Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kuinka pitkät passijonot?

tiinanen00

Hei!

Kyselen uteliaisuudesta että kauanko teillä USA:n matkailijoilla on mennyt passijonossa? Olen ite käyny muutaman kerran ja mulle jäi sellanen muistikuva että se olis kestäny vähintään tunnin mutta en kunnolla muista. Olen EHKÄ lähdössä kesällä Floridaan. Kai ne lennot ajotetaan niin ettei myöhästy jetkolennolta USA:n sisällä vaikka passin tarkastus venyisi tai vaikka mua ruvettaisiin kuulustelemaan oikein urakalla?

Tietääkö kukaan muuten onko tosiaan niin ettei enää tarvitse täyttää sitä Visa Waiver juttua?

Siinäpä kaikki, toivottavasti saan vastauksia.

15

602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 34+78

      Jos ostat lennot samalle lipulle, niin silloin pitäisi olla riittävästi aikaa välissä. Ja jos ei riitä, niin lentoyhtiö on velvollinen uudelleenreitittämään. Jos taas ostat lennot erillisinä, niin vastaat itse siitä, että vaihtoaikaa on riittävästi.

      Ainakaan meiltä ei tammikuussa kaivattu Visa Waiver -läpyskää ollenkaan, täytettiin ainoastaan se tullille annettava kaavake.

    • jokunen kokemus

      Olen käynyt USA:ssa lähemmäs parikymmentä kertaa. Lyhimmilläänkin kannattaa varautua tuntiin. Kerran tietokonejärjestelmään tuli häiriö ja seisoimme jonossa peräti 4 tuntia.

      Lennot ajoitetaan niin, että jatkolennolle ehtii jos kaikki menee hyvin. Kerran joku valitti, ettei ehdi jatkolennolle niin vastaus oli "government doesn't care your flight".

      USA:ssa voikin helposti käydä niin, ettei ehdi jatkolennolle, mutta lentoyhtiö uudelleenreitittää sinut kyllä ilmaiseksi.

      • 10

        jos tulee maahan pahimpaan ruuhka-aikaan. Koneita laskeutuu parin minuutin vaiein ja jokainen sylkee sisuksistaan 300-400 matkailijaa.


    • Nopein immigration ja matkatavaroiden kera ulkona: 15min. Hitain 2,5t, eikä mielestäni edessä ollut kuin "eurooppalaisia" muutama.
      Jos voit, niin vaihda konetta Euroopassa (Austrian Airlines, Air France, British Airways, KLM, Lufthansa tai Swiss)

    • Ramstedtin Balle

      Jos jonossa venäläisiä/virolaisia, kuten Finskin koneessa aina on, kestää kestää ja kestää. Suomalaiset pääsevät yleensä jonosta nopeasti, mutta em. kansanryhmiä syynätään kauan, varmaan johtuen siitä ettei niissä maissa ole käytössä ESTAa.

      • mtaman

        Näinkin voi käydä. Vaimoni kohdalla sormenjälkien kanssa oli jotain häiriötä, kun niitä verrattiin edellisellä kerralla annettuihin ja täten jouduttiin menemään lisäselvitykseen sivuhuoneeseen.
        Sielläpä sitten vierähtikin 2 tuntia kun porukkaa oli huone täynnä ja tapaukset otettiin ihan summittaisessa järjestyksessä käsittelyyn.


      • yy kaa koo

        Viro kuului Esta-systeemiin jo ennen Suomea...


      • höpönlöpöt

        Viro kuuluu ESTA:n piiriin ja NATO kumppaneina menevät nopeammin kuin neuvostosuomalaiset että silleen...... omin silmin nähtyä


    • fghxfghfghf
    • Matkaajatar31

      Riippuu myös välilaskupaikasta. Itse lennän Floridaan Newarkin kautta. Kenttä ei ole niin vilkas kuin esim. DC ja siksi jonotkin ovat lyhyemmät ja passintarkistuksesta selviää nopeasti. Itse varaan kuitenkin aina vähintään kaksi tuntia aikaa lentojen väliin, koska ikinä ei voi olla varma että kaikki sujuu joutuisasti. Joudut myös, jos sinulla on välilasku Yhdysvalloissa, viemään matkalaukkusi tullin läpi välilaskupaikassasi.

    • ei aina yhtä kauan

      En ole koskaan joutunut pahempaan passirumbaan kesken matkan koska olen aina päässyt suoraan haluamaanki kaupunkiin ilman välilaskua USA:ssa. Nopeimmillaan meni ehkä kymmenisen minuuttia kun olin matkalaukkuineni lentokentän ulkopuolella. Pisimmillään ehkä sen tunnin, silloin tuli monesta koneesta lastillinen samoihin jonoihin.

      Pahempi kyllä jos joutuu vaihtamaan konetta, silloin kun tosiaan täytyy kaikki kamatkin hakea kertaallineen pois ja laittaa jatkolennolle erikseen. Suomalaisella kyynerpäätaktiikalla selviää tietysti ihan hyvin jonojen etupäähän, jos nyt ei välitä vihastuneista katseista...

    • Tommi-----

      Jenkeissä tilastoidaan kaikki, myös maahantulotarkastuksien odotusajat:
      http://apps.cbp.gov/awt/

      Olen useamman kerran hypännyt Jenkkilässä, lähinnä New Yorkissa (Newarkissa ja Kennedyllä) ja keskimäärin jonoissa on tullut vietettyä n. 45 minsaa. Kerran olen lentänyt jonon hännille väärin täytetyn Estan vuoksi. (ei kannata kokeilla mitään kikkavitosta, vaan täyttäkää se oikeasti kunnolla!)

      New Yorkiin jos olette menossa, niin mieluumin Newarkin kenttä. Esim. Lufthansa lentelee sinne. Hki-Fra-NYC lennot on edullisia.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Entäs koronatestit? Mennen ja tullen?


    • Anonyymi

      Itselläni ei kestänyt kauaa. Jonoja oli, mutta poliisit kävelivät jonoja pitkin. Minun kohdallani Poliisi pysähtyi ja ohjasi minut tyhjälle luukulle. Siis, siellä ei ollut jonoja, tullivirkamies tietysti. Pari kysymystä ja sitten olin USA:ssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe