mitä koiranpennulle tulisi hankkia

minttu

olen haaveillut jo pitkään omasta koirasta, ja nyt tämä haave on toteutumassa. Mitä kaikkea minun tulisi hankkia kotiin ennen pennun hakemista?

22

16335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Allegro

      Valmiiksi, no hmm... Osta sitä ruokaa, mitä kasvattaja on syöttänyt pennulle, pehmeä nahkapanta, talutin (ihan tavallinen), pari kestävää lelua (esim. narupallo ja vetonaru) , puruluita ( tikkuja joissa ei ole solmua päässä), omat kupit vedelle ja ruualle ja kynsisakset sekä harja.
      Sitten lisäksi voit hankkia oman huovan minkä päällä on hyvä ja turvallista köllöttää ja jos kyseessä on kääpiörotu, oma boksi on hieno nukkumaluola ja turvapaikka pennulle. Jotain pientä ensiapupakkausta kantsii kans kasata, apteekista kantsii ostaa esim. septidin puhdistusainetta pikku naarmuihin, terra-poly salvaa haavoihin ja naarmuihin, vanua, silmävettä (hauveli), korvanpuhdistusainetta (epi-otic parasta),tehobaktia masuvaivoihin, matolääkettä. Eiköhän noilla pääse alkuun. Itse ostin just noi tarvikkeet ja sit myöhemmin lisää.

    • Char

      No ainakin tietoa siitä mitä koiralla kuuluu olla yms. kannattaa olla ennen itse koiraa..

      Mutta ainakin nyt perusasiat on oltava kunnossa tietysti asunto on oltava ok, että pennun voi sinne tuoda (kaikki vaarallinen poissa pennun ulottuvilta) .

      Mitä ruokaa kasvattaja on syöttänyt pennulle?
      - Osta sitä.
      - ruoka- ja vesikuppi
      - oma petipaikka päätettynä ja laitettuna valmiiksi
      - pentupanta ja hihna, jos et voi vapaana ulkona käyttää pentua.

      Tuossa nyt on aivan perusjutut.

      Lisäksi riippuu mitä kaikkea haluat hankkia.

      Itse hankkisin jonkun lelun etukäteen, mutta en kasaa leluja.

      Flexin, kunnon hihnan, pannan, leluja, kamman, harjan, kynsisakset jne jne voi hankkia myöhemminkin.

      Mutta, kun pentu tulee taloon on sillä oltava oma paikka missä saa levätä rauhassa, vesi- ja ruokakulho ainakin minimissään valmiina.

      Ja joku mukava turvallinen lelu olisi myös mukava antaa myöhemmin, kun on tutkinut paikat ja levännyt.

      • koira tulee 3 päiv. päästä

        ei missään tapauksessa flexsiä pennulle


      • outo olet sinä
        koira tulee 3 päiv. päästä kirjoitti:

        ei missään tapauksessa flexsiä pennulle

        Siinä luki että myöhemmin lue tarkemmin....


    • Maria

      Koiralle on hyvä ostaa valmiiksi (muutama kesäajan lisäedellytys mukana):

      -ruoka- ja juomakupit
      -nylon-talutin
      -pehmeä panta, jossa kasvuvaraa
      -pari lelua (aluksi voit tehdä myös esim. vessapaperirullista taittelemalla herkkukätköjä)
      -pieni pussi herkkupaloja koulutusta varten
      -korvanpuhdistusneste
      -silmänpuhdistusneste
      -punkkipihdit
      -ensiapupakkaus sekä kyypakkaus (meillä on tällainen ensiapulaukku ja se oli yksi parhaimmista ostoksistamme)

      http://www.dogcare-finland.com/

      Koiralle on hyvä ottaa myös vakuutus 12 viikon jälkeen. Pohjolalla on hyvä vakuutus, mutta melkein kaikilla muillakin vakuutusyhtiöillä on sellainen. Kannattaa tarkastella eri yhtiöiden vakuutuksia, jos sinulla on jo kotivakuutus ilmoitat vain yhtiölle että haluat liittää koirasi siihen. Koiran voi liittää vakuutukseen sen ollessa alle 6kk ikäinen (joillakin yrityksillä käy myös alle vuoden ikäiset), joten kun saat pennun kotiin kannattaa alkaa heti katsella vakuutuksia tai mielellään tehdä se jo ennen. Koiran vakuutuksen hinta riippuu vakuutuksen laadusta (mitä halutaan että vakuutus korvaa) ja koiran ostohinnasta. Kannattaa lähettää kaikille vakuutusyhtiöille tarjouspyyntö, joista sitten valitsee mieleisensä. :-) Tämä onnistuu esimerkiksi netin kautta.

      Tässä pieni vertailu:

      http://www.vakuutusneuvonta.fi/Vakuvert/seve2000/seveta u2.htm

      Ja muita tärkeitä sivuja:

      http://www.pohjola.fi/YKY/Vakuutus/Elaimet/Koira/defaul t.htm

      http://www.tapiola.fi/www/yksityisasiakkaat/vakuutukset /elaimet/etusivu.aspx

      http://www.lahivakuutus.fi/koirkis.htm

      http://www.yle.fi/kuningaskuluttaja/index.php/aiheet/39 9/


      Leluista:

      Suosittelen lämpimästi Kongin leluja. Niitä löytyy hyvistä tavarataloista ja eläinkaupoista. Ne ovat todella turvallisia ja kestäviä leluja. Ensimmäisiksi leluiksi olisi hyvä ostaa esimerkiksi aktivointipallo, johon laitetaan ruokaa ja koira oppii pyörittämään koiraa niin että sieltä tulee ruokaa ulos. Ihan pienelle pennulle esimerkiksi taiteltu vessapaperi rulla käy ihan hyvin tällaiseksi leluksi. Myöhemmin koira ikävä kyllä vain alkaa jyrsiä tuota pahvia niin pahoin että lelu ei kestä enää kovin kauaa.. 20 minuuttia tällaista aivojumppaa on koiralle kuin 2 tunnin pitkä lenkki. Sen sijaan että yrittäisit väsyttää energisen pentusi käyttämällä sitä lenkeillä (joka sekin on totta kai tärkeää) kannattaa keksiä aarteenetsintä leikkejä (piilotella herkkuja lattialle ympäri huonetta ja koputella sormella herkun läheltä aluksi, myöhemmin koira osaa jo itsekin etsiä niitä) ja muita aivojumppia, sillä kun koirasi käy lenkeillä sen kunto vain kasvaa ja lopulta sitä on entistä vaikeampi saada väsyneeksi. Kaikki pennut eivät siis tarvitse "väsyttämistä" mutta ainakin oma koiramme on aikamoinen energiapakkaus jo ihan eläinlääkäreidenkin mielestä. :-)

      Hyvän lelun tunnistaa siitä kun oppii kokeilemaan miltä se tuntuu kädessä (onko vahvaa sekä kestävää materiaalia). Kannattaa tarkkailla etenkin vinkuvia leluja, niiden venttiili saattaa irrota ja pieni koira tukehtua siihen. Osa vinkuleluista on tietenkin kestäviä, mutta niitä kannattaa vertailla. Välttää kannattaa sellaisia leluja, joissa on nappeja tai muita jäystämisellä irroitettavia osia. Voit kokeilla hieman vetää osia kaupassa ja katsoa miten ne on ommeltu.

      Koiralle ei ole niin nuukaa minkälainen lelu oikein on, tärkeintä on se lauman jäsentyminen joka leikeissä tapahtuu ja että pentu saa nauttia yhdessäolosta kanssasi. Pentuaikana luodaan erittäin tärkeät juuret koiran kasvatukseen, joten silloin kannattaa järjestää aikaan yhdessäoloon erityisen paljon.


      Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle apua. :-)

      http://www.healthypet.com/Library/petcare-26.html

      http://www.komotv.com/news/story.asp?ID=15561

      http://www.dog-play.com/toys.html

      http://www.shetland.fi/rmlelut.html

      http://netti.nic.fi/~vissenet/terapia3.htm

      http://www.saunalahti.fi/rinnelm/aktivointia.htm

      http://www.geocities.com/heimanis/motivoiminen.html (huom! En suosittele leluja, jotka on tehty asioista joita et halua koiran purevan myöhemminkään esim. sukkia, kravatteja, kenkiä..)

      Lisää neuvojani pennun kanssa elämiseen löydät "Koirien kouluttaminen" palstan alta "Pentu tulee taloon" -keskustelusta. Onnittelut haaveesi toteutumisesta! :-)

      • minttu

        kiitos paljon vihjeistä ja ideoista.


      • Tytsky
        minttu kirjoitti:

        kiitos paljon vihjeistä ja ideoista.

        Tehän kasasitte varsinaisen listan tavaroita..Meillä oli tosin vielä edelliseltä koiralta jääneitä tavaroita ja aivan ihana kasvattaja! Eli siis kun läksimmä kasvattajan luota kotiin päin oli meillä ruokakuppi,kasvattajan antamaa ruokaa,Hauvan lelu, jossa oli kodin omat tuoksut ja suuren nipun neuvoja ja tietysti sen ihanan pennun!

        Joo eli ei ehkä heti tarvi/kannata hamstrata kauheesti kaikkea..Sitä oppii sitteen myöhemmin mitä haluaa....ONNEA UUDELLE PENNULLE!!!


      • Maria
        Tytsky kirjoitti:

        Tehän kasasitte varsinaisen listan tavaroita..Meillä oli tosin vielä edelliseltä koiralta jääneitä tavaroita ja aivan ihana kasvattaja! Eli siis kun läksimmä kasvattajan luota kotiin päin oli meillä ruokakuppi,kasvattajan antamaa ruokaa,Hauvan lelu, jossa oli kodin omat tuoksut ja suuren nipun neuvoja ja tietysti sen ihanan pennun!

        Joo eli ei ehkä heti tarvi/kannata hamstrata kauheesti kaikkea..Sitä oppii sitteen myöhemmin mitä haluaa....ONNEA UUDELLE PENNULLE!!!

        Mutta mitäs jos ensimäisillä lenkeillä ollessa nyt kesäisellä nurmikolla ampiainen pistääkin pentua ja kotona ei ole kyypakkausta? Tai jos pentu vilinässä satuttaa itsensä niin pahasti että murtaa jalkansa? Silloin on hyvä olla olemassa myös ensiapulaukku, jossa on tärkeitä tavaroita sekä ensiapuohjeita. Esimerkiksi meillä pentu melkein tukehtui kerran kun annoimme sille ruokaa. Olimme jättäneet yhden palan liian suureksi ja pentu päättikin nielaista sen kokonaisena. Ilman kirjaa emme olisi osanneet ehkä auttaa pentua kakistamaan ruokaa ulos. Puhumattakaan punkinpoistamisesta.. Eli, ainakin tuohon terveyspuoleen kannattaa kiinnittää huolta jo alusta asti. Pentuiässä sitä sattuu ja tapahtuu juuri eniten noita onnettomuuksia (ihan kuten lastenkin kanssa).

        Leluja ei tarvita niinkään paljon, yksi lelu riittää pennulle hyvin muutamaksi viikoksi, mutta sitten myöhemmin kannattaa kyllä jo hankkia useampi kappale niitä koska pentu kyllästyy helposti leluihinsa. Leluja kannattaa kierrättää sekä ottaa vaikkapa yksi "erikoishienolelu" jonka antaa pennulle aina silloin kun tarvitsee sitä omaa rauhaa. Kannattaa myös muistaa että ihan pentuna ei pentu useinkaan osaa leikkiä itse noilla leluilla, joten saa olla silti koko ajan vahtimassa ja neuvomassa. Pennut kaipaavat ihan hirveästi yhdessäoloa ja sitoutumista. Mutta niistä pennuista joista on pidetty huolta kasvaakin sitten omistajaansa luottavia ja rauhallisia koiria. :-)

        Mitä tulee vakuutuksiin.. Oma pentukoiramme sairastui kaksi viikkoa sen jälkeen kun olimme ottaneet vakuutuksen hänelle. Luojan kiitos että saimme edes jotakin rahaa takaisin eläinlääkärikuluista. Yhdestä käynnistä yksityisellä eläinlääkärillä tuli jo yli 150 euron kulut! Eli minusta se että ottaa vakuutuksen mahdollisimman pian on vain maalaisjärkeä. Kyllähän se harmittaa myös jos ostaa uuden pentukoiran, joka sitten sairastuukin muutaman viikon päästä niin pahasti että kuolee sairauteensa. Siinä kun on sitten käyttänyt ensin vaikkapa useita satoja euroja koiraan ei ehkä olekaan varaa vähään aikaan ottaa toista ja tietyllä tavalla nämä rahat menivät "hukkaan" (vaikka kuinka olisikin ollut mukavaa pennun kanssa vietetty aika).

        Eli, tämän vuoksi otin nuo asiat esille. :-)


      • minttu
        Maria kirjoitti:

        Mutta mitäs jos ensimäisillä lenkeillä ollessa nyt kesäisellä nurmikolla ampiainen pistääkin pentua ja kotona ei ole kyypakkausta? Tai jos pentu vilinässä satuttaa itsensä niin pahasti että murtaa jalkansa? Silloin on hyvä olla olemassa myös ensiapulaukku, jossa on tärkeitä tavaroita sekä ensiapuohjeita. Esimerkiksi meillä pentu melkein tukehtui kerran kun annoimme sille ruokaa. Olimme jättäneet yhden palan liian suureksi ja pentu päättikin nielaista sen kokonaisena. Ilman kirjaa emme olisi osanneet ehkä auttaa pentua kakistamaan ruokaa ulos. Puhumattakaan punkinpoistamisesta.. Eli, ainakin tuohon terveyspuoleen kannattaa kiinnittää huolta jo alusta asti. Pentuiässä sitä sattuu ja tapahtuu juuri eniten noita onnettomuuksia (ihan kuten lastenkin kanssa).

        Leluja ei tarvita niinkään paljon, yksi lelu riittää pennulle hyvin muutamaksi viikoksi, mutta sitten myöhemmin kannattaa kyllä jo hankkia useampi kappale niitä koska pentu kyllästyy helposti leluihinsa. Leluja kannattaa kierrättää sekä ottaa vaikkapa yksi "erikoishienolelu" jonka antaa pennulle aina silloin kun tarvitsee sitä omaa rauhaa. Kannattaa myös muistaa että ihan pentuna ei pentu useinkaan osaa leikkiä itse noilla leluilla, joten saa olla silti koko ajan vahtimassa ja neuvomassa. Pennut kaipaavat ihan hirveästi yhdessäoloa ja sitoutumista. Mutta niistä pennuista joista on pidetty huolta kasvaakin sitten omistajaansa luottavia ja rauhallisia koiria. :-)

        Mitä tulee vakuutuksiin.. Oma pentukoiramme sairastui kaksi viikkoa sen jälkeen kun olimme ottaneet vakuutuksen hänelle. Luojan kiitos että saimme edes jotakin rahaa takaisin eläinlääkärikuluista. Yhdestä käynnistä yksityisellä eläinlääkärillä tuli jo yli 150 euron kulut! Eli minusta se että ottaa vakuutuksen mahdollisimman pian on vain maalaisjärkeä. Kyllähän se harmittaa myös jos ostaa uuden pentukoiran, joka sitten sairastuukin muutaman viikon päästä niin pahasti että kuolee sairauteensa. Siinä kun on sitten käyttänyt ensin vaikkapa useita satoja euroja koiraan ei ehkä olekaan varaa vähään aikaan ottaa toista ja tietyllä tavalla nämä rahat menivät "hukkaan" (vaikka kuinka olisikin ollut mukavaa pennun kanssa vietetty aika).

        Eli, tämän vuoksi otin nuo asiat esille. :-)

        Ensiapupakkauksen saan kasattua itse, tarvittavine tavaroineen ja hieman ekstraakin.Tulostin netistä koiranensiapulaukun sisällön ja laukkukin löytyy omasta takaa. Mutta saako sen ensiapuoppaan kirjakaupasta vai apteekista? Ihmisille annettava ea on hanskassa mutta koirat ovat hieman toinen juttu.


      • Maria
        minttu kirjoitti:

        Ensiapupakkauksen saan kasattua itse, tarvittavine tavaroineen ja hieman ekstraakin.Tulostin netistä koiranensiapulaukun sisällön ja laukkukin löytyy omasta takaa. Mutta saako sen ensiapuoppaan kirjakaupasta vai apteekista? Ihmisille annettava ea on hanskassa mutta koirat ovat hieman toinen juttu.

        Voit kokeilla ostaa jonkun "Koiran terveys & ensiapu" -kirjan mutta hinnaksi tulisi silloinkin tuon ensiapulaukun hinta. Kannattaa katsella kirjakaupoista jos sellaista tulisi vastaan edulliseen hintaan. :-)


      • Pikku Myy
        Maria kirjoitti:

        Mutta mitäs jos ensimäisillä lenkeillä ollessa nyt kesäisellä nurmikolla ampiainen pistääkin pentua ja kotona ei ole kyypakkausta? Tai jos pentu vilinässä satuttaa itsensä niin pahasti että murtaa jalkansa? Silloin on hyvä olla olemassa myös ensiapulaukku, jossa on tärkeitä tavaroita sekä ensiapuohjeita. Esimerkiksi meillä pentu melkein tukehtui kerran kun annoimme sille ruokaa. Olimme jättäneet yhden palan liian suureksi ja pentu päättikin nielaista sen kokonaisena. Ilman kirjaa emme olisi osanneet ehkä auttaa pentua kakistamaan ruokaa ulos. Puhumattakaan punkinpoistamisesta.. Eli, ainakin tuohon terveyspuoleen kannattaa kiinnittää huolta jo alusta asti. Pentuiässä sitä sattuu ja tapahtuu juuri eniten noita onnettomuuksia (ihan kuten lastenkin kanssa).

        Leluja ei tarvita niinkään paljon, yksi lelu riittää pennulle hyvin muutamaksi viikoksi, mutta sitten myöhemmin kannattaa kyllä jo hankkia useampi kappale niitä koska pentu kyllästyy helposti leluihinsa. Leluja kannattaa kierrättää sekä ottaa vaikkapa yksi "erikoishienolelu" jonka antaa pennulle aina silloin kun tarvitsee sitä omaa rauhaa. Kannattaa myös muistaa että ihan pentuna ei pentu useinkaan osaa leikkiä itse noilla leluilla, joten saa olla silti koko ajan vahtimassa ja neuvomassa. Pennut kaipaavat ihan hirveästi yhdessäoloa ja sitoutumista. Mutta niistä pennuista joista on pidetty huolta kasvaakin sitten omistajaansa luottavia ja rauhallisia koiria. :-)

        Mitä tulee vakuutuksiin.. Oma pentukoiramme sairastui kaksi viikkoa sen jälkeen kun olimme ottaneet vakuutuksen hänelle. Luojan kiitos että saimme edes jotakin rahaa takaisin eläinlääkärikuluista. Yhdestä käynnistä yksityisellä eläinlääkärillä tuli jo yli 150 euron kulut! Eli minusta se että ottaa vakuutuksen mahdollisimman pian on vain maalaisjärkeä. Kyllähän se harmittaa myös jos ostaa uuden pentukoiran, joka sitten sairastuukin muutaman viikon päästä niin pahasti että kuolee sairauteensa. Siinä kun on sitten käyttänyt ensin vaikkapa useita satoja euroja koiraan ei ehkä olekaan varaa vähään aikaan ottaa toista ja tietyllä tavalla nämä rahat menivät "hukkaan" (vaikka kuinka olisikin ollut mukavaa pennun kanssa vietetty aika).

        Eli, tämän vuoksi otin nuo asiat esille. :-)

        Itse olen myös kiinnostunut niin koiran kuin ihmisen ensiavusta ja sairuksista.Meille tulee koiranpentu ja isosiskoni otti kirjastosta nipun kirjoja.Kirjan nimi on labradorinnoutaja omistajan opas.Siinä on sairauksista kuin ensiavusta ja hätätilanteista.Kirjassa on myös labradorinnoutajan hoidosta,koulutuksesta ja historiasta.


        itse olen vielä alakouluikäinen mutta mua kiinnostaa tosi paljon kaikki vammat ja kolhut ja sairauskohtaukset.


      • minulle kävi noin...
        Maria kirjoitti:

        Mutta mitäs jos ensimäisillä lenkeillä ollessa nyt kesäisellä nurmikolla ampiainen pistääkin pentua ja kotona ei ole kyypakkausta? Tai jos pentu vilinässä satuttaa itsensä niin pahasti että murtaa jalkansa? Silloin on hyvä olla olemassa myös ensiapulaukku, jossa on tärkeitä tavaroita sekä ensiapuohjeita. Esimerkiksi meillä pentu melkein tukehtui kerran kun annoimme sille ruokaa. Olimme jättäneet yhden palan liian suureksi ja pentu päättikin nielaista sen kokonaisena. Ilman kirjaa emme olisi osanneet ehkä auttaa pentua kakistamaan ruokaa ulos. Puhumattakaan punkinpoistamisesta.. Eli, ainakin tuohon terveyspuoleen kannattaa kiinnittää huolta jo alusta asti. Pentuiässä sitä sattuu ja tapahtuu juuri eniten noita onnettomuuksia (ihan kuten lastenkin kanssa).

        Leluja ei tarvita niinkään paljon, yksi lelu riittää pennulle hyvin muutamaksi viikoksi, mutta sitten myöhemmin kannattaa kyllä jo hankkia useampi kappale niitä koska pentu kyllästyy helposti leluihinsa. Leluja kannattaa kierrättää sekä ottaa vaikkapa yksi "erikoishienolelu" jonka antaa pennulle aina silloin kun tarvitsee sitä omaa rauhaa. Kannattaa myös muistaa että ihan pentuna ei pentu useinkaan osaa leikkiä itse noilla leluilla, joten saa olla silti koko ajan vahtimassa ja neuvomassa. Pennut kaipaavat ihan hirveästi yhdessäoloa ja sitoutumista. Mutta niistä pennuista joista on pidetty huolta kasvaakin sitten omistajaansa luottavia ja rauhallisia koiria. :-)

        Mitä tulee vakuutuksiin.. Oma pentukoiramme sairastui kaksi viikkoa sen jälkeen kun olimme ottaneet vakuutuksen hänelle. Luojan kiitos että saimme edes jotakin rahaa takaisin eläinlääkärikuluista. Yhdestä käynnistä yksityisellä eläinlääkärillä tuli jo yli 150 euron kulut! Eli minusta se että ottaa vakuutuksen mahdollisimman pian on vain maalaisjärkeä. Kyllähän se harmittaa myös jos ostaa uuden pentukoiran, joka sitten sairastuukin muutaman viikon päästä niin pahasti että kuolee sairauteensa. Siinä kun on sitten käyttänyt ensin vaikkapa useita satoja euroja koiraan ei ehkä olekaan varaa vähään aikaan ottaa toista ja tietyllä tavalla nämä rahat menivät "hukkaan" (vaikka kuinka olisikin ollut mukavaa pennun kanssa vietetty aika).

        Eli, tämän vuoksi otin nuo asiat esille. :-)

        tää oli niin tuttua, meillä just pentu saatiin jotain vuos sitten ja 2viikon päästä sairastu, ei oltu vielä otettu vakuutusta ja kauheita laskuja tuli 150e 1 käynti, käytiin varm 3-4 kertaa hoidot, mikää ei auttanu ja pentu jouduttiin lopettamaan ( sil oli parvo ) joo ja tiiän et täst o aik kaua ;D 2004... : P
        nyt kesäl sit yritetään uudestaa, putsataan kämppä joka ikisest nurkast :D sun muuta ; ) toivotaan et nyt ei käy mitenk¨ää , JA TÄLLÄ KERTAA OTETAAN KYL HETI VAKUUTUKSET VARM. VUOKS : O


    • Vakuutus

      Hei, muista ottaa koiravakuutus.
      Meillä petinä joku petauspatja ja pussilakana siinä päällä. Ruoka oli ainoa mikä hankittiin jo ennen kuin pentu tuli. Kampakin hankittiin, mutta vieläkin käytetään tavallista ihmisten kampaa. Nyt ostaisin suoraan valjaat, jos koira on kääpiörotua niin kissan valjaat. Pentupanta oli turha. Kun teillä on se pentu kotona, se syö, leikkii, nukkuu ja tekee paljon tarpeitaan sisälle. Tarpeita varten kannattaa varata hyvä kasa sanomalehtiä.

    • Char

      No nyt haettiin kaiketi takaa mitä olisi hyvänä olla pennulla, kun pentu tulee, ei mitä kaikkea se tarvitsee elämänsä aikana. Joillakin lista oli sen mukainen. *virnistää*

      Mutta tosiaan vakuutus on ihan hyvä olla, jos haluaa saada rahoja takaisin, jos jotakin yllättäviä kuluja tulee.

      Tuosta EA:sta niin on aika pitkälti samaa, kun ihmisilläkin ensiapu eläimelle. Yleisimpiä kuitenkin mitä kotona hoidetaan on haava, ruhje, ripuli yms.

      Markkinoilla on toki myös kirja/kirjoja ensiavusta ja minulla on itselläni Koirien ja kissojen terveys kirja joku pikku kirja missä on koiran ensiavusta elvytys, haavansitominen yms. ainakin.

      Jos asut PK seudulla ja haluat tuon pikku kirjan (Koiran hoito-opas tai joku tuollainen) voin sen myydä esim. 5e/tai tarjoa jotain niin saat jotain tietoa siitä irti. :)

      Tosin silmäilen sen kyllä itse läpi, jos haluat tuon kirjan, että onko siitä hyötyä ja jos ei ole todella hyvin kattava opas niin..Hae pois ilmaiseksi. :D

      Eli, jos kiinnostaa ja mahdollisuus on hakea niin tarjolla on. :)

      Ja neuvoja saat kyllä palstaltakin varmasti, jos on jokin ei välttämätön ensiapujuttu. Tämä on hyvä palsta - kiitos kävijöiden ja asiallisuuden. :)

      • minttu

        Heissan!

        kyllähän se opus kiinnostaa, asun itä-helsingissä. Kuinkas tehdään?

        Itse olen positiivisesti yllättynyt siitä kuinka paljon ihmiset lukevat näitä palstoja ja vastailevat kysymyksiin ja pulmatilanteisiin asiallisesti.

        Olen yrittänyt ottaa selvää niistä vakuutuksista ja niissä on kolmen eri tyhtiön välillä parhaillaan n.20 euron ero. Koiran pystyy vakuuttamaan kussakin yhtiössä ( Tapiola, Pohjola ja If ) tapaturma- ja henkivakuutuksella, vastuuvakuutuksessa ja eläinlääkärivakuutuksella. Jos noi kaikki ottaa ( mikä on varmasti järkevin kun kyseessä tulee olemaan Rotweiler) tulee vakuutus maksamaan ilman mitään keskittämisalennuksia noin 330 e.


      • Char
        minttu kirjoitti:

        Heissan!

        kyllähän se opus kiinnostaa, asun itä-helsingissä. Kuinkas tehdään?

        Itse olen positiivisesti yllättynyt siitä kuinka paljon ihmiset lukevat näitä palstoja ja vastailevat kysymyksiin ja pulmatilanteisiin asiallisesti.

        Olen yrittänyt ottaa selvää niistä vakuutuksista ja niissä on kolmen eri tyhtiön välillä parhaillaan n.20 euron ero. Koiran pystyy vakuuttamaan kussakin yhtiössä ( Tapiola, Pohjola ja If ) tapaturma- ja henkivakuutuksella, vastuuvakuutuksessa ja eläinlääkärivakuutuksella. Jos noi kaikki ottaa ( mikä on varmasti järkevin kun kyseessä tulee olemaan Rotweiler) tulee vakuutus maksamaan ilman mitään keskittämisalennuksia noin 330 e.

        Jos sinulla on mahdollisuus voisit hyvin käväistä täällä järvenpäässä ja katsoa haluatko opuksen?

        Se, kun ei ole pelkästään ensiapuopas vaan siinä on hiukan ensiapuakin.. :)

        Lisäksi on kyllä kirjoja, joita en myy, mutta voin suositella kyllä. Ja voin toki myös neuvoa, jos haluat jotain tietoja ja osaan neuvoa, kun jonkun verran koulutan niin on kyllä ohjeita koulutukseen yms. ihan paperille kirjoitettunakin (ja ei maksa mitään, jos nyt päätin niin äsken :D ).

        Lisäksi netti ja google on edelleen hyvä keino. :)

        Koira ensiapu niin eiköhän ala aueta sivuja, kun tuosta kehittelee hakusanoja. :)

        Kyllä täällä palstalla tosiaan kannattaa käydä mielestäni vilkuilemassa ja kyselemässäkin (kuten muillakin), koska asiallisuutta ja tietoa löytyy ja myös vastauksia tulee, jos vain ihmiset tietävät asiasta (yleensä aina joku tietää, jos muut eivät :) ).

        Vakuutukset ovat kalliita, mutta toisaalta myös kannattava. Tuostakin ollaan montaa mieltä. Minun koiralla ei vakuutusta ole ja silti olen mieltä, että kannattaa ottaa. :)

        Jos olet kiinnostunut käymään katsomassa opusta niin voit mailata minulle suoraankin (osoite näkyy tuossa ylhäällä, kun sheriffinä hyörin täällä). :) vaikka kyllä minä täälläkin pörrään ihan säännölisesti (= aina). :D

        Tervetuloa joukkoomme kirjavaan ja toivottavasti palstasta tulee jatkossakin olemaan hyötyä. :)


    • Piia

      Kannattaa hankkia hoitamisvälineet rodun mukaan. Meillä ei ainakaan yllä mainittu "ihmisekampa" tehoaisi turkkiin... :)

      Ja mitä tulee valjaisiin, niitä en suosittele ennen ensimmäistä vuotta, mikäli hankkimasi rotu on iso. Kunnon nahkahihna ja panta, jossa on kuitenkin jonkin verran kasvunvaraa. Myöhemmin nahkainen puolikuristava panta on parhain vaihtoehto niin koulutuksessa kuin arjessakin.

      Eiköhän pentusi kasvattaja anna sinulle myös hyviä ohjeita.

      Ja lopuksi. Printtaa netistä itsellesi Yrjölän puuron ohjeet! Hyvä kotiruokalisä raksujen oheen :)

    • koiran omistaja1

      Hei! ennen pennun hankintaa olisi hyvä olla ainakin nämä tarvikkeet:
      Ruoka ja vesikuppi,
      Kevyt panta ja talutin,
      Pentu ruokaa,
      Harja/kampa,
      Leluja ja tietenkin oma nukkumapaikka pennulle!
      hyviä pentuhetkiä sinulle! ps. Koirakirjoista läytyy paljon tietoa, niin myös netistä.

    • kkllkl

      Ennen kaikkea AIKAA sille pennulle. Ei se rojuvuori korvaa yhteisiä leikki hetkiä.

    • Mitä Koiranpennulle?

      -Peti, alusta jossa nukkua
      -ruoka- ja vesikuppi
      -Ruokaa
      -Paljon aikaa koiralle
      -leluja
      -Harja, kampa
      -Shampoo ja hoitoaine pesulle
      -lenkkinaru
      -valjaat
      -kaulapanta
      .Palkintonameja kouluttamiseen
      -kantokoppa, jossa se tuodaan kotiin
      -Ruoka-alusta siiteyttä varten (voi käyttää esim. pyyhettä)

      Siinä oli ne tärkeimmät :) Itsellekkin on nyt koira viikon päästä tulossa, niin pitää alkaa ostelemaan tarvittavaa :)

      LISÄÄ VINKKEJÄ MUSTIN JA MIRRIN "koiranpennun ostajan muistilistasta" JOKA LÖYTYY TÄÄLTÄ -> http://www.mustijamirri.fi/editor_files/file/Univet_MM_muistilista_koirat_A5_PRESS.pdf

    • Anonyymi

      Hei!:)
      Juu tää tulee 18-,kohta 19-vuotta myöhässä. Synnyin vuonna 2012 .😂Mutta tässä tietoa kaikille!:
      -kynsisakset
      -harja
      -entisen kodin ruokaa, myöhemmin voi vaihtaa
      -pahvilaatikko peti pennulle, johon vanha vaate tai viltti lämmikkeeksi. Koska pennut ovat sellaisia, että saattavat pureskella petiä tai vaikka pissiä siihen. Eipähän mene kallis hieno peti heti roskiin. Jos on aikuinen kodinvaihtaja ihan peti. Kaikille koirille voi olla myös patja hyvä.
      -ensiapupakkaus, (lemmikkikaupassa osaavat auttaa millaista sisältöä)mutta mm, siteitä, puhdistusainetta, kyytabletteja...
      -korvahuuhde
      -silmänpuhdistusaine
      - tarvittaessa, jos koira on vaikka kylmissään talvella tai haluat ettei koirasi kastu sateisena päivänä lenkillä, voit ostaa, (kun se on aikuinen) vaikka talvi- ja sadetakin koiralle.
      -juoma-ja ruokakupit
      -kakkapusseja
      - KANNATTAA EHDOTTOMASTI pestä koiran hampaat vaikka muutaman kerran viikossa, tai vaikka joka päivä. Opeta tämä pennulle heti. Jos on kodinvaihtaja yritä opettaa, jos ei onnistu ei sitten.
      -puruluita (huomioi ikäraja, eli minkä ikäinen pentu niitä voi syödä)
      -herkkuja ja opetusnameja
      -hihna, nylon hihnat tosi kestäviä ja hyviä
      -valjaat tai panta, itse suosittelen ehdottomasti valjaita
      Siinäpä niitä oli, noilla pärjää. Onnea pentusi/kodinvaihtaja koirasi saamisesta, onnellisia yhteisiä hetkiä teille!;)

      • Anonyymi

        Ja äskeisestä viestistä EHDOTTOMASTI erilaisia leluja esim pari erilaista palloa, vinkulelu, pureskeltava lelu ja pehmoleluja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe