Japania youtubessa

Wokkipannu

Japani on ehkä mielenkiintoisin maa, jonne toivoisi joskus pääsevänsä käymään.
Voi kuitenkin jäädä vain haaveeksi meikäläiseltä.
No onneksi sentään netistä löytyy japanissa käyneiden videoita.
Tässä on yksi video Tokiosta Shinjukusta:
http://www.youtube.com/watch?v=dHqTgcpy-VM&feature=related

Japanilainen kaupunki ympäristö on aivan eri lailla rakennettu, kuin suomessa.
Tuo kaupunkivideo on mielestäni tunnelmallinen, koska siinä on kapea katu ja katua reunustaa pienen pieniä myymälöitä ja useita pieniä ruokapaikkoja, joihin olisi mukava mennä syömään.
Nuo pienet lyhdyt luovat myös hieno tunnelman, voisipa olla tuolla.
Todella hieno ja tunnelmallinen videokatsaus japanilaisen kaupungin kapealle ostoskujalle.
Usean ruokapaikan/anniskelupaikan ulkoseinän vierellä näytti olevan useita pullokoreja, joihin varmaan ihmiset laittavat tyhjät pullot, kun niitä näytti siellä olevan.
Suomessa, jos tyhjiä pulloja olisi tuolla tavoin, niin ne eivät kauan siinä pysyisi, kun ulkomaalaiset pullonkerääjät rohmuaisivat ne nopeasti.

Japani on paljon turvallisempi maa, kuin Thaimaa tai jotkin muut aurinkorannat, joita turistit suosivat etelänmatkoillaan.
Joskus 15 vuotta sitten Thaimaa oli vielä niinkin turvallinen maa, että jos turistilta jäi vaikka lompakko tai kamera huolimattomuuttaan jonnekin näkyvälle paikalle, niin thaimaalaiset palauttivat sen joko turistin hotelliin tai poliisi asemalle.
Nykyään, jos kävisi turistille samanlainen unohdus, niin sille tielle jäisi lompakko, kamera tai jokin muu arvokas sille tielleen, koska taskuvarkaudet ja turistien hyväksikäyttö on lisääntynyt Thaimaassa.
Ennen Japania pidettiin kalliina maana, mutta nykyään taitaa Suomi olla kalliimpi maa, kuin Japani.

1

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • videosta ...

      >>Japanilainen kaupunki ympäristö on aivan eri lailla rakennettu, kuin suomessa.
      Tuo kaupunkivideo on mielestäni tunnelmallinen, koska siinä on kapea katu ja katua reunustaa pienen pieniä myymälöitä ja useita pieniä ruokapaikkoja, joihin olisi mukava mennä syömään.
      Nuo pienet lyhdyt luovat myös hieno tunnelman, voisipa olla tuolla

      Mukavan näköinen video, mutta kuvaaja onkin löytänyt tuollaisen kapean pikkukadun? :D
      Oikeasti hyvin harvassa on tuollaiset paikat, vaikka Tokiossa onkin paljon uutta ja vanhaa vierekkäin.
      Video ei siis kuvaa yleisesti ottaen Tokiota tai japanilaista kaupunkia, vaan on hieman erikoisempi paikka.

      >>Usean ruokapaikan/anniskelupaikan ulkoseinän vierellä näytti olevan useita pullokoreja, joihin varmaan ihmiset laittavat tyhjät pullot, kun niitä näytti siellä olevan.
      Suomessa, jos tyhjiä pulloja olisi tuolla tavoin, niin ne eivät kauan siinä pysyisi, kun ulkomaalaiset pullonkerääjät rohmuaisivat ne nopeasti.

      Japanissa ei ole käytössä pullo- tai tölkkipanttia joten miksi kukaan vaivautuisi rohmuamaan niitä. Jos pullokori on ravintolan ulkopuolella, niin veikkaan tarjoilijoiden laittavan tyhjät pullot niihin. Sen sijaan japanilaiset palauttavat kaikkialla varsin tunnontarkasti tyhjät pullot ja tölkit niille varattuihin roskiksiin. Pulloille on omat, tölkeille omat ja muille roskille omat reiät. Samoin kotona pestään ja taitellaan tyhjät maito- ja pahvitölkit ja niputetaan ne kauniisti roskien keruuta varten.

      >>>Japani on paljon turvallisempi maa, kuin Thaimaa tai jotkin muut aurinkorannat, joita turistit suosivat etelänmatkoillaan. Joskus 15 vuotta sitten Thaimaa oli vielä niinkin turvallinen maa, että jos turistilta jäi vaikka lompakko tai kamera huolimattomuuttaan jonnekin näkyvälle paikalle, niin thaimaalaiset palauttivat sen joko turistin hotelliin tai poliisi asemalle. Nykyään, jos kävisi turistille samanlainen unohdus, niin sille tielle jäisi lompakko, kamera tai jokin muu arvokas sille tielleen, koska taskuvarkaudet ja turistien hyväksikäyttö on lisääntynyt Thaimaassa.

      Japanissa voi edelleen tapahtua niin, että saa lompakon rahoineen takaisin, mutta ei sekään varmaa ole. Maassa on myös enenevässä määrin ulkomaalaisia ja sitä kautta turvattomuutta. Kokoonsa nähden Tokio on kuitenkin huomattavan turvallinen kaupunki jopa yöllä. Itse pelkään enemmän Helsingissä kuin Tokiossa.

      >>Ennen Japania pidettiin kalliina maana, mutta nykyään taitaa Suomi olla kalliimpi maa, kuin Japani.

      Varsinkin nyt kun jeni on vahva, niin Japani on edelleenkin kallis maa. Tässä oli monta vuotta heikon jenin ja vahvan euron aikaa, jolloin siellä oli suorastaan edullista. Toki erilaiset asiat maksavat ja hintahaitari on suuri. Sanoisin kuitenkin, että Japanissa on niin paljon enemmän valinnanvaraa, että sieltä löytyy sekä halpaa että kallista; kullekin oman kukkaron mukaan. Samoin hinta-/laatusuhde on selkeästi parempi kuin Suomessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3849
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2377
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      211
      2120
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      142
      2043
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      421
      1453
    6. 79
      1241
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      139
      1214
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1145
    9. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      84
      1099
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1080
    Aihe