Ohjeita puolustajana pelaamiseen?

..........

Hei. Olisko jollain tai tietäiskö missä olis jotain yleisiä ohjeita puolustajana pelaamiseen jalkapallossa? Pelataan alhaalla divarifutista ja jonkin verran on kaikilla kokemusta jalkapallosta mutta kilpatasolla ei juurikaan.

Onko mitään yleisiä vinkkejä puolustajan pelaamiseen? Itse pelaan keskuspuolustajana tai joskus laidassa. Kaksinkamppailuvoimaa on jonkun verran ja syötötkin lähtevät ihan hyvin mutta sijoittuminen on välillä aika arpapeliä ja tuntuu että välillä on ihan hukassa eikä tiedä mihin mennä. Olisko jotain sääntöjä tai perusasioita mitä puolustajan, etenkin keskuspuolustajan pitäis tietää?

6

1131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pauno_K

      Sijoittuminen on pelitilanteesta kiinni joten mitään yleispätevää on vaikea mennä sanomaan. Sijottumiseen vaikuttaa myös käytetty taktiikka eli jos puolustetaan aluetta, silloin luonnollisesti ollaan omalla alueella ja riittävän lähellä vastustajaa. On kuitenkin yksi asia jonka jokaisen puolustajan pitäisi ymmärtää eli aina ollaan maalin ja pallon välissä. Esim. 1v1 tilanteessa ei ikinä pidä sijoittua niin, että vastustaja on puolustajan ja puolustettavan maalin välissä.

      • ...........

        Kiitos jo tästä todella paljon. Niin toki riippuu onko paikka- vai miespuolustus. Entäs se että missä tilanteissa kannattaa mennä pallollisen päälle ja missä tilanteissa kannattaa vaan seurata hänen liikkeitään pienen välimatkan päästä? Onhan se selvää että jos aina säntäät pallollisen hyökkääjän iholle niin hänen helppo vain syöttää vapaalle pelaajalle joka voi tehdä vaikka maalin...


    • PaunoK

      Siihen vaikuttaa se, että millä etäisyydellä ollaan omasta maalista. Jos ollaan kaukanana maalista silloin on tärkeä peittää mahdolliset syöttölinjat ja yleensä puolustaminen on sitä, että mennään nopeasti 1-2 metrin etäisyydelle hyökkääjästä ja kylkiasennossa yksinkertaisesti seurataan pelaajaa eikä anneta hänelle mahdollisuutta syöttöön. Tärkeää on myös, että kun mennään tilanteeseen ei rynnätä niin lähelle, että hyökkääjä pääsee ohi ja samalla pelata itseä ulos tilanteesta. Jos puolustat laajaa aluetta silloin 2 metrin etäisyys on hyvä, sillä siinä ehtii vielä kääntyä mukaan jos hyökkääjä tekee rytminvaihdoksen. Metrin etäisyydellä hitaamalle voi tulla kiire. Jos taas ollaan lähellä maalia, silloin on erityisen tärkeää, että hyökkääjä ei pääse ohi eli silloin on myös järkevämpää mennä noin metrin päähän hyökkääjästä yksinkertaisesti peittää hyökkääjältä syöttölinjat ja estää vedot. Pallonriistoa kannattaa yrittää aina silloin kun hyökkääjä menettää kontrollin palloon. Tuosta säntäämisestä, että liike hyökkääjää kohtaan pitää tehdä aina silloin kun hänelle ollaan syöttämässä ja sillä hetkellä kun hyökkääjä saa pallon, puolustajan pitäisi jo olla oikealla etäisyydellä. Toki tuo riippuu pelitilanteesta ja pitää ottaa myös huomioon se, että jos joukkue puolustaa oikein, silloin ei pitäisi olla vapaita pelaajia joille hyökkääjä syöttää esimerkiksi omaa aluetta puolustavan pelaajan mennessä pallolle. Eli oikein puolustettaessa ensin pallolle menee prässääjä ja hänen takana/sivulla on tukija ja taas hänen takana/sivulla on varmistaja.

      • ......

        Kiitos hyvistä ja asiantuntevista ohjeista. Tästä se lähtee. Pitää vaan yrittää iskostaa näitä hyvän puolustuspelaamisen peruselementtejä myös muille joukkueemme alakerran pelaajille.


    • 21 wee vanha?

      Olen 21 wee girl. Onko minulla mitään mahdollisuus aloittaa harrastamaan jalkapalloa jossain? Pelaan kavereiden kanssa vapaa ajalla, mutta muuten ei mitään kokemusta. Mielestäni olen aika hyvä. Ja rakastan jalkapalloa.

    • laaki lähtee puujlla

      On sulla. alat pelaa puulaakifutista. ota selvää paikkakuntasi sarjoista ja turnauksista. sit vaa treenailee. uit johku porukkaan mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe