Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Opas São Miguelille aikoville

Olen tänään julkaissut kotisivuillani 1. painoksen kirjoittamastani nettioppaasta "Matkaopas São Miguelille aikoville". Oppaassa käsitellään niitä käytännön asioita, joiden olen huomannut kiinnostavan suomalaisia matkailijoita niiden viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana, joina olen tätä palstaa täältä Ponta Delgadasta São Miguelin saarelta päivittäin seurannut. Monia oppaan aihepiirin teemoja on käsitelty nettisivuillani laajemmin, etenkin osastossa Minun Azorini/Azorit/FAQ, (usein kysyttyjä kysymyksiä). Nyt laatimassani oppaassa asiat on koottu yhteen dokumenttiin. Aiheista jotkut ovat uusia ja joidenkin käsittelyä on laajennettu ja päivitetty. Oppaassa on linkkejä suoraan palvelujen tarjoajien verkkosivuille samoin kuin puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita yhteydenottoa varten.

Matkaoppaan "Matkaopas São Miguelille aikoville" kirjoittamiselle antoi sysäyksen tällä palstalla äskettäin virinnyt keskustelu suomenkielisen matkaoppaan puuttumisesta. En voi tietää, vastaako kirjoitelmani viestiketjussa ilmaistua tarvetta, mutta toivon, että siitä on hyötyä yhtä hyvin niin Azoreille matkaa suunnitteleville kuin matkan tänne jo ostaneillekin. Olen pyrkinyt pitämään lennokkaiden kuvaavien adjektiivien määrän minimissään, sillä minä en myy mitään, vaan pyrin informoimaan ja auttamaan jokaista Azoreista kiinnostunutta ihmistä.

Opas löytyy kotisivuiltani kohdasta Minun Azorini/Azorit/Matkaopas Azoreille aikoville I ja II. Teknisistä syistä opas julkaistaan kahdessa osassa. Opas on tulostettavissa yhtenäisenä Word-versiona sivustoni Kuvagalleriasta luokituksen "Matkaoppaita" kohdalta. Kotisivuilleni pääsee tältä palstalta näpäyttämällä nimimerkkiäni "Masseur", jonka jälkeen avautuvalta sivulta näpäytetään sivun vasemmassa laidassa olevasta valikosta kohtaa "Omat tiedot".

Oppaassa käsitellään mm. seuraavia teemoja:

Azorit lomakohteena, milloin Azoreille?, yleistietoa Azoreiden saariryhmästä, São Miguelista ja Ponta Delgadasta, sää, luonnonnähtävyyksiä, Azoreilla tekemistä?, liikuntamahdollisuudet Ponta Delgadassa, puistoja ja lasten leikkipuistoja Ponta Delgadassa, uimarannat São Miguelilla, lämpimät mineraalivesialtaat, suurimmat kesäjuhlat, museot, taidenäyttelyt, kirkot, liikkuminen São Miguelille (mm. bussien aikataulut ja englantia puhuvien taksinkuljettajien yhteystietoja), auton- ja muiden ajoneuvojen vuokraus, tiet, etäisyydet ja liikenne, hintataso, maksukortit ja rahannosto automaateista, ostosmahdollisuudet, kauppojen aukiolot, tuliaiset, ruoka ja ravintolat vinkkeineen, tavallisimmat ravintolaruoat, kalat, kahvilat, terassit, kasvisruoka- ja muut erikoisruokavaliot, lastenruoat, juomat (kahvi, tee, viinit, liköörit, viinat), yöelämä, baarit, jalkapallojoukkueet, langaton Internet, ulkomaiset lehdet, televisiokanavat, äkillisten sairauksien hoito, yleisimmät kukkivat kasvit kukkimisaikoineen.

Joistakin aiheista tässä 26-sivuisessa opuksessa ollut pakko kertoa suppeasti ja joitakin olen tarkoituksella tai epähuomiossa sivuuttanut kokonaan. Vastaan kaikiin minulle esitettyihin kysymyksiin ja avustuspyyntöihin kykyni mukaan joko tällä palstalla tai omasta sähköpostistani, jonka osoite on oppaassa.

Lämpimästi tervetuloa São Miguelille!

14

1562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Love Azores

      Hei,
      Kiitoksia upeasta tietopaketista! Olet jo vuosia tehnyt aivan loistavaa PR-työtä Azorien matkailun hyväksi, käyttäen siihen omaa aikaasi palkatta, joten sinulle tulisi kyllä myöntää vähintäänkin kunniakonsulin titteli! Suomalaiset matkanjärjestäjät toivottavasti tajuavat, miten arvokasta työtä teet heidän puolestaan.

      Tätä suomi24 osiota on todella ilo lukea antamiesi perusteellisten asiantuntevien vastausten takia. Parin vuoden ajan olen palstaa säännöllisesti silmäillyt ja täytyy nostaa hattua sille, kuinka jaksat aina vaan kärsivällisesti vastailla kymmeniä kertoja kysyttyihin samoihin asioihin tai tarvittaessa otat selvää, jos joku uusi asia on tullut eteen. Kiitos :))

    • tästä eteenpäin

      Hyvä, paljon tuli asiaa ja ainakin ravintolapuoleen tuli uutta tietoa.
      Automatkailijan/kiertelijän kannalta listattavaa olisi paljon, palataan aiheeseen joskus reissun jälkeen.
      Etsiskelin netistä tietoa oppaassa mainitusta vesivoimalamuseosta, huonolla menestyksellä.

      Nettihakujen kanssa on perusongelma, kun "turismi" valinnan takaakaan ei usein ole valittavissa englantia nettisivujen kieleksi ja toinen on kun samannimisiä paikkoja on useissa paikoissa niin Azoreilla, Madeirallakin ja Manner Portugalissa sekä usein myös Etelä-Amerikassa.

      • Kyseinen museo on varsin tuntematon. En ole itsekään siellä käynyt vaan aina mennyt ohi. Museo sijaitsee Água d'Altossa, joka on Vila Franca do Campon ensimmäinen taajama kuljettaessa Ponta Delgadasta itäänpäin Agua de Paun jälkeen. Museo on tien vasemmalla puolella ja siitä kertoo viitta. Muistelisin, että viitta olisi lähellä Bahia Palace hotellia, joka on tien oikealla eli meren puolella.

        Museu Hidroeléctrico on Azorien ensimmäinen vesivoimalaitos, jonka tuottama sähkö valaisi Vila Franca do Campon keskustaa v. 1900. Pian tämän jälkeen laitoksen rakentaja, insinööri José Cordeiro, aloitti sähköntuotannon Ponta Delgadassa, jonka sähköiset katuvalot syttyivät v. 1903. Ponta Delgadassa José Cordeirosta kertoo jälkipolville hänen kunniakseen nimetty katu ja patsas hieman hotelli Marina Atlânticosta itään. José Cordeiron nimeä kantava säätiö jakaa vuosittain stipendejä lahjakkaille yliopisto-opiskelijoille.

        Vesivoimalaitos sijaitsee Ribeira da Praia nimisen joen rannalla. Joki, joka on pikemminkin syvässä uomassa kulkeva puro, laskee mereen samalla kohdin. Tien oikealla puolella on yksi São Miguelin suosituimmista uimaranoista, Praia Agua d'Alto ja sen jatke, pienempi uimaranta Prainha. Alueella on parhaillaan meneillään tietöitä, jotka hidastavat liikennettä. Käytössä on vain yksi kaista ja liikennettä ohjataan valoilla. Liikenettä hidastaa vielä lähistöllä meneillään olevan ohikulkutien rakentaminen, minkä vuoksi alueella liikkuu isoja kuorma-autoja.

        Azoreita koskevia hakuja tehtäessä on syytä lisätä hakusanoihin Azores tai Açores tai Acores, sillä esim. São Miguel nimisiä paikkoja on Brasiliassa. Madeiralla on Ponta Delgada niminen paikka.

        Haluaisin rauhoitella kaikkia autoilijoita. Lehtitietojen mukaan koko Azorien tieverkoston pituus on noin 1500 km, josta São Miguelilla on todennäköisesti noin 70 % eli runsaat 1 000 km. Määrä on varsin vaatimaton niin kuin ovat São Miguelin mitatkin, pituus 65 km, leveys 15 km.

        Osoittaa luonnollisesti kiitettävää aktiviisuutta tutustua tiestöön ennen matkaa, mutta se ei ole keskiverto autoilija välttämätöntä, sillä tiet ja paikat löytyvät ilman kovin suuria vaikeuksia, mittakaava kun on niin kovin pieni. Maasto ei luonnollisestikaan ole yhtä tasaista kuin Suomessa, mutta mitenkään merkittääviä vaikeuksia sen ei pitäisi tuottaa.

        Viisainta on lähteä ajamaan ja katsoa mitään vastaan tulee, kaikkihan on kuitenkin uutta. Eksymisen mahdollisuudet ja seuraukset ovat suhteellisen pienet ja tarvittaessa saa tien päällä apua asukkailta. Autoa vuokratessanne saatte kartan ja vuokraajan edustaja vastannee mielellään vuokraajalla juuri sillä hetkellä mielessä oleviin kysymyksiin. Neuvoja saanette myös matkanjärjestäjän oppailta ja minuun voi aina ottaa yhteyttä São Miguelilla.


    • voi harmi

      Mielelläni lukisin oppaasi, mutta pariin päivään kotisivuillesi ei ole päässyt.

    • Harmin paikka. Minulla ei ole tietoa, mistä ongelma voisi johtua, sillä kuulen siitä nyt ensi kertaa. Kävijämäärä sivuillani on ollut viime päivinä normaalia luokkaa. Itselläni toimivat sekä sivujeni suora osoite että Suomi24:n linkki, eli näpäytttämällä masseur/omat tiedot/kotisivujen osoite.

      Kerro, jos ei ongelma korjaannu, niin katsotaan, mitä tehdään.

    • ja uudelleen

      Minulla ainakin tuo kotisivusi toimi äsken.
      Em. vesivoimalamuseossa tuli piipahdettua, opastekilpi maantieltä PDn suunnasta on selkeä, eikä ko. tiellä ole vaihtoehtoja museolle mennessä.
      (monessa muussa paikkaa opastus loppui kesken sen ensimmäisen kunnollisen viitan jälkeen...).
      Sen sijaan itse museolla ei ole oikein mitään merkintöjä, paikan hoitaja päärryytti juuri lavamopolla paikalle, kun aloimme ihmettelemään asiaa (vähän matkan päässä olisi äreän oloinen karjakoira halunnut tehdä tuttavavuutta...).
      Paikka ei ole erityisen hyvä, mutta oli ilmainen ja hoitaja ei osannut englantia, mutta jos on aikaa ja kiinnostaa, niin 1/2h visiitti voi kannattaa.
      Käytössä olevaa vesivoimalaa (ja kanoja, kukkoja, lehmä...) voi katsella tien reunasta Ribeira Quenten tien tunnelin pielestä ja jos uskaltaa, niin käydä katsomassa tunnelien väliin jäävää pientä vesiputousta.

    • voi harmi

      Kotikoneelta toimii. Työpaikan proxy kiukutteli. Aivan mielettömät sivut olet tehnyt, vaikka ehdin vain hetken tutustua. Taitaa mennä tänään aika myöhään opastasi lukiessa.

      Suurkiitos sinulle

    • kaksi viikkoa vielä?

      Laitatko ihan linkin oppaaseesi, selasin sivujasi mutten löytänyt?
      Kiittäen jo etukäteen ;)

    • Minulla on aikaisempi kokemus siitä, että Suomi 24 poisti viestini, kun siinä oli suora linkki kotisivuilleni. Valitse kotisivuillani yläpalkista Minun Azorini/Azorit/Matkaopas São Miguelille aikoville I ja II.

      • kaksi viikkoa vielä

        Kiitos, nyt löytyi.
        Se Azorit oli niin pienellä siellä etten ensin huomannut ;)
        Tulemme saarelle kahden viikon päästä ja mielellämme tapaisimme sinutkin, mutta laitan postia tuonne yksityisviestiisi ;)))


    • Lämpimästi tervetuloa, myös tapaamaan.

    • Maria Luiza

      Hei. Jostain syystä en löydä opastasi. Olen nyt 3. lokakuuta) toista kertaa tulossa Sao Miquelille kastumaan ja palelemaan ja tarkistanut mikä on muuttunut neljässä vuodessa. Siksi olisin lukaissut oppaasi läpi.

      • En mene sanomaan, miten muutokset ilmenevät oppaastani. Suurin muutos Ponta Delgadassa on todennäköisesti Portas do Marin satamakeskus, joka neljä vuotta sitten oli rakenteilla. Rantaviivan näkymiä keskustan kohdalla on muuttanut sille noussut hotelli ja kauppakeskus, joiden molempien rakentaminen on ollut jo pitkään keskeytyksissä.

        Matkailjoiden määrä ei ole lisääntynyt, joten siltä osin voitte olla ihan huoleti. Pääasialliset nähtävyydet ovat ennallaan, Kokonaiskuvaa pilaa Furnasin kraatterijärven veden laadun huonontuminen voimakkaan cyanobakteerikannan ja leväkasvun vuoksi, joihin on ollut syynä poikkeuksellisen lämmin, kuiva ja vähätuulinenkesä.

        Furnasin kraatterijärven veden laadun parantamiseksi on tehty toimenpiteitä jo vuosia, mutta niiden vaikutus on kovin hidasta.


    • Matkaopas São Miguelille aikoville on luettavissa kotisivuillani osastossa Minun Azorini/Azorit, Matkaopas São Miguelille aikoville I ja II. Osastossa kerrotaan myös, mistä oppaan voi tulostaa. Kotisivuni löytyvät näpäyttämällä nimimerkkiäni Masseur ja valitsemalla sen jälkeen avautuvan sivuston vasemmassa laidassa sijaitsevasta valikosta Omat tiedot, joka näyttää kotosivuni osoitteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2077
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1788
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1413
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1338
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe