Kysymys wiccoille

............

Mulla on aina sellanen tunne, että loitsujen harjottaminen on turhaa, koska asioiden pitäisi tapahtua omalla painollaan ilman, että puutun niihin magian avulla. Onko siis väärin puuttua asioiden luonnolliseen kulkuun taikuuden avulla, vai onko taikuuskin tavallaan luonnollista, eli hyväksyttävää?

Kysymys on osoitettu vain wiccoille, joten jos aijot protestoida wiccalaisuutta vastaan, niin voit saman tien jättää sen tekemättä.

10

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Galderas

      Asia on kai enemmänkin eettinen kysymys. Tai voihan se mielipidekysymyskin olla.

      Henkilökohtaisesti en katso tekeväni moraalista vääryyttä, jos vaikutan asioiden kulkuun näennäisen hyveellisin seurauksin. Ei kai taikuus voi luonnotonta ( luonnollisen vastakohta = luonnoton ? ) olla, jos magian kyky on ihmiselle mahdollista? Ihmiselle ei anneta kykyä muuttaa tapahtumien kulkua tai olosuhteita, jos ei sitä ole suotavaa käyttää.

      • .............

        No teimpä lemmentaijan (en langettanut sitä kenenkään päälle, tarkoitus oli ohjata "sieluntovereita" polkuni varrelle) ja nyt kolme miestä on tunnustaneet olevansa ihastuneita minuun. Ja kaksi päivää on vasta mennyt siitä, kun tein kyseisen lemmentaijan... Aika tehokkaasti toimii nää mun loitsut.


      • fennris
        ............. kirjoitti:

        No teimpä lemmentaijan (en langettanut sitä kenenkään päälle, tarkoitus oli ohjata "sieluntovereita" polkuni varrelle) ja nyt kolme miestä on tunnustaneet olevansa ihastuneita minuun. Ja kaksi päivää on vasta mennyt siitä, kun tein kyseisen lemmentaijan... Aika tehokkaasti toimii nää mun loitsut.

        Ettet olisi samalla vaihtanut isompiin kaula-aukkoihin?


    • Galderas

      Kysykäämme, ovatko seuraukset hyveellisiä.

      Tokko kaula-aukoilla on asian kanssa mitään tekemistä - ihastuminen ja lihallinen himo ovat aika pitkälti eri asioita.

    • Koetko, että magian harjoittaminen on jotenkin epäluonnollista?

    • aloittaja.

      Pohdiskelen vain, että onko tapahtumien kulkuun puuttuminen (magian avulla) luonnotonta, koska silloin ei antaisi asioiden edetä omalla painollaan, vai onko se tavallaan luonnollista, kun se kerta on mahdollista ja niin voi tehdä.

    • harakkatar

      Minun mielestäni magian käyttö on yhtä luonnollista kuin valintojen tekeminen elämässä yleensäkin. Kun olet kaupassa vait päättää mitä ostat banaania vai omenaa. Kun mietit tulevaisuuttasi voit päättää lähteä opiskelemaan tai pysyä nykyisellä alallasi. Magian käyttö on sama asia. Tarvitset vaikkapa lapion puutarhatöitä varten ja rahasi ovat tilapäisesti loppu. Voit lainata rahaa lapioon, odottaa seuraavaa tilipäivää tai tehdä loitsun. Loitsun seurauksena seuraavalla viikolla sukulaisesi kertoo siivonneensa autotalliaan ja miettineensä olisiko sinulla käyttöä hänen vanhoille puutarhatyökaluilleen, joita hän ei enää tarvitse.

      Ihmiset eivät vain livu läpi elämänsä vaikuttamatta itse elämänsä kulkusuuntaan. Teemme koko ajan valintoja, jotka määrittelevät polkumme suuntaa. Ja tässä onkin yksi karman oppitunti. Tulemme elämässämme jatkuvasti uusiin tienristeyksiin, joissa pitää itse tietoisesti tehdä päätös ja valita. Joskus joudumme tekemään vaikeitakin valintoja, joita mieluimmin välttelisimme, mutta valittava on. Ja valinnan seuraukset tulevat mukanamme. Tässä kohtaa tulee mieleen myös Reden kohta, jossa mainitaan, että kaiken lähettämäsi saat takaisin kolminkertaisena. Samoin valintoja tehdessä kannattaa pitää mielessä, että teoilla on seurauksensa.

      Tästä perspektiivistä katsoen magia itsessään ei ole "itsekästä" tai "epäitsekästä", hyvää tai pahaa sen enempää kuin päätös siitä ostaako kaupasta reilunkaupan banaaneja vai tavallisia banaaneja. Päätökset sen sijaan voivat olla itsekkäästi tai epäitsekkäästi motivoituneita. TAI siltä väliltä! Asiat eivät ole mustavalkoisia ja tässä tasapainoa tavoittelevassa uskonnossamme ymmärrämme, että harmaata kenttää on paljon.

      Magia on luonnollista tietoisen valinnan tekemistä.

    • solitary.

      Terve. On tieteellisesti todistettu, että lumelääke toimii.
      Tämä tarkoittaa juuri sitä mitä varmaan epäilitkin... se toimii.

      Ei muuta kuin luomaan omia spellei.

    • Magian käyttö on yhtä kuin energioiden suuntaaminen. Eli taikuuden avulla edesautat tulevaa. Joten taikuus/magia EI ole paha asia, sillä et tee mitään väärää. Autat vain asioita/energioita kulkemaan oikeaan suuntaan.

      Tiedän että viestiketju on jo vanha, mutta oli pakko vastata :D

    • Magia on paljon monimutkaisempikin asia. Magialla vaikutetaan asioihin ja saadaan ne muuttamaan kulkuaan tahdottuun suuntaan, joten kyse ei ole aina "oikeaan suuntaan" kulkemisesta, koska magiaa voidaan käyttää tämän tai muun tason muokkaamiseen, muuttamiseen etc ja muutos on aina muutos, ei välttämättä se suoraan odotettavissa oleva tapahtuma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      150
      10892
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2902
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1706
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 83
      1566
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    Aihe