Tjäreborg vai Finnmatkat?

kokematon matkaaja

Kumpi parempi matkatoimisto ja miksi? Olen kuullut huonoa tjäreborgin lennoista, lennot tekevät välilaskuja, ilman että ennakkoon kerrottu-pitääkö paikkaansa?Kummastakaa matkatoimistosta ei kokemusta.

41

6856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihan sama

      paikkaansa että tekevät välilaskuja joista ei ole tietoa....minne olet menossa jos pitää välilasku tehdä...ehkä se tekee muutkin? Ilman polttoainetta ei kone lennä...Oikeasti ei ole mitään oikeaa eroa...joskus Finnmatkat on edullisempi ja on yrityksenä paljon suurempi.
      Its en ole enää 10 vuoteen käyttänyt matkatoimistoa ja kysynkin miksi sinä käytät?

      • kokematon matkaaja

        Käytän matkatoimistoa sen helppouden takia. Mulla 4 lasta ja helppoa ostaa kaikki paketissa.Siis rantalomilla.Kaupunkimatkat tehdään omatoimisesti.


      • Faktat ojossa

        Finnmatkat ei todellakaan ole Tjäreborgia paljon suurempi. Ja molemmat on yhtä suomalaisia.
        Miksi kaikki kuvittelee että Finnmatkat olisi suomalainen yritys, koska se on FINNmatkat??
        Tjäreborgin takaa löytyy Thomas Cook, sen takia koneissakin niin lukee, valtava konserni. Finnmatkojen takaa taas TUI.


      • maku asia

        Säästö on mielestäni aika olematon siihen vaivaan nähden jos kuitenkin matkustaa tähän lähistölle, kreikka,turkki,espanja. Lentokenttäkuljetukset yms. ja JOS tulee ongelmia, matkatoimisto jeesaa ja korvaa. Meillä esim. hotellin hissi reistasi viime reissulla matkatoimisto hoiti asiaa ja toi pari skumppaa "haitasta". Ei tarvitse käyttää aikaa asioiden itse hoitamiseen - ei aina helppoa ja nopeaa.
        Pelkkä lentokin moniin paikkohin aika kallis. Käytämme paljon ns. äkkilähtöjä, nyt syksylläkin saimme 2X180e edullisemmin n.1,5kk ennen reissua


      • paikasta kiinni
        maku asia kirjoitti:

        Säästö on mielestäni aika olematon siihen vaivaan nähden jos kuitenkin matkustaa tähän lähistölle, kreikka,turkki,espanja. Lentokenttäkuljetukset yms. ja JOS tulee ongelmia, matkatoimisto jeesaa ja korvaa. Meillä esim. hotellin hissi reistasi viime reissulla matkatoimisto hoiti asiaa ja toi pari skumppaa "haitasta". Ei tarvitse käyttää aikaa asioiden itse hoitamiseen - ei aina helppoa ja nopeaa.
        Pelkkä lentokin moniin paikkohin aika kallis. Käytämme paljon ns. äkkilähtöjä, nyt syksylläkin saimme 2X180e edullisemmin n.1,5kk ennen reissua

        Niin, ei niillä juurikaan ole eroa. Finnmatkoilla lapsiale 17v , ehkä isoin ero


      • maku asia taas

        Jos ja kun puhutaan RANTALOMAKOHTEISTA matkatoimisto on helppo vaihtoehto.
        Viikon lomalle jos lähtee "omatoimimatkalle" hinnassa ei paljon säästä. Olen vertaillut "äkkilähtöjä" ja ominpäin lento hotelli (ja paikanpäällä itse maksettava kuljetus) säästö on pieni, halvimmat lennot esim. espanjaan on yleensä välilaskulla. Malagaan matka kestää jopa 11h,vaihto esim.frankfurtissa. Viikon reissusta matkustusaika muodostuu liian isoksi - minun mielestäni.
        Molempien toimistojen matkoilla olen ollut,ei merkittävää eroa, finnmatkoilla lapsi ale 17v asti.


      • Kaiken kokenut

        Tampereelta Teneriffalle lähtevä kone tekee, menomatkalla talvi kaudella 2012-13 välilaskun Ruotsiin Malmöön lento, siis tulee kestämään tämän takia 8 tuntia tai enemmäkin.Tjärebor ja Finnmatat myi tänne, näitä matkoja jos joku haluaa istua koneessa niin tiedoksi vaan.Ilmeiseti noutavat Thomas Cookille,jotain mietin vain kuka menee tuohon koneseen.Takaisin tullaan kyllä suoraa lentäen,näitä ylimääräisiä stoppeja tämä firma on tehnyt Kuopiosta ja matka kestänyt 10 tuntia että, en mene ainakaan minä Tampereelta reissuun.


    • alex-44

      tuoretta kokemusta molemmista ja olen nyt sitä mieltä että finnmatkat on parempi,se opaspalvelu toimii heillä paremmin ja ovat paremmin saatavilla muutenkin.Aurinkomatkat voi olla myös hyvä mutta näistä kahdesta finnmatkat parempi,monessa asiassa

      • tietsilll

        Onko lentoyhtiöillä väliä siis kumpi käyttää parempaa lentoyhtiötä?


    • ===??

      Aurinkomatkojen tarjonta ja nettisivustot kovin vanhan oloisia. Finnmatkat ja Tjäreborg houkuttelevampia.

      • pian menossa

        molemmat on ihan hyviä mutta itse käytän suurimmaksi osaksi tjäreborgia ja täysin tyytyväinen opaspalveluita myöten olen ollut! tjäreborgi on edullisempi matkustaa (tarkoitan pakettimatkoja)


    • 1+1

      Itse olen käyttänyt molempia matkatoimistoja sekä aurinkomatkoja, en ole huomannut palvelussa, lennoissa tms. eroja, ainoastaan matkojen hinnoissa.

    • not grumpy

      Tjäreborgin palvelut ovat niukemmat matkakohteessa eli opas ei usein tule bussin mukaan hotellille ja sama myös lentokentälle lähdettäessä. Opas saattaa myös useammin olla muun kuin suomenkielinen Tjäreborgilla. Muuten ei toimistoissa ole juuri eroja.

    • ihmetteleväturisti

      olinn juuri itse finnmatkojen reissussa granb ganarialla. Se on todella tylsää heillä että melkein kaikki ohjelma mikä oli kyllä todella hyvää oli ruotsiksi. kysyin kun löysin suomea puhuvan oppaan että miksi hän sanoi että koska on ruotsalainen yhtiö ja ruotsissa päätetään. olisi ollut mukava kun kaikki olisi ollut englanniksi niin isompi osa olisi ymmärtänyt puheet. ja toinen oli että takasin päin tullessa ei airfinlandin koneessa riittänyt tyynyt monellekkaan vaikka niitä moni kyseli sekä se että lapseni kanssa emme pääseet istumaan vierekkäin vaan käytävän eripuolille. kaikki aikuiset kyllä näkyivät olevan vierekkäin. entä jos olisi tullut vaikka hätälasku enkä olisi ollut lapseni vieressä istumassa. saakohan noin olla?

    • karmeekokemus

      finnmatkat on oman kokemukseni mukaan kuin arpakuutio koskaan ei voi plla varma lopputuloksesta, sen takia olen hyljännyt nämä tui tui matkat

    • lonkero5

      samasta syystä minäkin sanoin tui tui finnmatkat onneksi vaihtoehtoja löytyy

    • 120i3ujrfdsdja
    • tekila__

      Itse olen käyttänyt molempia firmoja tasapuolisesti, ihan yhtä hyviä molemmat!
      Itse valitsen matkani hinnan perusteella, ei ole ollut kummankaan kanssa ongelmia

      • Seuraavaksi Teneriff

        Näin myös minä olen tehnyt. Viimeksi oltiin Finnmatkojen matkalla Lanzarotella ja seuraavaksi mennään Tjäreborgilla, jopa suoraan Pirkkalasta eli kentällenkotoa matkaa 10 min :)
        Joskus ollaan oltu Aurinkomatkoillakin kun edullinen äkkilähdöt on saatu Italiaan mutta mitään eroa ei näillä juuri ole. Emme käytä opas tai retkipalveluja ja vähänlaisesti mitään mielenkiintoista on enää nykyään saatavillakaan. Kuka ihme lähtee retkelle markkinoille tms. Kun sinne voi mennä omatoimisesti ja maksaa kolmasosan retken hinnasta?


    • T'&P

      Molempia on mm. tullut käytettyä jo lähes 30v ajan.Eipä ihmeellisiä eroja.Viimeksi Tsäreä..........

    • Adalmiinan helmi

      Molemmat ovat matkanjärjestäjiä, on tullut kokeiltua lukuisia kertoja molempia.
      Tjären käyttö on toki jäänyt aika vähäiseksi viime aikoina, hotellit saattavat olla arvoituksia, epäedulliset lentoajat jne.
      Jos ostetaan valmismatka se on useimmiten Aurinkomatkoilta.
      Kaikilla lomalennoilla on nykyään väliaskuja, siis kaikilla firmoilla, eikä se ole paha. Onpahan sitten vähän kattavampi kohdetarjonta sen ansiosta. Välilaskua ei ole jos ei sitä ole jo ennakkoon tiedossa eli puhe on kyllä satua.
      Lomalentoja käytän vain kesän matkoilla ja Euroopassa.

    • eroja on

      Vuosia asiaa vertailtuani olen aina vain enemmän vakuuttunut että Tjäreborgin opaina on ne tyypit jotka ei muuhun asiakaspalvelutehtävään tai muihin yhtiöihin ole päässyt.
      Aurinkomatkojen retkillä on kohdalleni sattunut aina asiantuntevimmat ja pätevimmät oppaat. Finmatkat viipeltää siinä välissä.
      Tänä syksynäkin lähden Tjäreborgin matkalle olosuhteiden pakosta mutta kun kiertää oppaat kaukaa ja hoitaa itse omat asiansa niin ei lomastressi iske niiden toimien ansioista.
      Ja ilmoittamaton välilaskukin on tullut koettua kun paluumatkalla kone poikkesi Englannissa hakemassa otakin toisen koneen varaosia Helsinkiin...

      • samat fiilikset

        Samoilla linjoilla. Itse olen jo pari vuotta käyttänyt pelkästään Aurinkomatkoja kun pakettimatkalla on perheen kanssa reissattu. TUI:n ja Thomas Cookin (siis Finnmatkojen ja Tjäreborgin) toiminnasta paistaa aika pahasti läpi että suomalaiset ovat selkeä vähemmistö asiakkaista. Suomenkieliset opaspalvelut ovat se ns. välttämätön paha.

        Aurinkomatkoilla tapaa usein oppaita jotka ovat jopa vuosia olleet samoissa kohteissa jolloin paikallistuntemus ja asioiden taustoitus on "hieman" syvällisempää kuin jollain 20v-tyttösellä joka lentokentällä ekana kertoo että on ollut kohteessa 2 viikkoa...

        Aurinkomatkat käyttää myös pääosin finnairin koneita ja kaukoreiteillä osa kohteista lennetään finnairin A330-reittikonekalustolla jolloin matkustusmukavuus kertaluokkaa parempi kuin esim. TUI B737/767:issa tai Thomas Cookin A321:ssä. (toki se finnairinkin B757 on hirvitys lomalentokoneeksi).

        TUI:n osalta kiinnittänyt myös huomiota useaan kohteeseen käsittämättömät lentoajat. Esim. kun katseli kesällä matkojen olikohan nyt kreetalle niin jos TUI:n paluulento lähtee joskus 02:00 aamuyöllä niin jo tuo pelkästään poistaa ko. kohteen vaihtoehdoista lasten kanssa matkustaessa. Ilmeisesti nämä "omituisten" aikojen lennot ovat niin paljon halvempi lentokenttä ja lennonjohtomaksuiltaan että niitä käytetään. Aurinkomatkat tuntuvat lentävän pääosin suhteellisen järkeviin aikoihin.


    • Lennä lennä

      Minulle on ihan sama mikä matkanjärjestäjä on, kokonaisuus ratkaisee. Isompia pettymyksiä ei ole ollut minkään matkanjärjestäjän kanssa. Yllättäviä välilaskuja saattaa joskus tulla, eli ei ole mitään höpöhöpöjuttua, olen itsekin ollut lennolla joka teki välilaskun, kävimme tankkaamassa. Kyllä. En muista oliko Thomas Cook vai TUI. Polttoainetta tankataan just sen verran kuin on laskettu tarvittavan, ja jos kulutus onkin suurempi olosuhteista johtuen, joudutaan tankkaamaan lisää. Tai sitten saavat halvemmalla tietystä kohteesta, ja käyvät sen takia siellä tankkaamassa. Tätä ei vaan kerrota matkustajille. No joo.

      Noista omituisista lentoajoista, FM:llä näkyy olevan ainakin useissa kohteissa jopa kolme vaihtoehtoa, eli voit itse valita mitkä lennot haluat, yksi vaihtoehto on tosiaan tuo jossa paluulähtö yöllä. Se on kai se halvin.

      Aurinkomatkat on ollut omalla kohdalla luotettavin, hinnoittelu on selkeää ja kaikki kuuluu pakettiin, ei ole ollut mitään ylimääräisiä välilaskuja tai muita muutoksia. Näillä kahdella muulla voit itse valita mitä palveluja haluat ja hinta määräytyy sen mukaan. Eli yhteenvetona - ihan sama :) Hauskoja matkoja kaikille!

    • SeuraavaPysäkkiDubai

      Älä ota Finnmatkojen-pakettimatkaa mistään hinnasta! Palvelu ei vaan pelaa, puhelimessa täällä Suomessa eikä paikan päällä. Ja tämä on vain minun mielipide ennen kuin joku ehtii taas kommentoimaan. :)

    • jjjjjjjlkklkklll

      Koneet pyritään pitämään ilmassa mahdollisimman paljon. Sen takia osa lennoista on yöaikaan. Ja siksi pienten tilauslentoyhtiöiden aikataulut menee aina pitkäksi aikaa sekaisin, jos tulee isoja myöhästymisiä.

      Isot koneet on ilmassa 20 tuntia vuorokaudessa.

      Itse suosin AM:ja, jos pitää valmismatkalle läheä. Hinnoittelu on selvää ja kyseessä kuitenkin eniten Suomalainen yritys.

    • AM:lle plussaa

      Samaa mieltä, iso plussa aurinkomatkoille se, että matkan hinta on oikeasti se euromäärä, mikä näkyy heti kun matkaa hakee aurinkomatkojen webbisivulta.

      Lapsiperheelle kun napsahtaa finnmatkoilla ja tjäreborgilla pahimmillaan useampi satanen lisähintaa hakutuloksen "lähtöhintaan" kun erikseen pitää maksaa jokaisen ruuat lentokoneessa, lentokenttäkuljetukset, hotelliaamupala mikä AM:llä kuuluu hintaan jne.

      Sen nyt ymmärtäisi jos FM:n ja TJÄren lähtöhinnat olisivat vastaavasti edullisempia mutta kun tilanne on enemmän toisinpäin, finnmatkojen lähtöhinta on pääsääntöisesti korkeampi kuin aurinkomatkoilla jos katsoo matkoja vastaaviin hotelleihin ja lisäksi tulee nämä lisämaksut mitkä kuuluvat aurinkomatkojen hintaan ilman sen ihmeempää kikkailua.

      Lisäksi kannattaa huomata että finnmatkoilla usein hotelliluokituksissa on yksi ylimääräinen tähti/F verrattuna jos sama hotelli on muiden matkanjärjestäjien valikoimassa.

    • alana85

      Meillä maksoi Tjäreltä Gran Canarian Puerto Ricon matka lisineen 670,itse en pidä sitä pahana hintana,aurinkomatkoihin nuo sisältyy hintaan mutta onhan ne matkatkin heti kalliimpia, eli pakko sanoa että Finnmatkat,Aurinkomatkat ja Tjäre yhtä laadukkaita kaikki!

    • 12399

      Kaikilla olemme perheen kanssa matkustaneet. FM:lla eniten, myös eniten pieniä vikoja. Mutta rapatessa roiskuu. Vituttaahan se silloin kun on esim. kone myöhässä. Hyvää palvelua saa kaikilta.

    • Huijattu

      Ihan sama, kunhan et Lomamatkojen reissulle lähde!! Lomamatkat sijoitti meidät aivan eri kohteeseen mihin matkan olimme ostaneet! En voi suositella!!!

    • Aurinkomatkat,yes...

      Me lapsiperheenä suosimme Aurinkomatkoja...ei niin etteikö oltaisi katsottu myös Finnmatkojen ja Tjäreborgin matkoja ! Olen vertaillut hintoja ja aina (lähes ) aurinkomatkojen hinnat huomattavasti alemmat ! Viimeksi oli heittoa n 700 e aurinkomatkojen hyväksi....

      Aurinkomatkoilla sitäpaitsi se hinta mikä varatessa näkyy on pysyvä ja ruuat hotellikuljetukset oppaan palvelut kuuluu hintaan !

      Ja mikä tärkeintä....perheenjäsenet istuvat aina vierekkäin...ainakin meitin lennoilla on aina näin käynyt ! Ei tarvitse pelätä että hajasijoittaa perheenjäsenet minne sattuu !

      Retkeilty on aina sekä omineen että Am retkillä ....sielläkin hyvin asiantuntevia oppaita...tietävät kohteesta,asukkaista,kulttuurista paljon ! 10 annan jokaiselle oppaalle jonka retkillä ollaan oltu !

      Sairaustapauksissa ovat olleet valmiina auttamaan....sairaalareissua myöten jos tarvis on ollut....

      • menossa

        Samaa mieltä, että AM on hyvä matkanjärjestäjä em. syistä. Käytän sitä ja muitakin. Joskus on kyllä todellakin edullisempia matkoja kuin vastaavat, mutta ei aina.
        Tuo perheenjäsenet vierekkäin-asia on vain muttunut, katsopa heidän sivuiltaan siitä uudesta varausjärjestelystä.Olenkin yrittänyt kysyä siitä kokemuksia.


    • Zippori

      Tämä on taas näitä makuasioita, mutta silti oma mielipiteeni on, että paras ruoka lentokoneessa löytyy Tjäreborgin Thomas Gook lennoilla. Finskillä on hyvä ruoka ainoastaan reittilennoilla joihin satsataan enemmin.

    • VN

      Joo matkustettiin Tjäreborin matkalla Thaimaahan hotelli ****. Ongelmia hotellihuoneen hajujen kanssa. Oppaat eivät meinanneet ottaa mitään kantaa asiaan kun emme ensimmäisellä kertaa retken vuoksi päässeet vaihtamaan huonetta. Eivät vastanneet sen jälkeen s-postiin ja huoneen vaihdon saimme sopia itse hotellin kanssa.
      Suomessa valitimme asiasta ja luvattiin reilu 4000€ matkasta 100€ hyvitystä kuuden päivän kärsimyksestä. Sanoimme että emme ole tyytyväisiä satkuun niin vastaus oli ”TÄMÄ ON KORVAUS JA ASIA ON LOPPUUN KÄSITELTY”. Eipä ole 100€ lahjakorttia näkynyt. Taitavat huijata tässäkin asiassa. Epäluotettava matkanjärjestäjä.

    • JL

      Matkatavaraa ei juuri saa ottaa Tjareborin matkalle!!!!!
      Thomas Cook Airlinesin lennoilla ilmaiseksi kuljetettavan matkatavaran määrä on 20 kg sisältäen käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino on 5 kg. Yli 20 kg painavista matkatavaroista peritään ylipainomaksu erikseen meno- ja paluulennolla lentoyhtiön määräämän maksun mukaan.

      • matkareppu

        Olen menossa Tjären matkalle loppu kuussa. Air Finlandin hoitaa lentomatkan ja matkavaradoita saa olla 25 kg.


    • au

      Aurinkomatkat paras. Tähän asti ei ylimääräisiä lisämaksuja. Opaskin on ollut bussissa.

      • se on

        ainakin paras hinnoittelussa!(kovat hinnat verrattuna muihin järjestäjiin)


      • Hinta-laatu ratkaise

        Kallein ja kehnommat hotellit kuin muilla,itse nyt lähden Apollon matkoille eka kertaa toukokuussa ja on myös finnairin lentokin mutta parempi hotelli kuin Aurinkomatkoilla ja hintakin halvempi.


      • z
        Hinta-laatu ratkaise kirjoitti:

        Kallein ja kehnommat hotellit kuin muilla,itse nyt lähden Apollon matkoille eka kertaa toukokuussa ja on myös finnairin lentokin mutta parempi hotelli kuin Aurinkomatkoilla ja hintakin halvempi.

        Aurinkomatkojen nettisivujen kuvatkin hotelleista suttuisia ja aivan liian vähän. Tjäreborgilla hyvät kuvat. Apollolla myös ensikertaa kesäkuussa ja mielenkiintoista nähdä onko hotellihuone takapihalle betoniseinää vasten, kuten AM.lla ja Finnmatkoilla (joo, hinta tietysti ratkaisee-osittain)..


    • Anonyymi

      Älkää ihmeessä ottako matkaa Tjäreborg kautta! Ihan paska, huijari yritys! Matkojen hinnat voivat 2h aika muuttua ainakin 25%
      Pyysin tarjouksen isommalle ryhmälle heiltä ja vertasin 2h myöhemmin saadun tarjouksen hintaa Tjäreborg sivujen kautta. Saamani tarjous oli 25% kalliimpi heidän sivustojen hintaan samaan aikaan myytynä. Vielä seuraavana päivänä oli sivustojen hinta 25% halvempi! Älä käytä Tjäreborg matkatoimistoa! Ihan huijareita ja p**** yritys!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3151
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      109
      2569
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      381
      2477
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2065
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1887
    6. 172
      1309
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1297
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      980
    Aihe