaikki uskonsodat päättyisivät maailmasta, uskonnolliset terroriteot jäisivät tekemättä jne... Ai, mikäkö sellainen taikakeino olisi? Yksinkertaista: TOTUUS ja sen nöyrä hyväksyminen ja myöntäminen.

Tarkennusta:
Jos KAIKKIEN uskontokuntien johtajat, papit, piispat, mullahit, gurut, mitä niitä on... Jos KAIKKI vapaa-ajatteliijat, ateistien mielipidevaikuttajat, panteistiset, haista-paskan filosofit... Jos kaikki, jotka Jumalasta jotakin haluavat lausua tai olla mieltä, kokoontuisivat yhteen TOTUUDEN ÄÄRELLE ja lausuisivat sen koko sydämellään ääneen: MINÄ EN TIEDÄ!

Silloin totuus tekisi heidät vapaiksi ja siinä sivussa koko ihmiskunnan. SILLÄ TOTUUS ON, ETTÄ JUMALALASTA EI MITÄÄN TIEDETÄ. Kuka tahansa voi siitä jotain mieltä, uskoa tai väittää, mutta kukaan, ei yksikään ihminen, SIITÄ MITÄÄN TIEDÄ.

Pakko sanoa sekä uskovaisille että ateistille ja myös jumalaa pohtiville "filosofeille": TE PÄSSIT!
Noin vähäinenkö on ymmärryksenne ÄÄLIÖT. Väittelette asiasta, josta ette tiedä yhtään mitään. Jos ette muuta tärkeäämpää keksi, niin menkää ja haudatkaa vaikka päänne hevosen perseeseen. Etsikää sieltä jumalaa tai sen olemattomuutta. Se on prikulleen yhtä viisasta ja hyödyllistä kuin väittelynne asiasta, josta ette voisi enää VÄHEMMÄN TIETÄÄ.

8

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ateisti.

      Ei, vaan me ateistit tiedäämme ettei jumalaa ole olemassa, koska
      jumalaa ei näy kaukoputkella

    • hyvin pitkälti

      "Ai, mikäkö sellainen taikakeino olisi? Yksinkertaista: TOTUUS ja sen nöyrä hyväksyminen ja myöntäminen."

      Noinhan se on, eikä tuo ajatus vallan uusikaan liene. Jostakin syystä ei vain tahdo saada kannatusta. Ihmisellä on halu tietää ja sellainen totuus että emme tiedä ei tahdo kaikille kelvata. Sellaistakin, joka tiedätään, olisi yllin kyllin mutta ihmismieli on sillä tavalla suuruudenhullu että haluaa tietää kaiken.

      Omasta puolestani sanoisin että ei ole koskaan ollut vaikeuksia sen kanssa että ei tiedä kaikkea enkä ymmärrä niitä, joille se asianlaita ei kelpaa. Mutta se on vain yhden ihmisen näkökulma, olen huomannut että muunlaisiakin on.

    • Arrakis

      hyvin olla, että ateistien ja uskovaisten riidat saattavat osin todella johtuvan väärinkäsityksestä. Siksi pidän mielipidettäsi sinänsä ihan fiksuna.

      Ateisti kuuntelee uskovaisten puheita jumalasta, syntiinlankeamuksesta ja luomisesta, ja kenties alkaa luulemaan että uskovaiset väittävät tietävänsä totuuden ja siksi hän puolustaa tiedettä ja yrittää sen avulla kertoa ettemme tiedä mitään mistään...

      Kun uskovainen kuuntelee ateistien puheita alkuräjähdyksestä, luonnonlaeista ja evoluutiosta, hän puolestaan tulkitsee ateistien puheet siten että he väittävät tietävänsä totuuden... siksi he puolustavat jumal-uskoa ja haluavat sillä kertoa ettemme kuitenkaan tiedä lopullisesta totuudesta yhtään mitään...

      Taustalla todella voi olla tälläinen toisten ohi puhuminen, joka perustuu siihen että me ihmiset emme osaa tulkita toisten ajatuksia. Me vain kuulemme toisten puheita, mutta emme tiedä mitä ihminen ihan oikeasti ajattelee sisimmässään...

    • 24

      hieno idea.
      mutta kun kaikki alpha-ihmiset kerätään pyöreän pöydän ääreen miettimään totuutta, he alkavat nahista siitä, kenellä on parempi tuoli, parempi nälöala, parempi kuuloyhteys.....
      jokaisella on oma ikivanha totuus ja omat kasvot, joita ei tahdo menettää.
      eikä ihmiset osaa kuunnella, koska heillä on jo kaikesta valmiit mielipiteet.
      vaikka meillä olisi enää yksi ainoa kaivo maailmassa, sen vedestä riideltäisiin.
      en usko, että ihminen valitettavasti pystyisi parempaan.
      se on "power-game".

    • miettijä

      Olettaisn, että fysiikan lait , kemialliset ja biologiset ilmiöt on se sama asia, josta uskovaiset käyttävät nimitystä jumala.


      Esimerkkejä ajatukselle:

      -Lapsi saa alkunsaja syntyy.
      Uskovainen sanoo, jumala antoi lapsen.

      Todellisuudessa lapsi saa alkunsa kun munasolu hedelmöittyy. Ja kaikkihan tietävät minkälainen tapahtumaketju siihen johtaa...
      Missä vaiheessa tuota tapahtumaketjua jumala on siihen puuttunut?
      Oliko se se hetki kun pariskunta rupesi puuhastelemaan vai se kun he sopivat ensitreffit, vai se hetki kun he joivat sen vodkapaukun joka sai estot katoamaan..?

      -Tsunami tappaa tuhansia ihmisiä:

      Uskovainen sanoo että se oli jumalan tahto, jumala teki tsunamin.

      Missä vaiheessa jumala puutui asiaan ? Työsikö vesimassan kädellä? Pyöräyttikö sormella maan sulaa sisustaa, ja sai mannerlaatat liikkeelle vai oliko se se hetki kun laavavirta jostain pienestä kiven kolosta sattui kääntymään epäsuotuisaan suuntaan ja sai mannerlaatat liikkeelle?


      -Autopommi tuhoaa rakennuksen ja tappaa viattomia ihmisiä:

      Uskovainen sanoo: Se oli jumalan tahto, tutkimattomia on herran tiet...

      Oliko se jumalan käsi joka antoi sykäyksen ajastimelle joka sytytti räjähdysaineen, vai manipuloiko jumala pommin asettajan pääkoppaa? Missä vaiheessa ja miten ? Silloin kun pommin asettaja syntyi vai silloin kun pommittajaa kiusattiin koulussa...?


      Kuten jo mainitsin, niin luulisin että kaikki asiasta toiseen johtavien tapahtumien alulle paneva ilmiö on se sama asia jota uskovaiset kutsuvat jumalaksi.

      Eli yhdellä ja ainoalla totuudella on kasi eri nimeä: Luonnon lait ja jumala.

      Toivottavasti edes joku ymmärsi pointtini...

      • Arrakis

        Ihan hyvää pohdintaa, tosin pitäisi kai myös kysyä: mitä ovat ne luonnonlait? Syntyvätkö luonnonlait meidän ymmärryksessämme vai ovatko ne todella olemassa?

        Lisäksi pohdintaa voi myös jatkaa aina pidemmälle, sillä syy- ja seuraus muodostavat ketjuja joita voi aina seurata pidemmälle je pidemmälle. Mitä sen ketjun ihan alusta sitten löytyykään?

        Esim. sen puuhastelevan pariskunnan juttua voisi seurata aina vain pidemmälle, aina ihmiskunnan alkuun, elämän alkuun ja lopulta koko maailmankaikkeuden alkuun asti ja mitä sieltä sitten alunperin oikein löytyykään?


      • kjkjbk
        Arrakis kirjoitti:

        Ihan hyvää pohdintaa, tosin pitäisi kai myös kysyä: mitä ovat ne luonnonlait? Syntyvätkö luonnonlait meidän ymmärryksessämme vai ovatko ne todella olemassa?

        Lisäksi pohdintaa voi myös jatkaa aina pidemmälle, sillä syy- ja seuraus muodostavat ketjuja joita voi aina seurata pidemmälle je pidemmälle. Mitä sen ketjun ihan alusta sitten löytyykään?

        Esim. sen puuhastelevan pariskunnan juttua voisi seurata aina vain pidemmälle, aina ihmiskunnan alkuun, elämän alkuun ja lopulta koko maailmankaikkeuden alkuun asti ja mitä sieltä sitten alunperin oikein löytyykään?

        Cogito, ergo sum.

        vaikka itse olen ateisti, minulle on ihan sama, mihin kaikki uskoo. Se on hyvä, kun toivottomissa olosuhteissa on jokin tarkoitus elämälle, mutta kun sitä käytetään aseena alistamaan yksilöitä, se on huono juttu.


    • gdgd

      Hyvin tiivistetty, itsekin ajattelen samalla tavalla. Miksi väitellä asiasta josta tosiasiassa ei voi tietää mitään? Yhtä typerää on todistella Jumalaa olemattomaksi kuin että olisi olemassa. Siksi se on uskomista eikä mikään teoreettinen asia, kuten jokin ateisti voisi sen käsittää.

      Mutta silti ihmiset kinastelevat, koska he yhdistävät omia henkilökohtaisia mielipiteitään uskontoihin missä perimmäisenä ajatuksena on uskominen. Jotkin ovat täysin unohtaneet uskontojen todellisen merkityksen ja alkaneet vain huomioimaan uskontoja ontologiselta puolelta. Uskominen on subjektiivista, joten millä logiikalla sitä voidaan kritisoida. Jos uskonoista kumpuavia ajatusmalleja käytetään väärään, niin vika on ihmisessä ei itse uskonnossa; voihan kaiken aina mieltää miten haluaa vaikka alkuperäinen tarkoitus olisikin harmiton. Se ratkaisee millä tavalla halutaan toimia, koska sen mukaan uskontokin lopulta muokkautuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      176
      1319
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1050
    3. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      994
    4. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      23
      977
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      862
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      225
      844
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      835
    8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      808
    9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

      Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
      Ikävä
      51
      758
    10. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      122
      742
    Aihe