Huoneen äänieristäminen

remontoidaan itse!

Hei!

Olisikos kellään halpaa keinoa äänieristää kerrostalossa huone niin, ettei esim. musiikki, vauvan itku, jatkuva remontointi yms. häiritsisi koko taloa?

Olen miettinyt jotain vaahtomuovipatja vanhat ryijymatot tyyppistä ratkaisua ympäri seiniä, tosin sitten ei ole mikään kaunis ratkaisu, mutta väliaikaista tämän pitäisikin olla.

Eli ideoita otetaan vastaan!

12

23496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • polletus

      Hanki Isoverin äänierityslevyjä.. ensin koolaus,levyt väliin ja kipsilevyt seiniin.. pienentää hieman huoneen pinta-alaa... mitä paksumpi äänieristyslevy,sen parempi vaimennus..

      • .......

        Kovakipsilevy, se on huomattavasti tavallista tiiviimpää ja tuplasti.


    • eljii

      ... on ainoa todella toimiva ratkaisu. Meteriaaleina mahdollisuuksien mukaan "kuolleita" tyyliin kipsilevy. Joka toimii myös "säteilyävähentävänä verhouksena" jollei kellutusta voi järjestää

      > ... vaahtomuovipatja vanhat ryijymatot tyyppistä ratkaisua

      tuo on äänenVAIMENNUSTA huonekaiun vähentämisen merkityksessä, ERISTÄMINEN on äänen läpikulun estämistä.

      Vaimennuslevynä Isoverin tuotteet (pintaan jäävinä) ovat toimivia ja hirmukalliita ... koolausten välissä toimii halpakin villa

      • tekijä_x

        Mä tein kelluvan äänieristyksen yhdelle seinälle, jonka takana naapuri melusi. Sama eristys auttaa vähentämään minun huoneistosta voimakkaan puheen kulkua hänelle kuunneltavaksi. Kelluva koolaus (tarkoittaa, että koolaus on kumikiinnikkeiden päällä lattiaa ja kattoa vasten). Ääni tuli pääasiassa suoraan seinän läpi, ei niinkään katon kautta KULKEUTUVANA äänenä.

        Koolauksen jälkeen asianmukaista ÄÄNIeristyslevyä. Niitä on useita erilaisia eri taajuuksille ja käyttökohteisiin. Katso googlella.

        Laitoin 30 millisiä levyjä kaksi kerrosta limittäin. Kokeilin aiemmin LÄMPÖeristelevyä KAIKUVIEN äänien vaimentamiseen huoneen katossa, eli OMAA huonekaikua yritin vähentää, ja ei toiminut kunnolla. Otin pois.

        Jos käsitteet tai teoria on kovasti hukassa, niin hae kirjastosta hifi-lehtien juttuja aiheesta. Ei nämä tiedot vanhene. Koolauksen kumikiinnikkeisiin käytin ihan vaan perus kumijoustimia etola-tyyppisesti. Netissä myynnissä olevat ovat tolkuttoman hintaisia. Pitää vähän arvioida kumin notkeudesta resonointia ja äänen kulkua levypinnalle tärykalvomaiseen efektiin. Terveellä järjellä jo pystyy aika paljon päättelemään kumin notkeudesta ja koolaus kipsilevyn massasta.

        Suosittelen paksuimpia kipsilevyjä mitä kaupassa on. Ne ohuimmat 7 milliset on aika huonoja ratkaisuja tähän tarkoitukseen kun kerran vaikutusta on etsimään lähdetty ja toimeen ryhdytty, niin kerralla sitten kunnolla.

        Sen patjajutun voit unohtaa. Puhupa sen toisella puolella ja kysy kuuliko puolisosi.


    • äänimies-

      Äänieristematot ja muut rätei&lumpui-ratkaisut vähentää vain kaikua ja selkeyttää kuuluvaa ääntä (vähentää äänen puuroutumista). Jos pitää tehdä äänieristetty tila, niin se tarkoittaa kelluvaa rakennetta eli huone huoneen sisällä, irti rakenteista ja ilmanvaihtokanavaan myös äänenvaimennin. Musiikin matalat taajuudet kuuluu helposti läpi koska 20hz taajuuden aallonpituus on noin 17 metriä, ja riittävä äänieristys saavutetaan kun eristeen paksuus on vähintään puolet aallonpituudesta. Subbarin jytkeen saa siis vaimennettua lähes täydellisesti 8,5 metrin äänieristeellä edellyttäen että eriste on laadukas ja ammattitaidolla asennettu.

      • Kaikkea sitä kuulee.

        Eikös tuolla äänenpaineella ole mitään merkitystä? Meinaan kun seinänaapurilla on kotiteatteri eikä kotiini mitään kuulu vaikka huoneistojen väliset seinät ovat vain 20 senttia paksuja.

        Että oikein metrikaupalla pitäisi olla seinää...


    • ee

      Niin jotta mitä jos kuitenkin hankkisi sitä musiikkia varten kuulokkeet, selvittäisi mitä varten se vauva itkee ja hankkisi jonkun tekemään sen remontin valmiiksi ettei sitä samaa huonetta tarvitsisi jatkuvasti remontoida.

    • opkm ol kåäl kok

      Kuulosuojat.

      Ehdottomasti halvin ratkaisu.


      Asia laaja, on siitä täälläkin kirjoitettu. Unohda vaahtomuosit ja muut hötyjutut. Kipsilevyä paksusti, tiiliseinän muuraus, onhan niitä konsteja.. Ja yks tärkein, ilmastointi. Kun rööri auki seinänaapurin kanssa samaan rööriin, ääni kuuluu takuulla.

      Ääni kulkee sekä ilmassa, että rakenteita pitkin. Kaikista hankalin on nuo läpivienit ja muut reiät.
      Seinän saa hiljaiseksi, kun lisää massaa sisälle. Röörejä ei saa hiljaiseksi, kuin erittäin työläällä ja kalliilla remontilla.


      Vaahtomuovit, ryijyt jne. Ne vähentää jälkikaiunta-aikaa omassa huoneistossa. Ei ne ole mitään äänieristeitä.

      Rekallinen kyprokkia ja petonia ja kumimattoa. Muista ottaa isännöitsijään yhteyttä.

    • dfghkl

      Juu kannattaa vielä harkita tota äänieristämistä uudestaan erityisesti ryijyjen ja patjojen osalta saattaa joku viellä luulla että kuulut samaan porukkaan niiden kanssa jotka käyttävät eristämiseen foliohattua.

    • dsdsddvsd

      Jos haluat äänieristää oman huoneenne, se on helppoa, seinään vaikka jotain huopamaista ainetta tai äänieristysisustustauluja.

      Olen kerran rakennuttanut rakenteellisen äänieristyksen noista kipsilevyistä a koolauksista, mutten tekisi enää sellaista. Se kyllä toimi hyvin, mutta aikaansaa aika vakavia riskejä talon rakenteille.

      Jos eristerakko ulottuu ulkoseinään, voi kohtaan kertyä kosteutta (siksi ulkoseinää vasten ei saisi laittaa eism. kirjahyllyä tai vaatekaappiakaan) ja sieltä sisältä se ei haihdu mihinkään. Kipsilevy toimii sen sijaan myrkyllisimpien homeiden/mikrobien kasvatusalustana.

      Jos eriste taas on katossa, jäävät yläkerran vesivahingot helposti huomaamatta.

    • HoiLaiLee

      Antakaapa sitten vinkkejä lauluharrastajalle, naiselle, joka tahtoo harjoittaa korkeampia ääniä. Ymmärtääkseni raskasta eristystä ei tarvita, kun kyseessä ei ole matalat taajuudet. Osa asunnon seinistä on paksuja, osa hyvin ohuita. Eli toisen seinänaapurin kassa olen käytännössä "kämppis" - kaikki äänet kuuluvat täysin selvästi.

      Olen vasta viime aikoina löytänyt käsitteen "laulukoppi". Minulla olisi kiinteä seinäkomero. Vaatehuonetta pienempi, joten siinä ei ole tilaa suurille eristyksille. Toisaalta siinä kohden seinäpaksuus on luonnostaan vähäinen. Porraskäytävä on erittäin kaikuvaa tilaa. Ja lattiarakenteet puuta (paitsi komeroissa on kova pohja). Eli yksinkertaisinta olisi joka tapauksessa rakentaa itselleni laulukopin kaltainen suojaus kuin eristää koko kämppä.

      Vauvat ovat käsittämättömän kovaäänisiä. Olen kateellinen heidän äänivaroistaan. Toisaalta naapureiden on pakko sietää myös lasten ääniä. Aika lyhyt vaihehan se on kokonaisuudessaan, kun vauva on meluisin, kolmen kuukauden koliikki lähinnä.

    • Anonyymi

      Motonetistä saa ääni eriste laattoja ja myös niiden nettisivuilta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      314
      2891
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2213
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1551
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe