Vesikiertoinen lattialämmitys

Valvah

Hirsitalo johon tulee rossipohja puusta ja kolme kerrosta gyprocia, 13 13 15 mm. Ensimmäisen kerroksen väliin 17mm lattialämmitysputki. Putkien väliin kaksi 9mm gyproc soirot ja loput välit täytin muurauskuivabetonilla, jota saa 1000kg säkin noin 80 euroa. Päälle tulee nyt 13 15mm gyprocit. Kuivuu yhdessä yössä ja toimii.

5

1277

  Vastaukset

  • menee vähän sähköö pojalla, kun krossipohja ja lattialämmitys etenkin hirsitalossa on paskin ratkaisu ikinä, varsinkin juurin nestekiertoisena.

   Hirsitaloon normaali sokkeli ja reilut lattiaeristeet, niin toimii ja sähkökulut on pienet, -kunhan leivinuunis sijoitettu oikein, eli keskelle taloa!
   Turha laittaa hirsitaloon krossilattiaa, kun hirsitaloissa lattiasta ei mene kosteutta ja raadonia senävilloihin, kuten muissa taloratkaisuissa.

   Hirsitalo terveellinen ilman krossipohjaakin ja muita taloja ei saada terveiksi vaikka rekennetteisiin pölkkyhjen nokkaan.

   • Voisitko hieman tarkemmin kertoa miksi juuri vesikiertoinen (maalämpöpumppu) lattialämmitys on huono erityisesti hirsitaloihin? Olen ajatellut itselleni n.130m2 Honka Fusion painumatonta hirttä isoilla ikkunapinnoilla koko etelänsivu. Olohuoneeseen varaava takka ja muutoin maalämmöllä lattialämmitys, vesikiertoinen. Kerrotko hieman lisää perusteluita edelliseen kommenttiisi, kiitos.


   • tuleva rakentaja kirjoitti:

    Voisitko hieman tarkemmin kertoa miksi juuri vesikiertoinen (maalämpöpumppu) lattialämmitys on huono erityisesti hirsitaloihin? Olen ajatellut itselleni n.130m2 Honka Fusion painumatonta hirttä isoilla ikkunapinnoilla koko etelänsivu. Olohuoneeseen varaava takka ja muutoin maalämmöllä lattialämmitys, vesikiertoinen. Kerrotko hieman lisää perusteluita edelliseen kommenttiisi, kiitos.

    Ei kannata puulattiaan vesikiertoa laittaa. Betonilaatassa huomattavasti toimivampi ratkaisu koska laatta sitoo lämpöä.
    Rossi on paras ja varmin lattiaratkaisu mutta lämmitysjärjestelmäksi jokin toinen vaihtoehto.

    Perusteluina yksi työmaa missä vesikierto oli vanhalla puolella puulattiassa ja uudella puolella laatassa. Omistaja noitui puulattiakiertoa koska vei energiaa huomattavasti enemmän kuin betonilaatassa oleva kierto. Alkutalvella kestää tietenkin ensimmäinen lämmityskerta kauemmin mutta lämmettyään kyse on periaatteessa lämmön ylläpidosta. Puulattia vastaavasti tavallaan "haaskaa" muodostetun lämpöenergian koska betonilaatan varaava ominaisuus puuttuu.


  • Joo ei muutaku patterit seinille eikä mee paljon sähköö. Ammattilaiset taas neuvoo.Kyllä se vesikiertolattialämmitys taatusti vie vähemmän, vaikka puulattian alla kun sähköpatterit seinillä.Tänä päivänä vesikiertonen lattialämmitys on ainoo ja oikea vaihtoehto, siihen voi liittää sitten minkälaisen lämmönlähteen haluaa.
   Itellä vesi kiertää hirsitalon lattian alla (osa puulattiaa) eikä mee paljon sähköö, talossa neliöitä 160 ja kulutus 15.000kw/h. Ei ole paha.Toki takkakin vaikuttaa.

  • antinahteenrakennuspalvelu.com on alkanut tuoda maahan Saksalaista Norit -vesikertoista lattialämmitysjärjestelmää. Uutta siinä on nopeus, ekologisuus ja energiansäästö. Vesikiertoiset lattiat taloon viikossa, lattia asennetaan yhtä helposti kuin laminaattilattia. Järjestelmä madaltaa kynnystä siirtyä uusiutuvan energian käyttäjäksi. Vesikiertoinen lattia mahdollistaa minkä hyvänsä lämmitysjärjestelmän, joka tuottaa lämmintä vettä. Sopii saneeraukseen, uudisrakennuksiin ja on myös omatoimirakentajan suosikki. Lattialämpö on tasainen ja saadaan pienemmällä vedenlämmöllä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-euron-kuukausituloilla-pitaa-maksaa-25000-euron-remontti/682132ec-43bb-43af-863a-4088c8576cb8

   424
  • Vanhustenpalvelutaloissa asuminen lyhentää elinikää.

   Kun luulin saavani seuraa ja huolenpitoa, muutin kodistani yksityiseen vanhustenpalvelutaloon, luopuen kokonaan omasta kodistani. Mikä kauhea moka ja vahingonteko itseäni kohtaan muutto olikaan. Eikä asia ole enää korjattavissa. Että kun julkisuudessa ei kerrota totuutta siitä, minkälaista on elää vanhustenpalvelutalossa niin, eihän sitä voi tietää. Niin yksin, kun mitä ihminen on yksityisessä vanhustenpalvelutalossa asuessaan, ihminen harvoin on niin yksin silloin, kun hän asuu omassa kodissaan. Talossa kyllä on kauniita seurustelutiloja sohvineen ja niille asetettuine tyynyineen mutta, noissa seurustelutiloissa ei juuri koskaan ketään ole niiden tyynyjärjestelyä sotkemassa, eikä upottavia lepotuoleja kuluttamassa niin, ja viihdykettä asukkaiden ahdistavaa yksinäisyyttä helpottamaan ei ole, viihdyttäjät maksaa, jos niitä pyytää esiintymään ja vapaaehtoiset viihdyttäjät harvoin yksityisiin vanhustenhoitolaitoksiin tulevat. Kun jokaisesta hoivapalvelusta laskutetaan erikseen ja sen vuoksi hoivapalvelun saa vain pyynnöstä, se on tosi kauheaa ja pelottavaa, jokapäiväinen pelko on siitä, että kun kunto huononee, eikä enää pysty itse hoivapalveluja pyytämään niin kun, ei ole ketään joka huolta pitää siitä, että tarvittaessa hoivapalvelua saa. Ja että aina on loppumatta saatavana ne lääkkeet, joita joka päivä on määrätty käytettäväksi. Neljävuotta vanhustenpalvelutalossa asuttuani ja kuunneltuani asukkaita, jotka apua huutavat tunnista toiseen saamatta apua, olen tullut siihen johtopäätökseen, että näiden asuntojen tärkeimpänä tarkoituksena on, saada mahdollisimman tehokkaasti ja huomaamattomasti asukkaiden elinikää lyhennettyä ja koko yhteiskunta on tässä mukana koska, tälläinen asuminen on maassa sallittua ja hyväksi mainostettua, eikä julkisuuteen ilmitulleista asukkaiden hoitolaiminlyöneistä ole ilmoitettu, kenenkään näihin ihmisoikeusloukkauksiin syyllistyneen saaneen tuntuvaa rangaistusta. On jotenkin outoa ja kummallista tämä suomalainen vanhustenhoito, kun on kun maa huonolla vanhustenhoidolla tarkoituksellisesti rankaisisi kansalaisiaan siitä, kun kansalaiset elävät vanhoiksi? Ja rasittavat maan taloutta.

   39
  • Niko ja Katrie HopLopissa

   Suloinen video, Niko ja Katrien tyttö😍

   179

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1786
  2. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   79
   962