Dachaun sadisti-lääkärin eräs potilas

DachaunEntinenVanki

Jatkoa Hämeenlinnan vankilan ns. lääkärin erään potilaan tarina. Eräs noin kuusikymppinen nainen hakeutui ns. psykiatrin vastaanotolle, koska hänelle alki tulla takautumia erittäin traumaattisista muistoista lapsuudesta. Muistoja oli paljon, mutta eräs rankimmista oli sellainen, että lapsena jossain 6 tai 7 vuotiaana hän oli äitinsä kanssa joutunut puhdistamaan, silloin jo kesäasuntona olevan tilan kaivoa. Kaivo piti puhdistaa, koska pohjalle kerääntyi ruostetta. Tyttö tietenkin, pieni kun oli, laskettiin kaivoon. Puhdistuksen loputtua äiti unohtikin lapsen kaivoon ja sulki kannen. Lasta etsittiin pitkään, siis mukamaste. Nainen ei kykene muistamaan kuinka kauan hän joutui kaivossa olemaan, mutta muistelee, että varmaan päiviä. Kaivoon tietysti virtasi vettä. Tytön reidet paleltuivat jääkylmästä vedestä ja hänen varpaansa menivät pos paikoiltaan hänen yrittäessään saada tukea kaivonrenkaista. Tyttö pelastui siten, että noin puolen kilometrin päässä asuva maatilan emäntä kuuli vaimeat avunhuudot ja älysi jostain syystä katsoa kaivoon. Kylällä alettiin sitten puhumaan, että tyttö oli itse pudonnut kaivoon. No yli 50 vuoden päästä, kun tuo muisto palasi elävänä oli selvää, että eihän kysymyksessä ollut putoaminen vaan tahallinen teko. Olihan kaivon kansikin laitettu hyvin kiinni. Sadistinen lääkäri tämän kuulessaan, huomautti naiselle "Olette olleet jo lapsena hyvin vaikea tapaus". Jaha tehän saattekin kuntoutustukea, mielestäni saatte sitä turhaan. Nainen oli ollut masennuksen takia yli 9 vuotta sairaseläkkeellä. Lääkäri lopetti sen seinään ja niin nainen sai lääkettä haavoihinsa. Menetti tietysti asuntonsa, koska menetti eläkkeensä. Menetti kaiken omaisuutensa, joka oli noin 70 000. Päästyään pois Dachausta hänellä ei ole asuntoa muutakuin veneenalunen. Sadisti-lääkäri ja hänen esimiesasemassa oleva salarakkaansa pitivät huolen myös siitä, että naisen kaikki asiat ikäänkuin tyssäsivät. Hän menetti oikeutensa tavata perhettään aivan mitättömän syyn takia. Hän joutui asumaan ns. Guantamo-osastolla noin puolitoista vuotta. Yleensä siellä ollaan korkeintaan 2 viikkoa. Osastoa sanotaan hienosti tulo-osastoksi. Kaiken lisäksi Sadisti-lääkäri heitti naisen ns. Rundiin, tarkoittaa juoppoputkaakin karunpaa punkkeria, joka tietysti on sementtiä, jotta nainen saisi kohdata pelkonsa. Kyllä hoito on tehnyt tehtävänsä naiselle, voitte kuvitella. Onneksi naisen lapset hoitavat äitiään, muutoin ei taitais toivoa olla. Dachaun voimakaksikon ansiosta nainen ei ole saanut sosiaalihuollosta edes lääkkeitä, ei latin latia. Kertomus on totta ja kaikkein likaisimmat yksityiskohdat jätin pois. Ihmetelkää, mitä Suomessa voi tapahtua! Siinä meillä hyvinvointivaltio.

3

545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • persoonallisuushaicc

      lääkärin takaraivoon saattaa jäädä esikuvallisena vaateena myös se, että Hippokrates korotettiin jo uransa puolessa välissä jumalien joukkoon ja hänelle perustettiin yli 300 aesklepionia ympäri silloista maailmaa. Olavi Louheranta pyytää muistamaan, että aesklepioneihin otettiin vain potilaita, jotka taatusti paranivat.Lääkäreillä on tarve kuulua yhteisöön yleensä ikäryhmäinitiaatioiden kautta, toogajuhlista vapaamuurareihin. Kun puolisokin usein löytyy lääkäriyhteisöstä, lääkäriys nimittää ihmistä suurelta osin. Mitä suurempi osa persoonaa on lääkäriyttä, sen haavoittuvampi persoona on. Olavi Louheranta sanoo miettineensä antropologisesti, voisiko lääkärin jopa itsemurhariskiin johtavaa altruismia verrata uskonnollisissa yhteisöissä tapahtuviin itsemurhiin?

    • jhuuu

      Viime päivinä on kannettu huolta siitä, että valelääkärit pilaavat oikeiden lääkärien maineen. Lääkärien verkkopäiväkirjoja lukiessa alkaa pelottaa, että me teemme sen ihan itse. Kunnolliset työolosuhteet, joissa lääkäri voi toimia etiikkansa mukaisesti, parantavat jaksamista ja työn laatua. Samansuuntaisesti toimisi opiskelijavalinta, joka testaisi työssä tarvittavia asenteita: halua auttaa ihmisiä ja toimia yhteisön hyväksi.
      Päivi Hietanen
      lääketieteellinen päätoimittaja Pääkirjoitus Lääkärilehdestä 50-52/2011 (16.12.2011).

    • Anonyymi

      Noita silloisia natsilääkäreitä ja on joitakin vieläkin. Tri Arstila sanoi aikoinaan, että juoskaa karkuun nykypäivän lääkäreitä ovat kokemattomia ja ammattitaidoissaan on puutteita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9739
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      400
      4180
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      89
      2897
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2835
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2614
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      206
      2601
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1823
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      69
      1657
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1600
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1413
    Aihe