BULLMASTIFFI

kiinnostaaa

Kertokaa kokemuksianne ko rodusta, se kiinnostaisi minua kovasti!
On söpön näköinen, ihan kuin iso mopsi X).

38

1489

Vastaukset

 • Eikö kukaan :(???...

 • Vastasi joku ainakin plussalla, joka kertoo varmaankin jo jotain ;-)

 • Älä ota, hyökkivät kaikkien kimppuun, lue lehdistä niin aina on bullmastiffi se joka on tappanut jonkun toisen koiran. tappoi pari vuotta sitten yksi oman omistajansakin :o!

  • Et voi olla tosissasi. Bullmastiffi on maailman ihanin rotu eikä tee kellekään pahaa-tiedän kokemuksesta


  • capo kirjoitti:

   Et voi olla tosissasi. Bullmastiffi on maailman ihanin rotu eikä tee kellekään pahaa-tiedän kokemuksesta

   "Bullmastiffi on maailman ihanin rotu eikä tee kellekään pahaa-tiedän kokemuksesta"

   No entäs kun se nyt kuitenkin on tehnyt pahaa Suomessa ja maailmalla? Samoin moni muu koirarotu. Miksi omistajien täytyy turvautua aina tähän pusihaliperhekoirahössötykseen? Ei tunnusteta, että nämä ovat suurikokoisia vahti- ja suojelukoiria, joilla on koiran vietit.


  • se vaan riippuu kuinka koiraa on kohdeltu pennusta saakka ja kuinka hyvin ja huolellisesti kasvatettu


 • Joku kasvattaja tuumasi vanhassa Koiramme-lehdessä, että bullmastiffi on periaatteessa maailman helpoin rotu. Mutta todellakin vain periaatteessa.

  Mikäli haluat persoonallisen koiran, joka valtaa sohvasi, heittää kuolaansa seinille, kuorsaa silmät avoinna, näyttelee aina nälkiintynyttä, tekee mitä itse katsoo tarpeelliseksi eli kävelee keskellä tietä eikä väistä ketään, bullmastiffi saattaisi olla sinun rotusi.

  Rodussa on monenlaisia persoonia, mutta tuossa muutama kaikkia meidän kolmea bullmastiffia yhdistäneitä piirteitä. Osa pitää ihmisistä yli kaiken ja haluaisi pussata kaikki kahdella jalalla liikkuvat. Toiset jakavat ihmiset selvästi meihin ja muihin eivätkä halua tehdä tuttavuutta kaikkien kanssa. Toiset pärjäävät hyvin vaikka kissan kaverina kun taas toiset haluaisivat syödä kissan suihinsa.

  Mikäli bullmastiffi edelleen sinua kiinnostaa, kannattaa käydä näyttelyissä vilkaisemassa eri kasvattajien koiria.

  • Bullmastiffistä on ollut Koiramme-lehdessä kaksi rotuesittelyä.
   Ensimmäinen oli hyvin realistinen ja hyvin tehty.
   Jälkimmäinen,josta mainitsit,joka tehty rodun noususuhdanteessa,ihan sitten jotain muuta...
   Noh,sen jälkeen sitten taidettiin huomatakkin,että se tosiaan oli jotain ihan muuta.

   Näyttelyissä on hyvä käydä tsekkaamassa,näkee jotain.Siellä kuitenkin on usein myös niin kiire ja täytyy keskittyä omiin,ettei välttämättä ehdi pahemmin jutella,ainakaan ennen kehää.Siksi soittaminen,JA usealle,on hyvä vaihtoehto.Paras toki,jos menee vielä paikanpäälle katsomaan.Tuo viimeistään kannattaa tehdä,jos tosissaan jostain harkitsee. Ihan kuin yleensäkin koiraa hankkiessa.
   Hyvä koira,kenelle sopii.Jos ei sovi,niin huono juttu.
   Huomioitavaa,että ei välttämättä pidä muista koirista,lähinnä omasta sukupuolesta,ja vahtiviettiä voi löytyä kovastikkin.
   Kumpaakin ääripäätä löytyy,mutta kun pakettiin liittyy iso koko ja voimakas luonne,niin harkittaessa kannattaa miettiä,pärjääkö,jos saakin sen vaativamman ääripään.

   Niin,ja on se söpö :D,ihan kuin mopsikin,mutta siihen se yhtäläisyys sitten jääkin.


 • Olen kuullut, että bullmastiffeja olisi kahta eri tyylistä; toinen on sutjakka , hoikan linjakas kropaltaan ja lyhyt kuonoltan ja toinen ns. vanhaa mallia, eli massaa löytyy, raskastekoisuutta ja pitempikuono.

  Onko noin? Mites noiden tyylien luonne, eroavatko toisistaan, onko jompikumpi linja ärhäkämpi? Kuulemma nykyisin rodusta löytyy myös ns. lällympiä yksilöitä, onko näitä lällyjä enemmän kummassa tyylissä? Mistä tietää, mikä pennuista on lälly?

  • Ei pidä paikkaansa. On olemassa vain rotumääritelmän mukaisia,ja ihan samoin,kun yleensäkin,variaatioita löytyy,kun koiria ei voi kloonata.Ja osaltaan myös hieman kasvattajien näkemykset vaikuttaa.
   Eikä ole olemassa mitään vanhaa mallia,tai uutta.

   Luonteen erot on yksilöllisiä.Ulkonakö ei siihen vaikuta mitenkään.
   Luonteita siis löytyy laidasta laitaan,ja siitä väliltä.
   Pennuista ylipäätään ei välttämättä voi sanoa yhtään mitään,ihan varmasti.
   Joskin tarkkasilmäinen kasvattaja,joka pentueen kanssa paljon on,niin voi jotain usein sanoa.Viimekädessä ei aina ihan varmasti välttämättä "lopputulosta",varsinkin kun monesti lopputulokseen on on tulevilla omistajilla suuri asema,varsinkin ilmiasussa.
   Ihan yleisesti ottaenkin siis.


 • Kyllä kasvattajilla on Suomessa eri näkemyksiä siitä, miltä bullmastiffin tulisi näyttää. Ja kyllä on sen mukaan erotettavissa eri linjauksia, eli on pääpiirteissä juurikin kaksi linjaa ulkomuodon suhteen. Aivan kuten kysyjä tuossa ylempänä epäilikin.
  kysymään siis kasvattajalta, millaisia koiria hän linjaa. Luonne on sitten asia erikseen, mutta ulkomuodossa tosiaankin löytyy kahta eri tyyppiä!

 • Näkemykset on eri asia,kuin se,että puhutaan jo linjasta.
  Kun puhutaan linjasta,niin tullaan selkeisiin eroihin,joihin määrätietoisesti pyritään ja ostajalla on suuri mahdollisuus saada juuri haluamansa tyyppi.Esim.käyttölinjaiset ja näyttelylinjaiset joissain rodussa.Ero on selkeä selvästi ja siihen aktiivisesti pyritään.Yleensä myös käyttölinjaiset ei pahemmin näytelmissä pärjää.

  Bullmastiffeissä enemmän on kyse makuasioista kasvattajilla.Ihan kuten yleensäkin roduissa...Koska eipä taida kukaan bulli kasvattaja haluta kasvattaa koiria,jotka ei näytelmissä pärjäisi.Erot on siis niin pienet,ettei varsinaisesti eri linjaisista voi puhua,vaan makuasioista,ulkonäön suhteen.
  Myöskin jos puhutaan ihan selkeästi eri linjoista,niin ne pystytään myös määrittämään sukutaulujenkin perusteella.Kuka kenenkin linjoista on...Jos taas katsotaan bullmastiffien sukutauluja,niin eiköhän löydy niin paljon samoja koiria eri sukutauluista viimekädessä paljonkin,että selvää ulkonäöllistä linjaa(sanan siinä merkityksessä) tuskin voi sanoa,kuten juuri roduissa,jossa selkeästi siis eri linjat,jonkun suhteen.

  Ja jos tarkalleen otetaan,niin bullmastiffeillä ei ole ollut koskaan ollut sellaista tyyppiäkään,jossa iso,raskas ja pitkäkuonoinen.
  Ihan vanha bullmastiffi(esim.Suomeen rantautuessaan) oli aikoinaan kevyempi ja myös pitkäkuonoisempi.

  Lähinnä makueroissa voi sanoa,että toiset tykkää matalaraajaisimmista,toiset korkeammista.Kummassakin sitten taitaapi löytyä niitä,jotka pitävät jytkymmistä ja vähemmän.Kuonon pituudet on suht samoja,koska rotu on päärotu,ja jos näytelmissä haluaa pärjätä,niin aika standardiin silloin pyritään ulkonäöllisesti.Siinä juuri suurin ero kun puhutaan varsinaisesti jostain linjoista,siis jollain tapaa näkyen myös selkeesti ulkonäössä ;)
  Niin ja siihen standartiin kuonon mitassa siksikin todennäköisesti tullaan pyrkimään yleensäkin lyhytkuonoisilla tulevaisuudessa yhä enemmän,koska tuomarit ovat herkemmin alkaneet puuttumaan liian lyhyihin kuonoihin terveyssyistä. Liian pitkästä taas on aina huomauteltu,ja pääroduilla se on joskus jopa jollain tuomarilla palkintosijaakin laskeva.

  • Mielekinkiinosta vaan ihmettelempäs miten bullikasvattajat liittyy bullmastiffien kasvattajiin(bullero kasvattajiin) Kannataako pysy aloituksen rodusta eikä alkaa toisia rotuja sekoittelemaan ketjuun,

   Kun bulmastiffeistä puhutaan ei kukaan tuomari ole koskaan omalla kohdallani puuttunnut kuonoihin ,ei omieni tai muiden bulmastiffien kohdalta mitä olen useampiakin näyttelyissä ympäri suomea näytellyt, hampaisiin kyllä jotkut tuomarit puttuu, hammastuomareille ei kaikki kasvattajat uskalla mennä vinopurentaisen kansaivälisen muotovalikoiransa kanssa. Mutta jos bulleja tarkoitat niin ehkä tunnet rodun minua paremmin?


  • power.light kirjoitti:

   Mielekinkiinosta vaan ihmettelempäs miten bullikasvattajat liittyy bullmastiffien kasvattajiin(bullero kasvattajiin) Kannataako pysy aloituksen rodusta eikä alkaa toisia rotuja sekoittelemaan ketjuun,

   Kun bulmastiffeistä puhutaan ei kukaan tuomari ole koskaan omalla kohdallani puuttunnut kuonoihin ,ei omieni tai muiden bulmastiffien kohdalta mitä olen useampiakin näyttelyissä ympäri suomea näytellyt, hampaisiin kyllä jotkut tuomarit puttuu, hammastuomareille ei kaikki kasvattajat uskalla mennä vinopurentaisen kansaivälisen muotovalikoiransa kanssa. Mutta jos bulleja tarkoitat niin ehkä tunnet rodun minua paremmin?

   Noh,jos nyt viestejä tarkemmin katsoo,niin eiköhän käy ilmi,mistä kyse...
   Bullmastiffeistä on käytetty/käytetään lyhennettä bullit myös,oikeastaan jo silloin,kun bullterriereitäei niinkään ollut "esillä".
   Toki bullterriereille tuo nimitys paremmin sopii,jos ajatellaan,että tulee rodun nimestä tulee.
   Toisaalta,tuskinpa sen ihmeempää merkitystä,kun kuitenkin ihmiset tajuaa,mistä puhutaan.Ainakin suurin osa...Ja jos epäselvyyttä,niin eikun kysymään tarkenuksia :)

   Kuonoista sen verran,bullmastiffi on ns.päärotu.Ja rotuun kuuluu ja on tärkeääkin,että kuono olisi oikeanlainen ja tietynlainen,myös pituudeltaan.Nuot selviää rotumääritelmästä.
   Kaikkihan ei kuitenkaan ole aina ihan rotumääritelmän mukaisia,kuten ei ylipäätäänkään koirat kaikinosin.Ainakaan kaikki.Jos on hyvä tuomari ja tarkka,niin kirjaa ne virheet/puutteet näyttelyarvosteluihin.

   Näyttelyarvostelut kirjattiin aikoinaan mm.vuosikirjoihin.Niissä myös jotkut tuomarit arvosteli hyvinkin tarkoin niin pään kokonaisuuden,kuin myös "osalleen",kuten mm.stopin ,kuono-osan ym.Ja niin pitäisikin,koska tietyillä roduilla,kuten bullmastiffillä ja vähän vastaavilla,sen oikea muoto ja pituus on tärkeä,jos ulkonäöstä puhutaan.
   Vuosikirjoista siis mm.näkee,mitä mieltä tuomarit on olleet näiltä osin.Ja siellä(kin) on siis kirjattu ja yleisesti nähtävillä,niin hyviä mainintoja,kuin vähemmän hyviäkin...

   Se sitten onkin tuomarikohtaista,mitä nimenomaan painottaa tai ei,ja mitkä virheet/puutteet arvosanaan/sijoitukseen,ja missä määrin.


  • molossi ei rek kirjoitti:

   Noh,jos nyt viestejä tarkemmin katsoo,niin eiköhän käy ilmi,mistä kyse...
   Bullmastiffeistä on käytetty/käytetään lyhennettä bullit myös,oikeastaan jo silloin,kun bullterriereitäei niinkään ollut "esillä".
   Toki bullterriereille tuo nimitys paremmin sopii,jos ajatellaan,että tulee rodun nimestä tulee.
   Toisaalta,tuskinpa sen ihmeempää merkitystä,kun kuitenkin ihmiset tajuaa,mistä puhutaan.Ainakin suurin osa...Ja jos epäselvyyttä,niin eikun kysymään tarkenuksia :)

   Kuonoista sen verran,bullmastiffi on ns.päärotu.Ja rotuun kuuluu ja on tärkeääkin,että kuono olisi oikeanlainen ja tietynlainen,myös pituudeltaan.Nuot selviää rotumääritelmästä.
   Kaikkihan ei kuitenkaan ole aina ihan rotumääritelmän mukaisia,kuten ei ylipäätäänkään koirat kaikinosin.Ainakaan kaikki.Jos on hyvä tuomari ja tarkka,niin kirjaa ne virheet/puutteet näyttelyarvosteluihin.

   Näyttelyarvostelut kirjattiin aikoinaan mm.vuosikirjoihin.Niissä myös jotkut tuomarit arvosteli hyvinkin tarkoin niin pään kokonaisuuden,kuin myös "osalleen",kuten mm.stopin ,kuono-osan ym.Ja niin pitäisikin,koska tietyillä roduilla,kuten bullmastiffillä ja vähän vastaavilla,sen oikea muoto ja pituus on tärkeä,jos ulkonäöstä puhutaan.
   Vuosikirjoista siis mm.näkee,mitä mieltä tuomarit on olleet näiltä osin.Ja siellä(kin) on siis kirjattu ja yleisesti nähtävillä,niin hyviä mainintoja,kuin vähemmän hyviäkin...

   Se sitten onkin tuomarikohtaista,mitä nimenomaan painottaa tai ei,ja mitkä virheet/puutteet arvosanaan/sijoitukseen,ja missä määrin.

   minä voin kertoa kuonon pituuden ilman rotumääritelmästä lunttausta. Kuono ja pään takaosaan lasketaan koiran kuonon oikemittainen pituus, ne jaetann kolmeenosaan , kuono yksiosa ,kallon osa on loput. Pään ympärysmitta pitää olla sama kun koiran säkäkorkeus. Purenta pitäää olla joko lievä alapurenta tai tasapurenta. Bullmastiffin pitää olla rungoltaan neliömäinen ei tanskandokkimainen jalkava koira, nartulla saa olla aavistuksen pidempi selkä kun uroksilla. Voisin koko rotumääritelmän laitella mutta itsellä on muutakin tekemistä kun nettti. Lonkat on rodulla niin sairaat että kenellekkkään en suosittele rotua harrastusroduksi


 • Koiran kanssa elettäessä ulkonäkö ei ole kuitenkaan niin tärkeää kuin luonne ja terveys. Itselläni oli edellinen koira pitkäikäistä sukua ja hän elikin 11-vuotiaaksi. Valitettavasti vuodet eivät kuluneet ilman sairauksia ja hän tulikin eläinlääkärin tutuksi niin, että meni iloisesti lääkärille, kun jotain vaivaa oli, mutta ei suostunut menemään ollenkaan eläinlääkärin ovesta sisään, kun kaikki oli kunnossa ja vain puntarilla oltaisiin käyty. Nykyisellä koirallani ei vielä ole ollut mitään suurempaa (3- vuotias). Täytyy koputtaa puuta :)
  Näyttelyssä suosittelin tuolla aikaisemmassa viestissäni käymään sen vuoksi, että siellä pääsee näkemään, kuinka koirat reagoivat stressaavaan tilanteeseen ja toisiin koiriin. Kasvattajien koirissa tässä suhteessa näkee eroja. Toiset koirat suhtautuvat kanssakilpailijoihin ihan rauhallisesti ja toiset ärisevät heti kilpailijan nähdessään. Tällaiset reagointierot antavat hieman viitteitä siitä, millaista elämä tulisi olemaan esim. kaupunkiympäristössä, johon kuuluu toisten koirien kanssa seurustelu.
  Yksi tärkeä piirre, joka täytyy olla kaikilla bullmastiffin omistajilla, on hyvä itsetunto. Koirasi nimittäin on takuuvarmasti pelle, joka nolaa sinut aina niin halutessaan. Milloin leikitään pientä pelokasta hiirtä, jonka mielestä muurahainenkin on maailman pelottavin hirviö. Milloin koirasi on taas adhd-tuulella ja hulmuaa pussaten kaikki ihmiset. Ja sitten ne "lahnapäivät"! Jos koiraasi ei huvita lenkkeily, se hiihtää taluttimen verran perässäsi sen näköisenä, kuin teurastamon auto odottaisi sitä kulman takana.
  Hyvä huumorintaju ja kyky nauraa sekä itselleen että koiralleen on siis monesti tarpeellinen.

  • " Jos koiraasi ei huvita lenkkeily, se hiihtää taluttimen verran perässäsi sen näköisenä, kuin teurastamon auto odottaisi sitä kulman takana."

   Sietäisikin odottaa.


 • Hyvin kirjoitettu "erään palvelija" :)! Erään palvelija olen minäkin, ja tosi onnellinen sellainen!
  Minulla on ollut vuosikymmenten aikan monen erirodun edustajia lemmikkeinäni, ja nyt olen ollut vajaan vuoden Bullmastiffin onnellinen, huumorintajuinen omistaja. Olen löytänyt tästä ihanasta pellestä vihdoin sen MINUN ROTUNI!
  Rakastan tuota höpsöä ruttunaamaa, joka on juuri "erään palvelijan" kuvauksen mukainen :D. Näillä on itsetunto, huumori ja lonkanveto juuri kohillaan. Sitten löytyy luonnetta myös actioniin, jos tarve niin vaatii, eikä sitä actionia tarvitse erikseen kentillä tms harjoittaa; mahtavaa sellaisille, jotka eivät kntillä viihdy..
  Eli kun ihminen itse on hyvällä itsetunnolla varustettu, omaa aimo annoksen huumorintajua, päättäväisyyttä, periksiantamattomuutta, tervettä järkeä jne, saa bullmastiffista mitä pahaimman ystävän

 • Hei, ei millään pahalla, mutta jo kysymyksesi osoittaa, että et ole oikea ihminen
  Bullmastiffin omistajaksi. Rotu tarvii kokeneen omistajan.Osta ennemmin se
  mopsi tai joku muu helppo rotu.

 • Ensimmäisenä tulee mieleen että rotua harkitessani tarkastelisin kiinnostavien yhdistelmien luonnetestejä jotain viitettäsaadakseni. Luonnepuolella arkuutta ym taitaa löytyä enemmän kuin sitä itsetuntoa.

  • "Ensimmäisenä tulee mieleen..." Joo,hyvä pointti huomioida tuokin.Valitettavasti vaan niitä,jotka koiransa testauttaa,on turhan vähän.
   Ja toinen,mikä ei luonnetestissä tule näkyviin(ei siis testata),suhtautuminen muihin lajitovereihin.Se kun on rodussa yksi huomionarvoisemmista asioista.
   Tosin tyypillistä se on,että musta ei pidetä(varsinkin omasta sukupuolesta),mutta jalostuksessa ei olisi pahitteeksi siihenkin raja vetää,mikä on liikaa.


 • Bullmastiffi on hyvä koira jos kärsivällisyytesi ja aikasi riittävät koulutukseen. Rotu on hyvin nopeasti oppivaa, mutta myös hyvin itsepäistä ja kokoajan on oltava johdonmukainen. Jos kerran antaa koiran tulla vaikkapa sohvalle, on tapa 100 kertaa vaikeampi saada loppumaan. Mutta hyvin koulutettuna hyvin ihana koira jos kuola ei haittaa. Meillä on nyt 1v2kk vanha bullikka joka on aivan ihana. Koulutus on silti meilläkin joka päiväistä koska uusia asioita tulee kokoajan lisää ja tuon kokoista koiraa on pystyttävä hallitsemaan tilanteessa kun tilanteessa. Nämä otsikot bullmastiffeistä on juuri näitä tapauksia kun joku on hommannut koiran egon jatkeeksi. Tämä rotu vaatii paljon työtä :)

 • Hei haloo nyt ihmiset! Maailmasta ei varmasti edes löydy sellaista rotua josta ei joku yksilö olisi joskus purrut ihmistä. Jos pieni räksyttävä villakoira puree, ei se lehtiin asti päädy! Kun on kyseessä isompi koira saadaan siitä luonnollisesti isompi juttukin aikaiseksi. Aina ei kannata uskoa kaikkeen mitä lehdet kirjoittaa. :D Mikäli koira on joutunut hyökkäämään on takana usein joku sellainen syy mikä ei ole koiran. Kotiolosuhteet..kasvatus..ärsyttävät lapset... jne jne jne. kaikki kuitenkin nykyään sysätään aina heti koiran niskaan koska me ihmisethän emme ole koskaan syyllisiä..

  • lapsistakin saa täys piruja vanhemmiten jos niitä ei kasvata/kouluta milläänlailla,vaikka ne pentuna kuin söpöiltä näyttäis:)))))  • " Maailmasta ei varmasti edes löydy sellaista rotua josta ei joku yksilö olisi joskus purrut ihmistä. "

   Juuri siksi koirat tulisi kieltää muussa kuin viranomaiskäytössä.


 • Joutuisin vaan ampumaan sen.

  • jabbadabbadoo kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   läski tantta vedä ittes hirteen


 • Tappaa ne pitäisi kaikki sotakoirat, etteivät joudu rikollisten ja heikkolahjaisten hoidokeiksi ja sitä kautta vaaraksi ihmisille ja muille koirille. Mulkunjatkeina niitä pidetään ja naisten isotteluleluina .. Typerää hommaa kaikkinensa. Miksi pitää hankkia joku sotakoira kotinsa. Jos pelottaa niin miksei hanki kirvestä??? Tai haulikkoa.. Moniko koiranomistajista pystyy hallitsemaan koiransa vaaratilanteessa kun se hyökkää.. Vittu... ne on harvassa jotka siihen kykenee ajoissa, ennen kuin on jo tapahtunut suurta vahinkoa. Esimerkiksi lapsen kasvot syöty... !!!! Huumepösilöt hankkii sotakoiria ja vastuuttomat ihmiset.

  • Toiselle Anonyymille sen verran ettei mikään koira ole sotakoira jos sitä ei siihen erikseen kouluteta.
   Kirjoituksestasi paistaa kyllä hyvin että sinulla ei taida olla koiraa ollenkaan etkä taida olla ns. Koiraihmisiä.
   Jotenkin kirjoituksestasi ei välittynyt asiasta tai koirista minkäänlaista faktaa tietämystä.
   Itselläni on ollut bulmastffi ja se oli hyvin paljon edellisissä kirjoituksissa kuvatun oloinen hyvä ja luotettava kaveri joka kyllä vaatii myös vahvan isännän/ emännän
   Tähänkin kysymykseen ko. Koiran luonteesta olisi parempi että vastaisipa vaan ne joilla on tästä rodusta omaa kokemusta eikä vaan iltalehdestä muodostettua mielipidettä.

   Kuitenkin kaikkien mielipiteitä kunnioittaen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Toiselle Anonyymille sen verran ettei mikään koira ole sotakoira jos sitä ei siihen erikseen kouluteta.
   Kirjoituksestasi paistaa kyllä hyvin että sinulla ei taida olla koiraa ollenkaan etkä taida olla ns. Koiraihmisiä.
   Jotenkin kirjoituksestasi ei välittynyt asiasta tai koirista minkäänlaista faktaa tietämystä.
   Itselläni on ollut bulmastffi ja se oli hyvin paljon edellisissä kirjoituksissa kuvatun oloinen hyvä ja luotettava kaveri joka kyllä vaatii myös vahvan isännän/ emännän
   Tähänkin kysymykseen ko. Koiran luonteesta olisi parempi että vastaisipa vaan ne joilla on tästä rodusta omaa kokemusta eikä vaan iltalehdestä muodostettua mielipidettä.

   Kuitenkin kaikkien mielipiteitä kunnioittaen.

   " sen verran ettei mikään koira ole sotakoira jos sitä ei siihen erikseen kouluteta."

   Ei pidä paikkaansa. Kyseessä on nimenomaan taistelukoiraksi jalostettu laji, hoka on kielletty useimmissa sivistysvaltioissa.


 • Moikka mä oon nyt tosi kiinnostunu bulmastiffista ja haluisin tietää että jos teillä jollain on sellanen niin haluisin tietää mistä ootte ne hankkinut tai siis miltä kasvattajaa tai kennel ilta

  Ja viä että mikä olis hyvä harrastus bulmastiffi än kanssa kun aika moni kasvattaja haluaa että harrastetaan jotain sen koiran kanssa
  Ja kiitos ilmoituksista 😀🐶🐕

  • Kiva harrastus on toisten koirien kanssa leikkiminen. Stiffi saattaa joskus vähän innostua ja tercehtiä toista hampuleilla kaulaan, mutta stiffit on stiffejä! Niin ihania että. Muut koiranomistajat pitävät paljon stiffeistä ja niiden omistajista


 • Luonnevikainen taistelukoirarotu. Tappaa sinut nukkuessasi, jos et pidä sitä tukevassa häkissä. Puree kasvoihin eikä päästä irti. Kauniita unia!

 • Minua puri joskus Bullmastiffi tosi pahasti. Aikanaan sitten kun oikeuteen siitä mentiin niin minulla ei ollut muuta vaateita kun että saan itse omakätisesti ampua sen hurtan.

 • Ei taida bullmastiffi olla seurakoira?

  • Mitä haluat koiralta?
   Tutulla on, ongelmia on myös, yhä.Vaikka koira jo jotain seitsemän.Heidän uros koiransa, vihaa, tai siis kävisi muiden koirien kimppuun jos pääsisi.
   Kovasti vaikuttaa muidenkin mastiffeilla olevan agressiivisuutta muiden koiria kohtaan.Ei mikään koirakaveri muille.
   Kuka haluaa koiran, joka on vaaraksi muiden koirien hengelle? Ne on vaikeita hallita, kun painoa on, ja menohaluja.
   Pahimmillaan olen nähnyt nuoren naisen itkevän ohituksessa.Kun hänen koiransa yritti niin kovasti omani kimppuun.Nuori nainen kaatui, itki, ja kiroili raahatessaan koiraa väkisin mukanaan.Kyllä silloin pelotti hiukan minuakin, että pysyykö se hänen käsissään.Samainen koira on siltikin,ollut välillä irti rivarin takapihalla, matalassa kukka aidassa.Joka on vaan pienillä kepeillä tökitty takapihan reunoille.Kun siitä menee ohi, nainen ryntää kuin ohjus koiransa pantaan kiinni, ja koira huutaa ja rytkii kohti ohikulkijan koiraa sylki suusta roiskuen.Ja nainen koiran mukana roikkuen, raahautuu matalalle kukka aidalle.....onneksi, me muutettiin jo pois siltä alueelta.Karmeita mastiffin omistajia siellä, vaaraksi muille😅


  • Itsellä on 2vuotias bullmastiffi.Pitää lapsista,utelias,rauhallinen,voimakas,ei rähjää lenkillä muille koirille.Monta eri rotua ollut,tää lemppari.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  446
  3499
 2. Seija Vaaherkumpu haastatteli Björn Wahlroosia

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päät
  Maailman menoa
  35
  428
 3. Martina ei lähtenytkään Hankoo .

  Ihana Helsinki nyt. Yleensä ihana viikonloppu Hangossa. Sitruunasuolaa koneeseen ja menoksi.
  16
  397