Olin vain hetken lain alla

Silloin, kun Jumala minua voimakkaasti kutsui puoleensa, niin olin hyvin rauhaton. Tunsin, että tässä tilassani olisin kadotettu ja helvetin oma. Se ajoi minut todella etsimään Jumalaa. Minun uskoontuloprosessi, niin juuri prosessi on aika pitkä. Alkutaival oli juuri sitä, että peilasin itseäni Raamattuun ja lähinnä ulkonaisesti puhdistin itseäni. Raamattu oli minulle lakikirja, josta katsoin, olinko tehnyt syntiä, vai en. Kuitenkin havahduin, kuin unesta, kun Jumala sanoi minulle eräässä seurakunnan tilaisuudessa, että Hän tulee poistamaan minusta kovuutta. Se oli oikeastaan pieni järkytys. Mutta jälkeenpäin ajateltuna siunaus. Se laittoi minut todella ajattelemaan. Uskon alkutaival olikin omantunnon puhdistamista. Puhdistamista sillä tavalla, että omilla teoillani ansaitsin Jumalan rakkautta. Päivittän se oli sitä, että punnitsin aina, kuinka hyvin olen onnistunut tänään tai sitten en. Lain alla oleva ihminen puhdistaa aina itseään tekojen kautta. Joillekkin se voi olla ruoka, toisille joku päivittäinen tai viikoittainen rituaali. Siis sellainen pakonomainen asia, jonka tehtyään ikäänkuin saa hyvän omantunnon ja saa rauhan ja ikäänkuin "puhdistuu". Tulee hyvä mieli onnistumisesta.
Tälläine minäkin alussa olin. Mutta sitten tuli Pyhä Henki. Pyhä Henki näytti minun oman elämäni lakikirjan. Pyhä Henki näytti sydämeni, joka oli täynnä saastaa. Olin kiillottanut vain ulkokuorta.
Siitä alkoi tuo sydämen puhdistus, josta kerroin. Ja se on päivittäistä. Raamattua luen säännöllisesti, mutta enää se ei ole minulle sillä tavalla lakikirja, joka sanoo minulle mikä on oikein ja mikä väärin, vaan nyt olen Pyhän Hengen alla. Nyt Pyhä Henki näyttää oikean ja väärän, Jumala itse näyttää mikä on syntiä.
Se on sitä. että vaikka ihmisten silmissä olisin nuhteeton ja vaikka kukaan ei mielestään näkisi mitään syntiä jossain asiassa, niin Pyhä Henki voi silti nuhdella ja näyttää synnin. Fariseukset olivat hurskaita ihmisten silmissä, mutta mitä Jeesus silti sanookaan heistä. Ja mitä Jeesus sanookaan publikaanista.

Ulkokuoren kiillottaminen on turhaa. Ne omat teot on turhia. Ne omat rituaalit on turhia. Me emme voi tuoda Jumalalle mitään, emme kertakaikkiaan mitään. Alastoinna olemme tänne tulleet ja kaikki mitä meillä on, on armosta. Jumalan eteen ei voi tuoda muuta kuin syntisen sydämen ja tyhjät kädet, ilman mitään tekoja. Kain toi Jumalalle uhriksi omia kättensä tekoja, ja Jumala ei mielistynyt Kainin uhriin. Mutta Aabel toi nimenomaan uhrin. Aabel toi uhrin, joka kuvaa Jeesusta. Siksi Jeesuksen risti on ainoa ja vain ainoa perusta sille, miksi me kelpaamme Jumalalle. Siihen emme voi mitään lisätä, emme pienintäkään tekoa.

Ainoat teot, jotka kelpaa Jumalalle on Jumalan meille valmistamat teot. Ne ei ole meidän tekoja. Ne ei ole siis meidän keksintöjä tai ideoita. Ei niitä päiviittäisiä tai viikottaisia rituaaleja tms. Vaan ne on niitä tekoja, mitä Pyhä Henki pyytää meitä tekemään. Pyhän Hengen kanssa jokainen päivä on erilainen. Pyhän Hengen kanssa jokainen viikko on erilainen. Pyhän Hengen kanssa ei kangistu kaavoihin, vaan elämä on rikasta ja vaihtelevaa.

Kunnia Herralle

92

1620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ristin luona

      Ristin luona kiusatulla
      langenneella, vaivatulla
      paras paikka on

      Siksi älä koskaan lähde
      älä minkään synnin tähden
      ristin luota pois

      Ristin luona ainoastaan
      synnin turmelusta vastaan
      voitto saatu on
      ristin luona ainoastaan
      Isä armahtavi lastaan
      rauhan julistaa
      rauhan julistaa
      ristin luona kiusatulla
      paras paikka on

      Ristin luona pohja kestää
      armo putoomasta estää
      kauhun kuiluihin

      Ristin luona lepo koittaa
      toivo epätoivon voittaa
      sydän puhdistuu

      Ristin luona ainoastaan
      synnin turmelusta vastaan
      voitto saatu on
      ristin luona ainoastaan
      Isä armahtavi lastaan
      rauhan julistaa
      rauhan julistaa
      ristin luona kiusatulla
      paras paikka on

      Erkki Leminen

    • Hyvä kuvaus, samankaltaista lain kanssa työskentelyä oli minun taipaleeni pitkään vielä armon allakin.

      " Lain alla oleva ihminen puhdistaa aina itseään tekojen kautta. Joillekkin se voi olla ruoka, toisille joku päivittäinen tai viikoittainen rituaali. Siis sellainen pakonomainen asia, jonka tehtyään ikäänkuin saa hyvän omantunnon ja saa rauhan ja ikäänkuin "puhdistuu". Tulee hyvä mieli onnistumisesta. "

      Olin välillä jo vapaampi, mutta uskonliikkeessä sitten lankesin pahemman kerran loveen, syyn laitan
      paljolti virheelliselle opetukselle. Muistan kuinka kädet täristen laitoin kymmenyksiä kuoreen ja moneen
      kertaan tarkistin, onko siinä varmasti kymmenesosa BRUTTOtuloistani.
      Vasta myöhemmin olen käsittänyt niinkuin Peter Youngren ( youngrensuomi.net ) opettaa - että vaikka et
      koko loppuelämäsi aikana antaisi senttiäkään Jumalalle, silti Jumala on luvannut pitää huolen sinusta.

      Ei ole tullut annetuksi kymmenysmielessä riittävästi Herran työhön saati sitten vähempiosaisille, mutta
      vapaampi ja onnellisempi Herrassa olen siitä lähin ollut, kun vapauduin lain alta, antamaan sydämen halusta
      sen mitä annan.

      • Anonyymi

        Lähdin myös aikanaan mukaan uskonliikkeen toimintaan, koska se vaikutti jotenkin uskoa aktiivisesti todeksi elävältä toiminnalta. Valitettavasti jouduin huomaamaan ajan myötä ajautuneeni uskon suorittamiseen ja vaatimusten sekä odotusten alaisuuteen. En ollutkaan enää se, mitä oikeasti olin. Piti yrittää olla jotain enemmän kuin mihin kykeni. Samaa havaitsin muissakin ja heidän pahaolonsa paljastui lähinnä vain keskusteluissa kulissien takana. Vaikka haluan uskoa, että toiminnassa on mukana vilpittömiä uskovia niin, siitäkin huolimatta lain alle ajautumisen riski tällaisissa "uskon sankaruutta" tavoittelevissa liikkeissä on suuri.

        Armollisen Jumalan löytyminen on ollut vapautus kaikesta. On voinut jättäytyä Jumalan käteen epätäydellisenä, syntisenä ja ilman tarvetta parannella itseään.


    • "Lain alla tarkoittaa" että laki syyttää lain rikkojaa. "Armon alla" että synti on anteeksi annettu.
      Tuota on joskus herätysliikkeissä mm. väännetty nurinpäin siten että ihminen joka noudattaa lakia olisi "lain alla" heh, ja armon alla joka sitten Jeesuksessa.

      "Lakihenkisiksi" taas sanottiin ne jotka lakia nudattavat, ja joksikin muuksi sitten kun uskoo vaan Jeesukseen mutta laista ei tarvitse välittää.

      Noin se kulki joskus herätysliikeopetuksessa enkä minä tuossa valehtele. Se oli täsmälleen noin.

      Lain tehtävä on opettaa mitä on synti, ja se on Jumalan perustuslaki. Toinen puoli opettaa miten rakastaa Jumalaa ja miten lähimmäisiä rakastetaan. Vaikka siinä on vain 10 käskyä se on täydellinen ja kattaa kaiken.
      Tuo sama laki on voimassa ajan loppuun asti täsmällisesti sanoen niin kauan kuin taivas ja maa on paikoillaan Raamatun mukaan. Luuk 16:17.
      "Vapauden lain" mukaan tuomitaan, sitä nimitti vapauden laiksi Jaakob Jeesuksen veli siksi että se teki vapaaksi synnistä kun sitä noudatti. Jaak 2:10-12.
      Jumalan rakastaminen näkyy lain noudattamisena. 1 Joh 2:3-5, 3:4, 5:3. Kukaan ihminen ei omassa voimassa kykenekään lain noudattamiseen.
      Raamattu kertoo mikä on lopun aikana "pyhä ihminen" Ilm 14:12.

      Tuon lain noudattamiseen on Jumala luvannut voiman Henkensä voimalla ja avulla.
      Hebr 10:16, Jer 31:31, Hes 36:25-

      Laki on siis "sydämen lihatauluissa" juuri kuin itsekin mainitset se muistuttaa olemassaolostaan kun ihminen joutuu kiusaukseen tai on tehnyt syntiä.
      Sitä ei siis joka päivä aamulla heti ensimmäiseksi tavata kivitauluista eikä lakia ole raamatunlausekoteloissa
      kaulalla roikkumassa että sen joka kadunkulmassa kaivaisi 10 käskyä luettavakseen.
      Laki on mieluisena sydämenasiana ja synti kauhistus uuden liiton ihmiselle.

      Synti ei siis ole koskaan vähäpätöinen asia, ainoa puolustus Jeesuksessa Kristuksessa, ainoa toivo-
      Lain noudattaminen merkitseekin "kuuliaisuutta" että lain avulla ja kautta tulisi vanhurskaaksi.
      Yksin uskosta Kristuksen ansioihin-. Uskosta ihminen elää saa ei muutamien kirjaimien noudattamisesta.

      Kun ihminen rikkoo lakia, vasta aito katumus ja parannus Jumalan edessä, siis synnin hylkääminen merkitsee katumusta ja anteeksiantoa. Ihminenhän voi katua syntejään itsekkäistä syistä myös.
      Siis mitähän naapuri ajattelee ja mitähän vaimo ajattelee, jne. mm. Naapuri ja vaimo ei anna syntejä anteeksi ja ihmiselle tunnustetaan vain ne synnit jota vastaan on rikkonut. Vain ne sovitaan ihmisten kanssa ja ihmisille tunnustetaan, Jumalle kuitenkin myös ja vain Jumala nekin anteeksi antaa.
      Varma keino päästä halveksuttujen joukkoon seurakunnassakin on että kerrot kaikki syntisi ihmisille.
      Et pysty elämään kohta joukossa niin rehellisenä ja sinililmäisenä. Kerro syntisi vain Jumalalle ja hänelle jota vastaan rikoit. Joku vanhapiika joka kasvanut pumpulissa ja miestä koskaan nähnyt alasti ei välttämättä ymmärrä poikamiehen menoja mm. ja voisi halveksua Sinua lopun ikäänsä, ihmiset ovat vain ihmisiä joka paikassa.

      Jeesus "täytti lain" antamalla itse lain noudattamisesta täydellisen esimerkin.
      Apostolit kaikki jatkoivat lain opettamista Jeesuksessa Jeesuksen kuoltuakin, eli siis jotkut ovat rohjenneet jopa väittää että Jeesus olisi täyttänyt kaikki mahdolliset lait siten että kaikki laki olisi "paalulla" poistettu.
      Ihminenhän olisi kieltänyt lain kokonaan ja mitä siitä seuraisi kun yhden käskyn rikkominen jo merkitsee jo koko lain rikkomista. Jaak 2 luku. Lain kunigaskäsky on laista yhteenveto, ei sen korvaaminen.
      Tämä yhteenveto näkyy jo Mooseksen kirjoissa 5:5 luvussa lain antamisen jälkeen seuraavassa luvussa 6.

      Maitoa ja hunajaa tulvii kaupat, ajattele nykyihmisen helppoa elämää. Minulla on 10 kg säkki ruista ekokauopasta ja oma mylly, ja leipääkin tuli aromirikasta eilen. Piäisiköhän ostaa hunapurkki.
      Kelpasi maidon kanssa syödä tuoretta leipää kun heräsin yöllä ja pitää jatkaa unia nyt.

      Kaikkea hyvää Sinulle

      t. jari

      • Vapaa Krsituksessa

        Ihminen joko katsoo tuomitsevaan lakiin, jonka tietysti tunnustaa päteväksi tai sitten katsoo Golgatan
        ristiksi, jonka tietysti uskoo vapauttavaksi armon varjoksi. Jonka alla on suojassa lain teräviltä rakeilta.
        On aivan eri asia tehdä Herran työtä vapaana armon voimassa kuin lakiin sidottuna riittämättömyyden
        tuntein varustettuna. Lainkuuliainen laittomuuden tekijä on se, joka tuijottaa lakiin ja rakkauden lain
        täyttävä uskonkuuliainen on se, joka armovoimassa työtä tekee.


      • Vapaa Krsituksessa kirjoitti:

        Ihminen joko katsoo tuomitsevaan lakiin, jonka tietysti tunnustaa päteväksi tai sitten katsoo Golgatan
        ristiksi, jonka tietysti uskoo vapauttavaksi armon varjoksi. Jonka alla on suojassa lain teräviltä rakeilta.
        On aivan eri asia tehdä Herran työtä vapaana armon voimassa kuin lakiin sidottuna riittämättömyyden
        tuntein varustettuna. Lainkuuliainen laittomuuden tekijä on se, joka tuijottaa lakiin ja rakkauden lain
        täyttävä uskonkuuliainen on se, joka armovoimassa työtä tekee.

        Mikään armo ei kata jatkuvaa ja tahallista, tietoista lain rikkomista loputtomiin.

        Yhdessä yössäkään eivät muutokset usein tapahdu.

        Rajat aina jossakin kulkevat ettei Kristus voi vanhurskauttaa jos toinen ei halua pätkääkään kunnioittaa lakia joka opettaa mikä on syntiä.

        Sinulla nyt ei sellaisesta vaarmaan kyse ole, olen asian tiimoilta kuullut jos jonkinlaista selitystä siellä täällä siis lain ja evankeliumin suhteesta.

        Laki ja evankeliumi kulkee käsi kädessä eikä kumpikaan sulje toistaan pois. Näin minä uskon, sen mukaan mitä Raamattuun kirjoitettu on ja mitä kirjoitin.
        Niin sanoin ungefär Lutherikin. Luther saarnasi evankeliumia ja lakia kyllä, hänellä oli taidetta niiden suhde, tai onko tuo "taide" sitten peräisin eräästä henkilöstä joka on elämänsä tutkinut Lutherin kirjoituksia, ja jossakin nimitetty "Luther tutkijaksi" ko persoonallisuuden kanssa joskus puhuin.

        Tottakai ihminen kokee armon ja sen seurauksena mm on ilolla yhtynyt Jumalan lakiinkin, nk Raamattu jossakin asiaa tulkitsee myös.

        Nuo mainitsemani herätysliike teologiat ovat totta mitä kuullut olen, aivan totta, ja niiden tarkoitus oli jossakin määrin kumota koko laki, tyyliin että kunhan jeesustelee tarpeeksi ei lakia ole olemassa.

        Minulla oli itselläni tilanne että otin harha-askeleen pois kristillisyyden ihanteista ja pyhityksestä.
        Sitä jatkui hetken ennen kuin Jumala antoi ymmärtää että raja on vaihtumassa tietoiseen asiassa.
        Uskovainen hetken porskuttaa ja lankeaa kunnolla jos lankeaa, sitten alkaa Henki puhutella.
        Rajat tulevat aina kaikessa vastaan, niin armon riittävyydessäkin.

        Ihminen voi pelöastua ssynneistään, mutta ei synneissään, on selvä asia sekin.
        Jos synnit eivät ole pois pyyhittyjä, eli kaduttuja ja paranus tehty ei Ilm 20 lupaa hyvää sen perusteella mikä on tila ollut kun armonaika päättyi.
        Tuo on taivahan tosi taivahan kirjat tässä.

        Kipuilevan ihmisen ja paremaa kohti menossa olevaa jota Jumala puhuttelee, ei pidä masentua tästä, eli siis Sinulla on hyvät ajatukset, ja saatat olla heräämässä uskon tielle, tai jotakin parannusta mitä pohdiskelet, en tässä mitenkään ikävästi kristisoi todellakaan, kerron vain asian ympäriltä mitä mieleeni tuli.

        Ei siis pätkääkään analyysia tai arvostelua Sinua kohtaan ole mitä kirjoitan ja kirjoitin.

        jari


      • benedi
        Vapaa Krsituksessa kirjoitti:

        Ihminen joko katsoo tuomitsevaan lakiin, jonka tietysti tunnustaa päteväksi tai sitten katsoo Golgatan
        ristiksi, jonka tietysti uskoo vapauttavaksi armon varjoksi. Jonka alla on suojassa lain teräviltä rakeilta.
        On aivan eri asia tehdä Herran työtä vapaana armon voimassa kuin lakiin sidottuna riittämättömyyden
        tuntein varustettuna. Lainkuuliainen laittomuuden tekijä on se, joka tuijottaa lakiin ja rakkauden lain
        täyttävä uskonkuuliainen on se, joka armovoimassa työtä tekee.

        Jumalan 10 käskyä on Jumala kirjoittanut sydämen liha tauluun,
        ja nehän löytyvät myös raamatusta.

        Uskovainen rikas mies, oli noudattanut 10:tä käskyä ,, ja juuri sen Jeesus asettikin
        pelastuksen ehdoksi!

        " Jos tahdot päästä elämään sisälle pidä käskyt"...mutta sen ohessa on
        seurattava Jeesusta, sillä Jeesus käskyjen pitämisen ohessa,
        tekee joka päivä muutakin, joka ei ole laittomuutta!

        Paransi sairaita, herätti kuolleita, ruokki nälkäisiä jne. Tällaista vastaan ei ole laki!!

        Emmehän me, joilla Pyhä Henki on , ensinkään ajattele, mikä on laillista,
        koska Pyhä Henki huolehtii siitä,...se, varoittaa, muistuttaa, nuhtelee....esim. Älä himoitse toisen aviopuolisoa, ...vaikka tämä ois eronnut!

        Jumalan laki on pyhä, vanhurskas, ja hyvä,..ja juuri sellainen on Jeesuksen seuraaja,
        hän ei lakia tahallaan riko, koska hän rakastaa Jumalaa yli kaiken muun,
        ja lähimmäistään kuten itseäänkin!

        Hänhän tietää: " Rakkaus Jumalaa kohtaan on, että me pidämme hänen käskynsä"

        Synti tulee lain rikkomisesta, ..ja kukapa muu voi antaa syntejä anteeksi ,
        kuin Lain Antaja, Jeesus Kristus....mutta kyllä siinä on ensin
        tiettyjä rituaaleja tehtävä!!!

        Mitä mukamas? No, varastettu " mesi" vaikka se on makeaa, se on palautettava
        oikealle omistajalleen.
        Mutta moniko teistä lähtee ilman että Väkevä Käsi pakottaa, toimittamaan
        eronnutta vaimoa, jonka on ottanut,..takaisin miehelleen??

        Ei? Miksi ei? Siksi, koska mielenne on kovasydäminen, ja sydän on täynnä ihan muuta kuin vanhurskautta
        ja pyhyyttää, ...monet mellastaa uskovaisina ihan mikä omasta mielestä tuntuu
        oikealta, kukin oman sydämensä paatumuksen mukaan!


      • Lain alla oleva ihminen on kuin työntekijä, joka menee työpaikalle sairastuneen työntekijän tilalle. Hän on siellä yksin. Vain koneen käyttöohjekirja on pöydällä ja siitä itse ohjeita lukien hän yrittää saada koneen käyntiin. Sitten tulee yllättäviä tilanteita, jossa pitäisi toimia nopeastikkin, mutta hän ei ole varma mitä tekee. Hän painaa kiireessä nappia ja toistakin. Tulee jokin häiriö ja kone pysähtyy. Sitten hän katsoo taas ohjekirjaa. Hän huomaa, että on tehnyt virheen ja siksi kone pysähtyi.
        Tämä sairastunut työntekijä tervehtyy sen verran, että lupaa tulla opastamaan uuden työntekijän tämän koneen käyttäjäksi. Hän itse jää pois työelämästä sairautensa takia, mutta lupaa opastaa tämän uuden työntekijän sisälle uuteen työhönsä. Nyt uusi työntekijä on oppipoikana ja vanha työntekijä opettaa häntä.

        Vanha työntekijä sanoo hänelle; Lue edellee vaan käyttöohjekirjaa ahkerasti. Minä olen sinun tukenasi tässä aivan vieressäsi. Jos tulee jokin tilanne, jossa et tiedä teetkö oikein, niin minä neuvon sinua. Käyttöohjekirja on paksu ja osin vaikeaselkoinen. Et selviä tästä ilman minun apuani. Olen jo iät ja ajat käyttänyt tätä konetta ja osaan sen kuin omat taskuni. Luota vain minuun.

        Lain alla oleva ihminen tutkii lain avulla onko tehnyt oikei vai väärin. Pyhän Hengen alla olevalle ihmiselle Jumala itse ilmoittaa oikean ja väärän.


      • jari-pek-ka kirjoitti:

        Lain alla oleva ihminen on kuin työntekijä, joka menee työpaikalle sairastuneen työntekijän tilalle. Hän on siellä yksin. Vain koneen käyttöohjekirja on pöydällä ja siitä itse ohjeita lukien hän yrittää saada koneen käyntiin. Sitten tulee yllättäviä tilanteita, jossa pitäisi toimia nopeastikkin, mutta hän ei ole varma mitä tekee. Hän painaa kiireessä nappia ja toistakin. Tulee jokin häiriö ja kone pysähtyy. Sitten hän katsoo taas ohjekirjaa. Hän huomaa, että on tehnyt virheen ja siksi kone pysähtyi.
        Tämä sairastunut työntekijä tervehtyy sen verran, että lupaa tulla opastamaan uuden työntekijän tämän koneen käyttäjäksi. Hän itse jää pois työelämästä sairautensa takia, mutta lupaa opastaa tämän uuden työntekijän sisälle uuteen työhönsä. Nyt uusi työntekijä on oppipoikana ja vanha työntekijä opettaa häntä.

        Vanha työntekijä sanoo hänelle; Lue edellee vaan käyttöohjekirjaa ahkerasti. Minä olen sinun tukenasi tässä aivan vieressäsi. Jos tulee jokin tilanne, jossa et tiedä teetkö oikein, niin minä neuvon sinua. Käyttöohjekirja on paksu ja osin vaikeaselkoinen. Et selviä tästä ilman minun apuani. Olen jo iät ja ajat käyttänyt tätä konetta ja osaan sen kuin omat taskuni. Luota vain minuun.

        Lain alla oleva ihminen tutkii lain avulla onko tehnyt oikei vai väärin. Pyhän Hengen alla olevalle ihmiselle Jumala itse ilmoittaa oikean ja väärän.

        Psalmit 32:8
        Minä neuvon sinua ja osoitan sinulle tien, jotas vaellat: minä johdatan sinun silmilläni.


      • jari-pek-ka kirjoitti:

        Lain alla oleva ihminen on kuin työntekijä, joka menee työpaikalle sairastuneen työntekijän tilalle. Hän on siellä yksin. Vain koneen käyttöohjekirja on pöydällä ja siitä itse ohjeita lukien hän yrittää saada koneen käyntiin. Sitten tulee yllättäviä tilanteita, jossa pitäisi toimia nopeastikkin, mutta hän ei ole varma mitä tekee. Hän painaa kiireessä nappia ja toistakin. Tulee jokin häiriö ja kone pysähtyy. Sitten hän katsoo taas ohjekirjaa. Hän huomaa, että on tehnyt virheen ja siksi kone pysähtyi.
        Tämä sairastunut työntekijä tervehtyy sen verran, että lupaa tulla opastamaan uuden työntekijän tämän koneen käyttäjäksi. Hän itse jää pois työelämästä sairautensa takia, mutta lupaa opastaa tämän uuden työntekijän sisälle uuteen työhönsä. Nyt uusi työntekijä on oppipoikana ja vanha työntekijä opettaa häntä.

        Vanha työntekijä sanoo hänelle; Lue edellee vaan käyttöohjekirjaa ahkerasti. Minä olen sinun tukenasi tässä aivan vieressäsi. Jos tulee jokin tilanne, jossa et tiedä teetkö oikein, niin minä neuvon sinua. Käyttöohjekirja on paksu ja osin vaikeaselkoinen. Et selviä tästä ilman minun apuani. Olen jo iät ja ajat käyttänyt tätä konetta ja osaan sen kuin omat taskuni. Luota vain minuun.

        Lain alla oleva ihminen tutkii lain avulla onko tehnyt oikei vai väärin. Pyhän Hengen alla olevalle ihmiselle Jumala itse ilmoittaa oikean ja väärän.

        tästä syntyy helposti käsitys, että työntekijä jää lopulta omilleen. Mutta niinhän ei ole. Ei meistä tule koskaan itseriittoisia. Me olemme aina riippuvaisia Jeesuksesta. Ainakin minä olen. Minä en tulisi hetkeäkään toimeen omillani. Minä olen aivan täysi nolla ja tarvitsen Jeesusta joka hetki. Kannattaa laskea Jeesuksen varaan elämänsä jo nuorena. Vaikka tuntuisikin, että olen elämäni voimissa ja minulla järki leikkaa kuin partaveitsi, on terveyttä ja on toimeentuloa ym ym, niin mistä sitten otat, jos tulee sairautta. Tulee ahdinkoa. Jos tulee vanhuus ja dementia ja kaikkea muita rajoitteita. Silloinko vasta turvaudut Pyhään Hengen voimaan?


      • skreivi
        jari-pek-ka kirjoitti:

        Psalmit 32:8
        Minä neuvon sinua ja osoitan sinulle tien, jotas vaellat: minä johdatan sinun silmilläni.

        kaikessa tehdä oikeudenmukaisesti, koska Jeesus on pessyt omantunnon "tuulilasin" kirkkaaksi verellään, niin että se, joka oli ennen sokea, näkee nyt uskon kautta kirkkaasti, se tarkoittaa sitä, että Jeesus asuu uskovan ihmisen sydämessä.

        32:8 "Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee."

        Psalmi 32: 8


      • skreivi
        skreivi kirjoitti:

        kaikessa tehdä oikeudenmukaisesti, koska Jeesus on pessyt omantunnon "tuulilasin" kirkkaaksi verellään, niin että se, joka oli ennen sokea, näkee nyt uskon kautta kirkkaasti, se tarkoittaa sitä, että Jeesus asuu uskovan ihmisen sydämessä.

        32:8 "Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee."

        Psalmi 32: 8

        3:31 "Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain."

        Kun laki kasvattajana on saanut aikaan synnintunnon ja katumuksen, se on saanut täyttymyksensä:

        Kun ihminen syntejään surren ja niitä katuen pyytää lähimäisiltään ja Jumalalta anteeksi vääriä tekojaan, niin hänen syntinsä otetaan häneltä pois ja hänen omatuntonsa puhdistuu Jeesuksen veren kautta TÄYSIN puhtaaksi.

        Jumalan armo Jeesuksessa on TÄYDELLINEN!

        Näin ihminen siirtyy lain, eli kasvattajan alta ARMON ALAISUUTEEN! Tämä on uudestisyntyminen, ja se MUUTTAA koko ajatusmaailman ja arvot toisiksi. Ihminen ei enää ajattele että, eihän tuo nyt iso synti ole, jos vähän teenkin vilppiä! EI, totisesti EI, vaan nyt hän ymmärtää että synti ON synti, siis että pienikin vilppi ja vääryys on syntiä ja siitä tulee huono omatunto. Sen saa aikaan Jumalan RAKKAUS, koska Pyhä Henki vaikuttaa nyt Kristuksen uudistamassa sydämessä.


      • skreivi
        jari-pek-ka kirjoitti:

        Lain alla oleva ihminen on kuin työntekijä, joka menee työpaikalle sairastuneen työntekijän tilalle. Hän on siellä yksin. Vain koneen käyttöohjekirja on pöydällä ja siitä itse ohjeita lukien hän yrittää saada koneen käyntiin. Sitten tulee yllättäviä tilanteita, jossa pitäisi toimia nopeastikkin, mutta hän ei ole varma mitä tekee. Hän painaa kiireessä nappia ja toistakin. Tulee jokin häiriö ja kone pysähtyy. Sitten hän katsoo taas ohjekirjaa. Hän huomaa, että on tehnyt virheen ja siksi kone pysähtyi.
        Tämä sairastunut työntekijä tervehtyy sen verran, että lupaa tulla opastamaan uuden työntekijän tämän koneen käyttäjäksi. Hän itse jää pois työelämästä sairautensa takia, mutta lupaa opastaa tämän uuden työntekijän sisälle uuteen työhönsä. Nyt uusi työntekijä on oppipoikana ja vanha työntekijä opettaa häntä.

        Vanha työntekijä sanoo hänelle; Lue edellee vaan käyttöohjekirjaa ahkerasti. Minä olen sinun tukenasi tässä aivan vieressäsi. Jos tulee jokin tilanne, jossa et tiedä teetkö oikein, niin minä neuvon sinua. Käyttöohjekirja on paksu ja osin vaikeaselkoinen. Et selviä tästä ilman minun apuani. Olen jo iät ja ajat käyttänyt tätä konetta ja osaan sen kuin omat taskuni. Luota vain minuun.

        Lain alla oleva ihminen tutkii lain avulla onko tehnyt oikei vai väärin. Pyhän Hengen alla olevalle ihmiselle Jumala itse ilmoittaa oikean ja väärän.

        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9682182/48227641


      • skreivi kirjoitti:

        kaikessa tehdä oikeudenmukaisesti, koska Jeesus on pessyt omantunnon "tuulilasin" kirkkaaksi verellään, niin että se, joka oli ennen sokea, näkee nyt uskon kautta kirkkaasti, se tarkoittaa sitä, että Jeesus asuu uskovan ihmisen sydämessä.

        32:8 "Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee."

        Psalmi 32: 8

        ei ole tietenkään Mooseksen laki.
        Jer. 31
        33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        34 Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.

        Room. 7:6
        mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa.

        Room. 8:2
        Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.

        Siis elämän hengen laki. Palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa. Se on se laki, joka kirjoitettiin meidän sydämiimme. Eli olemme siis Pyhän Hengen alla, ei lain alla. Nyt Pyhä Henki on se, joka näyttää meille oikean ja väärän. Pyhä Henki näyttää, mikä on syntiä. Ei tarvi katsoa lakikirjasta.

        Jaak. 1:25

        Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä, eikä ole muistamaton kuulija, vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään.

        Uskovina meillä ei ole muuta vastuuta, kuin kuunnella Pyhää Henkeä ja tehdä sen mukaan.


      • l e e v i

        Raamattu opettaa lainallaolon toisin.
        Uudessa Testamentissa esitetään lainalaisuus juutalaisuuteen kuuluvaksi asiaksi.
        Jos ympärileikkautat itsesi, joudut noudattamaan koko lakia koska tulet lainalaiseksi.
        Jeesus syntyi lainalaseksi. Jos kaikki maailman ihmiset syntyisivät lainalasiksi, se olisi luonnollisena asiana jätetty mainitsematta.
        Adventistinna sinä hääräät jotta sanojen merkitys hämärtyisi.
        Ja lukuisissa muissakin asioissa te muutatte sanojen merkitykset kirkkonne oppeihin paremmin sopiviksi koska ne eivät tue sellaisenaan oikealla merkityksellään teidän oppianne. Muutamia kömpelöitä uussanojakin on teillä syntynyt, ja ne eivät ole edes SUOMEA.
        Jätän mainitsematta teidän kummallisen ilmaisunne "kymmenet käskyt" sillä se veisi liikaa palstatilaa.


      • benedi
        l e e v i kirjoitti:

        Raamattu opettaa lainallaolon toisin.
        Uudessa Testamentissa esitetään lainalaisuus juutalaisuuteen kuuluvaksi asiaksi.
        Jos ympärileikkautat itsesi, joudut noudattamaan koko lakia koska tulet lainalaiseksi.
        Jeesus syntyi lainalaseksi. Jos kaikki maailman ihmiset syntyisivät lainalasiksi, se olisi luonnollisena asiana jätetty mainitsematta.
        Adventistinna sinä hääräät jotta sanojen merkitys hämärtyisi.
        Ja lukuisissa muissakin asioissa te muutatte sanojen merkitykset kirkkonne oppeihin paremmin sopiviksi koska ne eivät tue sellaisenaan oikealla merkityksellään teidän oppianne. Muutamia kömpelöitä uussanojakin on teillä syntynyt, ja ne eivät ole edes SUOMEA.
        Jätän mainitsematta teidän kummallisen ilmaisunne "kymmenet käskyt" sillä se veisi liikaa palstatilaa.

        on käsittänyt nämä laki-asiat ihan poikkiteloin.

        Ympärileikkaus kuuluu Lain kirjaan, Mooseksen lakiin.
        Seremonialakiin...ei Jumalan kirjoittamiin käskyihin!

        Mooseshan se lain kirjan kirjoitti,...ja sitä jatkoivat apostolit...näin syntyi
        lain kirja--eli Raamattu.

        Jumalan lain taulut, ja arkku, on jossain piilossa.

        Jumalan lakia kannettiin arkun sisällä, ja lain kirjaa arkun ulkopuolella!

        Seremonialain--Jeesus naulitsi ristille...


      • l e e v i
        benedi kirjoitti:

        on käsittänyt nämä laki-asiat ihan poikkiteloin.

        Ympärileikkaus kuuluu Lain kirjaan, Mooseksen lakiin.
        Seremonialakiin...ei Jumalan kirjoittamiin käskyihin!

        Mooseshan se lain kirjan kirjoitti,...ja sitä jatkoivat apostolit...näin syntyi
        lain kirja--eli Raamattu.

        Jumalan lain taulut, ja arkku, on jossain piilossa.

        Jumalan lakia kannettiin arkun sisällä, ja lain kirjaa arkun ulkopuolella!

        Seremonialain--Jeesus naulitsi ristille...

        Tosiasia on, että senvuoksi ei kukaan olisi mennyt nmilloinkaan ristille kuolemaan jotta adventistien oppi julistettaisiin maailmalle.
        Eikä adventistien opin mukaisesti synny minkäänlaista sovitusta Jumalan edessä ei senparemmin maan päällä kuin taivaaseenkaan.

        Tämä on karu totuus!


      • Jumalan käskyt
        jari-pek-ka kirjoitti:

        ei ole tietenkään Mooseksen laki.
        Jer. 31
        33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        34 Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.

        Room. 7:6
        mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa.

        Room. 8:2
        Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.

        Siis elämän hengen laki. Palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa. Se on se laki, joka kirjoitettiin meidän sydämiimme. Eli olemme siis Pyhän Hengen alla, ei lain alla. Nyt Pyhä Henki on se, joka näyttää meille oikean ja väärän. Pyhä Henki näyttää, mikä on syntiä. Ei tarvi katsoa lakikirjasta.

        Jaak. 1:25

        Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä, eikä ole muistamaton kuulija, vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään.

        Uskovina meillä ei ole muuta vastuuta, kuin kuunnella Pyhää Henkeä ja tehdä sen mukaan.

        ovat kaiken lain perusta ja oikeamielisyyden pohja. Ne jokainen ilmentävät rakkautta joko lähimäiseemme tai Jumalaan. Jumala itse on ne kirjoittanut elämänohjeiksi omalla sormellaan ja vaikka tämä laki annettiinkin israelilaisten kautta, niin ne on tarkoitettu kaikille ihmisille, kaikkina aikoina.

        Moraali laki koskee JOKAISTA ihmistä AINA.

        Sanoppas yksikin käsky joka ei olisi oikeudenmukainen?

        Mikä käsky mielestäsi on väärin?

        Oikea usko näkyy myöskin uskon hedelminä, eli oikeina tekoina, ei rangaistuksen pelosta vaan mielenmuutoksen kautta. Koska Jeesus vaikuttaa sen läsnäolollaan, eikä se sodi milläänlailla yhtäkään Jumalankäskyä vastaan, vaan päinvastoin:

        Jeesus kunnioitti Jumalan käskyjä ja kielsi muuttamasta niistä vähäisintäkään.


      • niinkuin itseäsi:")
        jari-pek-ka kirjoitti:

        ei ole tietenkään Mooseksen laki.
        Jer. 31
        33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        34 Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.

        Room. 7:6
        mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa.

        Room. 8:2
        Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.

        Siis elämän hengen laki. Palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa. Se on se laki, joka kirjoitettiin meidän sydämiimme. Eli olemme siis Pyhän Hengen alla, ei lain alla. Nyt Pyhä Henki on se, joka näyttää meille oikean ja väärän. Pyhä Henki näyttää, mikä on syntiä. Ei tarvi katsoa lakikirjasta.

        Jaak. 1:25

        Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä, eikä ole muistamaton kuulija, vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään.

        Uskovina meillä ei ole muuta vastuuta, kuin kuunnella Pyhää Henkeä ja tehdä sen mukaan.

        Käskyt osoittavat meille, että elämämme tärkein ja perustavin asia on usko Jumalaan.
        10 käskyä ilmaisevat, millä ehdoilla kaikkien on hyvä elää:

        1. "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."
        2. "Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä."
        3. "Pyhitä lepopäivä."
        4. "Kunnioita isääsi ja äitiäsi."
        5. "Älä tapa."
        6. "Älä tee aviorikosta."
        7. "Älä varasta."
        8. "Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi."
        9. "Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta."
        10. "Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu."
        ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        Kerroppas, että mikä näistä käskyistä on sinulle vastenmieloinen ja pahennukseksi ja minkähän vuoksi?


      • jari-pek-ka kirjoitti:

        Lain alla oleva ihminen on kuin työntekijä, joka menee työpaikalle sairastuneen työntekijän tilalle. Hän on siellä yksin. Vain koneen käyttöohjekirja on pöydällä ja siitä itse ohjeita lukien hän yrittää saada koneen käyntiin. Sitten tulee yllättäviä tilanteita, jossa pitäisi toimia nopeastikkin, mutta hän ei ole varma mitä tekee. Hän painaa kiireessä nappia ja toistakin. Tulee jokin häiriö ja kone pysähtyy. Sitten hän katsoo taas ohjekirjaa. Hän huomaa, että on tehnyt virheen ja siksi kone pysähtyi.
        Tämä sairastunut työntekijä tervehtyy sen verran, että lupaa tulla opastamaan uuden työntekijän tämän koneen käyttäjäksi. Hän itse jää pois työelämästä sairautensa takia, mutta lupaa opastaa tämän uuden työntekijän sisälle uuteen työhönsä. Nyt uusi työntekijä on oppipoikana ja vanha työntekijä opettaa häntä.

        Vanha työntekijä sanoo hänelle; Lue edellee vaan käyttöohjekirjaa ahkerasti. Minä olen sinun tukenasi tässä aivan vieressäsi. Jos tulee jokin tilanne, jossa et tiedä teetkö oikein, niin minä neuvon sinua. Käyttöohjekirja on paksu ja osin vaikeaselkoinen. Et selviä tästä ilman minun apuani. Olen jo iät ja ajat käyttänyt tätä konetta ja osaan sen kuin omat taskuni. Luota vain minuun.

        Lain alla oleva ihminen tutkii lain avulla onko tehnyt oikei vai väärin. Pyhän Hengen alla olevalle ihmiselle Jumala itse ilmoittaa oikean ja väärän.

        Skreivin lailla yhdyn ilomielin antamaan tunnustusta jari-pe-kan oivalliselle selventävälle ilmaisulle:

        Käyttöohjekirja on paksu ja osin vaikeaselkoinen. Et selviä tästä ilman minun apuani.
        Olen jo iät ja ajat käyttänyt tätä konetta ja osaan sen kuin omat taskuni. Luota vain minuun.

        Lain alla oleva ihminen tutkii lain avulla onko tehnyt oikein vai väärin.
        Pyhän Hengen alla olevalle ihmiselle Jumala itse ilmoittaa oikean ja väärän.


      • Laki ja armo yhdessä
        jari-pek-ka kirjoitti:

        Lain alla oleva ihminen on kuin työntekijä, joka menee työpaikalle sairastuneen työntekijän tilalle. Hän on siellä yksin. Vain koneen käyttöohjekirja on pöydällä ja siitä itse ohjeita lukien hän yrittää saada koneen käyntiin. Sitten tulee yllättäviä tilanteita, jossa pitäisi toimia nopeastikkin, mutta hän ei ole varma mitä tekee. Hän painaa kiireessä nappia ja toistakin. Tulee jokin häiriö ja kone pysähtyy. Sitten hän katsoo taas ohjekirjaa. Hän huomaa, että on tehnyt virheen ja siksi kone pysähtyi.
        Tämä sairastunut työntekijä tervehtyy sen verran, että lupaa tulla opastamaan uuden työntekijän tämän koneen käyttäjäksi. Hän itse jää pois työelämästä sairautensa takia, mutta lupaa opastaa tämän uuden työntekijän sisälle uuteen työhönsä. Nyt uusi työntekijä on oppipoikana ja vanha työntekijä opettaa häntä.

        Vanha työntekijä sanoo hänelle; Lue edellee vaan käyttöohjekirjaa ahkerasti. Minä olen sinun tukenasi tässä aivan vieressäsi. Jos tulee jokin tilanne, jossa et tiedä teetkö oikein, niin minä neuvon sinua. Käyttöohjekirja on paksu ja osin vaikeaselkoinen. Et selviä tästä ilman minun apuani. Olen jo iät ja ajat käyttänyt tätä konetta ja osaan sen kuin omat taskuni. Luota vain minuun.

        Lain alla oleva ihminen tutkii lain avulla onko tehnyt oikei vai väärin. Pyhän Hengen alla olevalle ihmiselle Jumala itse ilmoittaa oikean ja väärän.

        Palavat sydämet-kirja kertoo Kristuksen vuoksi julmaa vainoa kärsineistä mm. Kiinassa. He tekivät ja tekevät valtavasti työtä kertoakseen evankeliumia vaikeissa oloissa. Ovatko lakihenkisiä matkatessaan vaikeita metsäpolkuja pitkin viedäkseen sanaa Jeesuksesta? He kertovat siitä, että Jeesus on kuollut sen vuoksi, että kaikki ovat rikkoneet Jumalan hyvää pyhää lakia vastaan. Mihin tarvitsemme armoa, ellemme juuri siihen, että olemme rikkoneet Jumalan käskyjä vastaan. Itselleen rehellinen uskova tietää rikkoneensa käskyjä, ja olevansa armon alla, koska muuten ei pelastuisikaan. Mutta laki ei poistu sillä, että armo on meille suotu. Jos puhun vain armosta, herää kysymys välittömästi siitä, mitä synti on? Synti on rikkomusta Jumalan lakia vastaan - hänen tahtoaan vastaan. Ei käskyistä mitään poistu vaikka antaisimme väärän todistuksen lähimmäisestämme ja sitten katuisimme tekoamme. Anteeksi saamme, mutta Jumalan antama ohjekäsky edelleen on voimassa.

        Ei laki minnekään ole kadonnut tai poistettu vaikka emme sitä pystykään täysin noudattamaan. Siksi Jeesus kuolikin, koska synti vaatii rangaistuksen.

        Jeesus itse mainitsee, ettei laki katoa ja, ettei saa opettaa sellaista oppia josta laki on poistettu.

        Lue Matt.5: 17 - 20


      • niinkuin itseäsi:") kirjoitti:

        Käskyt osoittavat meille, että elämämme tärkein ja perustavin asia on usko Jumalaan.
        10 käskyä ilmaisevat, millä ehdoilla kaikkien on hyvä elää:

        1. "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."
        2. "Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä."
        3. "Pyhitä lepopäivä."
        4. "Kunnioita isääsi ja äitiäsi."
        5. "Älä tapa."
        6. "Älä tee aviorikosta."
        7. "Älä varasta."
        8. "Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi."
        9. "Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta."
        10. "Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu."
        ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        Kerroppas, että mikä näistä käskyistä on sinulle vastenmieloinen ja pahennukseksi ja minkähän vuoksi?

        Mikset lue, mitä jari-pek-ka ja skreivi ovat oppineet lain tiestä ja rakkauden tiestä? On kuin ampuisit
        haulikolla omaa silmääsi kohti elikkä ase ihan väärinpäin - kun intät, että 10 käskyä = rakasta Jumalaa.
        Ei kieltäytyminen vielä mitään jumalisuutta ole, vaan vasta se, että lisäksi teet niitä OIKEITA TEKOJA.

        SITÄPAITSI: Eipä noissa kielloissa puhuta mitään rakkaudesta Jumalaa kohtaan tai lähimmäistä.
        Uuden käskyn minä annan teille: rakastakaa, käski Jeesus. Ei siis ihme, ettet Vanhan Testamentin
        puolelta vastaavaa löydä. Voit täyttää kaiken lain pilkulleen, niinkuin pitäisikin, mutta kun sinulla ei
        ole rakkautta, olet vain poskisolisti ja helisevä vaski ja kilisevät tyhjät kulkuset.

        Rakasta ensin ja sitten tiedät, mitä sinun pitää tehdä!

        Nyt käskyt eivät ole sinulle vastenmieliset paasata,
        mutta sitten käskyt eivät ole sinulle vastenmieliset täyttää. Kerropa muuten, millä tavalla se teko tapahtuu,
        se vaikkapa, että "Älä tapa!"? Minäpä kerron: älä tapa, vaan sensijaan ole ja tee elämän puolesta.
        Laintaulut ovat niille jotka tahtovat tehdä väärää, mutta eivät tahdo tehdä oikeaa.

        Jotkut lainoppineet jo Jeesuksen aikaan ymmärsivät jättää laintauluista paasaamisen ja julistivat:

        Luuk.10:25
        Ja katso, eräs lainoppinut nousi ja kysyi kiusaten häntä: "Opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?"
        26 Niin hän sanoi hänelle: "Mitä laissa on kirjoitettuna? Kuinkas luet?"
        27 Hän vastasi ja sanoi: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
        28 Hän sanoi hänelle: "Oikein vastasit; tee se, niin sinä saat elää".
        29 Mutta hän tahtoi näyttää olevansa vanhurskas ja sanoi Jeesukselle: "Kuka sitten on minun lähimmäiseni?"

        Niinpä: tärkein käsky ei löydy laintauluista. Kuuntele sinäkin vähemmän Moosesta ja enemmän Jeesusta!
        Tai lainoppinutta uuden liiton, rakkauden liiton tuntijaa.


      • jari-pek-ka kirjoitti:

        tästä syntyy helposti käsitys, että työntekijä jää lopulta omilleen. Mutta niinhän ei ole. Ei meistä tule koskaan itseriittoisia. Me olemme aina riippuvaisia Jeesuksesta. Ainakin minä olen. Minä en tulisi hetkeäkään toimeen omillani. Minä olen aivan täysi nolla ja tarvitsen Jeesusta joka hetki. Kannattaa laskea Jeesuksen varaan elämänsä jo nuorena. Vaikka tuntuisikin, että olen elämäni voimissa ja minulla järki leikkaa kuin partaveitsi, on terveyttä ja on toimeentuloa ym ym, niin mistä sitten otat, jos tulee sairautta. Tulee ahdinkoa. Jos tulee vanhuus ja dementia ja kaikkea muita rajoitteita. Silloinko vasta turvaudut Pyhään Hengen voimaan?

        "Tulee ahdinkoa. Jos tulee vanhuus ja dementia ja kaikkea muita rajoitteita.
        Silloinko vasta turvaudut Pyhään Hengen voimaan?"

        Tulee vanhuusnäkö, vanhuuskuulo, korvien soiminen, liikkumiseen tarvitaan toisen apua jne.
        Joudumme oppimaan muiden ystävällisyyden varassa olemisen ennemmin tai myöhemmin.
        Miksi emme opettelisi jo tänä päivänä hyväksymään Jumalan armon varassa olemisen totuus?

        Mutta me sanomme vielä vanhainkodissa toisen ruokkiessa meitä lusikalla tai peräti letkun kautta:
        kyllä minä pärjään omillani, mutta auta, jos välttämättä tahdot, en tohdi loukata sinua ja torjua.


      • Laki ja armo yhdessä kirjoitti:

        Palavat sydämet-kirja kertoo Kristuksen vuoksi julmaa vainoa kärsineistä mm. Kiinassa. He tekivät ja tekevät valtavasti työtä kertoakseen evankeliumia vaikeissa oloissa. Ovatko lakihenkisiä matkatessaan vaikeita metsäpolkuja pitkin viedäkseen sanaa Jeesuksesta? He kertovat siitä, että Jeesus on kuollut sen vuoksi, että kaikki ovat rikkoneet Jumalan hyvää pyhää lakia vastaan. Mihin tarvitsemme armoa, ellemme juuri siihen, että olemme rikkoneet Jumalan käskyjä vastaan. Itselleen rehellinen uskova tietää rikkoneensa käskyjä, ja olevansa armon alla, koska muuten ei pelastuisikaan. Mutta laki ei poistu sillä, että armo on meille suotu. Jos puhun vain armosta, herää kysymys välittömästi siitä, mitä synti on? Synti on rikkomusta Jumalan lakia vastaan - hänen tahtoaan vastaan. Ei käskyistä mitään poistu vaikka antaisimme väärän todistuksen lähimmäisestämme ja sitten katuisimme tekoamme. Anteeksi saamme, mutta Jumalan antama ohjekäsky edelleen on voimassa.

        Ei laki minnekään ole kadonnut tai poistettu vaikka emme sitä pystykään täysin noudattamaan. Siksi Jeesus kuolikin, koska synti vaatii rangaistuksen.

        Jeesus itse mainitsee, ettei laki katoa ja, ettei saa opettaa sellaista oppia josta laki on poistettu.

        Lue Matt.5: 17 - 20

        Siksi tarvitaan laki (=tuomio), että näkisimme armon tarpeemme.
        Jos vanki inttää että laki laki, eikä suostu presidentin armahduskirjettä ottamaan todesta,
        ei häntä voida häätää pois vankilasta tuomiota kärsimästä.

        Sanon sen uudestaan toisin sanoin: jos tunnustaudut lakiin eli ikäänkuin ympärileikkautat itsesi
        lainnoudattajaksi, ei Kristus ole sinulle miksikään hyödyksi. Sillä lainnoudattajan täytyy viilata
        se viimeinenkin pilkku tasaiseksi ja sekään ei pelasta, sillä Jumalan laki sanoo, että vain omat
        vaatteemme riisuen ja Kristukseen pukeutuen voimme pelastua.

        Gal. 5:2
        Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne,
        niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.


      • l e e v i kirjoitti:

        Raamattu opettaa lainallaolon toisin.
        Uudessa Testamentissa esitetään lainalaisuus juutalaisuuteen kuuluvaksi asiaksi.
        Jos ympärileikkautat itsesi, joudut noudattamaan koko lakia koska tulet lainalaiseksi.
        Jeesus syntyi lainalaseksi. Jos kaikki maailman ihmiset syntyisivät lainalasiksi, se olisi luonnollisena asiana jätetty mainitsematta.
        Adventistinna sinä hääräät jotta sanojen merkitys hämärtyisi.
        Ja lukuisissa muissakin asioissa te muutatte sanojen merkitykset kirkkonne oppeihin paremmin sopiviksi koska ne eivät tue sellaisenaan oikealla merkityksellään teidän oppianne. Muutamia kömpelöitä uussanojakin on teillä syntynyt, ja ne eivät ole edes SUOMEA.
        Jätän mainitsematta teidän kummallisen ilmaisunne "kymmenet käskyt" sillä se veisi liikaa palstatilaa.

        HÄMÄRÄ JO MAILLEEN LASKI...

        "hääräät jotta sanojen merkitys hämärtyisi"

        Semmoista minäkin olen ikävä kyllä jarlausta havainnut, että hän tahtoo poikkiviisaudellaan hämärtää asialinjaa.

        Ja sekin on hämärämiesten puuhaa, että pilkataan laittomuuden tekijäksi, jos sanoo aivan raamatullisin sanoin
        olevansa "irti laista". Kysehän on vain siitä, että laki ei VALLITSE meitä, vaan armo.
        Aivan niinkuin Sana sanoo, että nainen ei saa VALLITA miestä. Kyllä vaimo ihana ilmestys on, mutta ...
        lakikin on hyvä, mutta sen ei pidä antaa vallita meitä, sillä rakkaus meitä opastakoon Pyhässä Hengessä.
        Pyhä Henki ammentaa suoraan Jeesukselta, eikä kivitauluista, jotka haudattiin liiton arkkuun ja arkkua ei
        enää ole eikä sitä pidä edes kaivata kaivaa esiin.

        316

        Jer. 3:16
        "Kun te tämän jälkeen lisäännytte ja täytätte maan, ei kukaan kysy: 'Missä on Herran liitonarkku?'
        Se ei tule enää kenenkään mieleen, sitä ei muisteta eikä kaivata eikä uutta enää tehdä.

        Joh. 3:16
        Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään,
        joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

        Onpa niinkin, että laki on maan päällä elämistä varten, mutta Jeesuksen armo vie taivaaseen asti!

        LAKI VALAISEE YÖTÄ - ARMO LOISTAA PÄIVÄÄ

        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9682182/48233471


      • Puhtaalta pöydältä
        l e e v i kirjoitti:

        Raamattu opettaa lainallaolon toisin.
        Uudessa Testamentissa esitetään lainalaisuus juutalaisuuteen kuuluvaksi asiaksi.
        Jos ympärileikkautat itsesi, joudut noudattamaan koko lakia koska tulet lainalaiseksi.
        Jeesus syntyi lainalaseksi. Jos kaikki maailman ihmiset syntyisivät lainalasiksi, se olisi luonnollisena asiana jätetty mainitsematta.
        Adventistinna sinä hääräät jotta sanojen merkitys hämärtyisi.
        Ja lukuisissa muissakin asioissa te muutatte sanojen merkitykset kirkkonne oppeihin paremmin sopiviksi koska ne eivät tue sellaisenaan oikealla merkityksellään teidän oppianne. Muutamia kömpelöitä uussanojakin on teillä syntynyt, ja ne eivät ole edes SUOMEA.
        Jätän mainitsematta teidän kummallisen ilmaisunne "kymmenet käskyt" sillä se veisi liikaa palstatilaa.

        Sanonta, "kymmenet käskyt", ei ole adventistien keksintö. Jos olisikin, siitä huolimatta ei tämä kankea ilmaisu, jota joskus käytetään kirkkokunnasta riippumatta, mitenkään tee tyhjäksi Jumalan tahtoa ihmisen hyväksi, joka näissä kymmenessä käskyssä tulee meille tiettäväksi.

        Jos adventisti sanoo, että pelastut Jeesuksen sijaiskuoleman perusteella, siis armosta, niin pitäisikö sekin jättää huomiotta, koska juuri adventisti näin uskoo? Ei tietenkään, jos raamatullisia olemme tässäkin asiassa.

        Kyllä adventistien opetus kestää tarkastelun muiden kirkkokuntien oppien rinnallla aivan hyvin. Vertailla voi aivan vapaasti vaikkapa Ilmestyskirjan tulkintaa vallalla olevaan futuristiseen tulkintaan, jota opetetaan ikään kuin itsestään selvänä raamatun sanana vaikka oppi perustuu vastauskonpuhdistuksen vaikuttimiin, jotka eivät kestä raamatullisuutta. Tämän voi havaita jos asia yhtään kiinnostaa selvittää. Jos ei, niin kuin on tavallista, silloin uskotaan vain siihen auktoriteettiin, joka on kohdalle sattunut ja ajatellaan, että kylläpä Pyhän Henki vahvasti vaikuttaa puhujassa ja haltioituneita aamenia kuuluu.

        -No, eihän tämä mikään pelastuskysymys ole.- Näin voidaan siinä vaiheessa sanoa kun huomataan omassa opissa kummallisuuksia, mutta kuitenkin halutaan, että seurakuntalaiset sen totena pitävät.


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        "Tulee ahdinkoa. Jos tulee vanhuus ja dementia ja kaikkea muita rajoitteita.
        Silloinko vasta turvaudut Pyhään Hengen voimaan?"

        Tulee vanhuusnäkö, vanhuuskuulo, korvien soiminen, liikkumiseen tarvitaan toisen apua jne.
        Joudumme oppimaan muiden ystävällisyyden varassa olemisen ennemmin tai myöhemmin.
        Miksi emme opettelisi jo tänä päivänä hyväksymään Jumalan armon varassa olemisen totuus?

        Mutta me sanomme vielä vanhainkodissa toisen ruokkiessa meitä lusikalla tai peräti letkun kautta:
        kyllä minä pärjään omillani, mutta auta, jos välttämättä tahdot, en tohdi loukata sinua ja torjua.

        Sitten on tää toinen ääripää ihmisen elämässä. Olisiko vielä avuttomampi? Täysin vanhempien varassa. Pieni lapsi.

        Matt. 18:3
        ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan.


      • benedi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Mikset lue, mitä jari-pek-ka ja skreivi ovat oppineet lain tiestä ja rakkauden tiestä? On kuin ampuisit
        haulikolla omaa silmääsi kohti elikkä ase ihan väärinpäin - kun intät, että 10 käskyä = rakasta Jumalaa.
        Ei kieltäytyminen vielä mitään jumalisuutta ole, vaan vasta se, että lisäksi teet niitä OIKEITA TEKOJA.

        SITÄPAITSI: Eipä noissa kielloissa puhuta mitään rakkaudesta Jumalaa kohtaan tai lähimmäistä.
        Uuden käskyn minä annan teille: rakastakaa, käski Jeesus. Ei siis ihme, ettet Vanhan Testamentin
        puolelta vastaavaa löydä. Voit täyttää kaiken lain pilkulleen, niinkuin pitäisikin, mutta kun sinulla ei
        ole rakkautta, olet vain poskisolisti ja helisevä vaski ja kilisevät tyhjät kulkuset.

        Rakasta ensin ja sitten tiedät, mitä sinun pitää tehdä!

        Nyt käskyt eivät ole sinulle vastenmieliset paasata,
        mutta sitten käskyt eivät ole sinulle vastenmieliset täyttää. Kerropa muuten, millä tavalla se teko tapahtuu,
        se vaikkapa, että "Älä tapa!"? Minäpä kerron: älä tapa, vaan sensijaan ole ja tee elämän puolesta.
        Laintaulut ovat niille jotka tahtovat tehdä väärää, mutta eivät tahdo tehdä oikeaa.

        Jotkut lainoppineet jo Jeesuksen aikaan ymmärsivät jättää laintauluista paasaamisen ja julistivat:

        Luuk.10:25
        Ja katso, eräs lainoppinut nousi ja kysyi kiusaten häntä: "Opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?"
        26 Niin hän sanoi hänelle: "Mitä laissa on kirjoitettuna? Kuinkas luet?"
        27 Hän vastasi ja sanoi: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
        28 Hän sanoi hänelle: "Oikein vastasit; tee se, niin sinä saat elää".
        29 Mutta hän tahtoi näyttää olevansa vanhurskas ja sanoi Jeesukselle: "Kuka sitten on minun lähimmäiseni?"

        Niinpä: tärkein käsky ei löydy laintauluista. Kuuntele sinäkin vähemmän Moosesta ja enemmän Jeesusta!
        Tai lainoppinutta uuden liiton, rakkauden liiton tuntijaa.

        Rakasta Herra sinun Jumalaasi yli kaiken, niin ettet
        tee hänestä mitään kuvaa...ja jos teet, et palvele niitä,..vaan käytät niitä jalkojen pyyhkimiseen eteisessä.!

        Ja rakkaus lähimmäiseen on, ettet varasta veljeltäsi vaimoa,
        kuten uskovilla on tapana!

        Kumpi rakasti enemmän lähimmäistään??
        Se, joka pani paksuksi lähimmäisensä vaimon, kuten Daavid,
        vai se, joka syö ja juo lähimmäisensä vaimon kanssa,
        pyyhkii suunsa, kiittää ruuasta, ,toivottaa Jumalan siunausta
        ja menee pois??

        Onko Antti niitä, joka jää vielä viinilasilliselle, kun päivä jo mailleen mennyt on?


      • benedi
        l e e v i kirjoitti:

        Tosiasia on, että senvuoksi ei kukaan olisi mennyt nmilloinkaan ristille kuolemaan jotta adventistien oppi julistettaisiin maailmalle.
        Eikä adventistien opin mukaisesti synny minkäänlaista sovitusta Jumalan edessä ei senparemmin maan päällä kuin taivaaseenkaan.

        Tämä on karu totuus!

        Adventti kirkko on julistanut Raamatullista
        3 -enkelin sanomaa!
        " Kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan"

        Miten? Pyhittämällä minun sapattini, sanoo Herra.

        Mitä leeviin tulee, niin sinä olet ihminen..ja Jeesus sanoi:
        Jokainen ihminen on valehtelija"!!

        Mutta me olemme hänen laitumensa lampaat..emme ihmisiä..Jumalan poikia, me olemme
        Tämä on karu totuus.

        Menkää pois minun edestäni te laittomuuden tekijät....juuri lain rikkojien
        omiensa puolesta Jeesus kuoli!

        Jos jatkat potkimista tutkainta vastaan,..menetät
        Jeesuksen uhrikuoleman kohdallasi..." Niille jotka tahallaantekevät
        syntiä, niille ei ole sovitusta tarjolla" Jeesus

        Jumalan 10-käskyllä on sauva kädessään, ja sillä se
        sinua paimentaa, ettet kääntyilisi oikealle tai vasemmalle!! tämä on fakta


      • Kyllä kyll tai ei ei
        jari-pek-ka kirjoitti:

        ei ole tietenkään Mooseksen laki.
        Jer. 31
        33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        34 Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.

        Room. 7:6
        mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa.

        Room. 8:2
        Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.

        Siis elämän hengen laki. Palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa. Se on se laki, joka kirjoitettiin meidän sydämiimme. Eli olemme siis Pyhän Hengen alla, ei lain alla. Nyt Pyhä Henki on se, joka näyttää meille oikean ja väärän. Pyhä Henki näyttää, mikä on syntiä. Ei tarvi katsoa lakikirjasta.

        Jaak. 1:25

        Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä, eikä ole muistamaton kuulija, vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään.

        Uskovina meillä ei ole muuta vastuuta, kuin kuunnella Pyhää Henkeä ja tehdä sen mukaan.

        Kysymys jari-pekalle Pitääkö jari-pekka pyhänä päivänä sapatinpäivän josta sanotaan "MUISTA". Haluan kuulla selvän vastauksen ?


      • rakkauden
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Mikset lue, mitä jari-pek-ka ja skreivi ovat oppineet lain tiestä ja rakkauden tiestä? On kuin ampuisit
        haulikolla omaa silmääsi kohti elikkä ase ihan väärinpäin - kun intät, että 10 käskyä = rakasta Jumalaa.
        Ei kieltäytyminen vielä mitään jumalisuutta ole, vaan vasta se, että lisäksi teet niitä OIKEITA TEKOJA.

        SITÄPAITSI: Eipä noissa kielloissa puhuta mitään rakkaudesta Jumalaa kohtaan tai lähimmäistä.
        Uuden käskyn minä annan teille: rakastakaa, käski Jeesus. Ei siis ihme, ettet Vanhan Testamentin
        puolelta vastaavaa löydä. Voit täyttää kaiken lain pilkulleen, niinkuin pitäisikin, mutta kun sinulla ei
        ole rakkautta, olet vain poskisolisti ja helisevä vaski ja kilisevät tyhjät kulkuset.

        Rakasta ensin ja sitten tiedät, mitä sinun pitää tehdä!

        Nyt käskyt eivät ole sinulle vastenmieliset paasata,
        mutta sitten käskyt eivät ole sinulle vastenmieliset täyttää. Kerropa muuten, millä tavalla se teko tapahtuu,
        se vaikkapa, että "Älä tapa!"? Minäpä kerron: älä tapa, vaan sensijaan ole ja tee elämän puolesta.
        Laintaulut ovat niille jotka tahtovat tehdä väärää, mutta eivät tahdo tehdä oikeaa.

        Jotkut lainoppineet jo Jeesuksen aikaan ymmärsivät jättää laintauluista paasaamisen ja julistivat:

        Luuk.10:25
        Ja katso, eräs lainoppinut nousi ja kysyi kiusaten häntä: "Opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?"
        26 Niin hän sanoi hänelle: "Mitä laissa on kirjoitettuna? Kuinkas luet?"
        27 Hän vastasi ja sanoi: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
        28 Hän sanoi hänelle: "Oikein vastasit; tee se, niin sinä saat elää".
        29 Mutta hän tahtoi näyttää olevansa vanhurskas ja sanoi Jeesukselle: "Kuka sitten on minun lähimmäiseni?"

        Niinpä: tärkein käsky ei löydy laintauluista. Kuuntele sinäkin vähemmän Moosesta ja enemmän Jeesusta!
        Tai lainoppinutta uuden liiton, rakkauden liiton tuntijaa.

        kaksoiskäskyyn kuulluu KOKO LAKI ja profeetat.

        Siis siihen sisältyy kaikki 10 käskyä:

        ....niistä kolme ensimäistä koskee rakkautta ja kunnioitusta Jumalaa kohtaan ja seitsemän seuraavaa rakkautta ja kunnioitusta lähimäistä kohtaan.


      • kohtaaan ei ole
        rakkauden kirjoitti:

        kaksoiskäskyyn kuulluu KOKO LAKI ja profeetat.

        Siis siihen sisältyy kaikki 10 käskyä:

        ....niistä kolme ensimäistä koskee rakkautta ja kunnioitusta Jumalaa kohtaan ja seitsemän seuraavaa rakkautta ja kunnioitusta lähimäistä kohtaan.

        minkäänlaista vilppiä, eikä vääryyttä.

        Jos rakastat Jumalaa, niin silloin myöskin kunnioitat Häntä syvästi ja muistat myöskin pitää pyhänä Hänen PYHITTÄMÄNSÄ lepopäivän, joka on: sinun Herrasi ja Jumalasi sapatin, etkä hyväksy ihmiskäskyä Jumalallisen säädöksen tilalle!

        "Siitä me tunnemme heidät sinun opetuslapsiksesi, että heillä on rakkaus keskuudessaan!"


      • siin ...
        niinkuin itseäsi:") kirjoitti:

        Käskyt osoittavat meille, että elämämme tärkein ja perustavin asia on usko Jumalaan.
        10 käskyä ilmaisevat, millä ehdoilla kaikkien on hyvä elää:

        1. "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."
        2. "Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä."
        3. "Pyhitä lepopäivä."
        4. "Kunnioita isääsi ja äitiäsi."
        5. "Älä tapa."
        6. "Älä tee aviorikosta."
        7. "Älä varasta."
        8. "Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi."
        9. "Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta."
        10. "Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu."
        ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        Kerroppas, että mikä näistä käskyistä on sinulle vastenmieloinen ja pahennukseksi ja minkähän vuoksi?

        Miksi esittämistäsi käskyistä puuttuu kokonaan yksi käsky?
        Miksi sinun esittämissäsi käskyissä VAIN 7 on niitä, jotka olivat laintauluissa?

        Miksi sinä väität sapattikäskyn annertuksi pakanoillekin vaikka Raamattu kertoo toisin >>>
        13. "Puhu israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, sillä se on merkkinä meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, että minä olen Herra, joka pyhitän teidät.
        14. Siis pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä. Joka sen rikkoo, rangaistakoon kuolemalla; sillä kuka ikinä silloin työtä tekee, hävitettäköön kansastansa.
        15. Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti, levon päivä, Herralle pyhitetty. Kuka ikinä tekee työtä sapatinpäivänä, rangaistakoon kuolemalla.
        16. Ja pitäkööt israelilaiset sapatin, niin että he viettävät sapattia sukupolvesta sukupolveen ikuisena liittona.
        17. Se on oleva ikuinen merkki minun ja israelilaisten välillä; sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi ja hengähti."
        18. Ja kun hän oli lakannut puhumasta Mooseksen kanssa Siinain vuorella, antoi hän hänelle kaksi laintaulua, kivitaulua, joitten kirjoitus oli Jumalan sormella kirjoitettu. (2 Moos. 31)

        Etkä löydä mistään kirjoitettuna mitä noissa laintauluissa, jotka Mooses rikkoi, luki!

        Tuo sinulta puuttunut käsky oli juuri se, mikä tuli uutena käskynä senjälkeen kun kansa oli tehnyt kultaisen vasikan!

        Tuon uuden taulun kirjoitti Mooses!(Vertaa ylläolevaan lainaukseen)
        >> 34:28 Ja hän oli siellä Herran tykönä neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä syömättä ja juomatta. Ja hän kirjoitti tauluihin liiton sanat, ne kymmenen sanaa.


      • Selvin päin Kotiin
        benedi kirjoitti:

        Rakasta Herra sinun Jumalaasi yli kaiken, niin ettet
        tee hänestä mitään kuvaa...ja jos teet, et palvele niitä,..vaan käytät niitä jalkojen pyyhkimiseen eteisessä.!

        Ja rakkaus lähimmäiseen on, ettet varasta veljeltäsi vaimoa,
        kuten uskovilla on tapana!

        Kumpi rakasti enemmän lähimmäistään??
        Se, joka pani paksuksi lähimmäisensä vaimon, kuten Daavid,
        vai se, joka syö ja juo lähimmäisensä vaimon kanssa,
        pyyhkii suunsa, kiittää ruuasta, ,toivottaa Jumalan siunausta
        ja menee pois??

        Onko Antti niitä, joka jää vielä viinilasilliselle, kun päivä jo mailleen mennyt on?

        Matt.22:35 ja eräs heistä, joka oli lainoppinut, kysyi häneltä kiusaten:
        36 "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?"
        37 Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.
        38 Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
        39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.

        Jeesus tiesi, ettei tuot löydy laintauluista, silti Hän uskalsi vastata noin!

        Joh. 21:15

        Kun he olivat einehtineet, sanoi Jeesus Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä?" Hän vastasi hänelle: "Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Hän sanoi hänelle: "Ruoki minun karitsoitani".

        Joh. 21:17

        Hän sanoi hänelle kolmannen kerran: "Simon, Johanneksen poika, olenko minä sinulle rakas?" Pietari tuli murheelliseksi siitä, että hän kolmannen kerran sanoi hänelle: "Olenko minä sinulle rakas?" ja vastasi hänelle: "Herra, sinä tiedät kaikki; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Jeesus sanoi hänelle: "Ruoki minun lampaitani.

        Ruoki rakastamalla! Antti ja jari-pek-ka ja skreivi ovat oikeassa .. ilman rakkautta ei ole oikeaa
        lainnoudattamistakaan ja Jeesus antaa käskyjä vain niille, jotka rakastavat. Lakia pitää noudattaa,
        vaikkei rakkaudesta mitään tietäisikään, mutta rakkaudessa toteutetut käskyt tuottavat siunausta
        itselle ja toisille. Joten korostakaamme rakkautta, laki pysyy voimassa ilman mainostamistakin!


      • benedi
        Selvin päin Kotiin kirjoitti:

        Matt.22:35 ja eräs heistä, joka oli lainoppinut, kysyi häneltä kiusaten:
        36 "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?"
        37 Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.
        38 Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
        39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.

        Jeesus tiesi, ettei tuot löydy laintauluista, silti Hän uskalsi vastata noin!

        Joh. 21:15

        Kun he olivat einehtineet, sanoi Jeesus Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä?" Hän vastasi hänelle: "Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Hän sanoi hänelle: "Ruoki minun karitsoitani".

        Joh. 21:17

        Hän sanoi hänelle kolmannen kerran: "Simon, Johanneksen poika, olenko minä sinulle rakas?" Pietari tuli murheelliseksi siitä, että hän kolmannen kerran sanoi hänelle: "Olenko minä sinulle rakas?" ja vastasi hänelle: "Herra, sinä tiedät kaikki; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Jeesus sanoi hänelle: "Ruoki minun lampaitani.

        Ruoki rakastamalla! Antti ja jari-pek-ka ja skreivi ovat oikeassa .. ilman rakkautta ei ole oikeaa
        lainnoudattamistakaan ja Jeesus antaa käskyjä vain niille, jotka rakastavat. Lakia pitää noudattaa,
        vaikkei rakkaudesta mitään tietäisikään, mutta rakkaudessa toteutetut käskyt tuottavat siunausta
        itselle ja toisille. Joten korostakaamme rakkautta, laki pysyy voimassa ilman mainostamistakin!

        on täällä keskustelupalstalla oikeassa, ellei Jumala itse
        tule tänne,..jos tulee, hän on oikeassa ja minä...hm...
        se jää Jumalan arvion varaan!

        Nimittäin Jumalan kirja sanoo: " Sitähän juuri rakkaus Jumalaan ja lähimmäiseen on, että me pidämme hänen käskynsä" UT


      • benedi
        rakkauden kirjoitti:

        kaksoiskäskyyn kuulluu KOKO LAKI ja profeetat.

        Siis siihen sisältyy kaikki 10 käskyä:

        ....niistä kolme ensimäistä koskee rakkautta ja kunnioitusta Jumalaa kohtaan ja seitsemän seuraavaa rakkautta ja kunnioitusta lähimäistä kohtaan.

        Mutta totuus velvoittaa benediä!

        Ensimmäiset 4 käskyä osoittavat ja mittaavat
        rakkautta Jumalaa kohtaan, ja loput 6 lähimmäistä,
        kohtaan!
        Näin on asia nniin kauan, ennenkuin Jumala sen muuttaa!

        " En minä muuta sitä, mikä on minun huuliltani lähtenyt" Jumala

        Mutta oikein muutoin itse asiasta ajattelit"" Kiitos, siitä!
        ja siunausta


      • benedi
        siin ... kirjoitti:

        Miksi esittämistäsi käskyistä puuttuu kokonaan yksi käsky?
        Miksi sinun esittämissäsi käskyissä VAIN 7 on niitä, jotka olivat laintauluissa?

        Miksi sinä väität sapattikäskyn annertuksi pakanoillekin vaikka Raamattu kertoo toisin >>>
        13. "Puhu israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, sillä se on merkkinä meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, että minä olen Herra, joka pyhitän teidät.
        14. Siis pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä. Joka sen rikkoo, rangaistakoon kuolemalla; sillä kuka ikinä silloin työtä tekee, hävitettäköön kansastansa.
        15. Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti, levon päivä, Herralle pyhitetty. Kuka ikinä tekee työtä sapatinpäivänä, rangaistakoon kuolemalla.
        16. Ja pitäkööt israelilaiset sapatin, niin että he viettävät sapattia sukupolvesta sukupolveen ikuisena liittona.
        17. Se on oleva ikuinen merkki minun ja israelilaisten välillä; sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi ja hengähti."
        18. Ja kun hän oli lakannut puhumasta Mooseksen kanssa Siinain vuorella, antoi hän hänelle kaksi laintaulua, kivitaulua, joitten kirjoitus oli Jumalan sormella kirjoitettu. (2 Moos. 31)

        Etkä löydä mistään kirjoitettuna mitä noissa laintauluissa, jotka Mooses rikkoi, luki!

        Tuo sinulta puuttunut käsky oli juuri se, mikä tuli uutena käskynä senjälkeen kun kansa oli tehnyt kultaisen vasikan!

        Tuon uuden taulun kirjoitti Mooses!(Vertaa ylläolevaan lainaukseen)
        >> 34:28 Ja hän oli siellä Herran tykönä neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä syömättä ja juomatta. Ja hän kirjoitti tauluihin liiton sanat, ne kymmenen sanaa.

        2 Moos 34: 28

        Ja hän (Mooses) oli siellä Herran tykönä
        40 päivää ja 40 yötä, syömättä ja juomatta.
        Ja hän ( Herra, eikä Mooses) kirjoitti tauluihin liiton sanat
        , ne kymmenen sanaa"!!

        On se ihan käsin kosketeltavaa, kuinka Benedi näkee selvästi
        luettuaan saman tekstin, että kivitauluihin kirjoittaja
        oli Herra (Jeesus), eikä suinkaan Mooses!

        Ja kun joku toinen lukee saman textin, hän lukee että Mooses kirjoitti!

        Benedi on taas oikeassa, ja voi sen näyttää toteen, mutta mites vastapuoleni
        sen todistaa, että Mooses kirjoitti ne 10-käskysanaa, kiviin??

        Profetia: "Ei sitten mitenkään voi todistaa"!!!


      • benedi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Skreivin lailla yhdyn ilomielin antamaan tunnustusta jari-pe-kan oivalliselle selventävälle ilmaisulle:

        Käyttöohjekirja on paksu ja osin vaikeaselkoinen. Et selviä tästä ilman minun apuani.
        Olen jo iät ja ajat käyttänyt tätä konetta ja osaan sen kuin omat taskuni. Luota vain minuun.

        Lain alla oleva ihminen tutkii lain avulla onko tehnyt oikein vai väärin.
        Pyhän Hengen alla olevalle ihmiselle Jumala itse ilmoittaa oikean ja väärän.

        " Lain alla olevaihminen tutkii lain avulla, onko tehnyt
        oikein vai väärin"

        "Pyhän Hengen alla olevalle ihmiselle Jumala itse ilmoittaa
        oikean ja väärän"

        Jos laki on kirjoitettu uskovan sydämeen ja miellen, jossa myös Pyhä Henki
        pitää asuntoaan, niin kenen omaa laki on, josta PH jakaa meille??

        No, tulihan se sieltä! Jumalan omaahan Jumalan laki, on ja juuri sitä
        Pyhä Henki jakaa meille..." Älä himoitse lähimmäisesi vaimoa....Äläkä
        surmaa benedin äläkä Antin lasta, ei edes hänen esikoistaankaan!


      • rakkauden kirjoitti:

        kaksoiskäskyyn kuulluu KOKO LAKI ja profeetat.

        Siis siihen sisältyy kaikki 10 käskyä:

        ....niistä kolme ensimäistä koskee rakkautta ja kunnioitusta Jumalaa kohtaan ja seitsemän seuraavaa rakkautta ja kunnioitusta lähimäistä kohtaan.

        Joo, kiitos, uhripalvelus loppui ja sen lait mutta aivan samaa som Jeesus siis profeetatkin jo vanhan liiton aikana periaatteessa.

        jati


      • Keskittäjä*
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Skreivin lailla yhdyn ilomielin antamaan tunnustusta jari-pe-kan oivalliselle selventävälle ilmaisulle:

        Käyttöohjekirja on paksu ja osin vaikeaselkoinen. Et selviä tästä ilman minun apuani.
        Olen jo iät ja ajat käyttänyt tätä konetta ja osaan sen kuin omat taskuni. Luota vain minuun.

        Lain alla oleva ihminen tutkii lain avulla onko tehnyt oikein vai väärin.
        Pyhän Hengen alla olevalle ihmiselle Jumala itse ilmoittaa oikean ja väärän.

        Hyvästä aiheesta taas poikettiin pois hyvästä tavasta poiketen.
        Tästä aloittaja puhui, o m a k o h t a i s e s t a kokemuksesta: Olin vain h e t k e n lain alla

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9682182
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9682182/48220010

        1. eli alkuperäinen vastine aloitukseen tässä: http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9682182/48222614
        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        1. vastaaja kirjoittaa lisää koskien aloituksen aihetta ...
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9682182/48222571

        Koska monet käsittivät huonsoti, aloittaja yksinkertaistaa tässä - NIIN, YKSINKERTAISESTI SANOTTUNA .. http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9682182/48226494

        Siitä ensimmäinen vastaaja tiivistää parhaat mehut näin:
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9682182/48237968

        Keskittäjä*


    • PAAVALI JA LAKI, Room 10:4, ONKO KRISTUS SIVEYSLAIN LOPPU?

      Monet tahtovat tulkita Paavalin sanat “Kristus on lain loppu, niin tulee vanhurskaaksi jokainen joka uskoo, ” (Room 10:4) siten että 10 käskyn siveyslaki olisi lakkautettu?

      On huomioitava ensin ettei juutalaisilla silloin ollut vielä aina kaikilla käsitystä Kristuksen vanhurskaudesta. Vapahtajaan perustuvaa vanhurskautta oli opetettava seurakunnille. Paavali halusi lopettaa lakivanhurskauden, johon monet vielä pyrkivät myös fariseusten- ja roomalaispakanallisia lakeja noudattamalla.

      Vanhan liiton aikana Jumalan armo ja vanhurskaus ilmoitettiin lain ja profeettojen kautta. Uuden testamentin aikana -Jeesuksen kautta. (Room 3:21-26) Sekä VT:n että UT:n aikana armo perustui uskoon. (mm.Aabraham, Room 4:3, 1 Moos 15:6) Aabraham luettiin vanhurskaaksi myös teoista. (Jaak 2:21-22, 1 Moos 22:16) Aabraham noudatti kaikkia Jumalan käskyjä. (1 Moos 26:5)

      Jaakob uudessa liitossa opetti että teot ovat uskon hedelmiä. (Jaak 2:14-26) Ilman uskoa ei ole tekojakaan, ja usko on kuollut. Kysymys on syy-seuraussuhteesta. Jaakob opetti kirjeessään niille, jotka tahtoivat kumota lain. Armo ja laki eivät ole keskenään ristiriidassa koskaan. Ihmisen lihan halut, sekä saatanan pyrkimykset ovat kumonneet lakia aikojen alusta asti.

      Armo on ollut totta ilman tekoja Kristuksen tähden jo vanhankin liiton aikana (2 Moos 19:4, 20:2) Armo ja Jumalan ja ihmisen liitot kuuluvat aina yhteen. (2 Moos 34:6-7, Jer 3:12, 1 Moos 3:15, Ps 103:13, Jes 49:13-15, 5 Moos 7:12) Suurena sovituspäivänä kansan synnit poistettiin. (Hebr 9:10, 3 Moos 16:21-22) Kansa oli uhrannut uhrejaan pitkin vuotta. VT:n uhripalvelusjärjestelmä vertauskuvasi tulevaa Karitsaa, joka kuoli ristillä syntiemme sovitukseksi. (Hebr 8:1-2,5, Hebr 10:12, 9:14,26, 10:14,18)

      Room 10:4 esiintyvä kreikan sana “telos” tarkoittaa “loppua, ” “täyttymystä” ja “päämäärää.” Jeesus Kristus oli lain lopullinen täyttymys ja päämäärä. (Gal 2:16) Lakia tarvitaan osoittamaan mikä on oikein ja väärin. (Room 3:20, 13:8-10) Näin sanaa on käännetty muuallakin; Esim. 1 Piet 1:9: “- Te saavutatte uskon päämäärän, (“telos”) sielujen pelastuksen.” Paavali ei tietenkään tarkoittanut että pelastus lopettaisi uskon?! Tämä vain yksi esimerkki.

      Jeesus Kristus oli uhripalvelusjärjestelmän lakien (“Toorah“) “loppu.” Jeesus oli lain “päämäärä” ja “täyttymys” siten että Jeesus teki lain suureksi, ja noudatti lakia antamalla kristillisen esimerkin kuuliaisuudesta Isän käskyille. Vasta 1700 luvun jälkeen on opetettu virheellisesti historialliskriittisten selittäjien ansiosta, että kysymyksessä olisi siveyslain kumoutuminen.

      Paavali puhui sanalla “laki” tarkoittaen useita eri asioita. Asiayhteyden löytää tutkimalla jakeen ympäriltä. Paavali puhui “Mooseksen laista” (1 Kor 9:9) ja Jumalan siveyslaista samalla sanalla; “laki.” Toisinaan hän puhui Mooseksen kirjoista, tai koko vanhasta testamentista sanalla, “laki.” (Room 3:19,21, 1 Kor 14:21) -Myös pakanoiden tajua oikeasta ja väärästä, sanalla “laki” (Room 2:14-15) -Pyhän Hengen johdatukseen elämässä; (8) -Pahan vaikutuksesta elämään, (7:21) -Tekojen laista, ja uskon laista; (3:27) “Välikaikaisesta laista,” eli seremonia-, eli uhripalvelusmenojen lait; (Gal 3:19, Kol 2:14)

      Paavali puhui tietenkin siveyslain puolesta, mutta vastusti lain väärinkäyttöä. Hän puhui sitä vastaan, että joku ajattelisi ihmisen vanhurskautuvansa ja pelastuvansa lain tekojen kautta! Pelastuminen perustuu Jeesuksen uhrikuolemaan ansioihin yksin. Ihminen voidaan lukea vanhurskaaksi Jeesuksessa Kristuksessa vain ja yksin Kristuksen ansioiden tähden. Muuta tietä pelastukseen ei ole olemassa.

      - “Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.” (Room 2:13)

      - “Laki on silti pyhä, ja käsky on pyhä, oikea ja hyvä.” (Room 7:12,14)

      - “Sisimmässäni minä iloiten hyväksyn Jumalan lain.” (Room 7:22)

      - “Eihän yksikään ihminen tule Jumalan edessä vanhurskaaksi lain käskyjä noudattamalla. Lain tehtävänä on opettaa tuntemaan mitä synti on.” (Room 3:20)

      - “Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme mitä laki sanoo.” (Room 3:31)

      - “Lihan pyrkimykset sotivat Jumalaa vastaan, sillä ne eivät alistu Jumalan lakiin, eivätkä voikaan alistua.” (Room 8:7)

      - “Ellei ole lakia, ei ole rikkomustakaan.” (Room 4:15, 5:13)

      - “Lain vaikutuksesta tulin tuntemaan synnin.” -ellei laki olisi sanonut, jne. (Room 7:7-8)

      - “Lempeys ja itsehillintä, näitä vastaan ei ole laki.” (Gal 5:23)

      - “Laki on hyvä jos sitä käytetään lain tarkoituksen mukaisesti. Eihän lakia ole säädetty kunnon ihmisten takia, vaan, jne” (1 Tim1:8-10)

      - “ On yhdentekevää onko ihminen ympärileikattu vai ei, tärkeätä on Jumalan käskyjen noudattaminen.” (1 Kor 7:19)

      - “Minä kirjoitan lakini heidän sydämeensä“, jne (Hebr 8:10, 10:16)

      - “Me jotka elämme Hengen emmekä lihamme mukaista elämää, toteutuisi lain vaatima vanhurskaus.” (Room 8:4)

      • l e e v i

        Ei nämä uskonasiat tuollaista jaarittelua kaipaa.
        Sinulla perustelut ovat ihmistekoisia eikä niissä ole mitään hengellistä opetusta.
        Uusi Testamentti opettaa toisin kuin sinä, ja vielä selkeämmin.
        Mitä siihen olet lisännyt omia arvioitasi, on kaikki pahasta kotosi.


      • JOO JOO JOO
        l e e v i kirjoitti:

        Ei nämä uskonasiat tuollaista jaarittelua kaipaa.
        Sinulla perustelut ovat ihmistekoisia eikä niissä ole mitään hengellistä opetusta.
        Uusi Testamentti opettaa toisin kuin sinä, ja vielä selkeämmin.
        Mitä siihen olet lisännyt omia arvioitasi, on kaikki pahasta kotosi.

        Heh-hehheh-heh! UudestaTestamentista tuolla oli poimittu pitkä jono jakeita. Mikäli minä olen ymmärtänyt oikein, niin ei UT ole jarlaun kirjoittama.

        Alkaako leevi hermostumaan?


      • valtakunta!"
        l e e v i kirjoitti:

        Ei nämä uskonasiat tuollaista jaarittelua kaipaa.
        Sinulla perustelut ovat ihmistekoisia eikä niissä ole mitään hengellistä opetusta.
        Uusi Testamentti opettaa toisin kuin sinä, ja vielä selkeämmin.
        Mitä siihen olet lisännyt omia arvioitasi, on kaikki pahasta kotosi.

        Jeesus sanoi että niitä tulee lopun aikana! Jeesus sanoo laisillesi, että: "Menkää pois te laittomuuden tekijät, minä en ole koskaan tuntenut teitä."
        Ja heille, jotka pitävät kunniassa Jumalan käskyt ja uskovat Jeesukseen: "Tulkaa minun Isäni siunatut "
        Minä uskoisin että Jarlaukin kuuluu näihin jälkimäisiin?


    • Nämä seuraavat vahvat opetukset myös vahvistavat lain voimassaolon kaikkina aikoina: (Matt 5:17-18, 7:12, 22:40, Luuk 16:17, Jaak 1:25, 2:10.-12, 4:11, 1 Joh 2:2-3, 3:4, 5:3, Ilm 12:17, 14:12, 5 Moos 5: 1-22, 6:5-9, 2 Moos 20:1-17)

      “Lakihenkisyys” tai “lakiuskonto” tarkoittaa tietysti että opetettaisiin, niin että lain ansioilla ihminen voisi pelastua. Ei sitä että ihminen rakastaa Jumalaa, ja on kuuliainen, joka ilmenee käskyjen noudattamisena. (Ilm 14:12, Matt 7:21-23)

      Lain noudattamiseen ihminen saa Jumalan Hengen voiman, eikä ketään vaadita, lakia omassa voimassaan noudattamaan. Ihminen ei omassa voimassaan pysty lakia noudattamaan. Pyhä Henki tarvitaan avuksi. (Room 7:15-23, Hes 36:25-27, Hebr 8:9-10, 10:16-17)

      t jari

    • Armon laki

      Room. 2:12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta.
      Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla.

      Room. 3:28 Katsomme siis, että ihminen tulee vanhurskaaksi, kun hän uskoo, ilman lain vaatimia tekoja.

      Room. 7:6 mutta nyt me olemme irti laista ja kuolleet pois siitä, mikä meidät piti vankeina, niin että me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilassa emmekä kirjaimen vanhassa.

      Sekaannuksen välttämiseksi tulkoon sanotuksi, että kun kerran olemme ilman lakia, irti laista, niin hyvä
      laki on tokkiisa olemassa. Eihän muuten tarvitsisi sanoa, että olemme pätevästä laista riippumattomassa
      tilassa. Siis paikassa: ristin juurella.

    • Eihän Laki ole muuta, kuin suositus oikean elämän tavan löytämiselle.
      Kyllähän ihan Julkijumalattomankin tuomitsee maallinen laki. Laki on
      annettu ihmisille vain elämän ohje säännöksi, joten ilman lakia ei
      olisi edes rikkomuskaan tunnistettu. Anarkian alaisissa paikoissa ei
      ole lainkaan lakia, siksi murhat varkaudet raiskaukset ynnä muut ovat
      lain ulkopuolella, niin kauvan kunnes lain voima saatetaan jälleen
      voimaan. Paavalihan antaa kirjoituksissaan lain tarpeellisuudesta
      hyviä sanontoja, joihin kannattaisi myös tutustua. Näet ihmisten
      tuervallisuus on rakennettu lakien avulla suojaksi anarkiaa vastaan.

      Voinen nykyisin katsoa valtioita, joissa lan voima on unohtunut
      Anarkian alle. Egypti on nykyään hyvä esimerkki siitä mitä lain
      unohtaminen on saanut aikaan. Lakia tarvitaan yhteiskunta järjestyksen
      ylläpitoon. Sanoohan sana näin: Kun laittomuus pääsee valtaan kylmenee
      useimpien rakkauskin tutuuteen, jonka seurauksena kaikenlainen
      pahuus pääsee valtaan. Siis laki on hyvä ja käskysana on pyhä meille
      tarkoitettuna.

      • Missä - raja!

        Tottakai laki on sellaista varten tarpeen joka ei osaa elää eettisten moraali sääntöjen mukaan, eli kunnioitta lähimmäisensä koskemattomuutta, jokainen terve nykyihminen tietää sen, että lähimmäistä on arvostettava samalla tavalla kuin hän toivoo itseään arvostettavan, ei siinä ole mitään epäselvää. Mutta laki on juuri erikoisesti niitä varten, jotta tallaiset ihmiset saataisiin vastuuseen, epäoikeuden mukaisesta käytöksestä ja rikoksista yleensä.

        Maalliseen lakiin kuuluu tietysti kaikki moraalisäännöt - siveysperiaatteet ovat lain lähtökohta! Onhan moraalitonta varastaa, tappaa, haukkua, arvostella ja sillä tavalla riistää toisen ihmisen kunnia, haukkua, panetella lähimmäistään toiselle ihmiselle. On moraalitonta käydä sotaa ja siellä tappaa, ja silti valiot siunaa sodat, missä kulkee lain raja, lain rajat ovat ihmisen mielivallan hallinnassa!


      • " Oletko sinä nyt päässyt laittomuuden alle? "

        Nyt ylifariseuksemme pisti pahemman kuin koskaan ennen. Kun ihminen pääsee lain tuomion alta armon alle,
        se on muka laittomuutta. Vain kateus tuottaa tuollaista piinaavaa tekstiä. Mutta Raamattu kehottaa selvästi
        siirtymään lain alta armon alle. Laki nujertaa mutta armo kasvattaa.

        Kirje Tiitukselle 2:11
        Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille
        12 ja kasvattaa meitä,
        että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot,
        eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa,
        13 odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme
        Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä,

        PALKKALAINEN VAI VAPAAEHTOISTYÖNTEKIJÄ?

        Hengellistä työtä voidaan Herralle tehdä joko lain alla korvausta Herralta vaatien tai sitten vapaaehtoistyönä
        armon alla. Samat työt voidaan tosiaan tehdä joko lain vaatimuksesta, peläten rangaistusta ellei tee.
        Tai sitten rakkauden vaatimuksesta, jolloin on kyse armossa vaeltamisesta ja armon jakamisesta.
        Lakia voi täyttää vailla mitään rakkautta tai inhimillisyyttä, mutta rakkauden tekoihin kykenee vain armahdettu. Hermannin kannattaisi tutustua armossa vaeltaviin, niitä löytyy ainakin adventtiseurakunnista,
        kenties muualtakin.

        Tit.2:11 Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille
        12 ja kasvattaa meitä,

        Miksei myös teitä?


      • Armon laki

      • superkyttä*

        Lain koura voipi tavoittaa sinut siitä että muunnat totuuden vääräksi. Tiedät vallan hyvin, että emme
        tarkoita laittomuuteen menemistä, kun lain alta, kivitaulujen painon alta, pois olemme tulleet.
        Olemme tulleet sieltä kahden kiven sisästä viheriäisille niityille, joilla Hyvä Paimen meitä hoivaileepi.

        Koetahan katsoa, ettet tee mitään sellaista, että lakia tarvitaan.


    • benedi

      niin silloinhan on selvää, että hän jo seuraavana sapattina meni
      synagookaan, ja todisti kuinka hän nyt on armon alla,
      eikä lain alla,...ja siksi hän hylkäsi sunnuntai pyhän,
      ja seurasi Jeesusta synagookaan sabattina!

      Tuo on väkevä todistus miehestä joka heti teki parannuksen, kun kuuli mikä'
      on totta ,oikeata ja hyvää!!

      Miten on Jari? Heitikö jeesus kuvat tuleen, ja sunnuntai pyhää opettavat kirjat
      myös tuleen, sekä noitakalut!?

      • varo kieltäsi

        ettei sinuakin syypääksi todettaisi!

        Mikä käski sinua heittelemään kompastuskiviä veljesi tielle! Sillä me elämme omantunnon lain mukaan, eikä se mitä emme synniksi tiedä ole meille syntiä, sillä olemme ARMON ALLA!

        Mitkään kuvat eivät ole syntiä jos niitä ei pidetä jumalana, eikä niitä palvota.

        Älkää siis tehkö itsellene mitään kuvaa korvaamaan Jumalaa, rakastaaksenne ja palvoaksenne sitä!


      • benedi
        varo kieltäsi kirjoitti:

        ettei sinuakin syypääksi todettaisi!

        Mikä käski sinua heittelemään kompastuskiviä veljesi tielle! Sillä me elämme omantunnon lain mukaan, eikä se mitä emme synniksi tiedä ole meille syntiä, sillä olemme ARMON ALLA!

        Mitkään kuvat eivät ole syntiä jos niitä ei pidetä jumalana, eikä niitä palvota.

        Älkää siis tehkö itsellene mitään kuvaa korvaamaan Jumalaa, rakastaaksenne ja palvoaksenne sitä!

        epäjumalankuvaa???

        Oikea Jeesushan on taivaassa, ...ja nyt me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä!

        Kompastuskivet on asettanut Jumalan vihamies,..ja vastaan ottaja
        on myös Jumalan vihamies, sillä Jumalahan vihaa syntiä!!

        " Älä pidä muita jumalia minun rinnallani" Älä tee itsellesi kuvaa hänestä, joka on taivaassa"
        siis Jeesuksesta, Pojasta!!

        Kertokaapa ja todistakaa sellaisesta ihmeestä, että yksikään jeesus-kuva olisi kumartanut ja
        tehnyt palveluksia teille???

        Aivan, juuri niin...löytyihän se palvelija:!! Mitä tekee epäjumalan palvelija?

        1) hän mittailee piirtimellä , siveltimellä, kirveellä,
        saadakseen valmiiksi jeesus kuvan
        2) Palvelija tekee sille silmät, nenän, suun , kädet ja jalat
        3) palvelija vastustaa aluksi sanoillaan Benediä, joka heittää niitä tuleen
        4) palvelija, pyyhkii pölyt siitä
        5) palvelija kiinnittää sen lujasti seinälle,..ja jos se putoaa,
        niin ei tämä jumala pääse itse seinälle,palvelijan on sitä autettava
        6) palvelijan on annettava henkensä ja terveytensä esim, kultaisen
        timantein koristetun jeesus kuvan puolesta, jos huone, jossa epäjumala on ,
        syttyy tuleen!!
        7) palvelija kunnioittaa epäjumalaa, ja asettaa sen hyvälle ,parhaalle paikalle
        huoneeseensa!

        Jos hän ei olisi jeesus kuvien palvelija, hän muotoilisi kuvasta ison kupin, johon ohikulkijat voisi sylkeä!!
        Ja jos hän kunnioittaisi oikeaa Jeesusta, niin hän painattaisi WC-paperi rullan täyteen jeesus.
        ja jeesus-lapsen kuvia,...ne voisivat olla suosittuja oikeitten kristittyjen keskuudessa!

        Lopuksi " Se, joka kunnioittaa vääriä jumalia, se hylkää Armonantajansa" Joona 2: 9

        Ja Jeesushan se on armonantajamme...mutta ainoakaan jeesus kuvan omistaja, ei ole armosta
        osallinen!
        Olen niin onnellinen, ettei minua voida eksyttää!!


      • Uskossa Kristukseen:
        benedi kirjoitti:

        epäjumalankuvaa???

        Oikea Jeesushan on taivaassa, ...ja nyt me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä!

        Kompastuskivet on asettanut Jumalan vihamies,..ja vastaan ottaja
        on myös Jumalan vihamies, sillä Jumalahan vihaa syntiä!!

        " Älä pidä muita jumalia minun rinnallani" Älä tee itsellesi kuvaa hänestä, joka on taivaassa"
        siis Jeesuksesta, Pojasta!!

        Kertokaapa ja todistakaa sellaisesta ihmeestä, että yksikään jeesus-kuva olisi kumartanut ja
        tehnyt palveluksia teille???

        Aivan, juuri niin...löytyihän se palvelija:!! Mitä tekee epäjumalan palvelija?

        1) hän mittailee piirtimellä , siveltimellä, kirveellä,
        saadakseen valmiiksi jeesus kuvan
        2) Palvelija tekee sille silmät, nenän, suun , kädet ja jalat
        3) palvelija vastustaa aluksi sanoillaan Benediä, joka heittää niitä tuleen
        4) palvelija, pyyhkii pölyt siitä
        5) palvelija kiinnittää sen lujasti seinälle,..ja jos se putoaa,
        niin ei tämä jumala pääse itse seinälle,palvelijan on sitä autettava
        6) palvelijan on annettava henkensä ja terveytensä esim, kultaisen
        timantein koristetun jeesus kuvan puolesta, jos huone, jossa epäjumala on ,
        syttyy tuleen!!
        7) palvelija kunnioittaa epäjumalaa, ja asettaa sen hyvälle ,parhaalle paikalle
        huoneeseensa!

        Jos hän ei olisi jeesus kuvien palvelija, hän muotoilisi kuvasta ison kupin, johon ohikulkijat voisi sylkeä!!
        Ja jos hän kunnioittaisi oikeaa Jeesusta, niin hän painattaisi WC-paperi rullan täyteen jeesus.
        ja jeesus-lapsen kuvia,...ne voisivat olla suosittuja oikeitten kristittyjen keskuudessa!

        Lopuksi " Se, joka kunnioittaa vääriä jumalia, se hylkää Armonantajansa" Joona 2: 9

        Ja Jeesushan se on armonantajamme...mutta ainoakaan jeesus kuvan omistaja, ei ole armosta
        osallinen!
        Olen niin onnellinen, ettei minua voida eksyttää!!

        Miten KUKAAN voi palvoa jotain kuvaa?

        Ei tuollainen tulisi edes kenenkään mieleenkään, saati sitten normaalin uskossa olevan ihmisen mieleen.

        Kyllä Jari-Pekkakin palvoo elävää Jeesusta Kristusta, eikä hänen kuviaan.

        Jätä Jari-Pekka rauhaan ilkeilyltäsi!

        Vai asuuko sinussa syyttäjähenki, jonka syvin ilo on syyttää yötä päivää veljiä ja sisaria ?


      • benedi kirjoitti:

        epäjumalankuvaa???

        Oikea Jeesushan on taivaassa, ...ja nyt me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä!

        Kompastuskivet on asettanut Jumalan vihamies,..ja vastaan ottaja
        on myös Jumalan vihamies, sillä Jumalahan vihaa syntiä!!

        " Älä pidä muita jumalia minun rinnallani" Älä tee itsellesi kuvaa hänestä, joka on taivaassa"
        siis Jeesuksesta, Pojasta!!

        Kertokaapa ja todistakaa sellaisesta ihmeestä, että yksikään jeesus-kuva olisi kumartanut ja
        tehnyt palveluksia teille???

        Aivan, juuri niin...löytyihän se palvelija:!! Mitä tekee epäjumalan palvelija?

        1) hän mittailee piirtimellä , siveltimellä, kirveellä,
        saadakseen valmiiksi jeesus kuvan
        2) Palvelija tekee sille silmät, nenän, suun , kädet ja jalat
        3) palvelija vastustaa aluksi sanoillaan Benediä, joka heittää niitä tuleen
        4) palvelija, pyyhkii pölyt siitä
        5) palvelija kiinnittää sen lujasti seinälle,..ja jos se putoaa,
        niin ei tämä jumala pääse itse seinälle,palvelijan on sitä autettava
        6) palvelijan on annettava henkensä ja terveytensä esim, kultaisen
        timantein koristetun jeesus kuvan puolesta, jos huone, jossa epäjumala on ,
        syttyy tuleen!!
        7) palvelija kunnioittaa epäjumalaa, ja asettaa sen hyvälle ,parhaalle paikalle
        huoneeseensa!

        Jos hän ei olisi jeesus kuvien palvelija, hän muotoilisi kuvasta ison kupin, johon ohikulkijat voisi sylkeä!!
        Ja jos hän kunnioittaisi oikeaa Jeesusta, niin hän painattaisi WC-paperi rullan täyteen jeesus.
        ja jeesus-lapsen kuvia,...ne voisivat olla suosittuja oikeitten kristittyjen keskuudessa!

        Lopuksi " Se, joka kunnioittaa vääriä jumalia, se hylkää Armonantajansa" Joona 2: 9

        Ja Jeesushan se on armonantajamme...mutta ainoakaan jeesus kuvan omistaja, ei ole armosta
        osallinen!
        Olen niin onnellinen, ettei minua voida eksyttää!!

        Lopuksi benedi kirjoittaa: " Se, joka kunnioittaa vääriä jumalia, se hylkää Armonantajansa" Joona 2: 9

        Kokonaisuudessaan tämä Joonan parannuksen teko, kun hän suostuu julistamaan, vaikka oli kieltäytynyt,
        kuuluu näin ja tarkoittaa aivan muuta kuin miksi benedi sen koettaa vääntää. (Vrt.Matt.21:29-31):

        JOONA 2:6 (2:7)
        Minä vajosin alas vuorten perustuksiin asti, maan salvat sulkeutuivat minun ylitseni iankaikkisesti. Mutta sinä nostit minun henkeni ylös haudasta, Herra, minun Jumalani.
        7 (2:8) Kun sieluni nääntyi minussa, minä muistin Herraa, ja minun rukoukseni tuli sinun tykösi, sinun pyhään temppeliisi.
        8 (2:9) Ne, jotka kunnioittavat vääriä jumalia, hylkäävät armonantajansa.
        9 (2:10) Mutta minä tahdon uhrata sinulle kiitoksen kaikuessa. Mitä olen luvannut, sen minä täytän. Herrassa on pelastus."
        10 (2:11) Sitten Herra käski kalaa, ja se oksensi Joonan kuivalle maalle.

        Kun et halua rakkautta vaan lakia, niin pannaan sitten kova kovaa vastaan, benedi.
        Miesten maailmasta, josta sinä benedi neiti et mitään tiedä, on tapana tokaista
        ylvästelijöille, että toiset vain puhuu, toiset tekee. Niin on hengellisessäkin
        maailmassa, että toiset puhuu lain teoista ja toiset toteuttaa rakkautta.
        Samoista töistä toki on kyse, kanssaihmisten palvelemisesta.
        Tuskin lapsi josta paljon puhut, edes olisi ollut sinun.
        Ehkä olet ollut jollekin puoliso, mutta et mies.

        Lakivouhottaja lupaa sitä sun tätä, mutta rakastava ei mitään lupaa, vaan silti kaiken tekee ja enemmänkin.
        Kumpi siis on Jumalan tahdossa, kumpi ei?

        Matt. 21:29
        Tämä vastasi ja sanoi: 'En tahdo'; mutta jäljestäpäin hän katui ja meni.
        30 Niin hän meni toisen luo ja sanoi samoin. Tämä taas vastasi ja sanoi:
        'Minä menen, herra', mutta ei mennytkään.
        31 Kumpi näistä kahdesta teki isänsä tahdon?" He sanoivat: "Ensimmäinen".
        Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille:
        publikaanit ja portot menevät ennen teitä Jumalan valtakuntaan.

        antti


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        Lopuksi benedi kirjoittaa: " Se, joka kunnioittaa vääriä jumalia, se hylkää Armonantajansa" Joona 2: 9

        Kokonaisuudessaan tämä Joonan parannuksen teko, kun hän suostuu julistamaan, vaikka oli kieltäytynyt,
        kuuluu näin ja tarkoittaa aivan muuta kuin miksi benedi sen koettaa vääntää. (Vrt.Matt.21:29-31):

        JOONA 2:6 (2:7)
        Minä vajosin alas vuorten perustuksiin asti, maan salvat sulkeutuivat minun ylitseni iankaikkisesti. Mutta sinä nostit minun henkeni ylös haudasta, Herra, minun Jumalani.
        7 (2:8) Kun sieluni nääntyi minussa, minä muistin Herraa, ja minun rukoukseni tuli sinun tykösi, sinun pyhään temppeliisi.
        8 (2:9) Ne, jotka kunnioittavat vääriä jumalia, hylkäävät armonantajansa.
        9 (2:10) Mutta minä tahdon uhrata sinulle kiitoksen kaikuessa. Mitä olen luvannut, sen minä täytän. Herrassa on pelastus."
        10 (2:11) Sitten Herra käski kalaa, ja se oksensi Joonan kuivalle maalle.

        Kun et halua rakkautta vaan lakia, niin pannaan sitten kova kovaa vastaan, benedi.
        Miesten maailmasta, josta sinä benedi neiti et mitään tiedä, on tapana tokaista
        ylvästelijöille, että toiset vain puhuu, toiset tekee. Niin on hengellisessäkin
        maailmassa, että toiset puhuu lain teoista ja toiset toteuttaa rakkautta.
        Samoista töistä toki on kyse, kanssaihmisten palvelemisesta.
        Tuskin lapsi josta paljon puhut, edes olisi ollut sinun.
        Ehkä olet ollut jollekin puoliso, mutta et mies.

        Lakivouhottaja lupaa sitä sun tätä, mutta rakastava ei mitään lupaa, vaan silti kaiken tekee ja enemmänkin.
        Kumpi siis on Jumalan tahdossa, kumpi ei?

        Matt. 21:29
        Tämä vastasi ja sanoi: 'En tahdo'; mutta jäljestäpäin hän katui ja meni.
        30 Niin hän meni toisen luo ja sanoi samoin. Tämä taas vastasi ja sanoi:
        'Minä menen, herra', mutta ei mennytkään.
        31 Kumpi näistä kahdesta teki isänsä tahdon?" He sanoivat: "Ensimmäinen".
        Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille:
        publikaanit ja portot menevät ennen teitä Jumalan valtakuntaan.

        antti

        Nykyään ei kaikki lain rikkominen enää ole synniksi kuuluvaa, Nykyään huorin tekeminenkään ei ole enää syntiä. Eikä mikään lain rike ole syntiä. Syntiä on vain on rikoksesta kiini jääminen.
        Tämä on sitä armoa ettei jää pahoista teoistaan vastaamaan:


      • benedi = siunattu
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Lopuksi benedi kirjoittaa: " Se, joka kunnioittaa vääriä jumalia, se hylkää Armonantajansa" Joona 2: 9

        Kokonaisuudessaan tämä Joonan parannuksen teko, kun hän suostuu julistamaan, vaikka oli kieltäytynyt,
        kuuluu näin ja tarkoittaa aivan muuta kuin miksi benedi sen koettaa vääntää. (Vrt.Matt.21:29-31):

        JOONA 2:6 (2:7)
        Minä vajosin alas vuorten perustuksiin asti, maan salvat sulkeutuivat minun ylitseni iankaikkisesti. Mutta sinä nostit minun henkeni ylös haudasta, Herra, minun Jumalani.
        7 (2:8) Kun sieluni nääntyi minussa, minä muistin Herraa, ja minun rukoukseni tuli sinun tykösi, sinun pyhään temppeliisi.
        8 (2:9) Ne, jotka kunnioittavat vääriä jumalia, hylkäävät armonantajansa.
        9 (2:10) Mutta minä tahdon uhrata sinulle kiitoksen kaikuessa. Mitä olen luvannut, sen minä täytän. Herrassa on pelastus."
        10 (2:11) Sitten Herra käski kalaa, ja se oksensi Joonan kuivalle maalle.

        Kun et halua rakkautta vaan lakia, niin pannaan sitten kova kovaa vastaan, benedi.
        Miesten maailmasta, josta sinä benedi neiti et mitään tiedä, on tapana tokaista
        ylvästelijöille, että toiset vain puhuu, toiset tekee. Niin on hengellisessäkin
        maailmassa, että toiset puhuu lain teoista ja toiset toteuttaa rakkautta.
        Samoista töistä toki on kyse, kanssaihmisten palvelemisesta.
        Tuskin lapsi josta paljon puhut, edes olisi ollut sinun.
        Ehkä olet ollut jollekin puoliso, mutta et mies.

        Lakivouhottaja lupaa sitä sun tätä, mutta rakastava ei mitään lupaa, vaan silti kaiken tekee ja enemmänkin.
        Kumpi siis on Jumalan tahdossa, kumpi ei?

        Matt. 21:29
        Tämä vastasi ja sanoi: 'En tahdo'; mutta jäljestäpäin hän katui ja meni.
        30 Niin hän meni toisen luo ja sanoi samoin. Tämä taas vastasi ja sanoi:
        'Minä menen, herra', mutta ei mennytkään.
        31 Kumpi näistä kahdesta teki isänsä tahdon?" He sanoivat: "Ensimmäinen".
        Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille:
        publikaanit ja portot menevät ennen teitä Jumalan valtakuntaan.

        antti

        jos hän pitää lain on se kaikkein ylin Jumalan rakkauden kohde.
        se, joka pysyy porttouden harrastamisessa, ja se joka pysyy syntisenä,
        toisin kuin bublikaani, ne eivät peri Jumalan valtakuntaan.

        Eiväthän ne , jotka sanovat rakastavansa Jumalaa
        pelastu, vaan ne, jotka tekevät Jumalan tahdon! (Raamattu)

        Jeesus on vouhottaja Antin , tuon kelvottoman mielestä, kun sanoi:
        " Jos tahdot päästä elämään sisälle, pidä käskyt"

        Miksi? No, siksi kun taivaasta heitettiin jo aiemmin alas ne
        jotka tekivät syntiä,...täällähän se on lyötävä rintaan, ja on sanottava: " Jumala ole minulle
        syntiselle armollinen"

        Ja kun Jumala toteuttaa publikaanin pyynnön, ja armahtaa tätä, ..niin jatkaako hän
        synnissä elämistä sen jälkeen!
        Tai ottaako portto vastaan porton palkkoja?

        Benedi vietävä kaikki tietävä


      • benedi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Lopuksi benedi kirjoittaa: " Se, joka kunnioittaa vääriä jumalia, se hylkää Armonantajansa" Joona 2: 9

        Kokonaisuudessaan tämä Joonan parannuksen teko, kun hän suostuu julistamaan, vaikka oli kieltäytynyt,
        kuuluu näin ja tarkoittaa aivan muuta kuin miksi benedi sen koettaa vääntää. (Vrt.Matt.21:29-31):

        JOONA 2:6 (2:7)
        Minä vajosin alas vuorten perustuksiin asti, maan salvat sulkeutuivat minun ylitseni iankaikkisesti. Mutta sinä nostit minun henkeni ylös haudasta, Herra, minun Jumalani.
        7 (2:8) Kun sieluni nääntyi minussa, minä muistin Herraa, ja minun rukoukseni tuli sinun tykösi, sinun pyhään temppeliisi.
        8 (2:9) Ne, jotka kunnioittavat vääriä jumalia, hylkäävät armonantajansa.
        9 (2:10) Mutta minä tahdon uhrata sinulle kiitoksen kaikuessa. Mitä olen luvannut, sen minä täytän. Herrassa on pelastus."
        10 (2:11) Sitten Herra käski kalaa, ja se oksensi Joonan kuivalle maalle.

        Kun et halua rakkautta vaan lakia, niin pannaan sitten kova kovaa vastaan, benedi.
        Miesten maailmasta, josta sinä benedi neiti et mitään tiedä, on tapana tokaista
        ylvästelijöille, että toiset vain puhuu, toiset tekee. Niin on hengellisessäkin
        maailmassa, että toiset puhuu lain teoista ja toiset toteuttaa rakkautta.
        Samoista töistä toki on kyse, kanssaihmisten palvelemisesta.
        Tuskin lapsi josta paljon puhut, edes olisi ollut sinun.
        Ehkä olet ollut jollekin puoliso, mutta et mies.

        Lakivouhottaja lupaa sitä sun tätä, mutta rakastava ei mitään lupaa, vaan silti kaiken tekee ja enemmänkin.
        Kumpi siis on Jumalan tahdossa, kumpi ei?

        Matt. 21:29
        Tämä vastasi ja sanoi: 'En tahdo'; mutta jäljestäpäin hän katui ja meni.
        30 Niin hän meni toisen luo ja sanoi samoin. Tämä taas vastasi ja sanoi:
        'Minä menen, herra', mutta ei mennytkään.
        31 Kumpi näistä kahdesta teki isänsä tahdon?" He sanoivat: "Ensimmäinen".
        Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille:
        publikaanit ja portot menevät ennen teitä Jumalan valtakuntaan.

        antti

        ...ja sieltä kissa tahi koira ne vei!
        Ja siksipä miestä " onttopäiseksi" joskus kutsun,...sillä sehän
        oli viinan vika, että niin kävi??

        Armo, on raamatun mukaan annettu meille
        viisaudeksi ja ymmärrykseksi,...mutta kuinkas käsittelet viisautta, jos aivot eli sydän puuttuu?
        Kissa vei?

        Armossa elävä ihminen on ef.kirjeen mukaan nuhteeton,'
        ja pyhä, Jumalan edessä rakkaudessa"!!

        Ja rakkaus Jumalaa kohtaan on ,että me noudatamme, ja pidämme
        hänen käskynsä!!

        Armossa elävä ihminen, pyrkii tekemään Jumalan tahdon.

        Ihminen jolla on jeesus kuvia, tai joka tahallaan rikkoo sabatin, tai jonkin
        toisen ihanan käskyn,...hänen on mitä pikimmiten
        käytävä uskalluksella armon istuimen eteen, että saisi laupeuden ja löytäisi armon avukseen
        oikeaan aikaan! kertoo heb.kirje

        Jos sen löytää väärään aikaa, kun olet kuollut, tai Pyhä Henki ei enää vedä
        sinua Jeesuksen armoistuimen eteen, hänhän on Ylimmäinen Pappi
        tänä vuonna-2011,...niin ilman armoa, ei voi pelastua.

        Miksi? No, siksi koska Jumalan lain rikkomukset on suuret!

        Armohan saadaan Jumalan Pojan veressä,..koska ilman verenvuodatusta ei ole anteeksi antoa!
        ,ja se joka ei tuo armoistuimen eteen syntejään " synti on laittomuus"...niin
        hassusti käy!

        Siksihän raamattu kertoo että " tämä veri on liiton veri"
        Ja liitto tarkoittaa Jumalan käskyjä, ja uusiliittolaiset tekivät Jumalan kansssa
        liiton eli sopimuksen käskyjen pitämisestä!!

        Ja kun niitä ennen liiton tekemistä niin pahoin rikottiin, että Benediltä
        vietiin mm. vaimo,..mitä lie Antilta viety...niin ne jotka hyväksyvät syntiensä sovitukseksi
        tämän LIITON VEREN, niin hyvä....mutta se edellyttää
        syntien tunnustamista, ja hylkäämistä,..vasta sitten liiton veri luetaan tulevan uuden liittolaisen
        hyväksi!
        Mutta jos hän ei palauta vääryydellä hankkimiaan asioita, hylkää ja
        tee parannusta, niin tämä kelvoton ..pitää epäpyhänä, liiton veren,
        ja tallaa sen jalkoihinsa!

        Tällä hän tarkoittaa: " Minä en tunnusta että olen rikkonut Jumalan käskyjä,
        ja vaikka tunnustaisin, ..jatkan niiden rikkomista, senkin jälkeen kun liiton
        veri on vuodatettu hyväkseni!!

        Paitsi!! Jumala ei ole niin hölmö, etteikö hän tuntisi ihmisen sydäntä,
        ja keinoja, millä Jumalaa yritetään eksyttää.

        Armon Henki, varoittaa, nuhtelee, muistuttaa....muta koska kaveri ei
        kuuntele varoituksen ääntä,...lähtee PH :kin ovet paukkuen ulos!

        "Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä;....

        Jumalahan on edeltä tiennyt, ketkä ovat Hengen pyhittämisen kautta valitut
        Jeesuksen Kristuksen kuuliaisuuteen ja hänen verellänsä vihmottaviksi.
        Ja näin armo ja rauha lisääntyy!!

        "..se joka ei ole kuuliainen Pojalle, ei ole elämää näkevä,
        vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä" Joh 3:36..Jos ja kun Poika käskee
        käskyt pitää, niin eipä jää vaihtoehtoja..vaikka Anttikin hakkaisi
        rintaansa nyrkillä, että ihan ilmarinta tulee!

        Antti, jos vääräprofeetta ratsastaa selässäsi,
        niin älä ole mykkä juhta, vaan puhu, ja estä profeetan mielettömyys!!

        Petohan se oli, joka väärän profeetan nähden teki ihmetekonsa!!
        Ahaa, et käsittänyt.

        Selitykset ovat Herran: " Väärä profeetta on protestantisuus, ja peto, eli Katolinen
        kirkko teki sen nähden ihmetekonsa! Minkä?

        No, se tarttui eräänä päivänä, sunnuntaita vk 1. päivää niskasta kiinni, kuljetti
        sen viikon päivien läpi, potkaisi sabattia persuksiin, ja jysäytti
        sunnuntain pyhä ja lepopäiväksoi sabatin sijaan"

        Mikäs se ihme on? Ihme on siinä, että koko maailma kumartaa ja hyväksyi tuon teon,
        ja pitää sitä jumalan tekona!!

        Jos pystyt tekemään saman ihmeen esim. keskiviikolle, niin olet ihmeen tekijä!

        Joten " Mykkä aasi puhui ja esti profeetan mielettömyyden"

        Älä ole enää mykkä, vaan puhu ja kerro että: Jumalalla on päivä,
        kristittyjen sabatti, ja kerro että olet ollut hengessä Herran päivänä, sabattina,
        koska kuulit takaasi suuren ääneen, ikäänkuin trumbetin äänen...Benedin äänen!!


      • oneksi ole
        benedi kirjoitti:

        ...ja sieltä kissa tahi koira ne vei!
        Ja siksipä miestä " onttopäiseksi" joskus kutsun,...sillä sehän
        oli viinan vika, että niin kävi??

        Armo, on raamatun mukaan annettu meille
        viisaudeksi ja ymmärrykseksi,...mutta kuinkas käsittelet viisautta, jos aivot eli sydän puuttuu?
        Kissa vei?

        Armossa elävä ihminen on ef.kirjeen mukaan nuhteeton,'
        ja pyhä, Jumalan edessä rakkaudessa"!!

        Ja rakkaus Jumalaa kohtaan on ,että me noudatamme, ja pidämme
        hänen käskynsä!!

        Armossa elävä ihminen, pyrkii tekemään Jumalan tahdon.

        Ihminen jolla on jeesus kuvia, tai joka tahallaan rikkoo sabatin, tai jonkin
        toisen ihanan käskyn,...hänen on mitä pikimmiten
        käytävä uskalluksella armon istuimen eteen, että saisi laupeuden ja löytäisi armon avukseen
        oikeaan aikaan! kertoo heb.kirje

        Jos sen löytää väärään aikaa, kun olet kuollut, tai Pyhä Henki ei enää vedä
        sinua Jeesuksen armoistuimen eteen, hänhän on Ylimmäinen Pappi
        tänä vuonna-2011,...niin ilman armoa, ei voi pelastua.

        Miksi? No, siksi koska Jumalan lain rikkomukset on suuret!

        Armohan saadaan Jumalan Pojan veressä,..koska ilman verenvuodatusta ei ole anteeksi antoa!
        ,ja se joka ei tuo armoistuimen eteen syntejään " synti on laittomuus"...niin
        hassusti käy!

        Siksihän raamattu kertoo että " tämä veri on liiton veri"
        Ja liitto tarkoittaa Jumalan käskyjä, ja uusiliittolaiset tekivät Jumalan kansssa
        liiton eli sopimuksen käskyjen pitämisestä!!

        Ja kun niitä ennen liiton tekemistä niin pahoin rikottiin, että Benediltä
        vietiin mm. vaimo,..mitä lie Antilta viety...niin ne jotka hyväksyvät syntiensä sovitukseksi
        tämän LIITON VEREN, niin hyvä....mutta se edellyttää
        syntien tunnustamista, ja hylkäämistä,..vasta sitten liiton veri luetaan tulevan uuden liittolaisen
        hyväksi!
        Mutta jos hän ei palauta vääryydellä hankkimiaan asioita, hylkää ja
        tee parannusta, niin tämä kelvoton ..pitää epäpyhänä, liiton veren,
        ja tallaa sen jalkoihinsa!

        Tällä hän tarkoittaa: " Minä en tunnusta että olen rikkonut Jumalan käskyjä,
        ja vaikka tunnustaisin, ..jatkan niiden rikkomista, senkin jälkeen kun liiton
        veri on vuodatettu hyväkseni!!

        Paitsi!! Jumala ei ole niin hölmö, etteikö hän tuntisi ihmisen sydäntä,
        ja keinoja, millä Jumalaa yritetään eksyttää.

        Armon Henki, varoittaa, nuhtelee, muistuttaa....muta koska kaveri ei
        kuuntele varoituksen ääntä,...lähtee PH :kin ovet paukkuen ulos!

        "Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä;....

        Jumalahan on edeltä tiennyt, ketkä ovat Hengen pyhittämisen kautta valitut
        Jeesuksen Kristuksen kuuliaisuuteen ja hänen verellänsä vihmottaviksi.
        Ja näin armo ja rauha lisääntyy!!

        "..se joka ei ole kuuliainen Pojalle, ei ole elämää näkevä,
        vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä" Joh 3:36..Jos ja kun Poika käskee
        käskyt pitää, niin eipä jää vaihtoehtoja..vaikka Anttikin hakkaisi
        rintaansa nyrkillä, että ihan ilmarinta tulee!

        Antti, jos vääräprofeetta ratsastaa selässäsi,
        niin älä ole mykkä juhta, vaan puhu, ja estä profeetan mielettömyys!!

        Petohan se oli, joka väärän profeetan nähden teki ihmetekonsa!!
        Ahaa, et käsittänyt.

        Selitykset ovat Herran: " Väärä profeetta on protestantisuus, ja peto, eli Katolinen
        kirkko teki sen nähden ihmetekonsa! Minkä?

        No, se tarttui eräänä päivänä, sunnuntaita vk 1. päivää niskasta kiinni, kuljetti
        sen viikon päivien läpi, potkaisi sabattia persuksiin, ja jysäytti
        sunnuntain pyhä ja lepopäiväksoi sabatin sijaan"

        Mikäs se ihme on? Ihme on siinä, että koko maailma kumartaa ja hyväksyi tuon teon,
        ja pitää sitä jumalan tekona!!

        Jos pystyt tekemään saman ihmeen esim. keskiviikolle, niin olet ihmeen tekijä!

        Joten " Mykkä aasi puhui ja esti profeetan mielettömyyden"

        Älä ole enää mykkä, vaan puhu ja kerro että: Jumalalla on päivä,
        kristittyjen sabatti, ja kerro että olet ollut hengessä Herran päivänä, sabattina,
        koska kuulit takaasi suuren ääneen, ikäänkuin trumbetin äänen...Benedin äänen!!

        sinun sanoillasi voimaa eikä vaikutusta, sillä Antti porskuttaa edelleen ja entistä ehompana!

        Muista syyttäjähenki, että Jeesuksen yli et voi kävellä, etkä tehdä pahaa Hänen valituilleen!


      • benedi
        oneksi ole kirjoitti:

        sinun sanoillasi voimaa eikä vaikutusta, sillä Antti porskuttaa edelleen ja entistä ehompana!

        Muista syyttäjähenki, että Jeesuksen yli et voi kävellä, etkä tehdä pahaa Hänen valituilleen!

        on kertakaikkiaan kaksi eri asiaa...Varoittajan henki yrittää palauttaa,
        eksyneen takaisin tielle.
        Syyttäjän henki syyttää lainnoudattajia eli vanhurskaita...niin ei ole benedi tehnyt.

        Minun sanani kyllä käyvät toteen, kuten tähöänkin asti...mutta en minä
        määrää päivää, enkä hetkeä, sillä Jumala on pitkämielinen
        ja suuri armossa ja laupeudessa....ja hän sanoo: " muokkaa ja lannoita sitä vielä
        tämä vuosi, ehkäpä se sitten kantaa hedelmää"

        ...mutta minulla on se tieto, että puu jo tuottaa jonkinverran hedelmää...ja kun sitä
        muokataan ( eli opetetaan), niin se tuo vielä lisää hedelmää!"

        Anttihan kuitenkin pui viljaa, ja vaikka seulat eivät aivan vielä ole ehjät, ..niin
        kyllä tuollakin viljalla alkuun hengissä pärjää!

        Armo ja rauha..etenevät ja kasvavat...en minä nyhdä viljaa, etten samalla nyhtäisi
        lustettakin...ja ei varresta ota selvää kumpu on vehnää ja kumpi lustetta...antaa molempien
        kasvaa,....olenhan minäkin saanut kasvaa....


      • benedi
        Uskossa Kristukseen: kirjoitti:

        Miten KUKAAN voi palvoa jotain kuvaa?

        Ei tuollainen tulisi edes kenenkään mieleenkään, saati sitten normaalin uskossa olevan ihmisen mieleen.

        Kyllä Jari-Pekkakin palvoo elävää Jeesusta Kristusta, eikä hänen kuviaan.

        Jätä Jari-Pekka rauhaan ilkeilyltäsi!

        Vai asuuko sinussa syyttäjähenki, jonka syvin ilo on syyttää yötä päivää veljiä ja sisaria ?

        sillä Jumalan rauha on kaikkea ymmärrystä ylempi...

        Ja rauhan Jumalan kanssa saa, kun :" Älä pidä muita jumalia minun rinnallani I-käsky

        "Älä tee itsellesi jumalan kuvaa...II-käsky

        Jeesus on Jumala, ja Hän on myös sen " näkymättömän jumalan kuva"..joten jeesuksen kuvia ei saa tehdä...jos tahdot elämään sisälle!! Jeesus kertoi!!

        Ne, jotka kunnioittavat vääriä jumalia hylkäävät armonantajansa"!! ..eli Jeesuksen, josta on
        kuvia tehty, ilman Jumalan lupaa!!

        Ja epäjumalan palvelu, samoin kuin Jumalankaan palvelu, ei perustukaan
        siihen, kuinka kauan ollaan kontallaan Jumalan edessä, vaan
        päivittäisestä elämisestä ja liikkumisesta!

        Se, kuka elää epäjumalan kanssa, tahi puolustaa sitä, tahi suuttuu jos joku
        uskova sen polttaa, sellainen on epäjumalan palvelija, koska
        epäjumala ei voi kirota minulle, kun syljen sitä silmille, ..tai loukkaan sitä sanoillani....
        aina tähän asti palvelija on juossut paikalle!!

        Kun palvelijalta kysyy, että: " Miksi et anna jumalasi puolustaa itseään,
        ja seiso sinä sivummalla,...niin hän sanoo Benedille: " Pidä turpas kiinni, tai tukin sen"

        Tästä näette että palvelija saa vähän väliä juosta auttamaan jeesus-epäjumalankuvaansa,
        kun se polo ei pysty, edes pölyjä kasvoiltaan pyyhkimään!

        Ja kun sytkärillä poltan sitä, naamataulu pysyy peruslukemilla,...niinkö lie hyvä
        kivunsieto kyky...hah,heh,hooo..Naurettavia
        tekeleitä , nuo kristittyjen jumalankuvat!

        Entäpä kun palvelija sairastuu,..niin kas..perikunta jatkaa siitä mihin palvelija jäi!!

        Meepäs sohimaan mummun jumalankuvaa, niin perikunta hyppii seinille...hih, heh


    • alex-kasi

      Olin tuomittu Jumalan oikeudellisen-ikuisen-lain mukaan, mutta kun otin vastaan Jeesuksen, otti hän kantaakseen kaikki syntieni seuraukset.
      Hän eli sen synnittömän (Jumalan lain mukaisen) elämän, johon minä en kyennyt ja hän otti osalleen kaikki syntieni seuraukset - hän kuoli sen kuoleman mikä olisi ollut minun oikeudenmukainen osani.
      Siten hän maksoi kaikki syntieni seuraukset, synnitön kärsi ja kuoli sen kuoleman mikä olisi ollut minun syntieni oikeudenmukainen seuaus - kaikki syntieni seuraukset hän otti kantaakseen, jotta minä voisin saada elämän.

      Ei Jeesus poistanut piirtoakaan Jumalan ikuisesta laista, vaan täytti sen minunkin puolestani ja on luvannut opettaa ja auttaa minua elämään Jumalan tahdossa ja saada iankaikkisen elämän. Raamattu sanoo VIHOLLISISTA VIIMEISENÄ VOITETAAN KUOLEMA.

      Se on iankaikkinen elämä, että me tunnemme Jumalan ja hänet jonka Jumala on lähettänyt.

      alex

      • alex-kasi

        Valitettavasti ehdin jo kirjoittaa uusiksi - oli niin paljon kirjoitusvirheitä :( - ei edes nimi ollut oikein..

        Jos luet mitenkä oikeasti kirjoitin - tai ainakin oli aikomukseni - niin huomaat yhden eron välillämme .. minulle on Jumalan laki ikuinen ja muuttumaton sillä minulle se kertoo oikeudenmukaisuudesta ja rakkaudesta - siitä Jumalan vanhurskaudesta jossa ainoastaan on iankaikkinen elämä.

        Jumalan laki on todellisuutta, ei vain kirjain jonka mukaan tuomitaan.

        alex


      • alex-kasi kirjoitti:

        Valitettavasti ehdin jo kirjoittaa uusiksi - oli niin paljon kirjoitusvirheitä :( - ei edes nimi ollut oikein..

        Jos luet mitenkä oikeasti kirjoitin - tai ainakin oli aikomukseni - niin huomaat yhden eron välillämme .. minulle on Jumalan laki ikuinen ja muuttumaton sillä minulle se kertoo oikeudenmukaisuudesta ja rakkaudesta - siitä Jumalan vanhurskaudesta jossa ainoastaan on iankaikkinen elämä.

        Jumalan laki on todellisuutta, ei vain kirjain jonka mukaan tuomitaan.

        alex

        Mikään oppi ei häpäise Jumalaa siinä määrin kuin se, että Kristuksen sovintokuolema vapauttaisi ihmisen kuuliaisuudesta Jumalan tahdolle ja Hänen pyhälle siveyslailleen.
        Se on totta, ettei kukaan voi pelastua lain pitämisellä, mutta yhtä totta on se ettei ihminen voi olla todellinen kristitty, ellei hän ole kuuliainen Jumalan käskyille.
        Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? POIS SE! Vaan me vahvistamme lain. Roon.3:31.
        Ei uuudesti syntynyt kristitty pidä käskyjä eikä palvele Jumalaa pelastuakseen. vaan siksi että Kristus on pelastanut hänet synneistään. Kristillinen elämä on tuloksena pelastuksesta uskon kautta.

        Uudesti syntyneinä me emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen. Tämä merkitsee jatkuvaa yhteyttä Jumalan kanssa.


      • anne-elina kirjoitti:

        Mikään oppi ei häpäise Jumalaa siinä määrin kuin se, että Kristuksen sovintokuolema vapauttaisi ihmisen kuuliaisuudesta Jumalan tahdolle ja Hänen pyhälle siveyslailleen.
        Se on totta, ettei kukaan voi pelastua lain pitämisellä, mutta yhtä totta on se ettei ihminen voi olla todellinen kristitty, ellei hän ole kuuliainen Jumalan käskyille.
        Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? POIS SE! Vaan me vahvistamme lain. Roon.3:31.
        Ei uuudesti syntynyt kristitty pidä käskyjä eikä palvele Jumalaa pelastuakseen. vaan siksi että Kristus on pelastanut hänet synneistään. Kristillinen elämä on tuloksena pelastuksesta uskon kautta.

        Uudesti syntyneinä me emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen. Tämä merkitsee jatkuvaa yhteyttä Jumalan kanssa.

        Jos olet Kristuksessa, ja olet kuuliainen Pyhälle Hengelle, niin elät täytetyssä laissa. Se on näin yksinkertaista.


      • benedi
        jari-pek-ka kirjoitti:

        Jos olet Kristuksessa, ja olet kuuliainen Pyhälle Hengelle, niin elät täytetyssä laissa. Se on näin yksinkertaista.

        Pyhä Henkihän sanoo: " Jos tahdot elämään sisälle pidä käskyt"

        Ilman minua te ette mitään voi tehdä" Jeesus

        En minä katkera Jeesukselle ole, jos hän vaikuttaa minussa
        tahtomisen ja tekemisen oman mielisuosionsa mukaan"!!

        Joudummehan me kiittämään häntä kaikesta muustakin,...miksi emme sitten siitä että
        hän vaikuttaa meissä sen että toteutamme Jumalan lain!


      • benedi kirjoitti:

        Pyhä Henkihän sanoo: " Jos tahdot elämään sisälle pidä käskyt"

        Ilman minua te ette mitään voi tehdä" Jeesus

        En minä katkera Jeesukselle ole, jos hän vaikuttaa minussa
        tahtomisen ja tekemisen oman mielisuosionsa mukaan"!!

        Joudummehan me kiittämään häntä kaikesta muustakin,...miksi emme sitten siitä että
        hän vaikuttaa meissä sen että toteutamme Jumalan lain!

        Kristuksessa, Pyhän Hengen alla oleva pitää käskyt, tottakai. Jumalan käskyt tekee meistä säyseitä ja lempeitä, ihania ja rakastavia ihmisiä, vai mitä?


      • kyllä vai ei ?
        jari-pek-ka kirjoitti:

        Kristuksessa, Pyhän Hengen alla oleva pitää käskyt, tottakai. Jumalan käskyt tekee meistä säyseitä ja lempeitä, ihania ja rakastavia ihmisiä, vai mitä?

        Odotan vastausta jari-pekalta kysymykseen. Pitääkö jari-pekka Jumalan pyhittämän sapatin pyhänäpäivänään kyllä vai ei ?


      • kyllä vai ei ? kirjoitti:

        Odotan vastausta jari-pekalta kysymykseen. Pitääkö jari-pekka Jumalan pyhittämän sapatin pyhänäpäivänään kyllä vai ei ?

        En vietä sapattia


      • eremith32
        benedi kirjoitti:

        Pyhä Henkihän sanoo: " Jos tahdot elämään sisälle pidä käskyt"

        Ilman minua te ette mitään voi tehdä" Jeesus

        En minä katkera Jeesukselle ole, jos hän vaikuttaa minussa
        tahtomisen ja tekemisen oman mielisuosionsa mukaan"!!

        Joudummehan me kiittämään häntä kaikesta muustakin,...miksi emme sitten siitä että
        hän vaikuttaa meissä sen että toteutamme Jumalan lain!

        Minä en jaksa käsittää tuota Benedin asennetta, kun hän kirjoittaa, että "joudummehan", tässähän se juuri paljastuu näiden adventistien pakosta tekeminen, eli lakiin nojautuminen. He 'joutuvat' aina lakiin turvautuen kiittämään, koska laki niin määrää, he "joutuvat" siis aivan kuin tahtomattaan tekemään hyvää, lain määräämänä, "rakastamaan" lain takia, no oko se sitä Rakkautta josta Jeesus Kristus puhuu opetuslapsilleen evankeliumeissaan, etenkin Vuorisaarnassa, ei varmasti.


      • benedi = siunattu
        jari-pek-ka kirjoitti:

        En vietä sapattia

        että Kristus viettää, niin
        olkoon niinkuin sanot, Kristus on väärässä
        ja sinä olet oikeassa!!

        Ja adventisteille sanon: "Palatkaa Jari-Pek-kan tykö,
        sillä hänellä on paljon teitä kohtaan laupeutta, ja anteeksiantamusta!

        Kun olette kuuliaisia Jari P:lle,, teidän ei tarvitse enää
        ajatella että: " Milloin loppuu sapatti, että saamme
        myydä viljaa, ja avata jyväaitan, pienentää
        ja ruuvata vaakaa, ja suurentaa painoja, ja pettää väärällä vaa´lla!

        Kiittäkää ja ylistäkää Herraa Jari-Pek-an ymmärryksestä ja viisaudesta.

        Nyt voitte antaa jalkanne vapaasti rikkoa sapatin, voitte toimittaa
        omia asioitanne Herran pyhäpäivänä,
        voitte kutsua sapatin ilopäiväksi, sillä työnne ansio käy jo edellänne.

        Kunnioittakaa Herran pyhäpäivää sunnuntaita, Jari-pek-kan
        esimerkin mukaisesti, ja katso ettet tuona päivänä toimita
        omia toimiasi et aja omia asioitasi, etkä puhu joutavia Jari-pek-
        ka-lle!!

        Jari- Pek-ka antaa tästä teille adventistit kohta lupauksen, kun näin toimitte!!

        hih, heh...sanommeko seurakuntana tähän amen?


      • benedi
        eremith32 kirjoitti:

        Minä en jaksa käsittää tuota Benedin asennetta, kun hän kirjoittaa, että "joudummehan", tässähän se juuri paljastuu näiden adventistien pakosta tekeminen, eli lakiin nojautuminen. He 'joutuvat' aina lakiin turvautuen kiittämään, koska laki niin määrää, he "joutuvat" siis aivan kuin tahtomattaan tekemään hyvää, lain määräämänä, "rakastamaan" lain takia, no oko se sitä Rakkautta josta Jeesus Kristus puhuu opetuslapsilleen evankeliumeissaan, etenkin Vuorisaarnassa, ei varmasti.

        Syy on hyvin yksinkertainen. Jos adventtikirkko pyhittäisi sunnuntain , eikä sabattia
        kuten nyt on asian laita, niin mitään riitaa ja erimielisyyttä
        ei olis..olisimme yhtä,...yksimielinen seurakunta...Te hyväksytte käskyn :" Älä tapa"
        Mutta IV.s käsky " Muista pyhittää sabatti...se on liikaa,
        koska sunnuntai pyhä pitäisi ensin omin käsin purkaa, ja hyväksyä
        sapatti, Jeesuksen rakentama lepopäivä!

        Tässä syy,...ja riita Jumalan lainnoudattajien ..ja pedon asettaman
        sunnuntai lasin välinen kiista vain syvenee, ja laajenee!!

        Mehän vaadimme, koko ajan, alistukaa meidän Jumalamme lain alle...
        ja te huudatte: " Ei niin, vaan adventtikirkon on alistutta kristittyjen
        pyhän, sunnuntain alaisuuteen!

        Koska me pystymme pilkkaamaan ja häpäisemään sunnuntai pyhittäjiä,
        ja nauramaan ja pilkkaaman heitä,...ja niinhän Jumalakin tekee..
        niin tämä IV.s käsky on juopa, meidän ja teidän välillä!

        Ja se pysyy. Lopulta kun kiista käy ylivoimaiseksi, ja häpeänne aina vaan suuremmaksi,
        sen jälkeen te luovutte yksimielisyydestänne kanssamme käskyyn: " Älä tapa"!!

        Miksi? Koska me näemme Jeesuksen seisovan taivaassa, ja kunnioittavan
        sapatin pyhittäjiä,...ja te puolestaan kiristelette hampaitanne,...mutta
        vielä käyttäydytte kuin lampaannahkaan kääriytyneet sudet!!


      • benedi
        jari-pek-ka kirjoitti:

        En vietä sapattia

        ja silti hän kertoo: " Tosi on, Benedi, Kristuksessa,
        Pyhän Hengen alla oleva pitää käskyt, tottakait"

        Kertokaahan ? " Mitä on tehtävä miehelle, jota Jumala ei halua kunnioittaa"???


      • kristityt.
        benedi kirjoitti:

        Syy on hyvin yksinkertainen. Jos adventtikirkko pyhittäisi sunnuntain , eikä sabattia
        kuten nyt on asian laita, niin mitään riitaa ja erimielisyyttä
        ei olis..olisimme yhtä,...yksimielinen seurakunta...Te hyväksytte käskyn :" Älä tapa"
        Mutta IV.s käsky " Muista pyhittää sabatti...se on liikaa,
        koska sunnuntai pyhä pitäisi ensin omin käsin purkaa, ja hyväksyä
        sapatti, Jeesuksen rakentama lepopäivä!

        Tässä syy,...ja riita Jumalan lainnoudattajien ..ja pedon asettaman
        sunnuntai lasin välinen kiista vain syvenee, ja laajenee!!

        Mehän vaadimme, koko ajan, alistukaa meidän Jumalamme lain alle...
        ja te huudatte: " Ei niin, vaan adventtikirkon on alistutta kristittyjen
        pyhän, sunnuntain alaisuuteen!

        Koska me pystymme pilkkaamaan ja häpäisemään sunnuntai pyhittäjiä,
        ja nauramaan ja pilkkaaman heitä,...ja niinhän Jumalakin tekee..
        niin tämä IV.s käsky on juopa, meidän ja teidän välillä!

        Ja se pysyy. Lopulta kun kiista käy ylivoimaiseksi, ja häpeänne aina vaan suuremmaksi,
        sen jälkeen te luovutte yksimielisyydestänne kanssamme käskyyn: " Älä tapa"!!

        Miksi? Koska me näemme Jeesuksen seisovan taivaassa, ja kunnioittavan
        sapatin pyhittäjiä,...ja te puolestaan kiristelette hampaitanne,...mutta
        vielä käyttäydytte kuin lampaannahkaan kääriytyneet sudet!!

        Sapatti on uudessaliitossa kumottu ja näinollen pidämme ylösnousemuspäivän vain ilon päivänä ja kokoontumispäivänä.
        Emme kuulu juutalaisuuteen, koska meillå on eri jumala.


      • on eri jumala
        kristityt. kirjoitti:

        Sapatti on uudessaliitossa kumottu ja näinollen pidämme ylösnousemuspäivän vain ilon päivänä ja kokoontumispäivänä.
        Emme kuulu juutalaisuuteen, koska meillå on eri jumala.

        Antikristus hallitsee niitä, jotka ovat yhden käskyn kumonneet Jumalan kymmenestä käskystä, käskyn jossa sanotaan "MUISTA".


      • ei hyvältä näytä
        benedi = siunattu kirjoitti:

        että Kristus viettää, niin
        olkoon niinkuin sanot, Kristus on väärässä
        ja sinä olet oikeassa!!

        Ja adventisteille sanon: "Palatkaa Jari-Pek-kan tykö,
        sillä hänellä on paljon teitä kohtaan laupeutta, ja anteeksiantamusta!

        Kun olette kuuliaisia Jari P:lle,, teidän ei tarvitse enää
        ajatella että: " Milloin loppuu sapatti, että saamme
        myydä viljaa, ja avata jyväaitan, pienentää
        ja ruuvata vaakaa, ja suurentaa painoja, ja pettää väärällä vaa´lla!

        Kiittäkää ja ylistäkää Herraa Jari-Pek-an ymmärryksestä ja viisaudesta.

        Nyt voitte antaa jalkanne vapaasti rikkoa sapatin, voitte toimittaa
        omia asioitanne Herran pyhäpäivänä,
        voitte kutsua sapatin ilopäiväksi, sillä työnne ansio käy jo edellänne.

        Kunnioittakaa Herran pyhäpäivää sunnuntaita, Jari-pek-kan
        esimerkin mukaisesti, ja katso ettet tuona päivänä toimita
        omia toimiasi et aja omia asioitasi, etkä puhu joutavia Jari-pek-
        ka-lle!!

        Jari- Pek-ka antaa tästä teille adventistit kohta lupauksen, kun näin toimitte!!

        hih, heh...sanommeko seurakuntana tähän amen?

        Tuotahan me olemme teile aina yrittäneet sanoa, että olette juuri tuollaisia.


      • benedi
        kristityt. kirjoitti:

        Sapatti on uudessaliitossa kumottu ja näinollen pidämme ylösnousemuspäivän vain ilon päivänä ja kokoontumispäivänä.
        Emme kuulu juutalaisuuteen, koska meillå on eri jumala.

        onkin eri jumala!!

        Sillähän sinä sen pienellä jiillä kirjoititkin!

        epäjumala kirjoitetaan aina pienellä jiillä!!


      • benedi
        kristityt. kirjoitti:

        Sapatti on uudessaliitossa kumottu ja näinollen pidämme ylösnousemuspäivän vain ilon päivänä ja kokoontumispäivänä.
        Emme kuulu juutalaisuuteen, koska meillå on eri jumala.

        kumottu...eikö adventisti ole jo satoja kertoja toistaneet
        että peto, eli katolinen kirkko kumosi sen
        väärän profeetan, eli protestanttien nähden!!!!??


      • eremith32
        benedi kirjoitti:

        Syy on hyvin yksinkertainen. Jos adventtikirkko pyhittäisi sunnuntain , eikä sabattia
        kuten nyt on asian laita, niin mitään riitaa ja erimielisyyttä
        ei olis..olisimme yhtä,...yksimielinen seurakunta...Te hyväksytte käskyn :" Älä tapa"
        Mutta IV.s käsky " Muista pyhittää sabatti...se on liikaa,
        koska sunnuntai pyhä pitäisi ensin omin käsin purkaa, ja hyväksyä
        sapatti, Jeesuksen rakentama lepopäivä!

        Tässä syy,...ja riita Jumalan lainnoudattajien ..ja pedon asettaman
        sunnuntai lasin välinen kiista vain syvenee, ja laajenee!!

        Mehän vaadimme, koko ajan, alistukaa meidän Jumalamme lain alle...
        ja te huudatte: " Ei niin, vaan adventtikirkon on alistutta kristittyjen
        pyhän, sunnuntain alaisuuteen!

        Koska me pystymme pilkkaamaan ja häpäisemään sunnuntai pyhittäjiä,
        ja nauramaan ja pilkkaaman heitä,...ja niinhän Jumalakin tekee..
        niin tämä IV.s käsky on juopa, meidän ja teidän välillä!

        Ja se pysyy. Lopulta kun kiista käy ylivoimaiseksi, ja häpeänne aina vaan suuremmaksi,
        sen jälkeen te luovutte yksimielisyydestänne kanssamme käskyyn: " Älä tapa"!!

        Miksi? Koska me näemme Jeesuksen seisovan taivaassa, ja kunnioittavan
        sapatin pyhittäjiä,...ja te puolestaan kiristelette hampaitanne,...mutta
        vielä käyttäydytte kuin lampaannahkaan kääriytyneet sudet!!

        Jeesus Kristus ei pitänyt yhtään mitään väliä sillä, että kumpana päivänä ihminen lepäsi, tai ei levännyt, vaan se oli hänelle tärkeää, että ihminen pyhitti laupeuden työnsä jokaisena päivänä kärsivän ihmisen hyväksi. Jeesus ei joutanut kunnioittamaan sapatin pyhittäjiä, hänellä pyhempää tehtävää, apua tarvitsevien yhteiskunnan kärsiviä kohtaan.

        Minä en taas pyhitä mitään erikoista päivää, vaan pyhitän jokaisen päivä ihmiselle joka apua tarvitsee, ja lepään silloin kun ei satu olemaan ympäristössäni apua tarvitsevaa. Minun Jumalani on minun omassatunnossani ja sieltä hän syyttää, silloin kun en toimi hänen johdossaan.


      • benedi = siunattu
        eremith32 kirjoitti:

        Jeesus Kristus ei pitänyt yhtään mitään väliä sillä, että kumpana päivänä ihminen lepäsi, tai ei levännyt, vaan se oli hänelle tärkeää, että ihminen pyhitti laupeuden työnsä jokaisena päivänä kärsivän ihmisen hyväksi. Jeesus ei joutanut kunnioittamaan sapatin pyhittäjiä, hänellä pyhempää tehtävää, apua tarvitsevien yhteiskunnan kärsiviä kohtaan.

        Minä en taas pyhitä mitään erikoista päivää, vaan pyhitän jokaisen päivä ihmiselle joka apua tarvitsee, ja lepään silloin kun ei satu olemaan ympäristössäni apua tarvitsevaa. Minun Jumalani on minun omassatunnossani ja sieltä hän syyttää, silloin kun en toimi hänen johdossaan.

        " Minä olen Jumala, eikä toista ole, eikä minun jälkeeni
        toista tule" Herra

        Ja :" Minä olen sama eilen ,tänään ja iankaikkisesti"...nauroin itsekseni,
        kun mietin mitähän varten tämä sama muuttumaton Jumala
        muistuttaa, ja nuhtelee muitten omassa tunnossa, mutta jättää sinut väliin!

        hihittelen yksikseni


      • iankaikkinen ja
        kristityt. kirjoitti:

        Sapatti on uudessaliitossa kumottu ja näinollen pidämme ylösnousemuspäivän vain ilon päivänä ja kokoontumispäivänä.
        Emme kuulu juutalaisuuteen, koska meillå on eri jumala.

        Kaikkivaltias! Jumala, joka asetti myöskin lepopäivän muistuttamaan meitä siitä, että meillä on Luoja, Jumala!

        Sapatin pitäminen pyhäpäivänään ei ole juutalaisuutta, eikä lakihenkisyyttä, vaan se on kuuliaisuutta Jumalalle, se on Jumalan kunnioittamista, että pitää pyhäpäivänä sen päivän, jonka Jumala itse meille lepopäiväksi PYHITTI! Ja kehoitti MUISTAMAAN!

        Uustestamentillinen Johannes sanoi: "Rakkaus Jumalaan on se, että pidämme Hänen käskynsä, eivätkä ne ole raskaat:"


      • benkku ei ole kenkku
        eremith32 kirjoitti:

        Jeesus Kristus ei pitänyt yhtään mitään väliä sillä, että kumpana päivänä ihminen lepäsi, tai ei levännyt, vaan se oli hänelle tärkeää, että ihminen pyhitti laupeuden työnsä jokaisena päivänä kärsivän ihmisen hyväksi. Jeesus ei joutanut kunnioittamaan sapatin pyhittäjiä, hänellä pyhempää tehtävää, apua tarvitsevien yhteiskunnan kärsiviä kohtaan.

        Minä en taas pyhitä mitään erikoista päivää, vaan pyhitän jokaisen päivä ihmiselle joka apua tarvitsee, ja lepään silloin kun ei satu olemaan ympäristössäni apua tarvitsevaa. Minun Jumalani on minun omassatunnossani ja sieltä hän syyttää, silloin kun en toimi hänen johdossaan.

        omassa tunnossasi syytä,samaan aikaan kun raadat töitä sabattina, niin jokainen
        täällä tietää että " saatana on valehtelija
        ja murhaaja, joka on pistänyt sapatin hengiltä, sinun mielessäsi!!


      • Naapurin Repe
        eremith32 kirjoitti:

        Minä en jaksa käsittää tuota Benedin asennetta, kun hän kirjoittaa, että "joudummehan", tässähän se juuri paljastuu näiden adventistien pakosta tekeminen, eli lakiin nojautuminen. He 'joutuvat' aina lakiin turvautuen kiittämään, koska laki niin määrää, he "joutuvat" siis aivan kuin tahtomattaan tekemään hyvää, lain määräämänä, "rakastamaan" lain takia, no oko se sitä Rakkautta josta Jeesus Kristus puhuu opetuslapsilleen evankeliumeissaan, etenkin Vuorisaarnassa, ei varmasti.

        Jumala sanoo eremithille: "älä hyvä eremith hyppää puusta alas, älä ainakaan korkealta, katsos siinä käy sinulle huonosti" .

        eremith vastaa Jumalalle: "en käsitä, että pakotat minut olemaan hyppäämättä , olethan lähettänyt meille lääkärin joka parantaa minut, olethan luvannut että vaikka katkaisin selkäni hän minut parantaa jos vain uskon häneen".

        mutta ? mitä sanoikaan tämä lääkäri jota Jumalan Pojaksi kutsutaan, kun perkele häntä kiusasi erämaassa?

        luetaan:

        perkele otti hänet kanssansa pyhään kaupunkiin ja asetti hänet pyhäkön harjalle ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta', ja: 'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi'."
        Jeesus sanoi hänelle: "Taas on kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi'."

        no eremith ymmärrätkö nyt?


      • Ja Benkku nauroi
        Naapurin Repe kirjoitti:

        Jumala sanoo eremithille: "älä hyvä eremith hyppää puusta alas, älä ainakaan korkealta, katsos siinä käy sinulle huonosti" .

        eremith vastaa Jumalalle: "en käsitä, että pakotat minut olemaan hyppäämättä , olethan lähettänyt meille lääkärin joka parantaa minut, olethan luvannut että vaikka katkaisin selkäni hän minut parantaa jos vain uskon häneen".

        mutta ? mitä sanoikaan tämä lääkäri jota Jumalan Pojaksi kutsutaan, kun perkele häntä kiusasi erämaassa?

        luetaan:

        perkele otti hänet kanssansa pyhään kaupunkiin ja asetti hänet pyhäkön harjalle ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta', ja: 'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi'."
        Jeesus sanoi hänelle: "Taas on kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi'."

        no eremith ymmärrätkö nyt?

        hytkyin naurusta...mutta tokko tuo eremitti ymmärtänöön?

        Hypätköön!


    • Keskittäjä*
    • Reijo KK

      sosiaaliturva rikollisella...ei yhteiskuntaa voi rakentaa rikollisten varaan ja niiden hyysäämiseen..?
      Sanon näin vaikka sossun varassa elän itsekin...en viitsi käydä kouluja, joutuisin vielä töitä tekemään...

    • Miä

      Mä oon myös ollu rauhaton

      • voittaja

        https://www.youtube.com/watch?v=RxPB_VaBVmk
        135 Adventtilauluja
        1. Golgatalle saavuin synteineni, Sinne painoi tyhjyys maailman. Rauhatonna kuljin taakkoineni, Kunnes kuulin tiestä Golgatan.

        2. Golgatalla kuului ääni hellä, Siellä lempeen katseen kohtasin. Siellä ainoo turva syntisellä. Sinne itkien mä uskalsin.

        3. Siellä nähdä sain sun rakkautesi, Kipujen ja kärsimysten mies. Armovirta puhtaaksi mun pesi, Kirpos kantamani synnin ies.

        4. Totisesti kannoit sairauteni, Voimatonna väistyi eestäs kyy. Totisesti olet autuuteni, Olet iki-kiitokseni syy.

        Saimi Moberg


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2575
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1645
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 83
      1512
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      113
      1398
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe