Vanha koira pissaa sisälle

rätti kourassa

Meidän kohta 13v. mäykky on ruvennut pissailemaan aina silloin tällöin valtavia lätäköitä sisälle. Yleensä vielä matolle. Se on saanut useamman antibiottikuurin, kun aina virtsanäytteessä on olluyt hieman verta ja siittiöitä ihan runsaastikin. Nyt vaan alkaa tuntua jo siltä, että ei näitä kuureja kannata loputtomiin jatkaa, kun kohta on taas uusi kuuri päällä. Viimeiset kuurit se söi n. pari kk sitten.
Vuodenvaihteessa tuli pissat vielä lattialle ja nyt on viimeisenä kahtena viikonloppuna tullut iso lätäkkö lattialle. Se ei siis ole mitään mielenosoituspissaamista, vaan ilmeisesti kaverilla on kova hätä, eikä pysty pidättämään. Juuri äsken siivosin lattialta varmaan useamman desin pissaa. Ja tätä pissaamista ei tapahdu siis yleensä silloin kun koira on yksin kotona, vaan illalla, kun mekin ollaan jo kotona. Nytkin edellisestä lenkistä oli vain noin 6h aikaa ja pissat tuli sisään. Silloin kun me ollaan töissä, voi koira olla kotona yksin helposti 8-9h ja ei ole mitään kiirettä pissalle, kun me tullaan kotiin. Öisinkin se nukkuu 10h ja aamulla ei ole mitenkään erityisen kova hätä.
Onko kellään samanlaisia kokemuksia tai hyviä ehdotuksia, mitä voimme tehdä, muuta kuin ruveta pissattamaan koiran iltapäivällä neljältä, sitten seitsemältä ja taas yhdeksän-kymmenen aikaan kun menemme yöpuulle...

21

3631

  Vastaukset

  • ei koiralle muutenkaan oo kiva, et pääsee ulos vain aamulla ja töitten jälkeen. Koiralle tulee hätä siinä kuin ihmisillekin. Itse vien koirani 2 kertaa aamulla ulos, töiden jälkeen kolmen aikoihin, ennen kuutta ja sitten seitsemän jälkeen vähän ja riippuen valvonko, jos nii käydään vielä kerran ennen nukkumaan menoa. Koirat saavat juoksennela vapaana niin kauan kuin haluavat ja lenkit päälle.

  • itse kyllä käyttäisin tuon ikästä koiraa hieman useammin. itse käytän normaalistikin vähintään 3 kertaa paitsi sitten jos ollaan oltu koko pv jollain retkellä.

   eipä kuule muutakun että ylös ulos ja lenkille. jos koiran ottaa ni täytyy olla valmis käyttää vähintään 3 kertaa päivässä ulkona. ja eihän tuon ikäisen koiran kanssa tarvi enään mitään kovin pitkiä lenkkejä edes tehdä.

  • Meillä koira pääsee aamulla ennen seitsemää ulos, ennen yhtä kakka lenkki, neljältä pitkä lenkki ja illalla ruuan jälkeen pihalle pissalle. Vaikka koira jaksaa olla 12 tuntia ilman ulkoilua, niin onko se viisasta kokeilla sitä sietokykyä aina? Ymmärrän jos työt/muut asiat ovat muuttuneet ja rytmi vaihtunut, mutta useammin veisin ulos jos mahdollista.

   • Tuon ikäisellä koiralla voi olla kuten meidän 15v.mäykyllä munuaisen/maksan vajaatoiminta.Juo enemmän ja pissaa erittyy.
    Lääkityksenä ruokavalio ja pissaamiset lakkasi.


  • Eturauhasessa jotain vikaa.. Vanhoilla koirilla (varsinkin uroksilla) alkaa tulemaan noita ongelmia.. Ihan niinkuin ihmisilläkin. Mulla itellä 10v uros ja silläkin ajoittain sisälle pissaamista, vaikka käy päivän aikana keskimäärin 6 kertaa ulkona lenkki päälle. Kannattaa viedä tutkittavaksi, jotta se voidaan hoitaa ajoissa pois !!

   Häpeääkö koirasi sitä? Jos ei, niin se voi olla jotain mielenosoitusta..!?

  • Voi koira parat, pitää pystyä pidättämään 6-10 tuntia !!?? eli silloin saa olla vain hätä kun omistajalle sopii :( Miksi koiria pitää itselleen haalia ellei pysty niitä ulkoiluttamaan inhimillisyyden rajoissa ?

   • Ei kukaan normaali ihminen varmaan pidä koiraa pissaamatta 10 h , mutta normaalit ihmiset käy töissä ja työt on 8 h plus työmatkat päälle. miten sä silloin pissatat koiraasi muutaman h välein??? ja koira pärjää yönkin ihan hyvin, lukuunottamatta jos se on sairas tai vanha...vai heräätkö yöllä aina viemään koiraasi....haaloooooo


   • järki hoi älä jätä kirjoitti:

    Ei kukaan normaali ihminen varmaan pidä koiraa pissaamatta 10 h , mutta normaalit ihmiset käy töissä ja työt on 8 h plus työmatkat päälle. miten sä silloin pissatat koiraasi muutaman h välein??? ja koira pärjää yönkin ihan hyvin, lukuunottamatta jos se on sairas tai vanha...vai heräätkö yöllä aina viemään koiraasi....haaloooooo

    Tarviiko sitä koiraa ottaa jos ei ptsty huolehtimaan siitä?


  • Heippa! Hoitajana tuli mieleen, että josko olis ihan vaan vanhuusiän inkontinenssiä, elikkäs pidätyskyvyyttömyyttä.. Nyt kehiin kunnioitusta ja ymmärtämystä, onhan ikää jo 13 vuotta.. Siis jos on kaikki tutkimukset tehty.. Voisin kuvitella, kun päivät nukkuu, pissahätä ei vaivaa. Mutta kun aktiviteettia on, pissan pidättämiseen hankalampi keskittyä.

  • Samalla asialla kuin mitä aloittaja, tein oman aloituksen huomaamatta tätä ketjua. Yleensähän mäyriäisen pulma on rakko lähellä maata missä se saa kylmää eikä pissi tule. Tähän ensiapuna on eri konstit tai elukkatohtori. Täällä kuitenkin sama missä pissiä tulee ja tulee (yksi yö ennen antibioottia). Mäyriäisen sapuska on yrjölää ja seniorin tasokasta nappulaa. On antibiooteilla ja katsellaan miten menee ohi. Millasta sen safkan tulisi olla jos kyseessä munuaisten/maksan -vajaatoiminta?

  • Meillä 13-vuotias kun alkoi sisälle pissailemaan, se teki sen yleensä joko unissaan ilman että välttämätt heräsi ja sitten joskus ihan muistamattomuuttaan. Ell tutki koiran, sanoi että ihan vain pidätyskyky heikentynyt ja muisti alkaa vähän temppuilemaan, ei muista että on juuri käynyt ulkona yhdistettynä pidätysvaikeuksiin. Mutta kyllähän sitä vanhempaa koiraa on hyvä käyttää ulkona enemmän, jos vain mahdollista. Mäykkyvanhuksilla tosin taitaa olla aika yleistä se, että kivempi olla sisällä lämmössä kuin ulkona tuiskussa ja tuulessa :)

  • Meiltä lähti tänään mäykkä yläkertaan. Ell löysi takapäästä sormituntumalta kasvaimen alkuja mitkä ehkä painoivat virtsarakkoa. Koira söi innokkaasti loppuun asti ja jopa kiri kävellen isompaa ulkona. Viime yönä samat oireet kuin aloittajalla uusiutuivat voimakkampina sen lisäksi kivun kiljahtelut. (kuuria takana tälläkin) Mäykkä leikattiin viitisen vuotta sitten kahden (pehmyt) maitorauhaskasvaimen vuoksi missä samalla leikattiin kohtu. Pidätysongelma sekin on hieman erilainen kuin aloittajalla, meillä sama kun tila paheni. Moni voi kysyä tähän loppuun miksei näitä aiemmin huomattu. Kai sen vuoksi ettei eläinlääkärit ole ihmeidentekijöitä. Näin lähti mäykkä, se eli pitkän ja suurilta osin eri hyvän elämän.

  • Ymmärrän uupumuksen ja huolen se siivous on toisijainen se huoli on koirasta primääri. Inkonitenssistä jutellaan paljon ja se on auttanut monia koiria siihenhän löytyy pariakin lääkettä. Tosin kun virtsaaminen on noin rajua ja siihen liittyy monia kuureja tuossa tilassa lähtekää eläinlääkärin vastaanotolle. Näissä asioissa on oltava realisti ja lähdettävä siitä miten vanhalla koiralla voi olla mitä vain mikä aiheuttaa runsaan kuseskelun - lähdettävä myös siitä miten ikääntynyt koira on ja miten sitä ikänsä puolesta ei enää voi aukasta ja mihin mikään mahdollinen lääke ei auta - tehtävä lopullinen päätös jos muita mahdollisuuksia ei ole. Oma edesmennyt mäyris muuten teki jopa viime hetkinä pissit kylpyhuoneen viemäriin. Sillä oli samat rajut oireet kuin teilläkin ja syy oli kuitenkin alavatsan kasvaimissa jotka tod.näk. olivat kasvaneet sisäänpäion painaen sisäelimiä. Omalla kohdallanne syy voi olla mikä vain sitä ei voi tietää mutta pitkittyneeseen pidätyskykyyn voi syynä olla mikä vain ja vain hyvä ell. voi selvittää sen. Voimia.

  • Mulla 9-vuotias pieni narttukoira joka kuseksii sillointällöin sisälle, matolle ja lattialle. Mutta ei koskaan kun olen töissä, sen 8 tuntia, mutta kun olen kotona niinkuin tänäänkin. Kaksi tuntia aikaisemmin oltiin ulkona ja nyt kusasi olkkarin lattialle. Onko jotain uhoomista mitä lie? On virkeä, hyväkuuloinen, syö hyvin ja jaksaa lenkkeillä, eli terve on.

   • Eivät koirat "uhoa" tai osoita mieltään, sillä siihen vaadittaisiin hyvin monimutkaista, ihmisille tyypillistä ymmärrystä syistä ja seurauksista.

    Käytä koira varmuuden vuoksi eläinlääkärissä, sillä kuvailemiasi oireita on mm. virtsatietulehduksessa, kohtutulehduksessa ja munuaisongelmissa. Nämä eivät päälle päin näy ennen kuin tilanne on jo henkeä uhkaava, joten "terve on" ei ole luotettavaa diagnoosia nähnytkään.


   • Varuiksilekuriin kirjoitti:

    Eivät koirat "uhoa" tai osoita mieltään, sillä siihen vaadittaisiin hyvin monimutkaista, ihmisille tyypillistä ymmärrystä syistä ja seurauksista.

    Käytä koira varmuuden vuoksi eläinlääkärissä, sillä kuvailemiasi oireita on mm. virtsatietulehduksessa, kohtutulehduksessa ja munuaisongelmissa. Nämä eivät päälle päin näy ennen kuin tilanne on jo henkeä uhkaava, joten "terve on" ei ole luotettavaa diagnoosia nähnytkään.

    Ei nyt ihan noinkaan, kyllä koira on eläin joka viestii pissaamalla. Ei tietenkään ihan niin inhimillisiä ajatusketjuja ole taustalla että "en päässyt koirapuistoon tänään joten lorautanpa ihmisten kiusaksi tähän silkkimatolle". Mutta omakohtaisesta kokemuksesta voin väittää että kun aikuinen mutta ei vanha, sisäsiisti koira pissii jonkun tyynylle tai kenkään, se haluaa kertoa jotain.

    Mutta näissä tän ketjun tapauksissa taitaa olla kyse ihan vanhuudesta. Pidätysvaikeuksia ja ehkä muistihäiriöitä. Jos jaksaa pidätellä yön yli tai työpäivän, se johtuu siitä että koira nukkuu. Eihän ihminenkään yöllä juokse vessaan niin tiheästi kuin päivällä.


  • Tämä on vanha ketju, mutta kirjoitanpa kuitenkin. Koirat vanhenevat, kuten ihmisetkin ja niillekin tulee vanhuuden tuomia muutoksia elimistön toimintaan. Pissan tiputtelu ja yöllä alleen laskeminen ovat niitä tavallisia ongelmia. Jos koira näyttää muuten vielä nauttivan elämästään, syö, iloitsee ulkoilusta, eikä näytä kärsivältä, vaikka nukkuukin enemmän, kuin nuorenpana, on sillä oikeus elää myös vanhuuttaan. Nykyään tuohon pissan tiputteluun on koirakaupoissa nartuille housuja ja uroksille urosvöitä. Minä käytän vanhalla uroskoirallani urosvyötä, jonne sisäpuolelle laitan tavallisen tenasiteen. Hyvin toimii sisätiloissa, eikä koira sitä mitenkään nolostele. Pissan tiputtelu ei mielestäni ole syy viedä vanhaa rakasta lemmikkiään viimeiselle piikille. Apuvälineitä kyllä löytyy. Vanha lemmikki on käytettävä hyvin usein ulkona pissalla, vielä illalla myöhään ja aamulla aikaisin. Työajat rajoittavat kuitenkin ottamasta huomioon näitä vanhan koiran hoidon erityispiirteitä.

   • "Työajat rajoittavat kuitenkin ottamasta huomioon näitä vanhan koiran hoidon erityispiirteitä. "

    EIVÄT SAA RAJOITTAA! Mikä ihme narsisti olet, annat toisen kärsiä. Annat sen koiran pois, jos et halua hoitaa sitä. Ei sinua kukaan pakota pitämään koiraa.

    Vaikken koirafani olekaan, joissain asioissa olen kyllä koirien puolella narsistiomistajia vastaan. Koira on elävä olento kuten ihmisetkin, eikä mikään egonjatke.

    ETTE HANKI KOIRAA JOS SEN KOHTALO ON OLLA YKSIN ASUNNOSSA PÄIVÄT PITKÄT.


   • Nartuilla on juoksusuija,ja uroksilla merkkaussuoja.Ei ne oo virtsantiputtelusuojia sairaille.Eläinlääkäriin,jos koiralla valuu alle.Jos ei siihen varaa,ei oteta elukoita.


   • Itselläni on 13 vuotias ja aika kookas koira. Hän on ollut minulla pennusta asti ja tunnen koirani jokaisen ilmeen ja eleen. Liikkeet eivät ole enää kuin nuorella koiralla, koska nivelrikko. Ostin koiralleni tämän ongelman takia flexadinia ja siitä on ilmeisesti ollut hyötyä. Nivelrikon vuoksi emme enään käy päivittäin pitkiä lenkkejä. Lenkit ovat lyhyitä, mutta koira nauttii niistä suuresti. Vanhan pojan ruokahalu on valtava, kilo hirvenlihaa katoaa hetkessä kupista ja herkut maistuu. Toisinaan lyödään leikiksi ja jalat hieman täristen hypätään lelun tai luun kimppuun, tai kiusataan nuorempaa koiraa ilkikurinen ilme kasvoilla tai houkutellaan muita leikkimään. Vanhalla ukolla on nivelvikojen lisäksi eturauhasen liikakasvua, joka aiheuttaa pissan tiputtelua. Eläinlääkärillä on käytetty, jotta tähän vaivaan saatiin tablettikuuri, jonka vaikutus kestää noin 5 kk. Leikkaus olisi myös ollut yksi ratkaisu, mutta nuin vanhaa koiraa en sellaisella operaatiolla ala kiusaamaan. Eläinlääkärin mielestä se oli viisas valinta. Koira ei siis koe kipua tämän eturauhasongelman kanssa, eikä edes itse tajua välillä pissitippoja tiputtavansa. Se on tärkeintä, muuten olisin joutunut raskaan päätöksen eteen. Ulkona pissan tiputtelu ei haittaa ja poika viettää ulkona 2 tuntia kiinni kytkettynä riippuen säästä. Käymme lyhyillä pissilenkeillä heti aamusta, ennen lounasta, päivällä, ennen päivällistä ja illalla ennen nukkumaan menoa. Yöllä hän nukkuu sänkyni vierellä, eikä pyydä pissalle. Työpäivinäni hän on ulkona, jos keli sallii. Koskaan töistä kotiin palattuani ei ole ollut pissejä tms. yllätyksiä vastassa jos sisällä on ollut. Käytän koirallani sisätiloissa ollessamme urossuojaa, jottei matoille ja lattioille tipu pissitippoja ja koti pysyy puhtaana. Koira otti suojan hyvin vastaan, eikä ole kertaakaan sitä vikonut tai yrittänyt ottaa pois. Koskaan tämä urossuoja ei ole ollut märkänä pissasta, kiristävä tai muuten epämukava, joten uskon senkin takia koiran siihen hyvin tottuneen. Olen sitä mieltä, että niin kauan kun koira on virkeä ja elämänhaluinen, sen hyvinvoinnin ja yhteisen taipaleen eteen kannattaa nähdä vaivaa. Jokainenhan meistä vanhenee. Sitten kun koittaa se aika, ettei eläinlääkärissä pystytä vaivoja helpottamaan ja kivut vievät elämänhalun, on tehtävä se viimeinen palvelus ystävälle. Toivon omalle koiralleni, sekä monille muille vanhuuspäiviään viettäville paljon onnen hetkiä ja kevyitä, hyviä päiviä.


  • Piski piikille

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   124
   4314
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   183
   3684
  3. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   86
   3403