kassaero!?! mahdotonta?!

.....

Olen eräässä liikkeessä töissä ja meillä on käytäntö että kassaero saa olal enintään 5 euroa, mutta tänään tein tiliyhteen vedon ja laitoin nettiin, kuten kuuluukin ketjuliikkeissä niin kone ilmoitti että kassa ero on päälle satasen! ei ole edes kyse tasaluvusta! miten se on mahdollista? meillä on joka päivä 2 työntekijää töissä ja jokaisella oma myyjä numero mutta päälle satasen kassa ero on mielestäni mahdotonta?! koneen on jouduttu buuttamaan kerran mutta siinä yhteydessä ei pitäisi normaalisti rahoja kadota?!

Osaisiko joku kertoa mistä kyseinen tapaus voi johtua? miten voi olla niin suuri kassaero? kokemuksia?

8

1653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauan myyjänä

      Kyllä se nyt käytännössä on vikalyönti tai väärin annettu takaisin, vaikka kuinka olisi varma ettei niin ole tapahtunut. Virheitä sattuu.

      TAI sitten on kyseessä jokin konevika, ainahan tekniikka voi temppuilla eri tavoin. Mutta epäilen silti jompaa kumpaa ensin mainittua. Rahoistahan sen näkee mikä tilanne, eli onko todella noin iso heitto vai jokin koneen oma kikkailu.

      • kassakuitti

        Tulee mieleen lyöntivirhe, esim.asiakas maksanut kympillä ja lyöty kassaan rahaksi satanen. Heittoa on sitten erotuksen verran.


      • klököl
        kassakuitti kirjoitti:

        Tulee mieleen lyöntivirhe, esim.asiakas maksanut kympillä ja lyöty kassaan rahaksi satanen. Heittoa on sitten erotuksen verran.

        "Tulee mieleen lyöntivirhe, esim.asiakas maksanut kympillä ja lyöty kassaan rahaksi satanen. Heittoa on sitten erotuksen verran."

        No jos antaa vajaan kympin ostoksista satasesta takaisin, niin pitäisy kyllä jo omat "hälyytyskellot" kilkattaa.

        Ja jos koneen kaatumisen takia katoaa jotkut ostokset, niin silloinhan pitäisi olla sen kaupan verran rahaa ylimääräistä.


      • ?
        klököl kirjoitti:

        "Tulee mieleen lyöntivirhe, esim.asiakas maksanut kympillä ja lyöty kassaan rahaksi satanen. Heittoa on sitten erotuksen verran."

        No jos antaa vajaan kympin ostoksista satasesta takaisin, niin pitäisy kyllä jo omat "hälyytyskellot" kilkattaa.

        Ja jos koneen kaatumisen takia katoaa jotkut ostokset, niin silloinhan pitäisi olla sen kaupan verran rahaa ylimääräistä.

        Sama ostos kahteen kertaan?


    • Kokemusta asiakkaana

      on koneen virhetilan oikaisu ja ei hyväksyttävä toimenpde, eli syynä voi olla liian kuumana, linjahäiriöt , aliteho, sähkötöitten heikkous ja yksinkertaisest liian monta konetta samassa piuhassa jolloin joku kone tarvii lisää jännitettä niin nyykähtää koneista joku.
      Kannattaa selvittää vika ammattimiehellä eikä ajatella et syy koneen nyykähtämiseen on väärin toimva kassa henkilö.
      Tätä ajattelua tapahtuu eniten kaupoissa ja pankeissa, syynä henkilöstöjen itse oppimis velvollisuus ja itse itseään tehokkaana pitävät toimihenkilö johtuen palkkaus systeemistä (palkkakeskustelu tilanteessa nuoleskelua).

      Nyt tähän se mistä kyseinen ero on tullut ensin inhimillinen virhe (tehokasta esittävä kassahenkilö) ja
      teknillinen virhe tulee missä tilanteessa "buuttaaminen" on tehty koska kyseessä on laitteen väkisin sammuttaminen ja on saattanut olla jokin toiminto vielä kesken.
      Nyt ainut homma on selvittää onko asiakkaalle mennyt tupla maksatus (pankkikortti), eli jossain vaiheessa valveutunut asiakas huomaa jos hänelle menee pariin otteeeseen satasen velotus huoma ja ilmottelee siitä pankille ja pankki korja ilmottaen teille.
      Tämä on se mahdollisuus myös eli yleensä kaikki jotka on joutunut maksamaan saman korttiostoksen kahteen kertaan ovat yleensä joutuneet kuunteleen selityksen että kassakoneessa on ollut häiriö ja siksi on näin tapahtunut.
      Mutta muista se inhimillinen virhe on se yksi ja jos siinä on kaksi (tehokasta) näppäimistön käyttäjää niin virhe tuplaantuu.

      • myyjä123345

        kaikista maksuista tulee kuitti ja kuitissa on viite jolla sen voi maksun jäljittää pankista jos sama viite on kahteen kertaa sitten on maksukin mennyt kahteen kertaa. Visa electron korteissa raha varataan tililtä ja se itse maksu ja se kenelle se raha menee näkyy vasta 2-3 päivän päästä, ota yhteys pankkiin jos on kahteen kertaan mennyt ja olet varma asiasta eli kuitit kannattaa todellakin säilyttää.

        Ja mitä tulee tuollaiseen virheeseen että asiakas antanut 10 euron setelin itse lyö 100 euroa koneelle kyllä sen nyt näkee siinä vaiheessa kun lyönyt sen ja kassa aukeaa ja kone esimerkiksi: ilmoittaa takaisin 90,55 ja sitten asiakkaalla on kuitenkin 10euron seteli.

        Tällöin joko tarkka laskutoimituspäässä (10 - 9,45 = 0.55senttiä takaisin) tai käyttää laskinta että saa oikean summan mitä antaa takaisin. Laskinta kannattaa käyttää isoissa summissa ainakin että saa varmasti oikean tuloksen. missään tilanteessa ei pidä mennä antamaan 10euron setelistä jotain 90,55 euroa luokkaa takaisin tai sitten juotuu itse korvaamaan sen. Myyjä on kuitenkin korvausvelvollinen käteisrahoista, pullokuiteista, mahdollisista lahjakorteista, tms jos niitä ei ole tilitiksessä mukana. Poikkeus tilanne on tietenkin se että jos joku ryöstö tilanne jolloinka et tietenkään joudu korvaamaan rahoja vaan itse varas maksaa ne sitten, kaikissa kaupoissa on kuitenkin videovalvonta varkaat jää kiinni aina.

        Mitä isompi raha sen tarkempi pitää olla kun antaa takaisin rahaa siitä. Tarkkuus tarkkoittaa sitä laskee ne vaikka kahteen kertaa ne rahat ennen kuin antaa ja niin että asiakas näkee sen laskemisen kanssa.

        Kaikilla niitä virheitä tulee joskus mutta kannatta kuitenkin muistaa että jos käsittelet rahaa ja teet virheen olet korvausvelvollinen eli kannattaa mielummin laskea tarkasti ne rahat, kuin sitten jälkikäteen omasta palkkapussista korvata. Ja aina voi pyytää toisen kassan sinne jos jonoa alkaa tulla liikaa laskemisen takia.


    • shutthefup

      laskuvirhe?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe