Jos muuttaisit Saksaan?

Sisämaahan

Niin mikä paikkakunta? Itse muuttaisin Düsseldorfiin. En ole ikinä oikeastaan tylännyt asua pääkaupungeissa tai muutenkaan meren lähellä. Esim. Suomessa asuisin Tampereella, Virossa Tartossa, Latviassa ei muita kunnon kaupunkeja ole niin Riikaan vaan jne. Merikaupungit on ihan kiva kävästä mut en asumaan jäis.

23

1178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LV

      Moi, itse asun lähellä Bremeniä. Hyvät yhteydet kaikkialle Saksaan eli juuri sijainnin takia täällä asun, sekä myöskin kumppanini :) Saksassa on hyvä asua, mutta Berliini olis liian iso city mulle. Myöskään Münchenin vuokrahinnat ei innosta...

    • s

      Muutin saksaan vasta ja asun hampurin ja bremenin välillä :D Ihan kauheasti en oo muita paikkoja nähny, mutta ainakin täältä pääsee junallakin moneen paikkaan!

    • Sisämaahan

      Ohhoh, löysin tämän aloittamani aiheen näköjään.. :D mielipiiteni on nyt jtnkin muuttunut :o tekisin jtnkin kauheasti mieli muuttaa saksaan, todella! rostock/hampuri tuntuu nyt jtnkin enemmän minua miellyttävän ja kiehtovan ;) ennemmin muuttaisin rostockkiin...düsseldorf ei enää tunnu niin hyvältä vaihtoehdolta mutta kolmen kärjessä sekin...myös Viro kiinnostaa...selvennän: Tartto! Virossahan nyt ei niin kovin korkea elintaso ole eikä palkatkaan (vielä) mutta silti sekin minua asuinpaikkana kiehtoo!

    • rahatankki

      Muuttaisin Münchenin alueelle. Syynä se että olisi lyhyet matkat Italia, Sveitsi, Itävalta ja toisaalta myös lyhyet matkat pohjoisempaan. Minulle siis esim 500km on lyhyt matka.

    • Sisämaahan

      Jos nyt kunnolla ajettelen niin haluan Frankfurttiin! :) Korkeat pilvepiirtäjät, kiva vanhakapunki, joki....Voisiko joku kertoa minkälainen paikka se olisi asua? Ja mikä kaupunki on suosittu jne?

    • ijuhkjkl

      Frankfurt on liikenteellisesti loistavalla paikalla. Lufthansa lentää sieltä lähes kaikkiin maailmankolkkiin. Toistaiseksi tuttu on vain lentoasema.

    • Kun...

      Edessä on parin vuoden päästä muutto Saksaan. Kölniin menen aluksi, mutta saa nähdä minne tie siitä sitten vie.
      Eteläinen Saksa ei houkuttele, ei myöskään pahemmin ihan rannikkokaan. Jonnekin Berliinin lähistölle tai Nordhein-Westfalenin alueelle olis ihan kiva jäädä. Miksei joku pienempi kaupunki Sachsen-Anhaltin osavaltiosta.

      • Sisämaahan

        Kölnistä minulle jää jotenkin tylzä fiilis, ainakin kuvien perusteella...kuulema sillä ja Frankfurtilla on jotain kinaa keskenään kuin Tampereella ja Turulla. Ja kuule Frankku on se kolkko, tosin nouseva kaupunki Saksassa se on! Kölnissä on kuulema hyv'ä shoppailla. Itse menen Berliiniin tuossa helmikuussa, jihaa!


      • Ssiämaahan
        Sisämaahan kirjoitti:

        Kölnistä minulle jää jotenkin tylzä fiilis, ainakin kuvien perusteella...kuulema sillä ja Frankfurtilla on jotain kinaa keskenään kuin Tampereella ja Turulla. Ja kuule Frankku on se kolkko, tosin nouseva kaupunki Saksassa se on! Kölnissä on kuulema hyv'ä shoppailla. Itse menen Berliiniin tuossa helmikuussa, jihaa!

        Anteeksi, Kölnillä ja Düsseldorfilla on kinaa :D Ja Frankkua pidetään kolkkona business citynä, mutta tilanne voipi muuttua, koska alue on siis todella nopeasti kasvava. Minuakaan ei houkuta Frankfurttia eteläisempi Saksa tai no Frankfurtkin on vielä Keski-Saksaa, mutta München-Stuttgart ei kiinnosta. Eikä rannikkokaan minua houkuta, ikinä merestä tykännyt...Nordhein-Westfalen olisi hyvä, mutta minua houkuttaa Frankfurtin pilvenpiirtäjät...Hessen oli osavaltio.


    • meiskä vaan

      Tämä keskustelu/kinastelu näistä Saksan kaupungiesta on aika outo... siis oletteko muuttamassa jonnekin vai menossa lomalle?

      Minusta asia on niin, että se työpaikka vaikuttaa ensisjaisestti siihen, minne muutetaan? Tietysti jos on niin paljon varallisuutta, ettei tarvitse mennä töihin, niin sittenhän voi tietysti muuttaa minne lystää.

      Vinkkinä vain, että oletteko koskaan tulleet huomanneeksi, että Saksassa on paljon aivan ihania pienempiä kapunkeja, joita sodassa ei ole pommitettu, ja joissa ei asu turkkilaisia. Suosittelen maanteitoon tutustumista.

      • Sisämaahan

        Miten niin outo keskustelu? Onhan Suomessa samanlaista...kuten mikä on mielestäsi Suomen paras kaupunki tyyliin näin...Tampere on minua aina miellyttänyt todellakin...onkohan Saksassa jotain kaupunkia tai paikkaa mikä vastaisi Tamperetta, jos nyt joku tajuaa miten Tampere eroaa muusta Suomesta...Bremen olisi samankaltainen kaiketi...Berliinissä tässä kävin ja tykästyin kyllä, joukkoliikenne ist einfach super...mutta miksi pitäisi olla joku tarkka paikka tai suunnitelma? Moni ihminen on vaan ottanut ja lähtenyt, katsonut miten paikanpäällä käy. Turkkilaiset on ihan ok.


    • teiskälle

      Voihan jollakin olla mahdollisuus myös itse valita työpaikkansa ulkomailta. Mikä turkkilaisissa on vikana. Enemmän vikaa on itsessäsi, rasisti.

      • meiskä edelleen

        En ole rasisti, asia on vain realiteetti, käytä jonkin saksalaisen suurkaupungin joukkoliikennevälineitä, niin tiedät mistä on kyse. et taida oikein olla perillä asioista täällä Saksassa.


      • haaniin
        meiskä edelleen kirjoitti:

        En ole rasisti, asia on vain realiteetti, käytä jonkin saksalaisen suurkaupungin joukkoliikennevälineitä, niin tiedät mistä on kyse. et taida oikein olla perillä asioista täällä Saksassa.

        mä mutaisn haaniin koska siitä pääsee aina kämään äkkiä suomessa rainayrillä


    • Kölnerin

      Itse asun Kölnissä ja ei mikään hassumpi kylä... Ei Saksan gay capitalissa mitään vikaa ole, paitsi että ulkomaalaistaustasia lienee jopa enemmän kuin natiivisaksalaisia, esimerkiksi Düsseldorfin puollella Rheinia ei taida hirveän montaa sataa Saksan saksalaista asua... Eli Köln ei oikeastaan ole saksalainen kaupunki...
      Jos itse saisi valita, asuisin varmaan Münsterissä tai Münchenissä...

    • fmo

      Münster on ihana, olen opiskelllut siellä muutaman vuoden. Suosittelen lämmöllä! Juuri sopivan kokoinen ja aika vähän niitä turkkilaisia.

    • hpp1

      hannover-täällä on ihmisen hyvä asua :)

    • Sisämaahan

      Nyt oon vähän katellut nettiä ja jos nyt kunnolla ajettelen niin haluan kuitenkin jonnekin vähän erilaiseen paikkaan. Netissä näytti kivalta sellainen paikka kun Chemnits, olis lähellä Prahaa ja Frankfurttiinkaan ei pitkä matka! :) Mitä mieltä olette?

      • genosse erich

        Ankea paikka on tuo Chemnitz, entiseltä nimeltään Karl Marx Stadt eli vanhaa DDR:ää ollaan. Ja kuten muuallakin entisessä itä-Saksassa kaupunkia on entrattu keskustasta jonkun verran, tehty muutama neljän tähden hotelli ja pari tavarataloa, muuten yleisilme on ankea. Väki vähenee ja työttömiä löytyy vaikka Saksassa ollaankin. Oltiin siirtolaisista mitä mieltä tahansa, ainakin he ovat tuoneet Saksan kaupunkeihin katuelämää. Honeckerin Saksassa ei muutamaa vietnamilaista lukuunottamatta juuri ulkomaalaisia nähty eikä minkäänlaista katukulttuuria suvaittu, joten Kouvolassakin taitaa olla hauskempaa kuin Chemnitzissä. Ainoa hyvä asia, mikä kaupungista on tullut, on taitoluistelija Katarina Witt ja hänkin on ymmärtänyt häipyä sieltä ajat sitten.


      • Alles daa

        Frankkuun vain 400 km, mutta mitä siellä olisi kivaa? Muutama korkea talo...
        Jos DDR kiinnostaa, niin mieluimmin Dresden.


    • <<<<

      AUGSBURG. MUNCHEN. KASSEL. STUTTGART. BERLIINI....
      JOKU NOISTA

    • josapappa1773

      MÄ MENISIN AUGSBURGIIN. SITTEN KASSELIIN. STUTTGARTTIIN. BREMENIIN. KÖLNIIN JA SIT OLISIN 5.5 VIIKKOO BERLIINISSÄ

    • josapappa1773

      NÄIN
      KIELIKURSSEILLA
      AUGSBURG
      MUNCHEN
      KASSEL
      STUTTGART
      HEILLBRON
      BREMEN
      FREIBURG
      BERLIINI
      ROSTOCK
      HALLE
      CHEMNIZ

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7506
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4342
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2069
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1706
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1695
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1639
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe