Verikoe

h45tj356

Verikoe tuosta kyynärtaipeesta, sattuuko? Yhtä paljon kuin hyttysenpisto?

Entä kun on menossa leikkaukseen ja nukutuspiikki laitetaan kämmenselkään?

Kertokaa nopeesti!

22

1549

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • minä vaan

   eepä ne oikee satu.

   • tyegwqgjm

    Kun sinut nukutetaan ja se piikki laitetaan siihen kämmenselkään, niin ei se minun mielestäni sattunut paljoa tai melkein yhtään. Ja tosta verikokeesta niin kyllä se minulla ainakin vähän sattui kun tosta kyynärtaipeesta se otettiin. Mutta etköhän sinä hengissä pysy, molemmissa tunnet vain pienen pistoksen ei sen pahempaa :)


   • :kaikkikokemuksella:
    tyegwqgjm kirjoitti:

    Kun sinut nukutetaan ja se piikki laitetaan siihen kämmenselkään, niin ei se minun mielestäni sattunut paljoa tai melkein yhtään. Ja tosta verikokeesta niin kyllä se minulla ainakin vähän sattui kun tosta kyynärtaipeesta se otettiin. Mutta etköhän sinä hengissä pysy, molemmissa tunnet vain pienen pistoksen ei sen pahempaa :)

    Kannattaa tehä silleen ettet kato siihen pistokohtaan. Käännät pään toiseen suuntaan, ni ei ainakaan tuu huono olo kun näkee verta ja muutenki se ei satu niin paljon kun ei näe sitä! Mulla toimii aina.


  • Olin piikkikammoinen

   No kyl verikoe sattuu enemmän kun rokotus, mut suosittelen että meet sinne aikasemmin ja pyydät kyynärtaipeeseen emlan. Sitten se ei satu. Sen takii kannattaa varata aikaa, et se emla ehtii kunnol vaikuttaa.
   Mulla on ollu piikkikammo, tai itseasiassa pääsin siitä viimevuonna eroon. En tarvinnu kun yhden onnistuneen kerran. Menin paikan päälle mahdollisimman itsevarmalla asenteella, ja rauhoittelin itseäni mielessäni. Yritin pysyä mahdollisimman rauhallisena ja tyynenä. Piston aikana katselin seinällä olevia julisteita, ja kestin kivun, jota kesti ehkä 3 sekunnin ajan :) . Sitten kiittelin ja kehuin itseäni mielessäni, ja olin tyytyväinen, ettei mulle tullut mitään hirevää paniikkia. Sen jälkeen mua ei piikit ole hirveästi pelottanu. :D Onnee vaan!

   • JK

    Itse olen piikkikammoinen. Aina jos nään jotain pistettävän piikillä mua alkaa heikottaa :). Mutta jos nään piikin ilman pistettävää, niin ei ala heikottaa. Tai jos nään ompeluneulan niin ei sillonkaan. Se on jotenkin nuo sairaalan piikit/rokotukset.


   • outooutoouto

    ...mua taas sattuu ENEMMÄN jos otan ton emla puudutuksen xD kerran otin, en oo sen jälkeen enää halunnu sitä, pärjään ilmankin :)


   • neiti bioanalyytikko

    hmm... jos sitä pistoa pelkää (joka muuten nipistää vaan vähän, enemmän tietenkin kuin hyttysenpisto, mut vähemmän ku vaikka ku joku nipistää sua :D) älä ihmeessä ota emlaa! se on pääasiassa tarkotettu vaan pienille lapsille, koska siinä on pieni ongelma. se nimittäin supistaa pintaverisuonia, jolloin suonia ei löydy niin helposti ja voi olla että sinua jouduttaisiin pistämään monta kertaa tämän vuoksi.

    jos siinä näytteenotossa jokin pelottaa niin mieti, ettei siinä voi tapahtua mitään kohtalokasta tai pysyvää vaivaa. mustelman voit saada ja huonolla tuurilla voi norhaista hermoa, mutta kun kerrot kivusta näytteenottajalle, hän ottaa neulan pois ja yrittää uudestaan :)

    oho.. eipä välttämättä tullut rohkaiseva teksti, mutta sitä sen oli tarkoitus olla :D


  • UsedToDealWithNeedle

   ainakaan mua, mut sehän on ihan henkilökohtasta, luulisin :) mut mulla se on varmaan se että oon pienestä pitäen tottunut verikokeisiin (käyn monesti vuodessa, nyt useasti, joka toinen viikko) mutta joo se on ku joku nipistäis, hyttysenpisto etc. ei kauheeta :D nii ja toi nukutuspiikkikään ei satu sen enempää, mutten miks et ota maski- nukutusta?

  • Pelokas

   Sattuuko se verikoe x.x ? Ite oon 15v ja pitäis mennä ottaa 3 vk sisään ja ei ole koskaan ennen otettu,jännittää aika paljon...

   • 13w

    ei se satu (: mulla on otettu jtn 15 kertaa yheksänvuotiaasta alkae (: ku ei vaa tuijota siihi pistokohtaa ja sit vaa aattelet et hyttyne pistää =D ja sit kans auttaa jos on joku ei niin helläkäsinen tuttu nii puristat sen kättä nii kovaa et et ees tajuu sitä neulaa (:


  • 3434dadas

   Yleensä ei satu, mutta hoitsu voi tyriä senkin kunnolla.
   Äidilläni on verikoetta annettaessa neula mennyt huti ja osunut hermoon. Hänellä on ollut siitä lähtien melkein 20 vuotta pikkurilli ja nimetön melkein kokonaan tunnottomia, vaikka lääkärit olivat sitä mieltä että menee itsestään ohi.

  • Kaijaaa

   Itseltäni otettiin ei sattunu yhtään kun kestää vaan vähän aikaa sen pienen piston:)

  • susitar15

   Mua pelotti verikoe aivan suunnattomasti, joten mulle laitettiin puudutus. (: Se alkaa vaikuttaa puolessa tunnissa. Vaikutti hyvin, en tuntenut mitään :D

   • Pistelty

    Puudutus verikokeeseen?! Oliko sitten semmosta geeliä, sillä en kyllä näe puudutuspiikissä mitään pointtia kun puudutuspiikki sattuu paljon enemmän kuin verikoe.

    Itse "tykkään" verikokeista, hyvä niin, sen verran usein olen käynyt. Ne on tosi mielenkiintosia ja tykkään kattella kaikkia niitä laitteita ja tietenkin itse toimenpidettä. Osaisin varmaan kaikkien näiden kertojen jälkeen tehdä itsekin. Tosin kerran otettiin kuus putelia verta ja kun ne viimiset tipat ei meinannu tulla sitten millään ni fiilikset oli vähän huterat.

    No tässä kuussa seuraavan kerran, onneksi vain yksi koe.

    Noon ja vaikka alotuksesta on aikaa, niin alottaja kyseli tuosta leikkauskanyylistä. Sen laittaminen ei juuri satu, sillä ennen leikkausta saa sen verran tuhdit lääkket. Itse olen joka kerta ollut nukutuksessa, eikä sen jälkeen muista juuri mitään leikkausta edeltävistä tapahtumista. Eipä siis juuri tuo tunnu, eikä jälkikäteen varmaan muistaisikaan. Kerran ne ryökäleet piti mut kiireisenä kertomassa kaikkee sekavaa mun harrastuksista ja kaikesta, etten edes huomannut koko kanyyliä ennen kuin rupes näkö hämärtymään. Eipä siinä sitten ehtinyt kunnolla protestoida kun taju meni sekunneissa.


  • Kaijaaa

   mulla on vaan sekä pelko että pyörtyykö

   • Kdd

    Oon 9 vuotiAS ja mun pitää käudä noin 40krt vuodessa verikokeissa sen piston keståå ei tarvi mitåån paska emlaa. Kyllä sen keståå.


  • #7(%hkaisfakuchkaUch

   Verikokeesta: Se kipu riippuu ihan siitä miten osaava tää verikokeen ottaja on. Itse nousun käymään usein verikokeissa joskus ei satu yhtään joskus sattuu tosi paljon, pelkään verikokeita mutta se kestää niin naurettavan vähän aikaa, ku se neula menee ihon läpi ja sitten kipu loppuu ku se ottaa neulan pois ja alkaa painamaan jollain vanulapulla sitä pisto kohtaa. Älä pelkää!

  • KahviHirmu222

   Vaikka tämä onkin vanha keskustelu, mutta jos joku nyt on lähiaikoina menossa verikokeisiin niin ei kannata pelätä, että sattuuko se vai ei? Itseltäni otettiin 5 pulloa sitä verta joka ei tuntunut missään. Tunnet kyllä, kun se neula menee ihon läpi mutta sen "kivun" kestää helposti. Verikoe ei siis satu paljon paskaakaan Suomeksi sanottuna!

   • valitsen.nimimerkin

    Tuttu lab.hoitaja sanoo aina potilaille että saa kiroilla jos haluaa. Siinä sivussa ehtiikin jo tökätä neulan suoneen.


  • Anonyymi

   Mua pelottaa ja mulla on hirvee piikki kammo ja pelkään jopa eokotusta ja oon vasta 11 kohta 12 mutta silti

  • Anonyymi

   Kannattaa aina sanoa lab.hoitsulle että pelottaa. Pelko on usein pahempi kuin pistos, mut esimerkiksi mä pyörryin kerran 12-vuotiaana verikokeessa, se mainittiin sit potilaskertomuksessa (vai mikä se on) ja siitä asti mä olen aina saanut olla selälläni kun pistetään ja levätä sit pari minuuttia. Yksi hyvä keino on ottaa pari Marianne-karkkia taskuun ja sit heti kokeen jälkeen antaa niitten sulaa suussa ja ottaa vielä pieni lasillinen vettä. Sillä (kai) saa verensokerin äkkiä nousemaan niin että jotenkin piristyy ja jännitys laukeaa.

  • Anonyymi

   Verikoe kyynärtaioeesta ei satu, ainakaan paljoa joten älä huoli :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. RIP. Tyksin sairaanhoitaja menehtyi.

   36 v perusterve Tyksin sairaanhoitaja menehtyi vähän toisen koronarokotteen saatuaan. Ruumiinavausraportti aika karsea. Sisko kertoo asiasta. Ilkkujil
   Maailman menoa
   356
   5556
  2. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   244
   2985
  3. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   215
   2537
  4. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   122
   2176
  5. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1901
  6. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   1615
  7. Pääministerin edustussänky?

   Helsinkiläisessä puusepänliikkeessä teetetty, tammesta tehty sänky, sängynpäädyt ja senkki ilman patjaa maksoivat 6 553 euroa. Kansliasta oli kerrott
   Maailman menoa
   387
   1356
  8. Sofian huulet muuttuneet hassun näköiseksi

   https://aijaa.com/96LPH5 Miten meni Sofia noin niinkuin omasta mielestäsi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   1204
  9. Millaisen siivun Stefun rahasta Sofia saa laukkuina ja vaatteina?

   Pitihän se arvata, että Stefu on saanut lisää rahaa kun on ”rakkautta” ilmassa ollut viime päivinä😄 https://www.seiska.fi/kotimaa/stefan-therman-nost
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1187
  Aihe