Vesikiertoinen lattialämmitys

Valvah

Hirsitalo johon tulee rossipohja puusta ja kolme kerrosta gyprocia, 13 13 15 mm. Ensimmäisen kerroksen väliin 17mm lattialämmitysputki. Putkien väliin kaksi 9mm gyproc soirot ja loput välit täytin muurauskuivabetonilla, jota saa 1000kg säkin noin 80 euroa. Päälle tulee nyt 13 15mm gyprocit. Kuivuu yhdessä yössä ja toimii.

5

1254

  Vastaukset

  • menee vähän sähköö pojalla, kun krossipohja ja lattialämmitys etenkin hirsitalossa on paskin ratkaisu ikinä, varsinkin juurin nestekiertoisena.

   Hirsitaloon normaali sokkeli ja reilut lattiaeristeet, niin toimii ja sähkökulut on pienet, -kunhan leivinuunis sijoitettu oikein, eli keskelle taloa!
   Turha laittaa hirsitaloon krossilattiaa, kun hirsitaloissa lattiasta ei mene kosteutta ja raadonia senävilloihin, kuten muissa taloratkaisuissa.

   Hirsitalo terveellinen ilman krossipohjaakin ja muita taloja ei saada terveiksi vaikka rekennetteisiin pölkkyhjen nokkaan.

   • Voisitko hieman tarkemmin kertoa miksi juuri vesikiertoinen (maalämpöpumppu) lattialämmitys on huono erityisesti hirsitaloihin? Olen ajatellut itselleni n.130m2 Honka Fusion painumatonta hirttä isoilla ikkunapinnoilla koko etelänsivu. Olohuoneeseen varaava takka ja muutoin maalämmöllä lattialämmitys, vesikiertoinen. Kerrotko hieman lisää perusteluita edelliseen kommenttiisi, kiitos.


   • tuleva rakentaja kirjoitti:

    Voisitko hieman tarkemmin kertoa miksi juuri vesikiertoinen (maalämpöpumppu) lattialämmitys on huono erityisesti hirsitaloihin? Olen ajatellut itselleni n.130m2 Honka Fusion painumatonta hirttä isoilla ikkunapinnoilla koko etelänsivu. Olohuoneeseen varaava takka ja muutoin maalämmöllä lattialämmitys, vesikiertoinen. Kerrotko hieman lisää perusteluita edelliseen kommenttiisi, kiitos.

    Ei kannata puulattiaan vesikiertoa laittaa. Betonilaatassa huomattavasti toimivampi ratkaisu koska laatta sitoo lämpöä.
    Rossi on paras ja varmin lattiaratkaisu mutta lämmitysjärjestelmäksi jokin toinen vaihtoehto.

    Perusteluina yksi työmaa missä vesikierto oli vanhalla puolella puulattiassa ja uudella puolella laatassa. Omistaja noitui puulattiakiertoa koska vei energiaa huomattavasti enemmän kuin betonilaatassa oleva kierto. Alkutalvella kestää tietenkin ensimmäinen lämmityskerta kauemmin mutta lämmettyään kyse on periaatteessa lämmön ylläpidosta. Puulattia vastaavasti tavallaan "haaskaa" muodostetun lämpöenergian koska betonilaatan varaava ominaisuus puuttuu.


  • Joo ei muutaku patterit seinille eikä mee paljon sähköö. Ammattilaiset taas neuvoo.Kyllä se vesikiertolattialämmitys taatusti vie vähemmän, vaikka puulattian alla kun sähköpatterit seinillä.Tänä päivänä vesikiertonen lattialämmitys on ainoo ja oikea vaihtoehto, siihen voi liittää sitten minkälaisen lämmönlähteen haluaa.
   Itellä vesi kiertää hirsitalon lattian alla (osa puulattiaa) eikä mee paljon sähköö, talossa neliöitä 160 ja kulutus 15.000kw/h. Ei ole paha.Toki takkakin vaikuttaa.

  • antinahteenrakennuspalvelu.com on alkanut tuoda maahan Saksalaista Norit -vesikertoista lattialämmitysjärjestelmää. Uutta siinä on nopeus, ekologisuus ja energiansäästö. Vesikiertoiset lattiat taloon viikossa, lattia asennetaan yhtä helposti kuin laminaattilattia. Järjestelmä madaltaa kynnystä siirtyä uusiutuvan energian käyttäjäksi. Vesikiertoinen lattia mahdollistaa minkä hyvänsä lämmitysjärjestelmän, joka tuottaa lämmintä vettä. Sopii saneeraukseen, uudisrakennuksiin ja on myös omatoimirakentajan suosikki. Lattialämpö on tasainen ja saadaan pienemmällä vedenlämmöllä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut