Kaunis, vai ei?

jepajeei

Iiik apua olen teini ja kärsin ulkonäköpaineista. Suurista sellaisista.
Oon siis 16 vuotias tyttö, ja erittäin epävarma itsestäni. Ahdistus on alkanu käydä aika helvetin painostavaks, ja siks sorruinki kirjottamaan tästä ongelmasta tänne.

Ongelma on siis niinki yksinkertainen, kuin että oon tosi epätietoinen(?) omasta ulkonäöstäni.
Kun katon peiliin, pidän itteäni ihan nättinä. Kun oon teini ja otan itestäni kuvia, pidän itteäni ihan nättinä. Kaverit on sanonu nätiks, miespuoliset kaverit on sanonu nätiks. Nii, nyt te ajattelette: "No kai sä nyt sit oot nätti !!111".
Mutta kun ei. Oiskin asia niin yksinkertainen. Voin kertoa että oon ollut 14 ikävuoteen asti ylipainonen. Nyt oon vihdoin päässy normaalipainoseks(feels awesome, man). En oo koskaan näyttäny ns. "valaalta". Kaikki läski nyt vaan on kertyny lähinnä vatsaan ja reisiin. Tää on ehkä pääsyyllinen mun nykyiseen epävarmuuteen.

Mä vertaan aina, siis ihan aina, itseäni muihin ikäisiini tyttöihin. Tuun aina siihen tulokseen että näytän oudolta. Löydän muista tytöistä yhtäläisyyksiä, kuten esim. kasvojen malli, vartalotyyppi. Mut itestäni en. Aina kun tarkastelen esim. kuvia itsestäni, näen asioita, joita en muissa näe. Enkä nyt tarkoita mitään finnejä, vaan suurempia kokonaisuuksia. Tunnen itseni niin erilaiseksi, huonossa merkityksessä.
Ja ongelmani ei siis enää ole vartalossani(vaikken siihen aivan tyyytyväinen vieläkään oo), vaan naamassani.

Ahdistun usein sosiaalisissa tilanteissa, koska mä en ihan oikeasti tiedä miltä näytän muiden silmissä. Ja kyllä, mä mietin TODELLA paljon sitä, mitä muut ajattelee musta.

Anteeks sekava teksti.

Ps. Otsikko on harhaanjohtava, en halua kuulla oonko kaunis vai en, ainoostaan apua siihen, miten pääsen tästä ulkonäköasennevammastani eroon. Mur.

122

6655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttö95-

      Minulla on periaatteessa ihan sama juttu, vaikka olen nytkin ylipainoinen, ja olen 15 ja puoli. Minäkin vertaan itseäni ulkonäöllisesti toisiin, koka kaikki ovat vain niin nättejä ja laihoja... Itsetunto kärsii siitä, i know, mutta minkä sille mahtaa? Tiedän: ajattelemalla positiivisesti ja ei saa välittää muiden mielipiteistä. Mutta tässä on kyse omasta vartalosta... Joten pakostihan sitä vertaa muihin ja haaveilee että olisi laiha.
      Niin se vaan menee: toiset ovat luonnostaan laihoja, toiset eivät. Olen aina ollut se pulleampi.
      Minäkin näytän tyhmältä kasvoistani, joten sen takia en tykkää katsella mielellään kuviani. Varsinkaan koulukuvia! Itse otan parempia kuvia kuin ne kuvaajat!

      Okei, tämä viesti meni siihen, että kerroin itsestäni. Mutta en osaa pahemmin kysymykseesi vastata, koska olen samassa veneessä.

      • Tilli2011

        Samoilla linjoilla ollaan mut mua ei niiku varsinaisesti koskaan olla sanottu nätiks tai jos on ni se on johtunu siitä et meen juhliin ja oon peittäny kaikki epäkohtani puuterin alle! Mä oon normaalipainoinen mut sit ku vertaa niihin hirveen laihoihin urheilutyttöihin ni mähän oon läski! Kaiken lisäks mua kiusataan ja en edes itteni mielestä oo hyvännäkönen oikeesti missään"(sori toi vuodatus tiedän et se on ärsyttävää)


      • Ääh!...

        Mulla ihan sama juttu! Ihan hirveetä tiiän etten oo mikään ´´kaunis``muttakun en tiiä että minkä näkönen oon muitten silmissä PISTE.


      • Naketin

        Mie voin yhtyy alottajaan ja tyttö-95:n. Oon ollu aina ylipainonen (nytkin 20 -.-) mutta olen päättänyt että jokainen "huono aamu" menen peilin eteen ja sanon peilikuvalleni: "olet kaunis ja rakastan sinnuu" auttaa ainakin minnuu.


      • normi(!)

        Ei laiha tarvi olla, vaan NORMAALI. Ei se kuuluis olla ihanne, tiedoks vaan..


    • On se yleistä.

      Sitä vaivaa esiintyy myös meillä pojilla, mm. allekirjoittaneella.
      Mutta siitä itsensä muihin vertailusta ei ole oikeastaan mitään muuta kuin haittaa. AINA löytyy joku paremman näköinen ja timmimmässä kunnossa, se on vaan sellainen julma tosiasia, mutta hei! Aina löytyy myös vähemmän viehättäviä. Ja ulkonäkö on siitä jännä asia, että sitä ei voi mitata, kukaan joka on omasta ja muiden mielestä aivan älytön hottis, ei ole kaikkien silmille mieliksi. Eli sillä ei ole mitään väliä, minkä näköinen on, kyllä se joku lopulta löytyy, joka pitää sua kauniina eikä näe sinun vikoja(jos niitä edes on).

      Kukaan ei voi omalle ulkonäölleen mitään, etkä voi myöskään omalle asenteelles siitä. Ainoa mitä voit tehdä, on ottaa vaan aikaa ja odottaa sitä henkistä kypsymistä. Ennenkuin huomaatkaan, olet taas sinut ittes kanssa.

      Tietenkään se ei ole helppoa yrittää vaan olla välittämättä siitä, mutta se taitaa vaan olla yksi niistä teini-iän kehitys-vaivoista yhdessä aknen ja muiden mukavien oireiden kanssa.

      • kertooko

        Koitat muistella aina niitä kehuja mitä olet saanut, kun tunnnet itsesi epävarmaksi. Kyllä tiedän ei ne auta mitenkään bibsalabim mutta se on alku. Oma äitinin on sanonut kaikille sukulaisille että ei se meidän tyttö ole mitenkään kaunis ees, mutta yritän piilottaa sen johonkin kauas. Kaikki vastakkaisen sukupuolen kehut tuntuu todella hyviltä, jos se on vielä se toinen hyvän_näköinen.. muistelet niitä vain =)


      • aaaloottaajaaa

        Mä oon itsekin tullu siihen tulokseen että tää asennevamma lähtee vasta iän myötä. Mut se nyt ei ihan hirveesti auta asiaa, varsinki ku nuoruus on sitä "elämän parasta aikaa".
        On ahdistavaa et toisena päivänä tuntee ittensä kauniiks ja toisena ihan helvetin rumaks.

        Ja täytyy kyllä sano, et on sillä väliä minkä näkönen on. Siis ihan oman itteni takia.


    • -morena-

      "Iiik apua olen teini ja kärsin ulkonäköpaineista"

      Ymmärrän sinua^^ Olin itsekin vasta pari vuotta sitten epävarma teini.

      Jos sinua on sanottu niin usein nätiksi, niin sinä ihan varmasti olet nätti, uskoit sitä itse tai et! Ongelmasi siis on, miten päästä eroon epävarmuudesta....hmm...

      "En oo koskaan näyttäny ns. "valaalta". Kaikki läski nyt vaan on kertyny lähinnä vatsaan ja reisiin. Tää on ehkä pääsyyllinen mun nykyiseen epävarmuuteen."

      Se on se naisten kirous^^ Minulla kaikki menee reisiin, mutta itse asiassa jalkani näyttävät oikeasti paljon hoikemmilta kuin itse kuvittelen. Tuskailen aina jalkaläskien kanssa, vaikka oikeasti jalat ovat täysin normaalit. Jos ne olisivat hoikemmat, näyttäisin ihan lapselta. Kyseessä on siis pelkkä harha.

      "Tunnen itseni niin erilaiseksi, huonossa merkityksessä."

      Tämä "huono merkityskin" on vain harhaa, sitä tyhmää teiniharhaa josta me kaikki joudumme joskus kärsimään. Sitä ei vain millään tajua, että erilaisuus on lahja vaan aina haluaa olla kuin muut. Siksi kai teinitytöt näyttävät kaikki ihan samanlaisilta (huoh, se kauhea tupeerattu tukka ja korvan päältä lähtevä jakaus...)

      "Ahdistun usein sosiaalisissa tilanteissa, koska mä en ihan oikeasti tiedä miltä näytän muiden silmissä."

      Tiedän, olen ajatellut ihan samoin. Nyt vanhempana kun miettii teinivuosiaan, niin sitä ei vain voi käsittää, miten omituisia näkemyksiä omasta ulkonäöstä on päänsä sisällä pitänyt. Ihan kuin teininä silmät valehtelisivat omasta kropasta joka toinen hetki!

      Eli muista tämä: jos sinua pidetään nättinä ja olet joskus itsekin sitä mieltä, ne kielteiset tunteet ovat sitä HARHAA!!!

      Älä turhaan pohdi miltä näytät kun olet muiden seurassa. Persoonallisuutesi on paljon tärkeämpi kuin ulkonäkösi. Ja tuskin muut ihmiset edes huomaavat niitä "vikojasi" niin paljon kuin itse niitä ajattelet.

      • aloitttajaa

        Hei kiitti sulle (:
        En kyllä rupeis kaikkea laittamaan "harhan" piikkiin, mut nosti kyl mielialaa.


      • huugotriina

        ´´Minulla kaikki menee reisiin, mutta itse asiassa jalkani näyttävät oikeasti paljon hoikemmilta kuin itse kuvittelen.``

        Sama onkkelma varjosta kun katon oon ihanan ohut mutta kun kävelen ja katon alas jalkoihini (reisiin) niin oon LÄSKI se on niiiiiin ängh... Mutta onneks mulla on kaveri jolta saan ´´lohtuu`` se on lyhempi kun mä mutta ´´painavempi`` joten voin miettii että niin kauan kun oon tän kokone dont volii!XD. Ja ykkös tai kakkos luokalla tehtiin lappunen joka jätettiin pulpetille kirerrettiin luokassa ja jokaine kirjoitti joka lappuun jotain hyvää ja mun rakas ystäväni (JOKA EI SILLON OLLUT RAKAS) kirjoitti että olen nätti tai jotain sinneppäin silloin sinä aikana en ajatellut sitä niinkään mutta nytkun tarkemmin ajattelee se suorastaan tuo kyyneleet silmiin ja joskus ykkös kakkos luokalla piti kirjoittaa toiselle kirje sain yheltä toiselta ´´ystävältäni`` kirjeen jossa luki: ´´EN UNOHDA SUA KOSKAAN KOSKA OLET MUN PARAS KAVERI`` tai jotain sinne ppäin.


    • 17vLukiolainen

      Itse olen suosittu naisten keskuudessa ja voin iha rehellisesti sanoa, että omasta mielestäni naiset ovat kaunneimmillaan luonnollisina. Tietysti pieni meikkaus on aina plussaa, mutta jos naaman täyttää meikeillä, niin se on omasta mielestäni järkyttävän näköistä.

      • kyllästynyt!!!!!!!!!

        ja sun mielestä naisilla pitää olla meikkiä tai ne ei näy
        entä jos ei ookkaan niin suosittu ku sä ja on silti kaunis mitä sit voi tehä?
        sun vastaus:laittaa naama meikkiä täyteen niin varmasti tulee suositux
        poikien mielestä tytöt näyttää kauniiltä vaan meikattuna niiiin tavallista ettekö keksi mitään parempaa ku että vähän meikkiä vois olla...


        hohhoijjaaaaa...

        hieman sekavaa textiä mut IHAN SAMA


    • Ootkin Jepajeei saanut tosi hyviä vastauksia (tuota yhtä poikkeusta lukuun ottamatta). Et selvästikään ole ainoa joka miettii sitä, onko riittävän hyvä ja kelpaako? Ja onko nätti niiden silmissä, joiden mielipiteillä on merkitystä? Luulenpa melkein, ettei teini-ikäinen, joka aina elää tosi isoa muutoskautta elämässään, voi välttyä noiden kysymysten miettimiseltä.

      Pari vuotta sitten elit vielä lapsen elämää, aika erilaisessa kehossa ja mielenmaailmassa. Ja nyt susta tuleekin nainen, kasvat ja kehityt vääjäämättä, etkä saa itse päättää minkä näköinen susta tulee. Fyysinen kehitys kulkee eteenpäin niin kuin juna, joka puksuttaa kohti määräasemaa, eikä kysele matkustajilta, haluaisivatko he ehkä sittenkin johonkin toiseen suuntaan.

      Niinpä sun haasteeksi jää, miten voisit tulla sinuiksi uuden ja muuttuvan itsesi kanssa. Useimmille se ei ole helppoa eikä nopeaa. Epävarmuus ja tunne että on jotenkin ei-toivotulla tavalla erilainen kuin kaikki muut, kuuluu jossain määrin nuoruuteen (ja ihmisenä olemiseen ylipäätään). Ihminen kun on rakennettu niin, että se haluu kuulua joukkoon, että siitä tykätään ja sitä pidetään ookoona ja nättinä.

      Omaan itseen, sekä ulkoiseen että sisäiseen itseen, olisi hyvä oppia suhtautuun lempeästi. Tiedän ihan omasta kokemuksestani, että se on todella paljon helpommin sanottu kuin tehty  Mutta älä lannistu, sä OOT riittävän hyvä ja nätti ja kelpaat. Ja arvokas joka tapauksessa. Ja jos jollekulle et kelpaakaan, niin voit ajatella, että haluatko edes sellaisen ihmisen huomiota, joka ei pysty hyväksyyn sua juuri sellaisena kuin olet.

      Suvi Bouhlal
      Erityisnuorisotyönohjaaja

    • J.S.I.J

      itselläni oli pahimman masennuksen aikaan samanlaisia ongelmia. ko en pistä pakkelia naamaan enkä panosta meikeillä ulkonäköäni. pelkäsin että olen liian lihava ja sitten huomasin että minulla on bulimia ja olin 10 alipainoinen. silloin havahduin että tästä lähin en katso itseäni peilistä niin tarkasti. joka kerta kun seinällä kotonani oli/on iso peili ni huitaisen ja ajattelen että hälläväliä. jos en kelpaa tämmösenä ko oon tonne ulko maailmaan ja jos ei muitten silmiin miellytä niin entäs sitte. niittenpähä on menetyksesä jos eivät osaa arvostaa mua tämmöisenä kuin oon. ja loppupeleissä ihmiset jotka ovat pinnallisia ni joutuvat pettymään monesti "moni kakku päältä kaunis... sisältä jotain ihan muuta".

      ps. jokainen nainen on kaunis omalla luonnollisella tavallaan :) ymmärrän siun ajatuksiasi todella hyvin. ja mitä sitä massassa kulkemaan, erinlaisuus on in ;D tai mie ainakin ajattelen niin. pää pystyssä vaan. :) toivottavasti tästä on jotain apua ees.

    • Arskasetä30v

      Hei

      Jo hieman vanhempana miehenä voin sanoa, että jokaiselle löytyy joku joka tykkää, oli sitten minkä näköinen tahansa. Itse olin nuorena (just 13-17v) kauheen arka ja aattelin, et ei musta voi kukaan tykätä, kun oon niin läski, ruma ja tyhmä. Mut jälkeenpäin oon ymmärtäny, et koulussa oli monta tyttöä, jotka piti musta ja oon nyt ollu jo naimisissa pitempään ja ennen sitä seurustellu useampaankin otteeseen. Eli varmasti jokaiselle löytyy joku (montakin) joka tykkää/pitää tosi nättinä/kauniina. Ei se et onko joku nätti noudata kaikkien mielestä samoja malleja, laihoja ja treenattuja tyttöjä ja poikia. En tänäkään päivänä huolis yhtään missin näköistä naista, ei vaan uppoa. Hieman muotoja on paljon nätimpää, pienet virheet ei myöskään kasvoissa todellakaan haittaa vaan on juuri sitä persoonallisuutta jota sä oot. Toivon vaan, et löydät ittes ja oot rohkeesti oma ittes. Jos kerran sua on pojatkin sanoneet nätiks, niin usko niitä. Ei pojat vitsillä sitä sano...usko pois ;-)

    • huolestuttaanuoret

      Noh, yritän auttaa... noh ensinkään ei kannata ikinä yrittää edes aavistella sitä mitä muut ajattelevat itsestäsi, et voi ikinä sitä kuitenkaan tietää, edes siitä mitä toiset sanovat.

      JA fakta on tämä, että surullisuus juuri tekee tytöt lihomaan.

      Oikeastaan se olisi meidän poikien tehtävä yrittää auttaa surullisia tyttöjä.
      Samalla tavalla tytötkin pystyvät auttamaan surullisia poikia..

    • voi voi, nuo ulkonäköpaineet ei lähde sitten iän eikä minkään muunkaan myötä. Jos lähtökohtaisesti miettii kaiken aikaa mitä muut ajattelee itsestään, niin se on loputon suo. Emme tule koskaan saamaan sellaista hyväksyntää muilta ihmisiltä, joka riittää.
      Sen sijaan, olisi hyvä miettiä minkä varaan oman itsetuntonsa rakentaa: millaisia ihmissuhteeni ovat, puhtaus, siisteys, harrastukset, toisten huomioonottaminen, aito hymy jne..
      Toisekseen on asioita joihin voi kiinnittää huomiota ja mitä voi itsessään muuttaa. Koettele mielessäsi onkopalaute itsestäsi totta. Aina voi miettiä mitä syö ja kuinka paljon liikkuu ja mikä osuus on esim hyötyliikunnalla, jos ongelmana on liikapaino.
      Tsemppiä itsetutkisteluun:)

    • Kauneus tulee sisält

      Lyhyesti sanottuna sun täytyy vaan kestää se millanen oot. Ei ketään oo samanlainen ku sä, sä oot vaan ihan oma persoonas etkä sä ulkonäölles oikeen mitään voi. Kaikki ihmiset on erilaisia! :)
      Mä oon ite 17 (täytin just) ja oon sellases koulussa missä niitä maahanmuuttajia riittää... Siellä oon tajunnu et jokanen on omanlaisensa eikä oo yhtään samanlaist ihmistä kun sä. Nii siis taistelin itsekki ulkonäköni kans aika kauan ja vieläkin, mutta sen kanssa täytyy vaan elää.
      Sanoit et oot ollut joskus ylipainonen mut hei! se oli sillon.
      Sun täytyy lopettaa ittes vertailu muihiin tyttöihin, ei siitä seuraa ku harmii (jos tajuut mitä tarkotan)
      Kokeile vaikka sellast et yhen päivän ajan et ajattele muita ku ittees ja yrität löytää sisäisen kauneutes! Sitäkin on hyvä kokeilla, et joka aamu ku heräät ni katot peilii ja sanot 'Hei, mä oon kaunis!'.
      Ja varmasti kaikki muutkin ihmiset ajattelee sitä, miltä ne näyttää muiden silmissä. Täytyy vaan rohkeasti näyttää et tässä mä oon ja v*tut mä muiden mielipiteistä välitän. Mä oon mä, eikä kukaan tai mikään ikinä saa mua muuttuu.
      Muista että sä olet kaunis niinkuin kaikki muutkin täällä!

      Aito kauneus tulee sisältä! :)
      Muista se, ja pärjäät vielä pitkälle:)

    • Janne33.

      Ja pyydän anteeksi hyvät neidit sanavarastoani, sillä kun hermostun, niin paskaa tulee munkin suusta yllättävää tahtia.

      Yritän vain sanoa, että jokainen joka yrittää ja panostaa itseensä, tulee näyttämään kauniilta, jos sitä tässä ketjussa kysytään. On vain löydettävä keinot siihen. Ei kukaan ole ruma.

      Ja lyön vetoa ettei tähänkään ketjuun osallistuneista kukaan ole ruma.
      Itseäni on sanottu komeaksi läpi aikojen, tosin nykyään en ole enää hoikkaa tekoa vaan aika riskissä kunnossa. On pulisongit, vaaleat hiukset siististi leikatut, siniset silmät ja hartioita löytyy. naamataulu on aina ollut sellainen joka saa naiset kirkumaan.... öhöm :)

      • allyouneedisluck

        "Ja pyydän anteeksi hyvät neidit sanavarastoani, sillä kun hermostun, niin paskaa tulee munkin suusta yllättävää tahtia."

        Pidä leipäläpes sitten kiinni kun hermostut. Ei luulisi sen olevan noin vanhalta vaikeaa.

        "Itseäni on sanottu komeaksi läpi aikojen, tosin nykyään en ole enää hoikkaa tekoa vaan aika riskissä kunnossa. On pulisongit, vaaleat hiukset siististi leikatut, siniset silmät ja hartioita löytyy. naamataulu on aina ollut sellainen joka saa naiset kirkumaan.... öhöm :)"

        Sori vaan, mutta alat kuulostamaan ihan joltain pedofiililta. Pedofiilillahan sä uhkasit jotain tyttöä viestissäsi joka nyt on jo poistettu. Eikö hävetä lainkaan?

        Ketään ei kiinnosta sun kommentit. Eikä sun ulkonäkö. Jos olet kerta niin komea että saat naiset kirkumaan, niin miksei naamavärkkiäsi voi nähdä missään leffassa tai naistenlehdessä? Ei taida ulkonäkö riittää lähellekään.

        Me ollaan kaikki niin kyllästyneitä tähän trolliin.


      • janne oot ääliö

        koittaisit jo päättää mitä mieltä oot!!!


      • :D:D:D:Dd

        ketä kiinnostaa miltä ite näytät...:o


      • <3
        allyouneedisluck kirjoitti:

        "Ja pyydän anteeksi hyvät neidit sanavarastoani, sillä kun hermostun, niin paskaa tulee munkin suusta yllättävää tahtia."

        Pidä leipäläpes sitten kiinni kun hermostut. Ei luulisi sen olevan noin vanhalta vaikeaa.

        "Itseäni on sanottu komeaksi läpi aikojen, tosin nykyään en ole enää hoikkaa tekoa vaan aika riskissä kunnossa. On pulisongit, vaaleat hiukset siististi leikatut, siniset silmät ja hartioita löytyy. naamataulu on aina ollut sellainen joka saa naiset kirkumaan.... öhöm :)"

        Sori vaan, mutta alat kuulostamaan ihan joltain pedofiililta. Pedofiilillahan sä uhkasit jotain tyttöä viestissäsi joka nyt on jo poistettu. Eikö hävetä lainkaan?

        Ketään ei kiinnosta sun kommentit. Eikä sun ulkonäkö. Jos olet kerta niin komea että saat naiset kirkumaan, niin miksei naamavärkkiäsi voi nähdä missään leffassa tai naistenlehdessä? Ei taida ulkonäkö riittää lähellekään.

        Me ollaan kaikki niin kyllästyneitä tähän trolliin.

        jepajee oikeessa oot


    • sonnensystem

      Joo, mul on ihan sama ongelma, tai siis en oo ylipainonen enkä millään tavalla isokokoinen vaan toi että peilistä katsottuna oon iha nätti, kuvissa kanssa, kaverit sanoo ja pojat, mut silti tuntuu että en tosiaakaa oo, ja varsinkin koulun peilit. se on tosi ahistavaa kattoo itteensä kesken koulupäivän ja huomata et minkä näköne on.

    • onnee vaa sulleki!

      mulla oli ihan sama ongelma hetki sitte mut unohdin sen ja keskityin koulunkäyntiin.. mietin koko ajan et miltä mä OIKEESTI näytän ja et entä jos mä oon himo ruma ja ihan vammanen mut kaikki vaan säälii mua eikä kehtaa sanoo sitä mulle. mut ei mulla noin pahaa ongelmaa läheskään ollu. ainoo vastaus minkä mä voin tähän sanoo on: keskity johonki toiseen asiaan kuin ulkonäköön ja vaikka itses mielestä et näyttäiskään niin hyvältä, niin ajattele hyviä puolia niissä asioissa, mitkä on sulla, mut ei muilla. : ))

    • tl

      itsellänikin joskus samaa ongelmaa. mutta pitänee vaa saaha ajatukset johnki muuhun. ja monesti iän myötä kyllä pääsee pois tuosta ajatuksesta. ja olla ihan oma itsensä sinä minä on. :)

    • 2347983247329479328

      Noh... ei kannata kai huolestua yhtään mistään sellaisesta että olet "muka" liian lihava tai jotain...

      Koska jokainen tyttö on kuitenkin kaunis.

    • järkeävähänabf43

      NOH, ei tarvitse huolia, isommaksi kun kasvatte niin huomaatte että olette kauniita, ei kannata tehdä mitään, ainakaan mitään leikkauksia..

    • tyttö15v.

      JOS ET ITSE PYSTY TYKKÄÄMMÄÄN ITSESTÄSI, NIIN SITTEN KUKAAN MUU EI PYSTY TYKKÄÄMÄÄN SUSTA. Usko pois, se näkyy kyllä ulospäin, jos ei ole tyytyväinen itseesi. Ja silloin, jos olisit tyytyväinen itseesi, muutkin näkisivät sen, positiivisella tavalla. Joten kaikki johtuu siitä millä tavalla itsesi näet. RAKASTA ITSEÄSI NIIN MUUTKIN RAKASTAVAT SINUA :) Keskity vain niihin asioihin, joista olet tyytyväinen ja 'kehu' itseäsi vaikka peilin edessä: Olenpas minä kaunis! Aika hyvännäköinen perse mulla on! Tyyliin jotain tollasta :) Kyllä se itsetuntokin siitä nousee :) MUISTA: KUKAAN EI OLE TÄYDELLINEN

      • <3

        eli et säkään


    • Alottajajajajaaaaaaa

      Ohhoh, kauheesti vastauksia, kiitos paljon :)

      Aluks nyt haluisin sanoo tälle Janne-ehkä-paska-trollille että mä oon nähny monesti luonnonkauniita naisia ja tyttöjä. Ei ne meikit ja hiusten pidennykset oo kaikki kaikessa. Tai sitte tää nykyaikanen yhteiskunta on aika helvetin kriittinen, meinaan vaan et mites ne naiset ennen meikkejä sitte viehätti miehiä.
      Ootko muuten huomannut, että sun kirjotukset on aika ristiriidassa keskenään? Kehut lihavia naisia, ja sitte käsket laihduttaan. Samalla myös sanot että on ihan perseestä että kaikki haluaa olla samanlaisia, mut silti kehotat tekemään ittestään mahollisimman saman näkösen, ku mitä muut on
      Kyllä musta tuntuu että kaikki täällä on ymmärtäny sun pointtis, mut koita säkin ymmärtää, et kaikkia ei huvita peittää itteään ihan täysin.
      Sä oot selvästi joku tylsistynyt provoilija, mut ihan miten vaan. Koita keksii jotain vähän mielenkiintosempaa tekemistä elämääs, jooko? :)

      Muille haluun vaan sanoo, et en oikeesti olettanu et saisin näin paljon kannustavaa tekstiä. Ja tiedän itekki, ettei muutos tapahdu yhessä yössä, mut kyl näist on ollu apua (:

    • Apinan näköinen mies

      Oletan että hädässä saa tänne poikakin postailla?
      Olen pitkä ja hyväkuntoinen mutta mahan kohdalta hieman paksu. Minulla ei ole finnejä ja tukka on takana ja ruskea. Istun illat kotona yksin. Epäilen hävittäneeni vetovoiman tyhmillä ja miettimättömillä möläytyksilläni.
      Onnistuin kerran koulussa tutustumaan erään kaverini mukavaan pikkusiskoon. Ujostuttaa kuitenkin niin että usein vain nojaan seinään lähellä tai avaan oven hänelle. En koskaan uskalla puhua hänelle suoraan. Hän vain hymyilee eikä sano mitään ja on ainut, joka edes uskaltaa harvoin pitää minua kädestä.
      Onnistuin saamaan huonon itsetunnon ja omatunnon kun löin hänen tyhmää isoveljeään, joka oli luokallani ja heitti minua ensin lumipallolla. Tyttö näki sen enkä tiedä mitä tästä seuraa. Sitten katsottuani kuvaani, huomasin miten isopäinen olen. Rupeaa pelottamaan että saanko ikinä tyttöystävää. Nyt istun facebookchatti auki jo toista tuntia toivoen, että hän sanoisi jotain ja aloittaisi keskustelun. En vain uskalla aloittaa keskustelua hänen kanssa. Muuten olen hirveä pölpöttäjä.
      Siis ongelmana on että saako keneltäkään tytöltä anteeksi möläytyksiä tai mokia?
      Olen siis 12 ja kymppioppilas enkä mikään codjonne.

      • Random...

        Sun mielestä voi vaikuttaa siltä et se tyttö on sua sinäänsä korkeemmalla tasolla ja et sun pitää tehä siihen vaikutus. Mut varsinki jos oot vähän kömpelö joskus tollasis tilanteissa ja se on silti paastäny sut sen lähelle nii oletan et se on ihan mukava tyttö. Eli koittaa samalla tehä suhun vaikutusta, ja jos voit olla vähän itsevarmempi nii se on aika varmaa plussaa. Kunhan et vaan rupee kusipäiseks, niin käy nimittäin tosi helposti. Ja luulen et suora ja rehellinen anteekspyyntö saa sen varmaan leppymään. Koita vaan rohkeemmin olla oma ittes :)


      • hillleee..

        joo mä mietin samaa,mutt vaan ett saanko koskaan poikaystävää..ku tuntuu siltä ett ne pojat vaa pitää mua rumana,mutt kai mä sitt viel jonkun saan? vai? mutt jos joku sust on kiinostunut niin varmaan se tykkää sun luonteesta ja varmasti myös ulkonäöstä,kannattaa aina kirjottaa ja vaikka selittää tilanne miks löit sitä sen veljee,kaiken voi viel korjata ja ujoudest on mahdollisuus päästä eroon (:


      • <3

        tietty saa mut sun kannattais aloitta keskustelu ite vaikkapa sanomalla anteeks tai jotain sinnepäin


    • Usko itseesi!

      Itsevarmuus ja personaallisuus on paljon tärkeämpiä piirteitä kuin ulkonäkö.. Vai? Se on ainakin minun oma mielipiteeni.

      • hei vaa

        joo niin minustakin!


    • Isoäidin mielipide

      Hei nuoret hyväksykään itsenne teissä kaikissa on jokin ihan oma persoonallinen piirre ja pikantteja omia juttuja
      Enemmän itsensä hyväksymistä sellaisena kuin olet nuori olet ainutlaatuinen ja kaunis jokatapauksessa ja hymyile hyväksy .
      Se ulkonäkö on niin pieni asia loppujenlopuksi elämän kulussa
      Ja onneksi on noita purkkeja ja meikkejä joilla voi sitä omaa itseeään haluamaansa suuntaan vähän meikkailla .
      Harrrasta liiku ja nauti elämästä ole aito oma itsesi ja uskalla tuoda ajatuksiasi reippaassti esille ja muista ettei kahta samanlaista pidä ollakaan vaan kaikki voi olla omanlaisia . Älä moiti itseä ja älä pelästy jos joku sanoo jotain töksäyttää tai on ajattelematon tai ilkeä ,se on vain sen mielipide ja joskus ehkä iha vain kateuskin mukana.
      Älä masennu ja anna lupa itsellesi olla se mikä olet ja pitää mielipiteesi ajatuksesi ,oma makusi ja anna myös lupa itselle tehdä virheitä erehtyä ,onnistua ja epäonnistua välillä . Ne ei muuta sua huonommkasi elä eteenpäin ja hyväksy itsesi kaikkinesi ja kasva eteeenpäin .Oikein hyvää oloa kevättä ja hymyile ja ota välillä kevyemmin älä liian kriittisesti naura asioille tapahtumille joskus ihan itsellekin ja mene eteenpäin .
      Onnea elämään olet elämässä parhaassa vaiheessa olet nuori ja kaikki edessä . Olet ainutlaatuinen

    • OikeaIhminen

      Koittakaa nyt ryhdistäytyä. SÄ SAAT OLLA RUMA ja muutenkin yhteiskunnan paskaa joka on aina jääny kakkoseks kaikessa, häviäjä. Suurin osa ihmisistä ei hyväksy sua sellasena kun sä oot. Ja se on jotenkin niin hienoa että kaikesta huolimatta sä olet se vahva ja rohkea ihminen, joka kaikesta päälleen sataneesta paskasta ja haukuista huolimatta uskaltaa olla oma itsensä ja avata itsensä sellaisenaan maailmalle. Sulla on vahvempi tahto ku uskotkaan ja oot rohkeempi ku uskotkaan. Onnellisuus syntyy aina sisältäpäin ja jos joskus pohdittuasi maailmaa löydät sen kauniin todellisuuden ja harmonian joka täälläkin piilossa vallitsee niin sun ei tarvi epäillä enää. Älä yritä korvata sisälläs olevaa aukkoa millään ulkoisella, koska se ei toimi kuitenkaan kunnolla, koskaan. Ja se mitä sä oot on paljon hienompaa kun se että olisit syntynyt se kuuluisa kultalusikka suussa saamaan kaiken haluamasi. Sä oot paljon kauniimpi!

    • Kysy joltain rehellisen näköseltä ohimenevältä tyypiltä miltä näytät :)

    • RAIKKU12

      Moi!
      Liika kauneuskin voi olla todellinen haitta. Hienointa on, kun tietää itsessään olevan jonkun kivan ominaisuuden, joka ei välttämättä ole edes ulkonäköasia. Parasta kaikessa on se, että sen kivan ominaisuuden voi kehittää vaikka esim. käytökseensä ihan itse. Oman ulkonäön suhteen lähes jokainen on kriittinen, vaikka olisi kuinka 'kaunis'. Listaa omat kivat kivat ominaisuutesi tai piirteet ja panosta niihin ja niiden lisäämiseen. Ole tyytyväinen niihin ja silloin olet kiva tai kivan näköinen myös muiden mielestä.

    • Mä kans!

      Joo tää on niin tuttua!! En pysty kattoo peilistä ilmän että haukun itteeni rumaks. Ja sitku yritän tehä jtn tuun viel rumemmaks... Mut ehkä se tunne häipyy iän myötä??? Vai oonko mä ihan tyhmä??

      • hille-

        et sä oo mitenkään tyhmä (: epävarmuus on yleistä ku on nuori,mäkin koen ett oon hirveen läski mutt eipä ihmiset mua hauku läskiks,kysy kavereiltas et ootko kaunis niin kyll ne vastaa rehellisesti


    • En tiedä mitä tehdä.

      On minullakin ongelmia.. Isot jalat ja maha kertynyt.. ja olen 11 vuotias.. ;/ Itse pakkeloin naamani ja olen silti ruma.. Finnejä naama täynnä... Toivoisin olevani joku muu kuin olen..

      • <3

        tunnenx mä sut...


      • Tyhmät

        HA! Pakkelointi on ihmisen surkein pakokeino paeta omaa ihoaan! Aloitin meikkaamisen 3 luokalla=finnejä. Olen ollut vuoden meikkaamatta= ei finnejä


    • supernoora

      On minullakin ongelma, reiteni ovat ylisuuret.. ei läskistä vaan lihanksesta. Jalkapallosta tullu ku sitä harrastanu 7 vuot. Mahakin on aika iso.. vaertaan itseäni AINA muihin. Paljonko normi 13 veen pitäis painaaa?? oon 165 ja painan 64 kiloo ?!?!

      • eeeiiaa

        ei sillä iällä ole väliä. Ite olen suunnilleen saman pitunen ja saman painonen mutta vaan 18vuotta. Että ei ole yhtään väliä iästä. Ja olet ihan normaalipainoinen! Lihas painaa sitäpaitsi enemmän kuin läski ;)


    • paineitamullaki

      Supernooralle:
      olet sopiva! Surullista että kaikki normaalipainoiset ajattelee olevansa isokokoisia :((!!

    • :DD

      Kenties voisit yrittää mieluummin miettiä ulkonäkösi hyviä puolia, etkä vain etsiä erillaisuuksia. Itse olen sortunut tuohon myös, mutta positiivinen asenne paransi mieltä, samoin pitkät juttutuokiot kavereiden kanssa ulkonäkökysymyksistä ja seurustelusuhdekin kohensi itsetuntoa.
      Olen siis 14 vuotias.
      Kannattaa yrittää olla välittämättä muiden mielipiteistä, vaikka se onkin vaikeaa ja muistaa, että persoonallisuus on ihanan asia, vaikka ns. "massamuottiteinit" yleensä yrittävät syrjiä ja dissata näitä persoonallisia ihmisiä. Se johtuu siitä että he eivät itse uskalla olla oma itsensä vaan sortuvat kavereiden kanssa samaan muottiin.
      Toivottavasti pääset epävarmuutesi yli. Yritä vain paukuttaa päähäsi, että olet täydellinen itsesi! Kukaan ei voi ollu sinuna sinua täydellisempi! :D

    • tyttö95-

      "... pitkät juttutuokiot kavereiden kanssa ulkonäkökysymyksistä ja seurustelusuhdekin kohensi itsetuntoa."

      Pojat minun kohdallani ovatkin myös ongelma. Kukaan ei katso minua ulkonäön takia :(

    • abcdaa

      No en mää ainakaan pidä itteäni kauniina, laihana tai mukavana. Tiiän et oon ruma, läski ja ärsyttävä, mut pakko vaan jaksaa. Ei mua oo koskaan kukkaan sanonu sieväksi, no ehkä joskus mut siitä on niin paljo aikaa ettei sitä lasketa. Yritän laihuttaa, mut en tiiä, johtuu varmaan geeneistä ja siitä et oon suru ja stressisyömäri et en laihu. Tekisin varmaan mitä vaan et voisin olla laiha, nätti ja mukava.

    • Hei,
      omasta nuoruudestani muistan suurenesuuren epävarmuuden, joka liittyi ulkonäköön. Muistan vieläkin, mitä vaatteita käytin yläastella, missä seisoin välitunnilla, mitä paikkoja välttelin koulussa (esim ison salin läpi kävely oli vaikeaa, kun parvekkelta katsojia riitti...). Murrosikä toi mukanaan myös esiintymisjännityksen, joten osa harrastuksista jäi. Välillä ahdisti todella!

      Juttelin äskettäin 15v pojan kanssa, joka oli sitä mieltä, että jokainen vastaantulija ajattelee hänestä jotain ikävää ja pahaa ja halveksii häntä. Nuoruus oli ja on rankkaa aikaa. Aika ja aikuisuus tekevät onneksi tehtävänsä. Ulkonäöllä on oma merkityksensä, mutta vanha totuus "kauneus on katsojan silmässä" ei ole ihan huono. Ole siis oma itsesi, rohkeasti! On ihanaa, että meitä ihmisiä on niin monennäköisiä ja kokoisia! Lisäksi ensitapaamisen jälkeen ihmissuhteissä vaikuttavat pääosin monet muut kuin ulkonäköseikat. Vaikka nyt tuntuisi, ettei ikinä löydy itselle sopivaa tyttö/poikakaveria, "Se Oikea" voi olla ihan lähellä! Kun katsot ympärillesi, huomaat että kovin monennäköiset ja monenlaiset ihmiset ovat löytäneet elämänkumppanin.

      Hymy, iloinen ilme, hyvät käytöstavat..tekisivätkö ne ihmisestä mukavan? Sellaisen, jota joku haluaisi katsoa (jos ei ulkonäön takia)? Itse ainakin haluaisin!

      Anne Sarasmaa, 44v, nuorisotyönohjaaja

    • ):

      Mul on kans ihan hirveitä ulkonäköpaineita..):
      Must tuntuu et kaikki on aina niin normaalin näkösiä ja mä oon niin oudon näköinen.
      Mul on silmälasit, mut onneks saan kohta piilarit.
      Mua ärsyttää se, ku mul on niin pienipää..mä en nykyään voi pitää hiuksia ees kiinni, ku näytän niin tyhmältä hiukset kiinni..),:
      Kaikil muil on luonnostaan niin täydellinen iho, no ei nyt ihan kaikilla, mut kuiteski..mul on finnejä ja mua ärsyttää se.
      Nykyään mä kyl yritän peittää ne meikkivoiteella ja puuterilla, mut en yleensä jaksa aamuisin meikata.
      Mä oon luonnostaan tosi laiha..en oo koskaan ollu lihava tai mitään siitä mä oon sillein tyytyväinen, mut mä en pysty pitää mitään toppeja, ku oon niin laiha ja pienikokoinen ja vaik syön ihan normaalisti ni oon silti laiha.
      Ja yks suurin ongelma on mun hiukset.
      Oon kateellinen niille joilla on ihan suorat ja niin sileät hiukset..): haluisin itekki suorat hiukset, ku ne kuitenki pysyy aina niin hyvin.
      Mul itellä on ihan sairaan paksut hiukset ja se on ärsyttävää, ku aamulla suoristan ne ja jos on vähänki kostee ilma ni ei latvoista mee, mut menee siitä päältä ihan kiharaks ja sellaseks vammaseks..),:
      ja aina, ku käyn suihkus, ni mul menee täst päältä hiukset ihan kiharaks ja menee ne vähän latvoistaki.
      Oikeesti vihaan mun hiuksia !! -.-
      Oisin niin onnellinen jos oisin normaalin näköinen ja kauniimpi, ku mitä nyt oon..),:
      ja kaikki pojatki haluu vaan sellasia hirveitä meikkipäitä jotka on kauniita..):
      Mua ärsyttää se, ku nykyään kaikki kattoo vaan ulkonäköä..):
      Ja oon muutenki niin ujo ja hiljanen.

    • -Lumih

      J33, voi samantien häipyä NUORTEN palstalta pätemästä. Etenkin, kun en mistään mitään tiedä. Voin rehellisesti sanoa siskoni olevan LUONNONKAUNIS. Nimittäin sitä hän on. Minun ja monen muun mielestä hän on kauneimmillaan nimenomaan ILMAN minkäänlaista meikkiä. Hänelle suotiin ne paremmat geenit, ja voin vain olla ylpeä saadessani olla hänen siskonsa ;)

      Joten suu suppuun vain.

    • Näin se vain on

      Kauneus tulee sisältä päin.


      On ihmisiä jotka näyttävät päältä kauniilta, mutta ovatkin sisältä läpimätiä.
      Ja päinvastoin: päältä "rumia" ja sisältä kauniita.

      Jos on vain normaalisti eikä ole likaa eikä liian vähän, niin silloin on myös parempi fiilis.

      Jos taas yrittää likaa olla joku jota sisältä ei ole, niin silloin on juuri sitä läpimätä sakkia.

      Jos olo on epävarma, ota joku läheinen tukemaan, puhumalla asiat selviävät.

      Ole oma itsesi, jos jokin jumalan luoma asia sinussa on piilossa, tuo esille.


      J.J.

    • lollllllllllllllllll

      Koetapa joskus olla hieman itsevarmempi. Tiedätkös että itsevarmuus kaunistaa! Sisäinen kauneus on aina kauneinta:))))

      • sisäisesti kaunis??

        jos siis pystyis olemaan sisäisesti kaunis, ku on niin ruma ulkoisesti;D


    • epänormaali

      Olen poika . Minullakin on aika pohjamudissa koko elämä. Kun edes jokin asia olisi siedettävän hyvin.., nyt olen saanut koko elämäni pohjamutiin pelkästään kasvojeni takia... vielä tarkemmin ihon, ja vielä tarkemmin, parin surkean luomen takia. En kykene käyttäytymään normaalistikkaan enää, vaan häpeän itseäni ja tunnen oloni "saastaiseksi" .

      Kaikista ärsyttävin asia on se, kun minua on jopa kehuttu moneen otteeseen, ja vielä pari tyttöäkin. kukaan ei ole koskaan haukkunutkaan niiden takia..
      Olisi mukavaa osata katsoa peiliin , ja näkeä itsensä jonakin muuna kuin rumana. Varsinkin kun olen muuhun kaikkee suht tyytyväinen.

      Tuki puuttuu myös , sillä sitä ei juurikaan perheeltä tule. Tässä kun on kasan päällä niin paljon muutakin, ja tämä asia on melkein aina vaivannut, ja itsevarma ja iloinen käyttäytyminen tuntuu vain itsensä huijaamiselta
      .
      Ja eikös kehujen pitäisi auttaa ?? Olen saanut todella imartelevia kommenttejakin ! Mikään ei tunnu auttavan, pelkään tuhlaavani nuoruuteni turhan pikkuasian murehtimiseen, joka kuitenkin merkitsee minulle paljon ! Tuntuu kuin elämä olisi pilaantunut. koulukuvat ja peili ovat hirveitä asioita minulle.

    • smääks

      sama ongelma kun kaikilla.. mua on sanottu nätiks, mutta kun katon peiliin, nään jotain ihan muuta kun nättiä... oon niin tylsän näkönen, ja hiukset on niin perseellään. mulla on myös silmälasit, jotka ei mun mielestä mulle sovi. sitten, semmonen juttu mistä mua huomautellaan joka ikinen päivä; oon lauta ::D en tajuu miten ihmiset sellasseesta huomauttelee, mut se on aika karseeta. mulla on yleensä joku aika löysä paita, ettei kaikki töllää ja naureskele... :c saattaa kuulostaa tyhmältä... :D mut joo. oon vasta 12v, mut silti mulle nauretaan siitä:D kiva kun mul oli ylä-asteen tutustumispäivänä semmone tiukka paita... seiskaluokkalaiset pojat vähä katteli.. ja vielä mun naamasta :D se on niin kuiva kun olla ja voi, ja täynnä kaiken maailman näppylöitä :0 en viitti käyttää peitevoidetta, koska ihohan siinä vaan menee pilalle. käytän joka päivä ihan vaan ripsaria, kajaalia ja luomiväriä.
      sit mua ärsyttää nää vitun silmälasit. ne sattuu, ja siks mun pitää pitää niitä vähän alempana kun normaalisti, joten siks mä nostan päätä sillee et niskaan alkaa sattua... ja näyttääki iha karseelt. ärsyttää ihan sikana, kaikki meidän luokkalaiset on ihan kaikkee muuta kun mä... :c

      • 6+18

        Mitä sit vaik oot lauta?? :OO Mun moni kamu on lautoi, jos soku huomauttaa et oot lauta ni sano ettet voi sille mitää??


    • Minä vain!

      Minä tiedän miltä tuntuu kun olo on kuin täytetyllä sotanorsulla, ruma, huono, kamala... Vihasin itseäni yläasteella, en usein nähnyt itsessäni mitään hyvää ja toivoin kuolevani! Ala-asteella jouduin koulukiusatuksi ja muutimme perheeni kanssa aivan muualle niin itsetuntoni oli aivan murjoontunut. Olen huono, en pärjää, ei kukaan minusta välitä....
      Mutta löysin ihania ystäviä, masennuin välillä, välillä ilostuin, etsin omaa tyyliäni... Vihasin itseäni, kunnes 18 vuotiaana ymmärsin etten voi olla kukaan mmuu kuin itse olen. 20 täytän tänä vuonna ja nyt vasta olen oppinut hyväksymään itseni ja näen itseni kunnola! Kiitos rakkaiden ystävieni, joka pelastivat minut itseltäni.
      Neuvoni onkin, että yrittäkää rakastaa edes vähän itseänne, vaikka ette kauneimpia, fiksuimpia, laihimpia, tyylikäimpiä, taitavimipia olisikaan! Olkaa oma itsenne, se on mielestäni kaikkein hienonta mitä ihminen voi tehdä, arvostaa ja rakastaa itseään. Löytäkää itsenne, siinä voi mennä vuosi, kaksi, kymmenen, mutta kun hyväksytte ettette voi olla mitään muuta kyin oma itsennne, olette voitolla!

    • ngdjn

      täysin sama juttu, ihanku oisin ite kirjottanu ton alotuksen. muissa on yhtäläisyyksiä, juurikin ite katon kasvoja, mutta mä näytän oudolta. mullekin on sanottu mutamia kertoja että hyvännäköinen olen, mutta kuitenkin en mielestäni saa sellaista huomiota mitä oikeasti hyvännäköiset ihmiset saa... ja mietin myös TOSI paljon miltä näytän muiden mielestä ja ÄRSYTTÄÄ tää epävarmuus että oonko mä nyt ruma vai ihan ok

      • Aloittajaaaaa

        Voi, jollain sairaalla tavalla ihanaa et on kohtalotovereita :( Tietenki perseestä et samaa paskaa sielläki, mutta silti.
        Just toi että ei saa samanlaista huomiota ku ne oikeesti hyvännäköset, kuulostaa semi itserakkaalta, mut oikeestaan kertoo vaan mun pohjamudissa lilluvasta itsetunnosta.
        Kuvat ahdistaa kyllä eniten, ne on niin erilaisia ku peilikuva. En sitte tiiä katonko kuvia liian kriittisesti, vai peilikuvaa liian hätäisesti.
        Nykyään oon kyllä ollu aika paljon hälläväliä-asenteella, jutellessani ihmisille koitan aina unohtaa ulkonäön ja silleen.
        Huh. Pärjäämisiä muillekki samassa jamassa oleville :)


    • :c

      miks melki kaikkien poikien pitää kattoo ulkonäköö..? :0

      • <3

        ja vaik ois kaunis ne kattoo vaan meikkei


    • hille-

      no tää kuulostaa tosi tutulta..on ollu itelläki kaikkii ulkonäköpaineita ja sitten mä oon ollu koko elämäni ylipainonen,mutt ei se sillai mua lapsena haitannu ja oon ollu yhden vuoden anorektikko..ei sekään ollu hyvä vaihtoehto ja sitten aloin taas lihoo.Se vuos oli maailman paskin kun taas aloin lihoo,mä sairastuin skitsofreniaan ja jouduin sairaala hoitoon,mutt mä en vieläkään osaa olla oma itseni muiden seurassa ja mun on vaikee tutustuu kehenkään meijän koulust,mutt heii kyll sä varmaan oot nätti jos kaikki on niin sanonu (:

    • trolli...

      mä oon 22 ja mull on sänki parta en koskaa näytä rumalt

    • hemppade

      tässä teille nuorille vinkki, sillä olen itsekin nuori, mutta tyylini löydettyä tunnen itseni kauniiksi, joka päivä

    • Ihmenuori..

      ja ne jotka luulee olevansa kauniiksi nii ovat itserakkait. ite tunnen olevani normiksi enkä mieti mun ulkonäköä mutta siisti ihminen olen. tällanen tumma jätkä muna jäykkänä aina!

    • arghhhh

      iha sama fiilis!! sit mulla on todettu paniikkihäiriöökin ja se tulee juuri sellases tilantees kun meikkaan aamulla jne. ja sit joskus kun katon peiliin aattelen et joo oon mä ihan nätti mut sit aina koulus ja muual vertaan itteeni kaikkiin ja tulee nii ruma olo jne.. ja sit pelkään et peili valehtelee koska aina kun joku ottaa musta kuvan näytän iha eriltä kun peilissä eli aivan kaameelta ja sit kaverit sanoo et ton näkönen sä oot ja oot nätti et oisit ylpee siit mut en tajuu vaa ku en nää itessäni melkee koskaa mtn hyvää ja jos löydän ni löydän saman tien jonkun vianki! vihaan tälläst:(

    • punainen13 v.

      mooooii! ;) en tiiä oonko ainoo 13v. tyttö jolla on naama täynnä finnejä ja muutenkin hirveän punainen naama!! oon kutosella ja meijän luokalla on 3 tyttöö....toinen on semmonen tosi pitkä ja normäalilaiha...ja toinen on superlaiha, superkaunis ja viel kaiken lisäks sil ei oo yhtäkää finnii...!! D:
      ja mä oon viel kaiken lisäks vähän lihava...;( oon 160cm ja 66kg
      nyt keväällä on viel niin lämmin, nii oon ihan punanen luokassa!!! sit superlaiha kaveri aina sanoo "oot muuten ihan punanen" mä loukkaannun siitä aina....koska se ite on niin täydellinen nii on tosi harmi et sen pitää alkaa arvostella mun ulkonäköä..

      viel ku mul on aika lyhyt otsatukka ja se on vaalea..korostaa punaista naamaani....!

      • punainen13v.

        oon ihastunu yhtee meijän luokan poikaa, mut en viitti sanoo sitä sille tai ees vihjata ..., ku oon lihava, punanen ja yleensä aika karmean näköinen...!! enkä ees luule et se tykkää musta!! veikkaan et se on ihastunu meijän luokan täydellisyytee...........!!;(


      • Suoratsanat

        No sano sille "täydellisyydelle": No älä sä siitä huolehdi, usko pois säki oot viel joskus punanen!


    • Asian hoitanut98

      Älkää olko noin negatiivisia! Minulla oli ongelma, akne. Aina ahdisti kun juttelin jollekkin koska keskustelutoverin silmäpari nousi otsaani. En jäänyt nyyhkimään asiaa. Tein asialle jotakin. Näin vaivaa selatessani hoitokeinoja. Sitten löysin toimivan keinon. Nyt minua kohdellaan kuin normaalia. Olen normaalipainoinen vähän läskiä ja silleen. Jos olet ihastunut johonkin ja tiedät ettet tule koskaan saavuttamaan suhdetta hänen kanssaan, anna olla ja haaveile vain. Parempi pitää asia salassa kuin mennä nolaamaan itsensä.

    • c'moon

      Oma siskoni on 15-vuotias ja anorektikko, silti pitää itseään ylipainoisena. Olkaa tyytyväisiä siihen mitä olette !!

    • äläitkerumalapsi

      Mä oon oikeesti ruma, mulla on finnejä ja finniarpia, kuiva iho, tummentumia ihossa, sisäänkasvaantuneita karvoja, huono näkö, kiharat hiukset, liian pitkät jalat, iso maha ja 40 koon kenkä... mitä seuraavaks....?

      • frtrtrtrtrt

        OO nyt onnellinen jos sul ON LUONNON KIHARAT! : D


    • eimikäänprinsessa

      kannattaa vaan antaa olla ja olla välitämättä ...siis en tu tänne sen takia et pitäsin itteeni parempana ku muut tai mitää... oon 15 ja aika laiha mut silti .... en sano et oon ruma....mut oon tosi outo ja mua o kiusattu sen takia ku en kuulu massaan ja sillaila...aluks oli lauheet paineet joo mut kyl se siitä ku rupes kulkeen rohkena ja pääpystyssä välittämättä siitä mitä muut ajattelee ulkonäöstä tai muusta sellasesta (ulkonäkö on vaan pintaa jota voi muuttaa millo tykkää ) onnee kaikille teille älkää masentuko kyl se helpottaa sit murrosiän loppua kohti

      • sama ku toi ^^

        ja ainiin sillä ei oo mitään väli onko kaunis tai ruma kunhan itse tykkäää ja näyttää sen muille ni kyl muutki sen luultavasti pian hyväksyy


    • Sitä nyt aina hoetaan, että täytyy oppia hyväksymään itsensä sellasena kun on. Kaikki ihmiset on loppupeleissä "samanlaisia". Ja se on fakta, että jotkut pitävät varmasti sua kauniimpana ku kukaan toinen, ja toisten silmää ulkonäkösi ei miellytä ollenkaan.
      Olen tullut tulokseen, että jos en kelpaa ihmisille sellasena kun oon ni voivat haistaa v**un ja olla hiljaa :)
      Kyllä se itseluottamus vielä kasvaa iän myötä!
      Nuorilla on nykymaailmassa paljon ulkonäköpaineita, koska media tunkee joka tuutista kaiken maailman malleja ja "parempia" ihmisiä. Muista, että niitä kuvia ja tv-sarjoja on muokattu, heilläkin on omat virheensä ulkonäössä! :)

      Tsemppiä!

    • Epätoivoinen 15v

      Pojat kertokaa mulle! (tietysti tytötkin voi vastata:D)
      Mä oon aina urheillu ihan hirveesti ja sempä takia mulle on kasvanu aivan JÄRKYTTÄVÄN isot pohkeet/pohjelihakset!! Ne siis näyttävät tosi oudoilta kun olen muuten tosi laiha mutta sitten pohkeet ovat yhtä suuret kuin reidet ja pullottavat kaikkien farkkujen läpi! Kysymykseni on siis: Mitä te ajattelisitte jos näkisitte tällaisentytön esim kaupungilla? Olen kuitenkin muuten esim naamaltani kaunis tyttö (valokuvamalli) ja muuten kroppani on hyvässä kunnossa, mutta sitten on nämä pohkeet!!!!
      Vastatkaa pliis!! Tää asia on häirinny ja vaivannu mua jo ehkä 5 vuotta ja en ole ikinä nähnyt kellään muulla vastaavaa!!!

      • happyyyyyyyyyyyyy

        Mitä isommat pohkeet sul on, sen parempi. Onsiinä tyttö mistä ottaa kiinni. Ja jotain katsottavaakin. Luuleko ihmiset tosiaan että pohkeettomat tai liian laihat ihmiset ovat kauniimpia??? Mihin tää maailma on menossa.
        Kun ihmisillä alkaa olla kaikki hyvin yhteiskunnassa ja niin sanottu kuuluuisa ''hyvinvointivaltio'' on alkanut kehittyä, niin ongelmia aletaan etsimään väkisin omasta kropastaan tai aletaan vertaamaan itseään toiseen Jumalan luomukseen.
        Meidät kaikki on luotu erilaisiksi.
        Kannattaa hankkia jotain hyödyllistä tekemistä, niin noi ajatuksetkin vähän muuttuu.

        POSITIIVISUUTTA ELÄMÄÄSI!

        : D : D


      • epätoivoinen 15v
        happyyyyyyyyyyyyy kirjoitti:

        Mitä isommat pohkeet sul on, sen parempi. Onsiinä tyttö mistä ottaa kiinni. Ja jotain katsottavaakin. Luuleko ihmiset tosiaan että pohkeettomat tai liian laihat ihmiset ovat kauniimpia??? Mihin tää maailma on menossa.
        Kun ihmisillä alkaa olla kaikki hyvin yhteiskunnassa ja niin sanottu kuuluuisa ''hyvinvointivaltio'' on alkanut kehittyä, niin ongelmia aletaan etsimään väkisin omasta kropastaan tai aletaan vertaamaan itseään toiseen Jumalan luomukseen.
        Meidät kaikki on luotu erilaisiksi.
        Kannattaa hankkia jotain hyödyllistä tekemistä, niin noi ajatuksetkin vähän muuttuu.

        POSITIIVISUUTTA ELÄMÄÄSI!

        : D : D

        haha:D kiitti:D mut mä kyl harrastan balettii 6 kertaa vko kansallisoopperalla...... et luulis et mul riittäis tekemistä:D mut se on vaan se ongelma niis pohkeis ku kaikki huomauttaa niist kokoaja.... vähä sul on isot pohkeet... sul on aivan yli kehittyneet pohkeet.... miks sul on tommoset pohkeet.... ja sitä rataa... se vaa alkaa vähitellen ärsyttää:D


    • KeijoKettu

      Kun vituttaa niin kerro se Keijolle: www.vittukunvituttaa.org

    • omatyyli:3

      No aluks koita olla jonkun aikaa kattomatta toisten ulkonäköö niin tarkaan. Mieti sitten pidätkö itse itestäs. Itelläni on ongelma pukeutumis tyylissä. Pidän vaateista joita pidän ja ystävät sanoo että ne on hienoja, mutta kukaan muu ikäiseni tyttö ei pidä sellaisia. Tuntuu myös siltä että kaikki katsoo mua aina tosi oudoksuen. Oon koittanu olla kattomatta muitten vaateita niin tarkkaan. Kunhan ite tykkää se riittää.. (Tiedän: ulkonäköö ja pukeutumis tyyliä ei oikeestaan voi mitenkään verrata)

    • hihhhhhhhh

      mulla vähän sama tyyppinen juttu. ://
      Siis en osaa selittää mikä mulla on. Pidän itteeni ihan okn näköisenä, mutta silti rumana?
      toisinaan kun katson peiliin, oon tyytyväinen itseeni ja saan aika usein kehujakin ulkonäöstä niin samalta kuin vastakkaiselta sukupuolelta.
      Kaikesta huolimatta mä en pysty kattoon ihmisiä silmiin, koska pelkään että näytän muiden silmissä rumalta. Sen tunteen takia mun on vaikea lähestyä ihmisiä, jään usein ihan yksin koska en uskalla ottaa mitään kontaktia muihin ja vaan siks koska pelkään että näytän niiden silmissä rumalta.. :/

    • pyöriitissitjasääret

      Ei ehkä kannata... minulla tullut kadulla vastaan ja yrittänyt olla törmäämättä kaupungilla sellaisiin tyttöihin, jotain 16-24v, joilla ei ole sukkahousuja ollenkaan.. hirvittävän ja LIIAN kauniita, menee pää sekaisin pojilla sitten, vielä joku minihame sitten.... joo-oh...

      Hirvittävän kaunista ja ... mutta nooh, pitääkö nyt sitten aivan noin... pojat innostuu jo muutenkin..

    • Kortilla voittoon
    • dsghdhdhdfh

      Hey, itse olen 16vuotias tyttö, mulla oli tai siis paremminkin on koko ajan ongelmana pituus. Se häiritsee mua todella paljon. En ole todella pitkä, en huomattavasti lyhyt, mutta lyhyt kuitenkin, ainakin itseni mielestä. Kukaan muu ei välttämättä ymmärrä ongelmaani, vaan voivat jopa itse pitää sellaisesta pituudesta kuin 160cm.
      Päätin laajentaa ajatusmaailmaani, onhan niitä muitakin ihmisiä jotka ovat tyytymättömiä pituuteensa, painoonsa, kasvoihinsa ym. Tiedän, minusta löytyy muitakin virheitä kuin lyhyys. Tosin, en sanoisin sitä virheeksi, vaan huonoksi puoleksi ITSENI MIELESTÄ.
      Sinä tyttö siellä, joka olet epävarma ulkonäöstäsi, tiedän ja säkin tiedät että sussa on niitä hyviäkin puolia! :)
      Kun vaan alat niitä itsestäsi etsimään, huomaat kuinka paljon ne vaikuttaa ittees. Kun lähdet sillä asenteella liikkeelle, ni huomaat varmasti miten susta leijuilee ilmaan hyvää oloa ja sisäistäki kauneutta. Jos itselläni on hyvä olo, huomaan että voin pitää itseäni jopa kauniina, vaikka jonain muuna päivänä kun katson peiliin voin tuntea itseni ihan päinvastaiseksi.
      Itse lopetin ajattelemasta muita, keskityin itseeni. Se ei ole itsekästä, jos pitää huolta itestää. Kun eka ymmärrät ja hyväksyt ittes tollasena, niin sun on helpompi olla seurassa, joka myöskin hyväksyy sut tuollasenaan.
      Luonnetta peliin:)
      Itse tiedän olevani taiteellinen ihminen, joten ilmaisen itseäni sitä kautta. Ota selvää itestäs ja hyödynnä hyviä puolias !

    • vaalee kaveri hki

      HALOO miks te vertaatte toisiin ulkonäössä ja muutenkin?kuulkaas nyt jokainen ihminen on oma yksilönsä se on varma.jos teillä ois vähänkin sitä ns maalais järkee niin voisitte ajatella ihan itseenne. ei kaikki ole jotain maailman malleja ja lehistä katsottuja jotain helvetin malli kappaleita. jos tällasta itsestänne ajattelette. niin aivan varmasti tulee henkisiä ja pahan tuskallisen olon olioita se on varma.kyllä mä katson enemmän toisessa sitä mitä on sisällä se on kaunista ja kultaa. kun vain joku helvetin ulkokuori muiden mieliksi ja hyväksyttäväksi.järki päähän nyt haloo tollaset itsessään säälivät oliot

    • imanidiot.

      Oon 15 ja oon iha tyytyväine naamaani mutten vartalooni. :s Oon hoikka, en mikää anorektikko tai mallimitoissa, mut kuitenki hoikka enkä mikää ylipainoine läski. Ehkä mua enite inhottaa itessäni mun lonkkaluut jotka on aika vitu leveet :D En viitti mennä rannalle enkä oo uinu tänä kesänä kertaakaa.

    • voin kertoo totuuden

      kuvaa ? :)

    • 536244

      Minulle huomauteltiin ulkonäöstäni ja aloin miettiä asiaa. Tarpeeksi kun mietin itsetunto romahti, tuli syömishäiriö jonka kanssa taistelen 3 vuoden jälkeen yhäkin. Tunnen hukanneeni 3 vuotta elämästäni, kiitos huomauttelijoiden, niistä tämä laaja ongelma juurtaa!

    • kärsivä

      Hei minulla ei niin sanotusti ole muita ulkoisia ongelmia kuin hampaat: :( olen suhtkoht laiha ja ihan ok vartaloinen... olen kokoelämäni ollut hieman alipainoinen joten painon kanssa ei ole ollut ongelmaa! minul on aika suht koh iso rako etuhampaiden välissä ja molemmat etuhampaiden viereiset hampaat on vähän niinkö sivuittain:/ en pysty hymyilemään hampailla ja sen takia minua aina jännittää olla uusissa paikoissa joissa joutuu puhumaan koska häpeän niin paljon. tuntuu etten voi olla luonnollinen enkä voikkaan muualla kuin puhelimessa ja netissä! miten voin päästä eroon tästä tunteesta jolloin en voi olla omaitseni????

    • corazonn

      minäkin olin tommonen, kunnes tajusin et elämässä on muitakin ongelmia aivan tarpeeksi, ja kertakaikkiaan en jaksa enää välittää (: välitän siis toki miltä näytän, vaatteet ja kaikki, mutta en jaksa aina vertailla itseäni muihin. me tultiin tähän maailmaan tän näkösinä ku me ollaan, ja sille asialle ei voi tehdä mitään. :)

    • Sarppaleena(:

      Yritä löytää oma tyyli ja tee asioita josta sä tykkäät. (:
      Mulla oli pari vuotta sitten huono itsetunto, mun äiti oli kuollu, muutto uuteen kotiin, äitipuoli ja sen lapset ja olin aika kuja silloon. Koulu vaihtu ja kaikki tytöt koulussa oli jotain armottomia teinejä. Ne harrasti tanssia (en sit mitenkään dissaa sitä harrastuksena, käytän vaan esimerkkinä :d) ja oli laihoja ja kauniita ja niillä oli muotoja, mulla ei. Mä taas pelasin futista, maalivahtina, kuljin höntsyissä ja jossain poikien osastolta ostetussa hupparissa valehtelematta 1kk putkeen, sen jälkeen uus huppari käyttöön, ja sitä taas 1kk jne. Mutta pointti oli se, että kun pelasin futista jota rakastan ylikaiken, tein jotain mistä mä pidän (sherlock?). Mä en millään tapaa miettiny mitä muut siitä sanoo. Koitin olla oma itteni, ja se oikeesti auttaa. Löysin musiikkia josta tykkään, sitä ennen kuuntelin räppiä koska muutkin kuunteli. Löysin Musen ja Paramoren. Niiden kautta, varsinkin Paramoren Halyeyn kautta löysin uusia vaatteita. Aluks oli armoton wnb-punkkari vaihe (onneks se meni ohi, ihan hävettää semmonen). Kun Hayleyn tyyli rauhottu, rauhottu munkin. Nykyään mä käytän hameita ja muuta sellasta erittäin vakavasti otettavaa vaatetta. Kaikki sanoo että näytän ihan pikkumyyltä, kun värjäsin hiukset punertaviks. (: Ja silleen löysin itteni. Oon vieläkin maalivahti, mustelmat ja haavat jaloissa ei ehkä oo paras yhdistelmä hameiden kanssa, mutta mä oon vaan ylpee niistä. Mun rinnat on aika pienet, mutta mä en ota siitä mitään stressiä, ja miks mun pitäis edes? Okei myönnetään että joskus tullee vitutus niistä, mutta ei kovin usein.
      Mutta tän erittäin tylsän viestin idea oli se, että tee sitä mistä sä tykkäät, älä välitä muista, löydä uusia asioita jotka vahvistaa sun itsetuntoo, koita keksii se ite. Mulla se oli musiikki, ja rakkaus futikseen. :)
      Joo ei muuta hyvä jos joku jakso lukee tän. Kirjottajan lahjani kusevat hyvällä prosentilla.

    • Epäkelpo sieni

      Niin tuttu tilanne. Todella moni painii samanlaisen tunteen kanssa, se johtuu kai tästä iästä ja median vääristämistä ihanteista. Itse olin ihan samanlainen.

      Tai olen edelleenkin. En ole lihava, mutta en laihakaan. En ole erityisen nätti omasta mielestäni, välttelen peilejä ja olen allerginen kameroille. Usein tulee surkea fiilis, kun olen kaverideni kanssa jossakin, ja sitten joku nuori mies taas hymyilee meidän suuntaan... No, mistä sitä tietää, kenelle se hymyilee... Tietääpäs. Ei se ainakaan minua katso, sen huomaa kyllä kun itse kattoo sitä tyyppiä. Sitten sitä taas miettii, miten ihania ja ulkoisesti sekä sisäisesti viehättäviä mun kaverit on, ja itse olen tällanen... epäkelpo. Onhan mun ulkonäköä kehuttu, luonnetta ja muita sisäisiä ominaisuuksia ylistetään useinkin, mutta itse en vaan näe itseäni sellaisena. Itse näen itseni eksyneenä ja tylsänä ihmisenä.

      Tiedän, tiedän, olen teiniangsti, mutta se ei haittaa, kun en kerro kellekään muulle.
      Ja sitten lakkasin välittämästä. En ihan kokonaan, mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin. Ei vaan jaksa välittää.

      Sitä pitää oppia vaan hyväksymään itsensä erilaisena. Etsiä niitä asioita, mitkä sussa on hyvin, paremmin kun muissa. Missä sä olet hyvä. Onko sussa jokin hieno ulkoinen tai sisäinen ominaisuus, jota ei muissa ole... Se on vaikeeta ja vie aikaa, mut kannattaa vaan olla itsekseen ja miettiä. Kyllä se lopulta sit alkaa sujumaan, kun ei mieti enää niin paljoa omaa ulkonäköä...

    • 90+8=98

      Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet.

      • -.-

        Miks tarvii tehä tälläteesta asiasta kauhee ongelma mailmaassa on miljardeja ihmisiä ja ketään ei kiinnosta miltä juuri sinä näytät.


    • Naku-Kaasi

      Kuviaaaa... Kuviaaa saatana, tarvitaan näyttöä.

    • Tyttö93-

      Mulla on sellanen ongelma, että mulla on pisamia. Jotkut sanoo pisamii rumiks. Mulla on kauniit hiukset, kivat silmät ja hyvä kroppa ja ihan kiva luonnekki, mutta mulla on pisamia tosi paljon naamassa. nenässä, poskipäillä, leuassa, nenän alla, otsassa ja jopa huulessa yks. Niin, ja mulla on raudat, telaketjut (sellatteet jotka näkyy hampaiden etupuolella)

      Että kysyn teidän mielipidettä:

      - Mitä mieltä ootte pisamista?
      - Onko raudat hirveä juttu?
      - Olen aika pitkä, onko outoa jos tyttö on poikaystäväänsä pidempi?

      • 5.luokalle menevä

        Öö... mulla ei ole yhtään pisamaa ja mun kamulla on joka puolella naamaa musta ne on vähän ällön näkösii ei millää pahalla ja RAUDAT ei ooo huono juttu koska yli 5 meijän luokkalaisista on raudat myös mulla ja saan yö-raudat ja kaikkee ei raudoissa oo mitään pahaa nillä saa vaan ihanat suorat hampaat! :) jos on pitempi kuin poika nii joo sun pitää etti joku tosi pitkä poika! :)


    • 5.luokkalle menevä!

      Pidän itseäni lihavana vaikka en ole mikään kauheen läski ihan sellanen normi mutta olen 11.vuotta meen 5.luokalle nyt syksyllä ja kun vitos-luokkalaisen normi paino on kai joku 40kg nii mä oon niiku alipainoinen 31kg. Silti pidän itteeni kauheena läskinä. mä oon huomannut että mun reidet on isommat ja vatsa. reisien isontuminen voi johtua siitäkin kun harrastan liikuntaa ainakin 5kertaa viikossa nii mun kamulla on isot reidet vaan sen takii. sit ku valvon johonkin puol 12 nii mulle jää tummat silmän-alukset ja näytän ihan karseelta. moni mun kamu on sanonu mua nätiks ja jokunen poikakin. Ja oon itsekkin kattonut ja katokin joka aamu ja ilta peiliin ja katson itteeni ja en näytä täydelliseltä. mun yks kaveri on vähä lihava nii se joskus aina sanoo mulle että sä oot laiha mäkin haluisin olla. mä aina vastaan että en mä oo laiha mä oon läski ja mä vihaan itteeni tälläisenä koska mä koko ajan syön herrkui limsaa hampurilaisia ranskalaisia jäätelöö pikku-keksejä pullaa, munkkia yms... mutta nyt päätin kun vihaan hiuksianikin pääsen nyt tänään 9.8.2011 parturiin niin saan ne mun ihanat hiukset ja sit en syö MITÄÄN herkkuja ainakaan jouluun asti vasta sitte ku oon saanu laihdutettua ja kuntoilen enemmän ja käyn parhaan-kamun kaa lenkillä viikonloppuisin 10km kävellen 4tuntii pyörillä 2tuntii :):) tykkään hymiöistä:) kiitti ku luitte! sit en kehtaa mennä uimaan ku pidän itteeni lihavana! oikeesti jos näkisitte mut nii pitäisitte mua laihana.

    • iiiizi
    • Mr Frasier

      "Vitut muista, minua ei kiinnosta mitä muut ajattelevat ulkonäöstäni. Olen kaunis, se on sillä selvä" Aamuneljältä ladeltuja viisauksia.

    • vaavvaavaa

      Mulla on vähän samantapaisia ongelmia. Eli oon TODELLA kriittinen oman ulkonäön suhteen, vaikken ylipainoinen ole koskaan ollut. Silti tuntuu, että olenko minä OIKEASTI laiha, vai sanovatko kaikki vaan. Kuulostaa todella pinnalliselta, mutta onneksi olen nyt alkanut tajuamaan, että tuommoiset harhaluulot ovat melko turhia. Yksi juttu vaan todella ärsyttää, eli se kun nykyajan massateinien sanoihin ei mielestäni ole yhtään luottamista, kun kaikki ovat niin nättejä ja laihoja ja voi että kun mukavia, mitä heidän päässä oikeasti liikkuu ??! Kun ovat niin feikin näköisiä niissä massavaatteissa ja meikeissä. Itse tykkään käyttää ripsaria, koska omat ripset ovat niin vaaleat. Juhliin saatan laittaa hieman enemmänkin, mutta yritän aina pitää meikin mahdollisimman luonnollisena. Voimia sulle, musta on ainakin aivan mahtavaa olla se oma itteni, vaikka joskus tuntuukin tosi epävarmalta. Hehku sisältä niin näkyy ulospäin ! Koska minusta kauneus kyllä tulee sisältä ! =)

    • Sivusta seuraaja

      Hei vain,
      Kaikki nuoret haluavat olla samanlaisia sekä päästä suosioon ja tulla hyväksytysti tiettyjen henkilöiden keskuudessa, jotka yleensä ovat ne ulkonäöllisesti kauniit tai komeat. Pitää vain tajuta, ettei kukaan ole täysin median luoma ihannekuva, ja hyväksyä ulkonäölliset erot ihannekuvasta ominaisuuksina.

      Kun ylittää 20 vuoden rajapyykin ja lähenee 25 vuoden ikää, alkaa omat arvot ja näkemys korostua henkilökuvassa. Sen perusteella luodaan myös kuva kauniista naisesta ja komeasta miehestä, sillä yleensä rakastutaan (en puhu ihastumisesta) saman elämänasenteen omaaviin henkilöihin. Ei nuorena ajatella, mitä toinen ajattelee lapsien kasvatuksesta, työnteosta, politiikasta tai oikeista tavoista hoitaa kotiaskareet. Kun näistä asioista päästään yhteisymmärrykseen, niin se ulkonäkökin alkaa näyttämään hyvältä! Mutta ensimmäinen tehtäväsi on odottaa, että vanhenet, :)

    • kannustuspuhetyttö

      Haluaisin rohkaista teitä kertomalla oman tarinani. En ikinä ole ollut mikään "läski", lähinnä muodokas. Minua kiusattiin varhaisista muodoistani koko peruskoulun ajan suurinpiirtein, sillä olin ensimmäisiä joka sai muotoja, ja varsinkin poikien kiusaamisen otin todella rankasti ja kärsin itsetunto-ongelmista. Lukion aikana olen alkanut syödä "järkevämmin", ja olen yhtäkkiä laihtunut kymmenen kiloa, menettämättä muotojani. Ennen katselin kateellisena, kun kaikki "hammaslangat" saivat pojat, mutta nykyään, kun ikäiseni miehet arvostavat "kunnon naisia", minusta on tullut hyvinkin "suosittu" poikien keskuudessa.. Naurettavinta tässä on se, että entiset kiusaajani ovat myös kaikki yrittäneet minua, tottakai tuloksetta.. Itsetuntoni on kasvanut kohisten, mutta huomaan kyllä vieläkin vanhan minäni silloin tällöin pilkistävän.. Everything happens for a reason!

    • Taiteilijasomeday

      Oon aina vihannut peilikuvaani. Esitän kavereille, etten ota paineita ulkonäöstäni, ja oon tosi itsevarma. Mutta sitten yksin kotona peilin edessä haukun itseni läskiksi noita-akaksi, ja vertailen itseäni salaa muihin. Pidän itseäni liian pitkänä, 166cm, isokokoisena jättiläisenä, niinkun muutama jätkä ala-asteella teki mulle selväksi.

      Luultavasti tuun kamppailemaan peilikuvan kanssa koko loppuelämäni, mutta ainahan sitä voi ajatella "Mulla on ihan kiva sielu".

    Ketjusta on poistettu 50 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      300
      3315
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1798
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1335
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1293
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1193
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1113
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      994
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      926
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe