Japania youtubessa

Wokkipannu

Japani on ehkä mielenkiintoisin maa, jonne toivoisi joskus pääsevänsä käymään.
Voi kuitenkin jäädä vain haaveeksi meikäläiseltä.
No onneksi sentään netistä löytyy japanissa käyneiden videoita.
Tässä on yksi video Tokiosta Shinjukusta:
http://www.youtube.com/watch?v=dHqTgcpy-VM&feature=related

Japanilainen kaupunki ympäristö on aivan eri lailla rakennettu, kuin suomessa.
Tuo kaupunkivideo on mielestäni tunnelmallinen, koska siinä on kapea katu ja katua reunustaa pienen pieniä myymälöitä ja useita pieniä ruokapaikkoja, joihin olisi mukava mennä syömään.
Nuo pienet lyhdyt luovat myös hieno tunnelman, voisipa olla tuolla.
Todella hieno ja tunnelmallinen videokatsaus japanilaisen kaupungin kapealle ostoskujalle.
Usean ruokapaikan/anniskelupaikan ulkoseinän vierellä näytti olevan useita pullokoreja, joihin varmaan ihmiset laittavat tyhjät pullot, kun niitä näytti siellä olevan.
Suomessa, jos tyhjiä pulloja olisi tuolla tavoin, niin ne eivät kauan siinä pysyisi, kun ulkomaalaiset pullonkerääjät rohmuaisivat ne nopeasti.

Japani on paljon turvallisempi maa, kuin Thaimaa tai jotkin muut aurinkorannat, joita turistit suosivat etelänmatkoillaan.
Joskus 15 vuotta sitten Thaimaa oli vielä niinkin turvallinen maa, että jos turistilta jäi vaikka lompakko tai kamera huolimattomuuttaan jonnekin näkyvälle paikalle, niin thaimaalaiset palauttivat sen joko turistin hotelliin tai poliisi asemalle.
Nykyään, jos kävisi turistille samanlainen unohdus, niin sille tielle jäisi lompakko, kamera tai jokin muu arvokas sille tielleen, koska taskuvarkaudet ja turistien hyväksikäyttö on lisääntynyt Thaimaassa.
Ennen Japania pidettiin kalliina maana, mutta nykyään taitaa Suomi olla kalliimpi maa, kuin Japani.

1

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • videosta ...

      >>Japanilainen kaupunki ympäristö on aivan eri lailla rakennettu, kuin suomessa.
      Tuo kaupunkivideo on mielestäni tunnelmallinen, koska siinä on kapea katu ja katua reunustaa pienen pieniä myymälöitä ja useita pieniä ruokapaikkoja, joihin olisi mukava mennä syömään.
      Nuo pienet lyhdyt luovat myös hieno tunnelman, voisipa olla tuolla

      Mukavan näköinen video, mutta kuvaaja onkin löytänyt tuollaisen kapean pikkukadun? :D
      Oikeasti hyvin harvassa on tuollaiset paikat, vaikka Tokiossa onkin paljon uutta ja vanhaa vierekkäin.
      Video ei siis kuvaa yleisesti ottaen Tokiota tai japanilaista kaupunkia, vaan on hieman erikoisempi paikka.

      >>Usean ruokapaikan/anniskelupaikan ulkoseinän vierellä näytti olevan useita pullokoreja, joihin varmaan ihmiset laittavat tyhjät pullot, kun niitä näytti siellä olevan.
      Suomessa, jos tyhjiä pulloja olisi tuolla tavoin, niin ne eivät kauan siinä pysyisi, kun ulkomaalaiset pullonkerääjät rohmuaisivat ne nopeasti.

      Japanissa ei ole käytössä pullo- tai tölkkipanttia joten miksi kukaan vaivautuisi rohmuamaan niitä. Jos pullokori on ravintolan ulkopuolella, niin veikkaan tarjoilijoiden laittavan tyhjät pullot niihin. Sen sijaan japanilaiset palauttavat kaikkialla varsin tunnontarkasti tyhjät pullot ja tölkit niille varattuihin roskiksiin. Pulloille on omat, tölkeille omat ja muille roskille omat reiät. Samoin kotona pestään ja taitellaan tyhjät maito- ja pahvitölkit ja niputetaan ne kauniisti roskien keruuta varten.

      >>>Japani on paljon turvallisempi maa, kuin Thaimaa tai jotkin muut aurinkorannat, joita turistit suosivat etelänmatkoillaan. Joskus 15 vuotta sitten Thaimaa oli vielä niinkin turvallinen maa, että jos turistilta jäi vaikka lompakko tai kamera huolimattomuuttaan jonnekin näkyvälle paikalle, niin thaimaalaiset palauttivat sen joko turistin hotelliin tai poliisi asemalle. Nykyään, jos kävisi turistille samanlainen unohdus, niin sille tielle jäisi lompakko, kamera tai jokin muu arvokas sille tielleen, koska taskuvarkaudet ja turistien hyväksikäyttö on lisääntynyt Thaimaassa.

      Japanissa voi edelleen tapahtua niin, että saa lompakon rahoineen takaisin, mutta ei sekään varmaa ole. Maassa on myös enenevässä määrin ulkomaalaisia ja sitä kautta turvattomuutta. Kokoonsa nähden Tokio on kuitenkin huomattavan turvallinen kaupunki jopa yöllä. Itse pelkään enemmän Helsingissä kuin Tokiossa.

      >>Ennen Japania pidettiin kalliina maana, mutta nykyään taitaa Suomi olla kalliimpi maa, kuin Japani.

      Varsinkin nyt kun jeni on vahva, niin Japani on edelleenkin kallis maa. Tässä oli monta vuotta heikon jenin ja vahvan euron aikaa, jolloin siellä oli suorastaan edullista. Toki erilaiset asiat maksavat ja hintahaitari on suuri. Sanoisin kuitenkin, että Japanissa on niin paljon enemmän valinnanvaraa, että sieltä löytyy sekä halpaa että kallista; kullekin oman kukkaron mukaan. Samoin hinta-/laatusuhde on selkeästi parempi kuin Suomessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe