siperianhusky

xcvbnm

hei olen tyttö joka käy lukiota ja olisin hankkimassa siperianhuskya, mutta neljän tai viiden vuoden päästä pitäisi muuttaa helsinkiin opiskelujen takia ja tämä mietityttää voisiko huskyn ottaa sinne kerrostaloon tai minne muuttaisikaan. ulkoiluttaa jaksaisin varmasti aamulla ja päivällä tai illalla.

mutta haluaisin kuulla ulkoilu mahdollisuuksista helsingissä ja mitä mieltä olette että onnistuisiko tälläinen järjestelmä.

koirista on kokemusta paljon ja hoitamaan pystyn aivan itse mutta tämä mietityttää kun kuitenkin huskyn pitää päästä kunnon juoksu lenkille päivittäin että onko se mahdollista helsingissä yms,

kertokaa omista kokemuksista ja mielipiteistä ja kaikesta mitä tulee mieleen (: kiitos (:

7

665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • husky harrastaja

      on helsingissä mahdollisuuksia, riippuen siitä, minne päin helsinkiä muutat. Keskusta alue ( mannerheimintie yms. ) ei ole hyvä paikka kyseiselle rodulle. Paljon on kiinni myös siitä millaisiin oloihin taloon ja ympäristöön husky on nyt alkuun tulossa, voi olla ettei rauhalliselta alueelta enään sopeudu kerrostaloihin ja kaupunki ympäristöön. Husky on myös herkkä reagoimaan muihin elämän muutoksiin (vaikka yksilöllistä sekin). Huskylla on suuri aktiviteetin tarve myös muutoinkin kuin vain lenkittelyn suhteen.

      Itselläni on kaksi uros Huskya rauhallisella omakotitalo/ rivitalo alueella Vantaalla. Olen ollut huskyjen kanssa tekemisissä 20 vuotta, kerron sen siksi että voin sanoa tietäväni mistä puhun :)

      Koirakokemusta onkin hyvä olla huskya harkitsevalla, toiset sanovat muuta, mutta husky on koira jolla ei niin sanotusti ole esimerkiksi sakemannille luonteenomaista "miellyttämisen halua/ tarvetta" omistajaansa kohtaan. joten koulutuksenkin suhteen tarvitaan enemmän "jaksamista"

      Muutto voi olla kohtalokasta koiralle kuin koiralle joka pentu / nuoruus aikansa asuu ja elää ensin maalla tai rivi / omakotitalossa ja muuttaa sieltä aikuisiällä kerrostaloon. Harva tapaus sopeutuu enään uuteen ympäristöön.

    • dima<3

      asun helsingissä, kerrostalossa ja minulla on husky. hyvin menny tähän asti :)
      kunhan löydät tavat, joilla tarjoat aktiviteetteja koirallesi :)

    • mama-monster

      Itselläni on käyttölinjan husky, ja se on tosi aktiivista tyyppiä. Ja ihan kerrostalossa mekin asutaan, muttei kuitenkaan ihan betoniviidakossa... En tiiä millasia maastoja helsingissä on, mutta siis husky sopii kerrostaloon ihan hyvin, vaikka jokatoinen ihminen väittääkin että huskya ei saa missään nimessä ottaa kerrostaloon... :DDD
      Huskyn ulkoiluttaminen on ihanaa, pyörällä varsinkin :) kyllä uskoisin että sopii Hesaan :)

    • elmo96

      Kyllä se kerrostaloon sopeutuu jos se asuu sielä pennusta pitäen mutta jos asuu pentuna omakotitalossa niin voi olla koiran hankala sopeutua kerrostaloon.

    • RockkyBella

      Meille on tullut muutama husky safari oloista ja hyvin ovat sopeutuneet. Mielestäni huskyt sopii kerrostaloon jos ne saavat liikuntaa ja virikkeitä.
      meillä on useamman koiran lauma ja kerrostalossa ollaan asuttu 4vuotta (toki koko ajan etsitty sitä omakotitaloa :) mutta joka tapauksessa naapurit aivan loistavia, eikä niiden kanssa ole ollut mitään ongelmaa kun ollaan ilmoitettu että kaikki pienetkin äänet infotaan suoraan meille niin voidaan asialle tehdä jotain. päivittäin käydään 10-15km pyörävetolenkit, sekä tietenkin normi pissalenkit ja koirapuistossakin tulee päivittäin vierailtua. 4 nuoremman kanssa tokoillaan.
      Koiran koti on siellä minne se tehdään toki poikkeuksiakin on.
      kannattaa kuitenkin vielä miettiä huskya rotuna, sillä suurin osa rodun edustajista vaatii muutankin kun pelkät pissalenkit, ja jos virikkeitä on liian vähän niin niiden puuttuminen voi näkyä ongelmakäytöksenä.

    • 19+17

      Nykyään ei kannata ostaa huskyä kennelistä. Kasvattajien ahneus on aiheuttanut koirille paljon terveys ja käytösongelmia. Myös aggressiivista ja normaalia "dominoivampaa" luonnetta esiintyy showlinjan (myös oldline) huskeissa.

      Jos haluaa terveen koiran, kannattaa ostaa safarilta. Niiltä liikenee aina ylimääräisiä pentuja ja aikuisia, varmasti kauniita, arktisia ja tasapainoisia, sillä safareilla ei pärjää tyhjäpäät.

    • RockkyBella

      Samaa mieltä tuosta joidenkin (ei tietenkään kaikkien) kasvattajien ahneudesta, mutta kyllä niitä hyviäkin kenneleitä vielä löytyy, usko pois.

      sama juttu noiden safareiden kanssa, meidän safarilta tulleet oli terveydellisesti huonossa kunnossa ja kahdella nuorella oli käyttäytymishäiröitä ja pelkotiloja. 2 koiraa näistä jouduinkin lopettamaan, nuoremman heti ensimmäisen viikon aikana ja vanhempi oli meillä usemman kuukauden ennen lopettamista nimenomaan terveydellisistä syistä.
      yksi näistä terveysongelmakoirista jäi henkiin ja voi nyt mainiosti. toinen käytösongelmakoirista alkaa olemaan ok. mutta toisella on kovia pelkotiloja ja ei luota kehenkään muuhun kuin minuun. kuukausien aikana sen käytöksessä on tapahtunut huomattavia muutoksia mutta matka on vielä pitkä, sen arvoista se joka tapauksessa on kun kaikkien ikävien kokemusten takana pilkottaa aivan mahtavat persoonat, vielä kun ne saisi oikeuksiinsa täysin.

      asian ydin kuitenkin on että ei se ole siitä kiinni onko safari, kenneli vai kasvattaja, aina pitäisi ottaa etukäteen selvää asioista. vaikka minulta löytyykin tämä "huono" kokemus tuon safarin toiminnasta en ala yleistämään sillä on niitä hyviäkin safareita jossa koirat huolehditaan samoin kuin kasvattajissa ja kenneleissä.

      joten ottaakaa selvää ennen kuin otatte koiraa yhtään mistään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe