Verikoe

h45tj356

Verikoe tuosta kyynärtaipeesta, sattuuko? Yhtä paljon kuin hyttysenpisto?

Entä kun on menossa leikkaukseen ja nukutuspiikki laitetaan kämmenselkään?

Kertokaa nopeesti!

30

6520

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      eepä ne oikee satu.

      • tyegwqgjm

        Kun sinut nukutetaan ja se piikki laitetaan siihen kämmenselkään, niin ei se minun mielestäni sattunut paljoa tai melkein yhtään. Ja tosta verikokeesta niin kyllä se minulla ainakin vähän sattui kun tosta kyynärtaipeesta se otettiin. Mutta etköhän sinä hengissä pysy, molemmissa tunnet vain pienen pistoksen ei sen pahempaa :)


      • :kaikkikokemuksella:
        tyegwqgjm kirjoitti:

        Kun sinut nukutetaan ja se piikki laitetaan siihen kämmenselkään, niin ei se minun mielestäni sattunut paljoa tai melkein yhtään. Ja tosta verikokeesta niin kyllä se minulla ainakin vähän sattui kun tosta kyynärtaipeesta se otettiin. Mutta etköhän sinä hengissä pysy, molemmissa tunnet vain pienen pistoksen ei sen pahempaa :)

        Kannattaa tehä silleen ettet kato siihen pistokohtaan. Käännät pään toiseen suuntaan, ni ei ainakaan tuu huono olo kun näkee verta ja muutenki se ei satu niin paljon kun ei näe sitä! Mulla toimii aina.


    • Olin piikkikammoinen

      No kyl verikoe sattuu enemmän kun rokotus, mut suosittelen että meet sinne aikasemmin ja pyydät kyynärtaipeeseen emlan. Sitten se ei satu. Sen takii kannattaa varata aikaa, et se emla ehtii kunnol vaikuttaa.
      Mulla on ollu piikkikammo, tai itseasiassa pääsin siitä viimevuonna eroon. En tarvinnu kun yhden onnistuneen kerran. Menin paikan päälle mahdollisimman itsevarmalla asenteella, ja rauhoittelin itseäni mielessäni. Yritin pysyä mahdollisimman rauhallisena ja tyynenä. Piston aikana katselin seinällä olevia julisteita, ja kestin kivun, jota kesti ehkä 3 sekunnin ajan :) . Sitten kiittelin ja kehuin itseäni mielessäni, ja olin tyytyväinen, ettei mulle tullut mitään hirevää paniikkia. Sen jälkeen mua ei piikit ole hirveästi pelottanu. :D Onnee vaan!

      • JK

        Itse olen piikkikammoinen. Aina jos nään jotain pistettävän piikillä mua alkaa heikottaa :). Mutta jos nään piikin ilman pistettävää, niin ei ala heikottaa. Tai jos nään ompeluneulan niin ei sillonkaan. Se on jotenkin nuo sairaalan piikit/rokotukset.


      • outooutoouto

        ...mua taas sattuu ENEMMÄN jos otan ton emla puudutuksen xD kerran otin, en oo sen jälkeen enää halunnu sitä, pärjään ilmankin :)


      • neiti bioanalyytikko

        hmm... jos sitä pistoa pelkää (joka muuten nipistää vaan vähän, enemmän tietenkin kuin hyttysenpisto, mut vähemmän ku vaikka ku joku nipistää sua :D) älä ihmeessä ota emlaa! se on pääasiassa tarkotettu vaan pienille lapsille, koska siinä on pieni ongelma. se nimittäin supistaa pintaverisuonia, jolloin suonia ei löydy niin helposti ja voi olla että sinua jouduttaisiin pistämään monta kertaa tämän vuoksi.

        jos siinä näytteenotossa jokin pelottaa niin mieti, ettei siinä voi tapahtua mitään kohtalokasta tai pysyvää vaivaa. mustelman voit saada ja huonolla tuurilla voi norhaista hermoa, mutta kun kerrot kivusta näytteenottajalle, hän ottaa neulan pois ja yrittää uudestaan :)

        oho.. eipä välttämättä tullut rohkaiseva teksti, mutta sitä sen oli tarkoitus olla :D


    • UsedToDealWithNeedle

      ainakaan mua, mut sehän on ihan henkilökohtasta, luulisin :) mut mulla se on varmaan se että oon pienestä pitäen tottunut verikokeisiin (käyn monesti vuodessa, nyt useasti, joka toinen viikko) mutta joo se on ku joku nipistäis, hyttysenpisto etc. ei kauheeta :D nii ja toi nukutuspiikkikään ei satu sen enempää, mutten miks et ota maski- nukutusta?

    • Pelokas

      Sattuuko se verikoe x.x ? Ite oon 15v ja pitäis mennä ottaa 3 vk sisään ja ei ole koskaan ennen otettu,jännittää aika paljon...

      • 13w

        ei se satu (: mulla on otettu jtn 15 kertaa yheksänvuotiaasta alkae (: ku ei vaa tuijota siihi pistokohtaa ja sit vaa aattelet et hyttyne pistää =D ja sit kans auttaa jos on joku ei niin helläkäsinen tuttu nii puristat sen kättä nii kovaa et et ees tajuu sitä neulaa (:


    • 3434dadas

      Yleensä ei satu, mutta hoitsu voi tyriä senkin kunnolla.
      Äidilläni on verikoetta annettaessa neula mennyt huti ja osunut hermoon. Hänellä on ollut siitä lähtien melkein 20 vuotta pikkurilli ja nimetön melkein kokonaan tunnottomia, vaikka lääkärit olivat sitä mieltä että menee itsestään ohi.

    • Kaijaaa

      Itseltäni otettiin ei sattunu yhtään kun kestää vaan vähän aikaa sen pienen piston:)

    • Mua pelotti verikoe aivan suunnattomasti, joten mulle laitettiin puudutus. (: Se alkaa vaikuttaa puolessa tunnissa. Vaikutti hyvin, en tuntenut mitään :D

      • Pistelty

        Puudutus verikokeeseen?! Oliko sitten semmosta geeliä, sillä en kyllä näe puudutuspiikissä mitään pointtia kun puudutuspiikki sattuu paljon enemmän kuin verikoe.

        Itse "tykkään" verikokeista, hyvä niin, sen verran usein olen käynyt. Ne on tosi mielenkiintosia ja tykkään kattella kaikkia niitä laitteita ja tietenkin itse toimenpidettä. Osaisin varmaan kaikkien näiden kertojen jälkeen tehdä itsekin. Tosin kerran otettiin kuus putelia verta ja kun ne viimiset tipat ei meinannu tulla sitten millään ni fiilikset oli vähän huterat.

        No tässä kuussa seuraavan kerran, onneksi vain yksi koe.

        Noon ja vaikka alotuksesta on aikaa, niin alottaja kyseli tuosta leikkauskanyylistä. Sen laittaminen ei juuri satu, sillä ennen leikkausta saa sen verran tuhdit lääkket. Itse olen joka kerta ollut nukutuksessa, eikä sen jälkeen muista juuri mitään leikkausta edeltävistä tapahtumista. Eipä siis juuri tuo tunnu, eikä jälkikäteen varmaan muistaisikaan. Kerran ne ryökäleet piti mut kiireisenä kertomassa kaikkee sekavaa mun harrastuksista ja kaikesta, etten edes huomannut koko kanyyliä ennen kuin rupes näkö hämärtymään. Eipä siinä sitten ehtinyt kunnolla protestoida kun taju meni sekunneissa.


    • Kaijaaa

      mulla on vaan sekä pelko että pyörtyykö

      • Kdd

        Oon 9 vuotiAS ja mun pitää käudä noin 40krt vuodessa verikokeissa sen piston keståå ei tarvi mitåån paska emlaa. Kyllä sen keståå.


    • #7(%hkaisfakuchkaUch

      Verikokeesta: Se kipu riippuu ihan siitä miten osaava tää verikokeen ottaja on. Itse nousun käymään usein verikokeissa joskus ei satu yhtään joskus sattuu tosi paljon, pelkään verikokeita mutta se kestää niin naurettavan vähän aikaa, ku se neula menee ihon läpi ja sitten kipu loppuu ku se ottaa neulan pois ja alkaa painamaan jollain vanulapulla sitä pisto kohtaa. Älä pelkää!

    • KahviHirmu222

      Vaikka tämä onkin vanha keskustelu, mutta jos joku nyt on lähiaikoina menossa verikokeisiin niin ei kannata pelätä, että sattuuko se vai ei? Itseltäni otettiin 5 pulloa sitä verta joka ei tuntunut missään. Tunnet kyllä, kun se neula menee ihon läpi mutta sen "kivun" kestää helposti. Verikoe ei siis satu paljon paskaakaan Suomeksi sanottuna!

      • valitsen.nimimerkin

        Tuttu lab.hoitaja sanoo aina potilaille että saa kiroilla jos haluaa. Siinä sivussa ehtiikin jo tökätä neulan suoneen.


    • Anonyymi

      Mua pelottaa ja mulla on hirvee piikki kammo ja pelkään jopa eokotusta ja oon vasta 11 kohta 12 mutta silti

    • Anonyymi

      Kannattaa aina sanoa lab.hoitsulle että pelottaa. Pelko on usein pahempi kuin pistos, mut esimerkiksi mä pyörryin kerran 12-vuotiaana verikokeessa, se mainittiin sit potilaskertomuksessa (vai mikä se on) ja siitä asti mä olen aina saanut olla selälläni kun pistetään ja levätä sit pari minuuttia. Yksi hyvä keino on ottaa pari Marianne-karkkia taskuun ja sit heti kokeen jälkeen antaa niitten sulaa suussa ja ottaa vielä pieni lasillinen vettä. Sillä (kai) saa verensokerin äkkiä nousemaan niin että jotenkin piristyy ja jännitys laukeaa.

    • Anonyymi

      Verikoe kyynärtaioeesta ei satu, ainakaan paljoa joten älä huoli :)

    • Anonyymi

      So jos sä meet nukutukseen nii se ei ainakaan mulla sattunut koska nukahin heti

    • Anonyymi

      Mua pelottaa ihn hirveesti kun multa otetaan huomenna verikoe, oon siis 11 ja melkein itkettää kun ees mietin sitä. mun äiti ottaa sen multa, se on ammattilainen. se on mun eka erta kun multa otetaan verikoe

      • Anonyymi

        Se menee hyvin sentään on joku tuttu ja sun ei tarvi pelätä sun äiti on ammattilainen itikan purema sattuu enemmän mut tiiä kyllä mulla oli pienenä piikki kammo kun olin joku 6v ja itkin joka kerta jos otettiin veri koe tai annettiin rokotus oon nyt 10 kohta 11 ja rokotukset ja verikokeet kiehtoo mut kyllä mä vähän jännitän mut kyllä mä tiiän se on ihan oikea pelko mut lupaan se ei satu ainakaan paljoa ja voit sanoa sun äitille ja vaikka halata sitä mut kaikki menee hyvin mä lupaan <3


    • Anonyymi

      Verikoe pistää vähän niinku perus rokotus

    • Anonyymi

      Jos otat verikoekeen niin se ei satu

    • Anonyymi

      Verikoe sattuu tietenkin mutta vähemmän kuin itikan pisto ja en siitä kulutuksesta tiedä kun en ole ikinä sellaisessa ollut mutta veri koetta ei tarvitse pelätä oon ite 10v ja verikokeet menee tosi helposti meen kokeeseen katon eri suuntaan lääkäri ottaa verikokeen ja en melkein edes huomaa ja jos sormenpäästä ottaa verikokeen sitä kerkeää vain säikähtää kaikki menee hyvin

    • Anonyymi

      Sattuu tosi paljon, olen kohta menossa verikoe ja minulta, otetaan ehkä 4 putkea verta.

      • Anonyymi

        Sattuu on ehkä hieman väärä sana. Enemmänkin nipistää. Tosin tähänkin vaikuttaa se, kuinka kokenut se verikokeen ottaja on. Itseltäni on kerran verta ottanut ilmeisen kokematon hoitaja, niin hänellä sattui neula lipsahtamaan, ja voin sanoa, että se sattui.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe