JONOT MAALISKUUSSA ja Muutakin.........

to be or not rome ??

Onko vatikaanin museoon kovakin jono maaliskuussa?
Kun yhdestä paikasta lukee, että ei ole aamulla ja toisessa lukee, ettei ole klo 13 jälkeen.........???
Ota siitä nyt selvää.
Lisäksi kerrotaan että "jonon ohi" lippujen myyntiä kasvatetaan paniikilla, että jonot ovat aina ja ikuisesti, kaatsomatta mihin kellonaikaan tahansa.

Jos vatikaaniin menee aamusta, niin onko siellä museon ovien lähellä esim.cafeita, joista saa aamupalaa???
Se museon ovihan seuraa muuria, niin sen muurin toisella puolella Rooman puolella siis......oikealla.....

Sitten toinen juttu.
Bussista numero 64 on varoiteltu kanssa, siellä on tietojen mukaan taskuvaras epidemia aina ja joka päivä ???
Terminissä ei uskalla liikkua iltaisin.......porukoiden takia......taskuvarkaita ja rosvoja taas liikkeellä.
kertokaas Rooman kävijät..........Millaista on liikkua Maaliskuussa Roomassa????


Tulin juuri Milanosta, josta kuulin aivan samanlaisia kauhukertomuksia........tosin museoihin ei ollut ryysinkiä, ei edes Duomon katolle, minkäänlaisia jonoja.
Taskuvarkaita ei näkynyt missään eikä mitään varasteltu..........selvittiin siis hyvin marraskuussa. Kelit eivät tosin olleet parhaimpia, muttei kaikkea voi saada.

6

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tjutju

      Vatikaaniin ei ole sietämättömiä jonoja maaliskuussa. Tuskin kannattaa huolehtia edes kellonajasta. Luultavimmin pääset kävelemään suoraan sisään. Roomasta on vaikea löytää paikkaa, missä kahviloita ei olisi. Vatikaanin lähistölläkin niitä on pilvin pimein, joskin kannattaa unohtaa skandinaavinen ajattelu aamiaisesta.

      Liikkuminen maaliskuisessa Roomassa on täydellistä, kuten pahimman sesongin ulkopuolella aina. Jos uskallat liikkua Helsingissä, Turussa, Tampereella tai oikeastaan missä tahansa, ei Roomassakaan tarvitse jännittää. Rooma (myös Termini) on päivisin, iltaisin, öisin ja aamuisin varmasti turvallisempi kuin kotipihasi. Taskuvarkaita tosin kuulemma on, mutta itse en ole koskaan sellaisia huomannut useista kymmenistä käyntikerroista huolimatta. Oli niitä tai ei, eivät ne taskuvarkaatkaan sinua putsaa, jos olet edes vähän skarppina. Liiotella ei silti tarvitse.

      Italiasta jauhetaan yhtä sun toista. On mafiaa, taskuvarkaita ja pelottavia aseman seutuja... Ainoa kerta, jolloin olen Italiassa ollut peloissani, sattui muutama vuosi takaperin, kun kuulin Suomesta ikäviä uutisia, jotka olisivat saattaneet pakottaa poistumaan paratiisista.

      • to be or not to be ?

        Kiitos !!!!
        Tuli juuri ne infot, mitä kaipasinkin !!!

        Kuten jo mainitsinkin, niin Milanossa ei ollut mitään hätää. Kumma kyllä Nykissä monasti käyneenä, ikinä ei ole siellä pelottanut, saati Lontoossa........:))

        Roomasta vain luin hiuksia pystyttäviä juttuja ja rupesi arveluttamaan tuo ainainen jauhaminen mm. juuri noista jonoista.

        Kiitos vielä kerran sinulle !!!!


    • ............

      itse olin 10 vuotta sitten Roomassa ja nyt vajaa vuosi sitten. Kyllä oli meininki muuttunut. Tuolloin eka kerralla muistan että kierreltiin ihan rauhassa, ei jonoja missään, esim. totuuden suun löysimme iltakävelyllä, siellä ei ollut ketään. Entäs nyt, totuuden suulle oli noin 45 minuutin jono ja se maksoi, herrajumala sitä jonottamista joka paikkaa, paikalliset kertoivat että liikenne ja ihmiset on todellakin lisääntyneet tosi paljon vuosien aikana. Ihana kaupunki on, mutta jotekin olin pettynyt, se vaan oli niin mahtava matka silloin 10 v sitten...:))

      Mitään ei nytkään tarvinnut pelätä, toki ei yöllä kuljettu missään, ilalla myöhään tietysti syömässä käytiin, ja todella ystävällisiä ihmiset ovat :)

    • Väärinymmärrys111

      Totuuden suulla käyminen ei kyllä maksa mitään...

    • ap

      Sitä minäkin ihmettelin..........että totuuden suu maksaa........oppaassa joka on painettu 2010, ei puhuta maksusta mitään ja kyllä siellä on aikaisemmin tiedot pitäneet paikkansa.
      Kiitos korjauksesta, kun halusin käydä sielläkin !!!!

    • tjutju

      Totuuden suulla käyminen ei maksa mitään. Tuon kidan näkee kyllä ilmaiseksi muutaman metrin päästä, mutta käsittääkseni nykyisin valkokuvaamisesta käsi suussa pummataan pieni maksu. Eli muutaman neliön alue Bocca della Veritàn edessä on eristetty maksulliseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe