Rakennusala?

raksatyttö(kö?)

Pian olisi yhteishaku eikä itsellä ole tulevaisuus vielä lainkaan selvillä. Lukioon en aio mennä, välivuoden pito ei hyödytä mitään, ja haluaisin jo päästä opiskelemaan ammattiin. Mikään ei kuitenkaan erityisemmin kiinnosta, eikä itselläni ole mistään kunnolla tietoa. Ajattelin sitten että jospa hakisin rakennusalalle ystäväni kanssa. En ole koskaan ajatellutkaan pysyväni loppuelämääni siinä ammatissa johon nyt kouluttautuisin (ellei se todella kolahda ja jos töitä sillä alalla löytyy), joten jos rakennusala alkaa tympäistä vaikka kesken opintojenkin niin itselleni ei olisi ongelma vaihtaa sitä johonkin muuhun. Mutta koska mikään ei liiemmin vielä kolahda, onko silti järkeä lähteä vain summamutikassa opiskelemaan jotakin?
Mitä hyviä tai huonoja puolia osaisitte sanoa rakennusalasta? Mitä eri vaihtoehtoja on jatko-opintojen tai töihin pääsyn suhteen ammattikoulun jälkeen jos on rakennusalan perustutkinto takataskussa? Osaisitteko sanoa mitä ominaisuuksia ko. alalla erityisesti tarvitaan ja mitä oppiaineita painotetaan? Onko tytöllä mahdollista menestyä rakennusalalla?

Tiedän että moniin löytyy vastauksia netistä mutta olisi paljon mukavampi kuulla ihmisten omia kokemuksia ja mielipiteitä. Kiitos! (:

30

11021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rrrraksa

      Terve!

      Summamutikassa hakeminen ei kannata, mutta jos koet alan oikeaksi niin kannattaa ainakin kokeilla.

      Hyvinä puolina alalla on tietenkin se että jos tykkää tehdä käsin töitä, niin rakennusalalla niitä pitää ja pääsee tekemään. Palkkaus on mahdollisesti hyvä, tietenkään kaikki ei ikinä pääse pois palkkakuopasta tai työllisty haluamiinsa tehtäviin, mutta oikealla aktiivisuudella pääsee oikeaan hommaan ja siitä maksetaan kilpailukykyinen palkka.
      Huonoina puolina ehdottomasti se että työmailla on paljon likaa ja pölyä, ääntä ja tärinää.
      Tapahtuu paljon työtapaturmia ja työ rasittaa fyysisesti.

      Jatko-opinnot tapahtuu ammattikorkeakoulussa rakennusalan insinöörin tai rakennusmestarin koulutusohjelmien puitteissa joihin pääsee koulumenestyksen, pääsykokeiden ja työkokemuksen perusteella.

      Pelkällä rakennusalan perustutkinnollahan ei saa töitä, töihin palkataan aina ihminen ei paperia, joten työtehtävät, palkkaus ja töiden saanti on ehdottomasti kiinni henkilöstä.

      .. ja vielä viimeiseksi, tytöilläkin on mahdollista menestyä, vaikka sitä harvemmin näkee.
      Työn fyysisyys ja miesvaltaisuus saattaa aiheuttaa ongelmia monille naisille, mutta jos on valmis kokeilemaan niin sitten sen näkee, oikeat työkohteet ja sopiva päättäväisyys auttaa pitkälle.

      Siinä se sitten oli, ehkä vähän hajanaisia vastauksia, mutta jos auttoi edes vähän niin siinä on minun henk koht kokemuksia alalta ja opiskelusta :D

      • mBÖLLISm

        Pitää olla lyhyttukkainen, kiroileva ja tupakoiva nainen.


      • Anonyymi
        mBÖLLISm kirjoitti:

        Pitää olla lyhyttukkainen, kiroileva ja tupakoiva nainen.

        Miks rakennusalalla suositaan virolaisia rakentajia. Ovat ehkä halpoja mutta työnjälki on aivan sutta ja sekundaa. Minun kattoa korjattiin 6 krt virolaisten jäljiltä. Täman jälkeen en yhtään virolaista päästä töihin kotiini pysykööt virossa. Virolaiset firmat on kaikki huijareita. Ottakaa rakentajat järki käteen ei palkata virolaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miks rakennusalalla suositaan virolaisia rakentajia. Ovat ehkä halpoja mutta työnjälki on aivan sutta ja sekundaa. Minun kattoa korjattiin 6 krt virolaisten jäljiltä. Täman jälkeen en yhtään virolaista päästä töihin kotiini pysykööt virossa. Virolaiset firmat on kaikki huijareita. Ottakaa rakentajat järki käteen ei palkata virolaisia.

        On niitä suomalaistenkin sähläämisen takia menty kusemaan koko työmaa 🤣👍🏻 työnjohto pääroolissa


    • Raksamuija

      Heti särähti silmissä tuo " jospa hakisin rakennusalalle ystäväni kanssa "

      Ei tyttö hyvä. Farkut voit ostaa ystäväsi kanssa samanlaiset mutta tulevaisuutta ei määritellä sen mukaan mihin kaverit hakee. En suosittele hakemista johonkin vain koska kaveritki menee sinne. Heillä saattaa olla jo selvät suunnitelmat, mutta entä sinä?

      Olen itse käynyt lukion ja hyvä niin koska en tiennyt mitä haluan ja nyt opiskelen toista vuotta rakennusalaa ammattikorkakoulussa.

      Ja tytölle voi rakennusala olla vähän haastavaa, ja miesvaltaisella alalla voi olla syrjintää. Tiedän tapauksen jossa tytölle sanottiin että ei ole tarjottavissa töitä mutta tytön kaveri (poika) oli otettu töihin.
      Mutta ammattikoulussa opit paljon ja suosittelen sinne menemistä jos se sinusta on oikea vaihtoehto ja olet valmis kokeilemaan.

      Mutta kesken jätetyt koulut ovat aika iso miinus. Vasta kun olet ammatissa ja koulusta valmistunut huomaat millaista ala oikeasti on.


      Ja netin ammatinvalintatestejä suosittelen, tee sellainen ihan avoimin mielin ilman mitään ammattia päässäsi, ja vastaa sen perusteella miltä tuntuu ja millaista työtä haluattehdä tulevaisuudessa. Varaa testin tekoon aikaa ja rauhallinen paikka.

      Tämä on hyvä:

      http://www.mol.fi/avo/

    • 20+19

      Olen samaa mieltä. Olen muutenkin lukion kannalla, koska se antaa erittäin hyvät valmiudet kaikkeen elämässä eteenpäin. Lukion käynytkin voi olla käytännön ihminen, vaikka joillakin on erilainen kuva. Sivistys on omaisuutta, jota ei edes lama voi viedä pois. Ja mikäli lukiosta ei halua ammattikorkeaan tai yliopistoon jatkaa, joka olisi kyllä ihme, niin oppisopimuskoulutuksia löytyy myös. Ammatillisessa koulutuksessa ei mitään kovin erikoista opeteta, joten sen voisi käydä muutaman päivän kirjekurssina yhtä hyvin. Yleiset aineet ovat lähinnä ala-asteen kertausta.

      • rak.ins.

        Jep, vuosi lukiossa ei mene hukkaan koska sen saa hyväksiluettua ammattikoulussa, jos haluaa vaihtaa. Toisinpäin se ei onnistu. Itse tuli lukio käytyä aika huonolla menestyksellä aikoinaan, mutta pääsin kuitenkin ammattikorkeeseen rakennustekniikkaa lukemaan ja nyt jo sieltä valmistunut. Nyt mietin, että mitä alkaisin seuraavaksi opiskelemaan. Ammattihan minulla jo on, mutta itsensä kehittäminen on ihan suotavaa ja opiskelu elämää varten. Oman yrityksn perustaminen myös houkuttelee tulevaisuudessa ja nyt jo opiskelen siihen tarvittavia taitoja töiden ohella.


    • Vai sillälailla...

      Noniin siinä on tullut nyt kaikenlaista paskaa tekstiä

      Mistä nyt aloittais vaikka jatko-opinnoista EI OLE PAKKO JATKAA RAKSAA jos ei halua. Amiksen käytyä sulla on lähes kaikki ovet auki, vain jotkut yliopistot ei ota mm. jkl.n kauppatieteellinen, mutta esim. tekn.yliopistoon pääse.

      Raksa: Amiksen lapuista on se hyöty, että niillä pääsee kakkosryhmän palkkaan kiinni heti. Tuossa joku sano noista huonoista puolista, mutta ne on työmaa kohtaisia. Tapahtuu paljon työtapaturmia on aikalailla paska puhetta suurimmat tapaturmat ovat lähinnä et repii jossain ittensä (pieniä haavoja) tai näpit jää jonkn alle/väliin (sattuu perkeleesti mutta ei sen vakavampaa). Raksalla jos aikoo olla/menestyä niin se kannattaa ottaa tosissaan ite koulussa eli harjoittelupaikaksi kannattaa otta vaan ja ainoastaan isoja firmoja kuten Yit, Skanska, NCC, Luja-talo, Srv jne. Nämä firmat hallitsee rakennumarkkinoita näihin pääset suoraan töihin. Mutta jos et pääse mihinkään noista niin työllistyminen ei näytä hyvältä. Käytännössä voit unohtaa koko alan jos et valmistuttuasi saanut töitä harjottelupaikasta et tule saamaan muuta kun vuokrapaikkoja joilla ei vakituista työtä saa. Tiedän myös yhde alakattoNAISEN joka kävis vaikka missi kilpailuihin ja on hänkin pärjännyt hyvin (katossa käytetään yleensä kipsilevyä joka normaalisti painaa 25kg ja EK.na 40kg). Suosittelisin kuitekin pintakäsittely puolta on nykysin kääntymässä naisvaltaiseksi. Mutta ei raksa turha ala ole vaikken sitä kyllä kellekkään suosittelis. Taito ja tieto jonka saat niin voi olla hyötyä vaikka omassa talossa tulevaisuudessa.

      Edellinen lukiolainen kaveri ei taida tietää elämisestä mitään. Ensinnäkin amiksessa ei ole ala-aste tasoisia tehtäviä vaan ylä-aste tasoisia Amiksessa saa helpommin hyviä numeroita ja esim. AMK haku suosii amiksen käyneitä, mutta esim tekn. amkin pääsykoe teettää tiukka amikselle. Oppisopimus on toiminut ehkä joskus ennen 90 luvun lamaa, mut ei tänäpäivänä. Oppisopimus toimii sillein, että saat ensin työpaikan jostain johon sulla ei ole koulutusta joka taas kouluttaa alalle ELI KÄYTÄNNÖSSÄ TÄYSIN MAHDOTONTA.

      TERVEISIN -07 raksalta valmistunut ja suuntana tänä vuonna AMK

    • 20+19

      No täytyy tähän vielä vastata, että olen rakennusalalla töissä ja opiskelen samalla amk: ssa rakennusinsinööriksi. 3. vuosi menossa. Ja voin kertoa, että lukiosta on ollut hyötyä.

      • TYHYMÄH AMIS

        Ne mestarin/inssin työt ei anna ihan oikeeta kuvaa raksa-alasta...
        Ja amiksestako ei ole hyötyä? Siinä opettelette niitä kuvia ja menekin laskemista kun amis kaivaa nenää. Toinen fakta on se, et työllistyminen amispohjalta olevalla inssillä on parempi.


      • lukiosta amk:seen
        TYHYMÄH AMIS kirjoitti:

        Ne mestarin/inssin työt ei anna ihan oikeeta kuvaa raksa-alasta...
        Ja amiksestako ei ole hyötyä? Siinä opettelette niitä kuvia ja menekin laskemista kun amis kaivaa nenää. Toinen fakta on se, et työllistyminen amispohjalta olevalla inssillä on parempi.

        Hiukan sitten riippuu mihin aikoo työllistyä, työmaalle vai insinööritoimistoon. Ja muuten mitäpä luulet mitä se amis tekee ku lukiosta tullu pärjää matikassa ja fysiikassa.. ei mitään ku ei kerta osaa.


      • Anonyymi

        Ois kiva tietää missä nykyään vaikuttaa


    • ykselluvaa

      yli 20v työkokemus raksalata aloitin siivoojana
      sama palkka siivosi tai mestaroi siis 2011
      teknisen työnjohtajan koulutuksen kanssa
      raksalla nuorempan mestarina
      työntekijästä mestriksi
      niinku silloin 50v sitten

    • Perkeleensaatana

      Nykyaikana kouluissa ei opeteta ku tyhjän paskan jauhantaa millä ei oo mitään väliä omalla ajalla pitää ite työ opetella ammattilaisen opetuksella itse tehden silleen jää päähän miten tehään mitäkii. Meillä ei koulussa opittu muutaku että pikkukivet on pyöreitä, naulassa on kaks päätä, vasaralla vasaroidaan ja mersu on paras auto.... Menkää hyvät ihmiset edes oppisopimuksella älkääkä paskan höpötys koulun kautta

      • Jos.olet.jo.maisteri

        Tuo tuli minullekin mieleen, että jos olet jo maisteri, mene ihmeessä raksa-alan koulutukseen, niin saat oikeaa palkkaa ja työtä.

        Yksi kielenkääntäjä sanoi, että hänen lapsi oppi lukiossa jo vaikean ranskan kielen, mutta Englannissa työharjoittelussa tajusi, ettei saa sillä mitään järkevää palkkatyötä. Lapsi lähti yliopison kielikoulutusten sijaan hoitajaksi vai oliko peräti niin, että maisteri tutkinnon jälkeen kieliä luettuaan hoitajaksi. NÄin vain voi varmistaa palkan, muut ovat valtion hommia, eikä niissä ole jaossa liikaa työtä.

        Kaverini muutti pk-seudulle, haki myös valtion työtä eikä tajunnut, että vanhat ruotsinkielisten sukujen jälkeläiset pitävät valtion virkojaan paikallisten omina hommina, niitä ei jaeta tasa-vertaisille kilpailijoille, mutta ehkä kuvitellulle "vähemmän osaavalle kehitysmaalaiselle, mm. intialaiselle, afrikkalaiselle, joskus ennen venäläiselle, kun täällä ei ollut vielä afrikkalaisia, niitä on jäänteinä virastoissa armopaloilla svedu.nimisiltä suomalaisilta". Jos taas tulet töihin sisämaasta niin he alkavat syrjiä (=maalainen kieli, ei ole esiintymiskelpoinen elitti ja yläluokkainen taito sosishomiissa ja illanistujaisissa), koska pelkäävät, että tuo vie työpaikan, kun on nuorempi. Se kilpailua, vikoja haetaan ulosannista, käytöstavoista yms. tekoselityksistä.

        Käytännössä teoreettiset hommat voi hyödyntää paremmin vaikka ravintolan työntekijänä, hotellissa, liikeyrityksissä, sairaanhoidossa. Noihin ei pääse, ellei ole ammattikoulutusta, lukekaa siis tosiaan ammattillisia aloija, jotka vielä vetävät oikeasti. Tavaran myyntikään ei kohta vedä, kun ollaan vaan netissä vapaa-ajat.

        Sen sijaan huomasin tässä, miten hyvä palvelu on maaseututaajamissakin hyvin tehty lenkkipolku, jossa on illallakin valot. Näitä polkuja voisi mennä tekemään Intiaan ja Afrikan maihin,koska ne it-ihmiset tuntuvat tulevan palveluverkostomme vuoksi tänne, samoin afrikkalaiset.


      • Anonyymi

        Amisten taso on valitettavasti laskenut eikä se oo nuorten vika. Ainakin alueilla missä töitä riittää kannattaa ensin mennä vuokrafirmaan/"firmafirmaan"apuhommiin kesätöihin, jotta näkee oikeesti mitä työmaat ja raksa OIKEASTI on. Sit vasta lähtee sinne kouluun! Ennenkin tehtiin niin eli ennen mun syntymäni suunnitteluakaan. Vanha kisällimalli paras. On surullista, kun koulusta tulee hoomoilasia ja ei ne osaa mitään. Hyvä, kun osaa porakonetta käyttää tai erottaa toisistaan mitään välineitä. Ne oppii vaan käytännössä.


    • Anonyymi

      Rakennusala on paskaa ja raskasta

      • Anonyymi

        Ja paskasta


      • Anonyymi

        Joillekin parasta paskaa


    • Anonyymi

      Oma kokemus rakennusalasta on että vaikka itselle joku homma on selvä niin joku aloitteleva rakennusmestari sekottaa koko työn vituiksi omalla tietämättömyydellään jos tuodaan vääriä työkaluja/tarvikkeita. Ja sitten kun on vielä monta työnjohtajaa firmassa ja kaikki sanoo eri asioista että mene sinne ja toinen sanoo että älä mene niin onko tässä järkee.

      • Anonyymi

        Nuo mestarit on ihan täysiä firman narupellejä joita ei voi ihan tosissaan ottaa. Siellä ei ole muuta kuin aloittelevia koska ne on halvimpia. Ne sitten potkitaan pihalle kun saadaan joku vielä halvempi tilalle. Parempi kun niiden sanomiset menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

        Rakennusala on nykyään jakautunut kahden tahon haltuun. On lahkolaiset ja sitten rikollisjärjestöt. Itse pitäisin jälkimmäistä pienempänä pahana, mutta kummankaan palveluksessa et saa kunnollista elantoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo mestarit on ihan täysiä firman narupellejä joita ei voi ihan tosissaan ottaa. Siellä ei ole muuta kuin aloittelevia koska ne on halvimpia. Ne sitten potkitaan pihalle kun saadaan joku vielä halvempi tilalle. Parempi kun niiden sanomiset menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

        Rakennusala on nykyään jakautunut kahden tahon haltuun. On lahkolaiset ja sitten rikollisjärjestöt. Itse pitäisin jälkimmäistä pienempänä pahana, mutta kummankaan palveluksessa et saa kunnollista elantoa.

        Lahkolainen on sulle liiton mies. 😂 Se joka eduistaan välittää, kun muuten tallottas aivan maata vasten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo mestarit on ihan täysiä firman narupellejä joita ei voi ihan tosissaan ottaa. Siellä ei ole muuta kuin aloittelevia koska ne on halvimpia. Ne sitten potkitaan pihalle kun saadaan joku vielä halvempi tilalle. Parempi kun niiden sanomiset menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

        Rakennusala on nykyään jakautunut kahden tahon haltuun. On lahkolaiset ja sitten rikollisjärjestöt. Itse pitäisin jälkimmäistä pienempänä pahana, mutta kummankaan palveluksessa et saa kunnollista elantoa.

        Meinaaksää sitä yhtäkin firmaa jossa lestadiolaisia pilvin pimein samasta porukasta. Saman näkösiäki kaikki.. Tampereella vaikuttaa yks tämmönen. On kyllä muuten sit erikoista väkee osa näistä ukkeleista varsinkin. Naisenkipeys ja liika kieltäminen aiheuttaa vähän pakkomielteitä naisiin. Huhhu.

        Lessuilla on oma tapansa muutenkin valikoida ihmisiä jne. Hyvävelikerho. Kirjaimellisesti 🤣 mitä serkumpi jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lahkolainen on sulle liiton mies. 😂 Se joka eduistaan välittää, kun muuten tallottas aivan maata vasten.

        No ei se varmaan sitä meinannut. Kai


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei se varmaan sitä meinannut. Kai

        Voi se sitäkin meinata. On näitäkin jääriä jotka inhoo kaikkia ja varmaan omaa naamaansakin. Niille liitto on turha kun ovat niin ammattimiestä niin ammattimiestä että. Eivät vaan tajua miksi nuoret ja kokemattomammat välittää liiton jutuista ja pitää kiinni palkoista ja eduista.
        Kai se jonkin sortin leuhkuutta ja tyhmyyttä on olla liittovastainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi se sitäkin meinata. On näitäkin jääriä jotka inhoo kaikkia ja varmaan omaa naamaansakin. Niille liitto on turha kun ovat niin ammattimiestä niin ammattimiestä että. Eivät vaan tajua miksi nuoret ja kokemattomammat välittää liiton jutuista ja pitää kiinni palkoista ja eduista.
        Kai se jonkin sortin leuhkuutta ja tyhmyyttä on olla liittovastainen.

        Ja siis suurin osa välittää muutenkin omista eduistaan mutta ne jotka tienaa yli tessin niin eipä niitä kiinnosta kuin öykätä ja pitää turhana. Kun ei osata asettua muiden asemaan. Omaan kaikkivoipaisuuteen vaan.


    • Anonyymi

      No näin vuonna 2023 voi todeta että jos haluaa varmasti olevan töitä niin ei nyt juuri kannata alalle tulla.
      Itse olosuhteiden pakosta muutamaksi vuodeksi jäin. Palkka näin naisnäkökulmasta on ollut ihan okei päivätyöksi mikä itseltäni ei ole vaatinut mitään koulutusta. Eli aputyöt ja raksasiivous.
      Hyvät puolet on, et saa aivottomana painaa menemään ja tehdä itsenäisesti hommaa.
      Huonot puolet kiire, kiire, kiire. Sekään ei haittaa. Eniten haittaa työn epäterveellisyys. ELI SYÖPÄVAARALLINEN PÖLY joka voi vaikuttaa ihan perimään saakka.

      Ikäni urheillut, et kyllä siel askeleita saa mittariin ja voimaa saa käyttää.

      Parhaimmillaan löytää elämäänsä ystäviä ja hyviä kavereita. (kuten missä tahansa työpaikassa.)

      Miesten kans on ihan ok tehdä töitä.

      Pahimmassa tapauksessa joudut kiusaamisen uhriksi. Voi mitä kaikkee oiskin kerrottavana 😂 Enpä viitti tulla tunnistetuks.

      Raksalle mahtuu kirjavaa porukkaa. On tavan opiskelijoita eri aloilta, niitä jotka ei muuta hommaa saanu kuten meikä vuonna 2020, kouluttamattomia, koulutettuja, alanvaihtajia jne.
      Jotka ei muualle pääse jne.

      Yks miinus naisena on ehkä ennakkoluulot. Itse tosiaan oon fyysisesti vahva, mutta en juuri tällä hetkellä oo siinä kunnossa mitä joskus oon ollut. Päällisin puolin. Miehillä on outo käsitys että laihat on hyväkuntoisia ja terveitä ja muut ei jaksa mitään. 😂 Jonkun silmään mäkään en varmaan oo jaksanu. (nyt kyll vähän laihtunu)
      Mut mies on aina vahva ja jaksaa vaikka ois millanen tantero vaan.
      Mut kai tää on sitä yleistämistä muutenkin ja ihmisen luonto on sellainen ettei se toisten taustoja kysele vaan katsoo siinä hetkessä.
      Näitäkin on tullut vastaan. Jaksan paremmin kuin jotkut miehet jaksaa. Ja sitähän ne ei kestä kuulla. 👍🏻

      Nyt lähden opiskelee korkean tutkinnon alalle jossa riittää varmasti töitä eikä tarvi elää lomautusuhassa tai vuokratyöläisen epävarmuudessa. Riitti mulla kyllä töitä jatkuvasti sen aikaan kun kärvistelin pölyssä ja hiessä.

      Oli paljon ihaniakin hetkiä. Mut eteenpäin mentävä. Eipä se nyt unelmien ammatti ollutkaan. Muutaman vuoden väliaika. Onneksi en lähtenytkään alalle opiskelemaan. Ylpeys ammattia kohtaan varisi pikkuhiljaa, kun näin miten huonolla rakennustavalla tehdään.

      Kaikille sopii eri ammatit ja omat vahvuudet kullakin. Miksi tehdä jotain mistä tulee vaan paha mieli, kun voi tehdä itselle jotain merkityksellistä?

      Monelle tuo on juuri se ala ja hyvistä syistä! Koska työtehtäviä on laajasti, mutta ei kaikki voi olla sähkäreitä, putkareita tai kittareita.

      Peace

      • Anonyymi

        Ja joo jos korkeaa tutkintoa havittelee niin löytyy alalta niitäkin.


      • Anonyymi

        Ja lisäyksenä, että en mä tuota kiusaamisasiaa tarkoittanut niin kirjaimellisesti, mutta kaikkea nähty. Mä en välitä hölmöjen touhusta. Kertoo tietynlaisesta vajavaisuudesta. Jos joku kiusaa ja mollaa tosissaan niin kertoo siitä itsestään eniten. En jaksa ollenkaan myöskään juoruavia miehiä joilla on tylsä elämä eikä saa pildee ikänä. Ne on naisista yleensä pakkomielteisiä ja keksii ties mitä hölynpöly juttuja.
        On muakin ärsyttänyt raksalla vaikka sun mikä asia.
        Mikään ei toimi ja onnistu ja mitään ei pääse tekemään ja on aikataulut ja ei oo välineitä ja jos on niin ne on rikki. Urakoitsijat vittuilee toisilleen jne.

        Silti päivääkään en vaihtas. Näitä kokemuksia ei voi korvata mikään. Sitä on oppinut ja paljon.


    • Anonyymi

      Piti nostaa taas. Nyt kun ollaan pahassa jamassa raksalla niin varottelen vaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe