Sairas bokseri...?

Avuton..

Elikkäs... Ystävä (tosin entinen) ei pystynyt pitämään bokseriansa, joten otin sen itselleni hoitoon, kun hän kertoi että rokotukset on kunnossa ja kaikki paperit löytyy yms. mikä osoittautui sittemmin **skapuheeksi. Koiralla on ollut melkein kokoajan jonkunlaisia sairauksia, ja suurinpiirtein kaikki rahat ovat menneet eläinlääkäriin (tälläkin hetkellä antibioottikuuri). Mutta mitä ihmettä voi olla koiran kainaloissa, jotka punottavat etupuolelta voimakkaasti. alussa oli "vaaleaa" punoitusta, mutta nyt on melkein ruusunpunaista, sekä koiran toisen korvan yläpuolella korvalehden ulkopuolella kallonvieressä. antibiootit eivät näy purevan, eikä shampoo mitä eläinlääkäri määräsi. Pebanthenia olen kokeillut eikä vaikutusta. Korvan rupi vuotaa välillä verta, ja se on rupinen ympäriltä. Näyttäisi aivan kuin se olisi "jäätynyt" ja nahka lähtee irti... Onko kellään vastaavanlaisia ongelmia ollut?

Koira saa erinomaista huolenpitoa sekä ehkä liikaakin rakkautta, mutta tietyllä kurilla tietenkin.
Ei turhia viestejä, jos tosiaan joku osaisi kertoa mikä voi olla syynä niin kiitoksia paljon.

ps. Koira on allergiaruokinnassa (prescription Z/D kananmunan valkuaista ja välillä naudan jauhelihaa, joskus (vähintään kerran viikossa) ydinluuta. koira on reilu vuoden.

4

360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eläinten ystäväP

      "Sellainen eläinjalostus tai jalostusmenetelmien käyttäminen, josta voi aiheutua eläimille kärsimystä taikka merkittävää haittaa eläimen terveydelle tai hyvinvoinille, on kieletty"

      Siis aikuisten oikeasti bokserien jalostus on lain vastaista.

    • boksujen kasvattaja

      Eikö eläinlääkäri osannut kertoa mistä moinen johtuu? Kieltämättä kuulostaa atopialta/allergian aiheuttamalta ihoreaktiolta. Vaikka koira onkin allergia-dietillä niin sehän saa parhaillaankin antibioottia. Myös lääkkeet voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Oletko kokeillut mietoa kortisonivoidetta ihottumaan?

      Voisi siis olla myös atopiaa. Atopian vaikausaste vaihtelee koiralla huomattavastikin,välillä on parempia vaiheita ja välillä taas iho on huonommassa kunnossa. Alueet,joilla iho-oireita esiintyy sopisivat hyvinkin juuri allergiaan tai atopiaan. Nythän kova pakkanenkin voi iho-oireita pahentaa entisestään.

    • Paranemisiin

      Olisiko mainitsemillasi "koko ajan jonkunlaisia sairauksia" tekemistä ihottuman puhkeamiseen. Jos eläinlääkärin määräämät allergialääkkeet eivät pure, niin jospa se sitten ei ole allergiaa, vaikka oireet ovat kuin allergiassa. Homeoireet esimerkiksi vaikuttavat allergialta, mutta eivät parane niihin tarkoitetuilla valmisteilla. Myös koiran ikä voi olla syynä, että jostain vaivasta alkanut kierre jatkuu ja jatkuu. Varsinkin urokset ovat kovassa hormoonimyrskyssä juuri vuoden-puolentoista iässä. Eläinlääkärin kanssa neuvoteltuasi voit siirtää koirasi kotiruualle, yrjölänpuuro-raaka liha tai jopa barffille, monia on auttanut tämäkin. Toivottavasti jaksat vielä hoitaa kaveriasi ja uskoa, että se paranee!

      • Avuton...

        Elikkä hiivaa löytyi ja jonkunlaista bakteeria, saatiin uudet shampoot, antibioottikuuri ja joku voide mitä sivelen ärtyneelle alueelle, ei punoita enään juuri ollenkaan ja koira nukkuu tällä hetkellä selkäni takana sängyssä oikein mukavasti, eikä raavi enään itseään juurikaan. Koira joutuu syömään ainoastaan prescription Z/D kuivamuonaa, josta otin kananmunan pois, uskoisin että sekin aiheutti jonkunlaista kutinaa/vaivoja, päätin tutkia netistä, että löytyiskö jotain apua kuivaan ihoon, niin löysin Megaderm ravintolisävalmistetta jota lorautan aina hieman ruoan sekaan.

        "Megaderm ravintolisä soveltuu käytettäväksi erityisesti vaikeista iho-ongelmista
        (atoopikot, allergiat, ihon uusiutumishäiriöt) kärsivillä eläimillä. Megaderm sisältää
        kaikki terveelle iholle ja karvapeitteelle olennaiset rasvahapot, vitamiinit ja hivenaineet."

        Nyt rakas lemmikkini on paljon paremmassa kunnossa eikä pahemmin raavi itseänsä verille enään. Ikävää vaan että ruota on niin älyttömän kallista, 10 kg. säkki 100€, ja se menee alle kuukaudessa.

        Kerrankin voi sanoa loppu hyvin, kaikki hyvin. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2398
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1912
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1373
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1260
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1235
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1171
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1101
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1055
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 15
      1014
    Aihe