Silja Terminaalista Götgatanille?

stokis

Heippa! Olisi tarkoituksena päästä helsingin siljan terminaalilta götgatanille. Miten tämä onnistuisi helpoiten? Liikkuisimme mieluiten metrolla. Olisi ihanaa jos joku osaisi neuvoa tarkalleen miten päästä sinne ja takaisin (metron nimet ja pysäkit millä jäädä pois):)

5

647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maarit-

      Hei, Siis Helsingin Olympiaterminaalissa menet Silja Linen laivaan, joko Silja Serenade tai Silja Symphony. Ne lähtevät joka päivä kello 17.00 suomen aikaa. Valitsemamanasi päivänä lähtee aina jomki kumpi. Niillä ensin Tukholman Värtan terminaaliin. Siinä sitten kuljet pitkin korkeaa ja avaraa Promenadea Silja Serenadella tai Silja Symphonylla.

      Kun tulet Tukholmassa siihen Värtanin satamaan niin siitä on lyhyt kävelymatka Gärdet-metroasemalle, Tukholmassa oikeasti Tunnelbana eli merkitty sinisellä isolla T-kirjaimella. Matka Siljan terminaalista Gärdet-asemalle on vajaat 500 metriä. Sinne menee etenkin laivan saapumisen jälkeen paljon ihmisiä, joten vain seuraat heitä.

      Ensin ilmasiltaa pitkin ja sitten pienen Suomi-Puiston läpi ja jatkat isoa katua oikealle noin 100 metriä ja heti eneimmäisestä kulmasta käännyt vasemmalle mäkeä ylös ja siinä noin 100 metrin päässä sitä katuaon sen Gärdetin sisäänmeno aukko.

      Kätevin tapa ostaa metrolippu on ostaa laivan infosta sellainen rämsa, eli lippu-liuska, jossa on useampi matka valmiina. Ne ovat voimassa pitkään, ilmeisesti noin vuoden ja niitä voi käyttää sitten tarpeen mukaan. Niistä liuskoista vain sitten siinä kun tulet asemalle niin virkailija leimaa siitä liuskasta sitten tarpeellisen määrän niitä paikkoja. Ei tarvitse sitten turhaan siinä aseman lippuluukulla ihmetellä.

      Siitä Gärdetistä pääsee sujuvasti metrolla eteenpäin. Kun menet portaat alas niin ota vasemmanpuoleinen raide ja hyppää ensimmäiseen asemalle tulevaan junaan. Niitä junia tulee noin 8 - 10 minuutin välein, joten keskimääräinen odotus aika on noin 4 - 5 minuuttia.

      Sitten menet neljä pysäkkiä sillä junalla ja jäät pois asemalla Gamla Stan tai viisipysäkkiä ja jäät pois asemalla Slussen. Matka aika metrolla Gärdetistä nille asemille on noin 10 - 15 minuuttia.

      Näihin aikoihin ai kannata kenenkään puuttua sen kummemmin koska ne ovat riippuvaisia, jos tulee joku ennalta arvaamaton pysähdys tai jotain matkalla. Kerron vain siksi, että kysyjä saa käsityksen miten nopeassa tahdissa liikutaan.

      Sitten Gamla Stanissa tai Slussenissa nouset junaan joka edessä lukee joko Farsta Strand, Hagsätra tai Skarpnäck. Ja jäät Slussenin jälkeisellä pysäkillä , joka on Medborgarplatsen pois. Siinä ihan vieressä on etsimäsi Götgatan. Tuossa yhdessä vaihtopisteessä, joko Gamla Stanin tai Slussenin asemalla voit vielä kysymällä joltakin varmistaa pääseväsi oikeaan junaan.

      Silja Linelta Tukholmassa Götgatanille kaikenkaikkiaan käveltävää ei kerry kuin vain se noin 500 metriä, lopun ajat junalla noin 15 minuutissa. Talvella hyvä pointti kun Tukholmassa tuulee aina kylmästi kun vesistöjä on joka puolella niin kävely ulkona siellä on aika kylmää ja kasvoihin ottavaa.

      Takaisin päin sitten pääset helposti metrolla T-Centraletiin ja siitä sitten aikanaan taas metrolla Gärdetiin (nouse metroon jonka edessä lukee Ropsten). T-Centraletin ja Gärdetin välissä on kaksi pysäkkiä ja juna ajaa sen matkan noin 6ssa minuutissa. Sitten tuttu lyhyt kävely Gärdetistä takaisin laivaan ja siinä se. Helppoa kuin heinänteko.

      Oikein hyvää matkaa Sinulle.

      PS. Anteeksi tuo ehkä hiukan hassulta kuulostava ensimmäinen kappaleeni vastauksessani. Kysyit vain niin ihanasti reittiä Helsingin Siljan terminaalista Götgatanille

      • SlussenSlussen

        Slussenin metroasema on sekin ihan Götgatanilla, eli Slussenin jälkeen ei mitään vaihtoja tarvita.


      • stokis

        hienoa kiitos näin tarkasta kuvauksesta! kyllä nyt luulisi löytävän perille :)


    • vaan slussenille

      http://sl.se/Global/Pdf/Kartor/vTub_karta.pdf
      http://sl.se/scripts/kartor-geografiska/7510.Innerstan.2010.html
      http://sl.se/scripts/kartor-geografiska/7521.Soderort.2010.html
      http://sl.se/scripts/kartor-geografiska/7523.Norrort.2010.html
      http://kartor.eniro.se/

      Gärdetistä punaisen linjan Metrolla Slussenille, jos Götgatanille vanhan kaupunginpuoleiseen päähän olet menossa.
      Jos menet muualle, niin Slussenilla vaihto vihreän linjan etelään päin menevään metroon ja seuraavalla (Medb.) tai sitä seuraavalla pois (Skanst.) kts metrokartta pdf.

      Paluumatkalla Röpsteniin menevään metroon ja Gärdetissä ulos. Jos menee ohi, niin Röpstenistäkään ei ole pitkä matka paatille.

      • Bussinussi

        ..pääset näin, että otat Siljan satamasta punaisen bussin numero 76. Se lähtee ihan siitä sataman edestä kulkevalta kadulta. Bussin keulassa lukee Hammarby Strand. Sen jälkeen tönötät bussissa parikymmentä minuuttia ja kun huomaat vasemmalla puolella kuninkaan linnan niin jäät parin pysäkin päästä pois. Ei ole niin markan päälle. Siitä sitten katsot pysäkin kartasta kumpaan suuntaan kävelet ja 100 metriä niin olet Götgatanin alussa tai lopussa- riippuu miten ajattelee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe